Connecteu-vos amb nosaltres

Aigüeres de carboni

La Comissió adopta normes detallades per a la presentació d'informes per a la fase de transició del Mecanisme d'Ajust de la Frontera del Carboni

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat les normes que regulen la implementació del Mecanisme d'ajustament de la frontera de carboni (CBAM) durant la seva fase de transició, que comença l'1 d'octubre d'aquest any i s'allarga fins a finals de 2025.

El Reglament d'execució detalla les obligacions transitòries d'informació per als importadors de la UE de béns CBAM, així com la metodologia transitòria per calcular les emissions incorporades emeses durant el procés de producció de béns CBAM.

En la fase transitòria del CBAM, els comerciants només hauran d'informar sobre les emissions incrustades a les seves importacions subjectes al mecanisme sense pagar cap ajust financer. Això donarà temps suficient perquè les empreses es preparin de manera previsible, alhora que permetrà ajustar la metodologia definitiva per al 2026.

Per ajudar tant als importadors com als productors de tercers països, la Comissió també va publicar direcció per a importadors de la UE i instal·lacions no comunitaris sobre l'aplicació pràctica de les noves normes. Al mateix temps, actualment s'estan desenvolupant eines informàtiques dedicades per ajudar els importadors a realitzar i informar d'aquests càlculs, així com materials de formació, seminaris web i tutorials per donar suport a les empreses quan s'iniciï el mecanisme de transició. Tot i que es demanarà als importadors que recopilin dades del quart trimestre a partir de l'1 d'octubre de 2023, el seu primer informe només s'haurà de presentar abans del 31 de gener de 2024.

Abans de la seva adopció per la Comissió, el Reglament d'execució estava subjecte a un públic consulta i va ser aprovat posteriorment pel Comitè CBAM, format per representants dels estats membres de la UE. Un dels pilars centrals de l'ambiciós de la UE Apte per a l'agenda 55, CBAM és l'eina de referència de la UE per lluitar contra la fuita de carboni. Les fuites de carboni es produeixen quan les empreses amb seu a la UE traslladen la producció intensiva en carboni a l'estranger per aprofitar els estàndards més baixos, o quan els productes de la UE se substitueixen per importacions més intensives en carboni, cosa que al seu torn soscava la nostra acció climàtica.

Més informació

Mecanisme d'ajustament de la frontera de carboni (CBAM)

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències