Connecteu-vos amb nosaltres

Marítim

Nou informe: mantenir els peixos petits en abundància per garantir la salut de l'oceà

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Només una de cada sis poblacions de peixos farratge a l'Atlàntic nord-est s'explota de manera sostenible i en un estat saludable, segons un reportar publicat per Oceana. L'organització de conservació marina insta els països de l'Atlàntic nord-est a millorar la seva gestió d'aquests petits peixos, abans de les negociacions sobre els límits de pesca a finals d'any.

Moltes espècies marines, des de mamífers marins i ocells marins fins a peixos d'importància comercial, depenen dels peixos farratgers com ara l'espèrt, l'arengada i l'arengada com a font principal d'aliment.

Tanmateix, els països del nord-est de l'Atlàntic els estan pescant a nivells insostenibles. De les 32 poblacions de peixos farratges analitzades a l'informe d'Oceana, només una part (16% o 5 poblacions) s'explota de manera sostenible i en estat saludable. La resta estan subjectes a sobrepesca, amb nivells d'abundància preocupantment baixos, o el seu estat es desconeix a causa de les limitacions de les dades.

La vicepresidenta adjunta d'Oceana a Europa, Vera Coelho, va dir: "El mal estat d'aquestes poblacions de peixos demostra que simplement estem fallant en la manera d'explotar els peixos farratges. A l'hora de decidir sobre els límits de pesca de l'espèrt, l'arengada i altres, els ministres de pesca han d'abandonar l'enfocament de la "captura tant com puguin" i començar a considerar com aquestes espècies són aliment essencial per a altres animals marins, incloses espècies comercials importants, com ara com el bacallà i el merlà”.

Les regles actuals de gestió pesquera se centren a maximitzar les captures a llarg termini, cosa que pot ser sostenible per a les poblacions de peixos farratges individuals, però no necessàriament per als seus depredadors, ja que els priva d'un subministrament adequat d'aliments. Aquests mateixos depredadors també es veuen afectats per l'ús industrial dels peixos farratges, ja que les captures d'algunes poblacions es destinen gairebé exclusivament a la producció de farina de peix i oli de peix, per alimentar els peixos de granja.

"No té sentit treure aquesta font essencial d'aliments, per exemple, al bacallà, frailells o dofins per donar-lo al salmó de cria o a altres espècies d'aqüicultura", va afegir Coelho.

Les poblacions de peixos farratges fluctuen molt pel que fa a la seva abundància i distribució, a causa, per exemple, de l'escalfament de les temperatures oceàniques i de l'èxit reproductiu. La sobrepesca empitjora i debilita la resiliència d'aquests peixos als canvis ambientals i altres pressions humanes, inclosos els impactes climàtics. Les dificultats per determinar la seva abundància i la seva taxa d'explotació, fins i tot per a poblacions avaluades científicament, fan que els qui prenen decisions sovint prenguin decisions de gestió inadequades.

anunci

Per gestionar millor les espècies de peixos farratges, Oceana demana a la UE i a altres nacions pesqueres del nord-est de l'Atlàntic que adoptin la gestió de la pesca basada en els ecosistemes (EBFM) i tinguin en compte el paper que tenen els peixos farratges a les xarxes tròfiques marines i a l'ecosistema en general. . Les recomanacions clau de l'informe inclouen:

  • Adoptar límits de captura basats en la ciència millorada i actualitzada, tenint en compte consideracions ambientals i ambientals més àmplies;
  • implementar estratègies de gestió adaptativa, que incloguin objectius per mantenir l'abundància de població dins dels límits ecològics, i provar-les i actualitzar-les periòdicament, i;
  • protegir millor els hàbitats i els ecosistemes, restringint les activitats que podrien degradar els hàbitats essencials dels peixos farratges i exigir una avaluació exhaustiva de l'impacte de la pesca de peixos farratges.

Mantenir el peix farratge a nivells saludables i abundants aportarà beneficis secundaris per al medi marí, les comunitats pesqueras i la societat en general.

Informe Oceana Petit però poderós: gestionar peixos farratge de l'Atlàntic nord-est per mantenir la vida marina

Fotos de peixos farratges i depredadors marins

Vídeo animació sobre peixos farratge

Oceana Sessió d'informació: Recomanacions per a la gestió dels peixos farratges a l'Atlàntic nord-est

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències