Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Porta d'entrada global: fer que el Green Deal sigui global

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

  • La UE va anunciar que treballarà amb els estats membres i les institucions de la UE per destinar els recursos existents per mobilitzar fins a 300 milions d'euros per donar suport a inversions intel·ligents i sostenibles en infraestructures de qualitat a tot el món.
  • És l'oportunitat de la UE d'accelerar la transició mundial d'una infraestructura fòssil a una infraestructura verda i resistent al clima, fonamental per reduir a la meitat les emissions aquesta dècada.
  • Per ser la millor "oferta" en un camp concorregut poblat per inversions en infraestructures xineses, russes i potencialment del G7, la UE ha de garantir uns fluxos de diners assequibles i de fàcil accés als socis el 2022. Per assegurar-se que aflueixin als projectes de més impacte. també requereixen un equip dedicat a la intersecció de la Comissió, les institucions financeres de la UE, les formacions del Consell i el servei d'acció exterior.

La Comissió Europea s'ha compromès a destinar i mobilitzar 300 milions d'euros fins al 2027 per a la molt anunciada iniciativa de la UE Global Gateway. Centrat a desenvolupar una infraestructura global i donar suport a les transicions ecològiques i digitals arreu del món, el Global Gateway es va emmarcar com "el pacte verd europeu a tot el món". El lliurament serà clau, però aquesta és l'oportunitat perquè la UE es converteixi en el soci de la "primera opció" i construeixi cadenes de valor ecològiques més sostenibles i resilients en el procés. Per fer la millor oferta, la UE es compromet a aprofitar la seva formidable base econòmica i poder de foc per estimular associacions en matèria de clima i energia, digital, transport, salut, educació i recerca.

Es va convidar a tots els països a tornar amb nous objectius de neutralitat climàtica i nous objectius climàtics per al 2030 abans de la COP27 a finals de 2022. Aconseguir que els diners flueixin l'any vinent serà important per donar confiança a les economies emergents i de renda mitjana del G20, el veïnat de la UE i l'Àfrica. que rebran suport en la transició. Això podria ajudar la UE a augmentar la seva participació financera en l'Associació de Transició Justa de Sud-àfrica i convertir-la en un pla d'associacions similars amb països com Indonèsia o l'Índia i un mecanisme de lliurament per al nou consens global de reducció gradual del carbó assolit a Glasgow.

Léa Pilsner, assessora política sobre Diplomàcia del Pacte Verd Europeu, va dir: "Avui, la UE ha presentat les bases de la dimensió global que falta al Pacte Verd Europeu. Amb el Global Gateway, la UE ara podria impulsar beneficis d'una economia neta justa i inclusiva a l'estranger i accelerar de manera crítica la descarbonització global. Però el lliurament no pot ser inestable, o tot el projecte fallarà. Per ser una veritable oferta geopolítica, ha de ser real: fer que l'enfocament sigui de veritable associació i assegureu-vos que Team Europe estigui operatiu i arribi a la base el 2022".

Jennifer Tollmann, assessora sènior de polítiques, Diplomàcia Climàtica i Geopolítica de la UE, va dir: "Estem lluny de reduir a la meitat les emissions aquesta dècada. Amb la recuperació de la COVID-19 en curs, el Global Gateway és la millor oportunitat de la UE per portar socis internacionals en la transició cap a la neutralitat climàtica. Aconseguir que els diners flueixin cap a una infraestructura verda i resistent al clima el 2022 pot doblegar la corba. Pot donar confiança a les economies emergents que consideren recuperacions més ecològiques, alhora que ofereix una millor alternativa a les economies de baixos ingressos que busquen evitar vies de desenvolupament cada cop més arriscades basades en combustibles fòssils. Aquesta és l'oportunitat de la UE de ser la "millor oferta" i establir el llistó per a una cooperació d'alta qualitat".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci
anunci

Tendències