Connecteu-vos amb nosaltres

Deal Green

Tracte ecològic: clau per a una UE sostenible i neutral en el clima 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Green Deal és la resposta de la UE a la crisi climàtica en curs. Obteniu més informació sobre aquest full de ruta per a una Europa climàticament neutra, Societat.

El novembre de 2019, la El Parlament va declarar una emergència climàtica demanant a la Comissió Europea que adapti totes les seves propostes d'acord amb un objectiu d'1.5 °C per limitar l'escalfament global i garantir que es redueixin significativament les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Com a resposta, la Comissió va donar a conèixer el Acord Verd Europeu, un full de ruta per a que Europa es converteixi en un continent neutre per al clima el 2050.

Més informació sobre el Respostes de la UE al canvi climàtic.

Senyals durant la manifestació contra el canvi climàtic
 

Assolir els objectius del Green Deal

Respecte de la neutralitat climàtica a la llei

El Parlament va aprovar la Llei del clima de la UE el 24 de juny de 2021, que fa legalment vinculant un objectiu de reduir les emissions un 55% per al 2030 i neutralitat climàtica per al 2050. Això apropa la UE al seu objectiu d'emissions negatives després del 2050 i confirma el seu lideratge en la lluita mundial contra el canvi climàtic.

El Parlament i el Consell van arribar a un acord provisional per augmentar l'objectiu de reducció d'emissions de la UE per al 2030 del 40% a almenys el 55%. El Parlament va aprovar la Llei del clima de la UE el 24 de juny de 2021. L'objectiu 2030 i l'objectiu 2050 de neutralitat climàtica serà jurídicament vinculant, apropant la UE al seu objectiu d'emissions negatives després del 2050 i confirmant el seu lideratge en la lluita mundial contra el canvi climàtic.

Hauria de permetre que els objectius s'apliquin més fàcilment a la legislació i hauria de generar beneficis com l'aire, l'aigua i el sòl més nets; reducció de la factura energètica; habitatges reformats; millor transport públic i més estacions de recàrrega per a cotxes electrònics; menys residus; aliments més saludables i millor salut per a les generacions actuals i futures.

anunci

Les empreses també es beneficiaran a mesura que es creïn oportunitats en àrees on Europa pretén establir estàndards globals. També s'espera que generi llocs de treball, per exemple en energies renovables, edificis i processos eficients energèticament.

Esbrina sobre les contribucions de la UE a les mesures climàtiques mundials a la nostra línia de temps.

Apte per a 55

Perquè la UE assoleixi l'objectiu de 2030, la Comissió va proposar un paquet de legislació nova i revisada conegut com a Apte per a 55 el 2021, que inclou 13 lleis revisades interconnectades i sis propostes de llei sobre el clima i l'energia.


El juny de 22, El Parlament va adoptar la seva posició és:

  • La revisió de la comerç d'emissions pla (ETS) per incloure sectors contaminants, com ara els edificis i el transport per carretera, i eliminar gradualment les quotes gratuïtes per al 2032;
  • la implementació de la instrument de fuita de carboni això hauria de posar un preu del carboni als béns importats per contrarestar la deslocalització a països amb objectius climàtics menys ambiciosos;
  • a fons per garantir una transició energètica justa abordant la pobresa energètica i de mobilitat resultant, finançada per la subhasta de subsidis ETS.


A principis de juny, els eurodiputats van adoptar la seva posició sobre:


Els eurodiputats decidiran la seva posició sobre temes energètics com les renovables, l'eficiència i els impostos en els propers mesos.


Llegeix més sobre l'actual Mesures de la UE per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle

El canvi climàtic ja afecta avui els europeus 

Impulsar l’economia circular

A més, la Comissió va presentar el document Pla d’acció d’economia circular de la UE al març de 2020, que inclou mesures al llarg de tot el cicle de vida dels productes que fomenten processos d'economia circular, fomentant consum sostenible i garantint menys residus. Es centrarà en:


El juliol de 2022, s'espera que els eurodiputats voten sobre la nova UE estratègia industrial per ajudar les empreses a superar la crisi relacionada amb la Covid i fer la transició cap a una economia circular més verda. El novembre de 2021, els eurodiputats van demanar una visió més completa Estratègia de la UE per a matèries primeres crítiques fer que Europa sigui menys dependent de les importacions de matèries primeres crítiques que són crucials per a les seves indústries estratègiques.


Per saber més sobre els beneficis de l'economia circular
i com el Parlament combat la contaminació per plàstics.

Abella
 

Creació d’un sistema alimentari sostenible

El sector alimentari és un dels principals motors del canvi climàtic. Tot i que l’agricultura de la UE és l’únic sector agrícola important a tot el món que ha reduït les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle (un 20% des del 1990), continua representant al voltant del 10% de les emissions (dels quals el 70% es deuen a animals).

L'  Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió el maig de 2020, hauria de garantir a sistema alimentari just, saludable i respectuós amb el medi ambient, alhora que garanteix els mitjans de vida dels agricultors. Cobreix tota la cadena de subministrament d'aliments, des de la reducció de l'ús de pesticides i la venda de antimicrobians a la meitat i reduir l'ús de fertilitzants a augmentar-ne l'ús l'agricultura ecològica.

Parlament va donar la benvinguda a l'estratègia de la UE de la granja a la bifurcació en una resolució aprovada l'octubre de 2021, però va afegir recomanacions per fer-la encara més sostenible. El Parlament va especificar que el paquet Fit for 55 hauria d'incloure objectius ambiciosos per a les emissions de l'agricultura i l'ús del sòl relacionat.

Preservar la biodiversitat

Al mateix temps, la UE té com a objectiu abordar el pèrdua de biodiversitat, inclòs el potencial extinció d’un milió d’espècies. La UE Estratègia de biodiversitat per al 2030, presentat el maig de 2020 per la Comissió, té com a objectiu protegir la natura, revertir la degradació dels ecosistemes i aturar la pèrdua de biodiversitat.

El Parlament va adoptar la seva posició al Estratègia de biodiversitat de la UE per al 2030: tornar la natura a les nostres vides el 8 de juny de 2020, insistint que la seva implementació és coherent amb altres estratègies del Pacte Verd europeu.


El Parlament ha estat defensant forestal sostenible ja que els boscos tenen un paper essencial en l'absorció i compensació de les emissions de carboni. Els eurodiputats també reconeixen la contribució de la silvicultura a la creació de llocs de treball a les comunitats rurals i el paper que podria tenir la UE en la protecció i restauració dels boscos del món.

Esbrina Dades i xifres sobre el canvi climàtic

Finançament de la transició verda

El gener de 2020, la Comissió va presentar el document Sostenible Europa Pla d'inversió, l'estratègia per finançar el Green Deal per atraient com a mínim un bilió d’euros en inversions públiques i privades durant la propera dècada.

Com a part del pla d'inversió, el Mecanisme de transició només hauria d'ajudar a pal·liar l'impacte socioeconòmic de la transició sobre els treballadors i les comunitats més afectades pel canvi. El maig de 2020, la Comissió va proposar a facilitat de préstec del sector públic per donar suport a inversions ecològiques a les regions dependents dels combustibles fòssils, que va ser aprovat pel Parlament el juny de 2021.

El Parlament i el Consell van acordar la introducció de noves fonts d’ingressos finançar el pressupost de la UE i el Pla de recuperació econòmica Covid-19. Aquests inclourien els ingressos del Sistema de Comerç d'Emissions i un mecanisme d'ajustament de la frontera del carboni que imposaria una taxa a les importacions de determinats béns.

Per fomentar la inversió en sostenible ambientalment activitats i evitar que les empreses afirmin falsament que els seus productes són respectuosos amb el medi ambient - pràctica coneguda com green-washing - El Parlament va aprovar nova legislació sobre inversions sostenibles el juny de 2020. El novembre de 2020, els eurodiputats també van demanar a passar d’un sistema econòmic insostenible a un sistema econòmic sostenible, com a fonamental per desenvolupar l'autonomia estratègica a llarg termini de la UE i augmentar la resiliència de la UE.

Descobriu com el Fons de Transició Justa ajudarà les regions de la UE a fer la transició cap a una economia més verda

Per saber més 

Informació sobre el producte 

Ref.: 20200618STO81513

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències