Connecteu-vos amb nosaltres

Capital Verda Europea

Els legisladors aconsegueixen un acord sobre un nou estàndard per combatre el rentat ecològic als mercats de bons 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els negociadors de la UE van arribar dimarts (28 de febrer) a un acord per crear el primer estàndard de la seva categoria per a l'emissió de bons verds. ECON.

L'"European Green Bonds Standard" (EUGBS), que les empreses que emeten un bon poden optar per complir, permetrà principalment als inversors orientar les seves inversions amb més confiança cap a tecnologies i negocis més sostenibles. També donarà a l'empresa que emet el bo més seguretat que el seu bo serà adequat per als inversors que cerquin bons verds a la seva cartera. L'estàndard s'alinea amb la legislació de taxonomia més horitzontal que defineix quines activitats econòmiques es poden considerar ambientalment sostenibles.

L'acord va ser aconseguit pels negociadors del PE, encapçalats pel ponent Paul Tang (S&D, NL) i la Presidència sueca de la UE. Permetrà als inversors identificar bons verds i empreses d'alta qualitat, reduint així el greenwashing, aclarir als emissors de bons quines activitats econòmiques es poden dur a terme amb els ingressos dels bons, establir un procés d'informació clar sobre l'ús dels ingressos de la venda de bons, i estandarditzar el treball de verificació dels revisors externs que millorarà la confiança en el procés de revisió.

Transparència

Totes les empreses que optin per utilitzar l'estàndard quan comercialitzin un bon verd hauran de divulgar molta informació sobre com s'utilitzaran els ingressos del bon, però també estan obligades a mostrar com aquestes inversions s'alimenten dels plans de transició de l'empresa en conjunt. Per tant, l'estàndard exigeix ​​que les empreses s'iniciïn en una transició verda general. L'adopció de l'estàndard també garantirà als inversors que el bon està alineat amb la taxonomia.

Els requisits de divulgació, establerts en formats de plantilla, també estaran oberts a ser utilitzats per les empreses emissores de bons que no puguin complir tots els requisits per optar a l'EUGBS. D'aquesta manera, aquestes empreses es sotmetran a ambiciosos requisits de transparència i, en conseqüència, es beneficiaran d'una millor confiança entre els inversors.

Revisors externs

anunci

El reglament estableix un sistema de registre i un marc de supervisió per als revisors externs dels bons verds europeus, les entitats independents responsables d'avaluar si un bon és verd. Igualment important, el reglament estableix que qualsevol conflicte d'interès real o fins i tot potencial s'identifica, s'elimina o es gestiona adequadament i es divulga de manera transparent. Es poden elaborar normes tècniques que especifiquen els criteris per avaluar la gestió dels conflictes d'interès.

Flexibilitat

Fins que el marc de taxonomia estigui totalment en funcionament, els legisladors van acordar permetre invertir el 15% dels ingressos d'un bon verd en activitats econòmiques que compleixin els requisits de la taxonomia però per a les quals encara no s'haurien establert criteris per determinar si això. l'activitat contribueix a un objectiu verd (criteris tècnics de selecció).

Paul Tang, ponent, va dir: "Amb 100 bilions d'euros en transaccions anuals, el mercat de bons europeu és l'opció més popular entre les empreses i els governs per recaptar finances. Aquesta nit, la UE ha fet un gran pas per ecologitzar aquest mercat massiu adoptant la primera regulació del món sobre bons verds. Però també hem anat més enllà lligant els bons verds a la transició verda global de l'empresa en el seu conjunt.

Aquest Reglament crea un patró or al qual poden aspirar els bons verds. Assegura que els diners recaptats han de destinar-se a activitats ecològiques i que els bons siguin revisats per revisors externs professionals i independents. Aquest és un món a part dels estàndards actuals del mercat.

El Parlament també va aconseguir incloure un marc per a la divulgació dels bons verds i vinculats a la sostenibilitat que volen demostrar que són seriosos amb les seves afirmacions ecològiques, però que encara no poden complir els estrictes estàndards del patró or. Amb un sistema clar de divulgació, els bons verds que no utilitzin aquest sistema probablement seran mirats amb una sospita creixent".

Fons

Els bons verds poden tenir un paper crucial en el finançament de la transició cap a una economia baixa en carboni i poden ajudar a mobilitzar el capital necessari per assolir objectius ambiciosos en matèria de clima i sostenibilitat. El mercat de bons verds ha experimentat un creixement exponencial des del 2007, amb l'emissió anual de bons verds que va superar el mig bilió de dòlars per primera vegada el 2021, un augment del 75% respecte al 2020. Europa és la regió emissora més prolífica, amb el 51 % del volum global de bons verds que s'emeten a la UE el 2020. No obstant això, l'emissió de bons verds és petita en comparació amb l'emissió total de bons, ja que representa entre el 3 i el 3.5 % de l'emissió total de bons.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències