Connecteu-vos amb nosaltres

Deal Green

Pla Industrial Green Deal: Assegurar el lideratge de la UE en tecnologia neta 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els eurodiputats diuen que la UE ha de liderar les tecnologies d'energia neta, millorar la seva base industrial i produir llocs de treball d'alta qualitat i creixement econòmic per assolir els objectius del Pacte Verd. sessió plenària, ITRE.

En una resolució aprovada dijous, en resposta a la de la Comissió "Pla Industrial Green Deal per a l'Era Net-Zero"- Els eurodiputats demanen a la Comissió que treballi en plans per redistribuir, reubicar i reubicar les indústries a Europa. Subratllen la importància de millorar la força de fabricació de la UE en tecnologies estratègiques com l'energia solar i eòlica, bombes de calor i bateries.

Reclamen l'ampliació i la millora de la comercialització de les tecnologies estratègiques per salvar la bretxa entre la innovació i el desplegament del mercat. Segons els eurodiputats, també calen procediments d'autorització ràpids i previsibles per establir nous projectes per desplegar fonts d'energia renovables el més ràpidament possible.

L'objectiu general de la política de la UE ha de ser assegurar el lideratge europeu en tecnologies d'energia neta i millorar la base industrial existent d'Europa, alhora que ajuda a la seva transformació per produir llocs de treball d'alta qualitat i creixement econòmic per assolir els objectius del Pacte Verd. Per aconseguir-ho, diuen els eurodiputats, la UE ha de prendre mesures per accelerar les capacitats de producció d'energia assequible, segura i neta destinada a la indústria i per augmentar l'estalvi energètic i les mesures d'eficiència energètica.

Els eurodiputats també destaquen la importància de l'accés segur a les matèries primeres crítiques per aconseguir les transformacions ecològiques i digitals de la UE. Segons els eurodiputats, els projectes europeus estratègics necessiten permisos més ràpids i transparents.

Fons de sobirania europeu

Els eurodiputats insisteixen que un futur Fons de Sobirania Europea hauria d'apuntar a evitar la fragmentació causada per esquemes d'ajuda estatals no coordinats i garantir una resposta eficaç a la crisi. El fons hauria d'enfortir l'autonomia estratègica de la UE i les transicions ecològiques i digitals, integrar-se en el pressupost actual de la UE a llarg termini i mobilitzar inversions privades.

anunci

Les normes de la UE sobre ajudes estatals també s'han de simplificar i permetre flexibilitat, però aquesta ha de ser específica, temporal, proporcionada i coherent amb els objectius polítics de la UE. Els eurodiputats s'oposen fermament a qualsevol intent de flexibilitzar les normes sobre ajudes estatals sense oferir una solució europea per a tots els estats membres que no tenen grans capacitats fiscals per finançar un suport massiu d'ajuts estatals.

Llei de reducció de la inflació dels EUA

Els eurodiputats volen que la Comissió adopti una postura més ferma per fer front a la competència mundial deslleial causada per ajudes estatals injustificades. Expressen preocupació per les disposicions de la Llei de reducció de la inflació (IRA) dels EUA que discriminen les empreses de la UE. La Comissió hauria de treballar amb els EUA per assegurar-se que la UE estigui coberta per les excepcions previstes a l'IRA per als països amb una cooperació de lliure comerç i que els productes europeus siguin elegibles per a crèdits fiscals com els seus homòlegs nord-americans.

La resolució es va aprovar amb 310 vots a favor, 155 en contra i 100 abstencions.

Fons

L'1 de febrer, la Comissió Europea va presentar el seu Pla industrial Green Deal per a l'edat neta zero per estimular el desenvolupament de tecnologies netes a la UE i assegurar l'autonomia estratègica de la UE reduint la seva dependència de tercers països.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències