Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Cap a una combinació de polítiques guanyant-guanyant per a persones i planeta més sans

publicat

on

La contaminació, el tema clau de la Setmana Verda de la UE 2021, és la causa ambiental més gran de múltiples malalties mentals i físiques i de morts prematures. escriu Viatris Europe, cap d’Afers Corporatius, Victor Mendonca.

Els ambiciosos objectius fixats per la Comissió Europea a la Llei Europea del Clima (incloure l’objectiu de reducció d’emissions del 2030, com a mínim, del 55%, com a trampolí cap a l’objectiu de neutralitat climàtica del 2050) ajudaran a crear una Europa més ecològica i millorar la salut de les persones. A mitjan maig, es va posar en marxa el Pla d’Acció de Contaminació Cero de la Comissió Europea amb l’objectiu de reduir la contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl el 2050 fins a nivells “que ja no es consideren nocius per a la salut i els ecosistemes naturals”.

Pel que fa als productes farmacèutics, el pla té com a objectiu resoldre la contaminació de productes farmacèutics en aigua i sòls, a més de l'objectiu de la UE de reducció de la resistència als antimicrobians. A més, els pacients i els clients són més conscients del medi ambient i exigeixen que les empreses es posicionin i mostrin compromís amb aquest tema.

El vincle entre l’impacte sobre el medi ambient i la salut no podria ser més fort que l’actual.

Viatris, un nou tipus d’empresa sanitària, constituïda el novembre de 2020, està enfocada a garantir un accés sostenible a medicaments a tot el món i atendre els pacients independentment de la seva geografia o circumstància. Llavors, com aconsegueix una empresa farmacèutica aquest equilibri entre comprometre’s a atendre les necessitats sanitàries més urgents del món i afrontar els reptes ambientals?

En primer lloc: gestionar l’ús de l’aigua, les emissions a l’aire, els residus, el canvi climàtic i l’impacte energètic requereix un enfocament integrat i integral. Per exemple, Viatris va augmentar la quota d'energia renovable en un 485% des del 2015. També estem treballant en el desenvolupament d'un objectiu de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle d'acord amb els criteris de la Iniciativa Objectiu Basat en la Ciència (SBTi). A més, a través de la nostra pertinença a la iniciativa de la cadena de subministrament farmacèutic, pretenem millorar contínuament els resultats socials, sanitaris, de seguretat i mediambientalment sostenibles de les nostres cadenes de subministrament.

La conservació de l'aigua i la gestió proactiva de les aigües residuals són components bàsics per gestionar operacions sostenibles, així com per promoure l'accés a medicaments i una bona salut. Per exemple, el 2020, Viatris ha implementat mesures a diversos llocs de l’Índia per reduir el consum d’aigua, millorar l’eficiència i garantir que cap aigua residual no tractada entri al medi ambient. Tot i que aquestes iniciatives es van implementar a l’Índia, donen fe del compromís de la companyia amb la conservació de l’aigua i la gestió proactiva de les aigües residuals a nivell mundial.

En segon lloc, empreses com Viatris han d’analitzar alguns dels temes clau que afecten la salut de les persones i del planeta d’una manera integral. Prengui la resistència als antimicrobians (RAM), una important amenaça per a la salut pública que es produeix quan els bacteris evolucionen per resistir els efectes dels antibiòtics, cosa que fa que les infeccions siguin més difícils de tractar. L’abordatge de l’AMR requereix una cooperació entre múltiples parts interessades. Una resposta eficaç a l’AMR ha de prioritzar l’accés als antimicrobians, les mesures de custòdia (inclòs l’ús i vigilància adequats) i la fabricació responsable. La majoria dels antibiòtics del medi ambient són el resultat d’excrecions humanes i animals, mentre que una quantitat significativament menor prové de la fabricació d’ingredients farmacèutics actius (API) i de la seva formulació en medicaments.

Viatris es compromet a reduir els productes farmacèutics descarregats de les nostres operacions de fabricació i a treballar amb els grups d'interès de tota la indústria per combatre l'AMR, per exemple, signant la Declaració de Davos sobre la lluita contra l'AMR i membre de la junta fundadora de la AMR Industry Alliance. L’aplicació del Marc comú de fabricació d’antibiòtics i la col·laboració amb tots els proveïdors d’antibiòtics perquè adoptin el marc també hauria de ser una prioritat per a totes les empreses farmacèutiques.

En tercer lloc, no ho podem fer només del nostre costat. Cal consolidar les associacions per promoure polítiques i pràctiques basades en el risc i la ciència. Viatris reclama iniciatives industrials establertes sobre bones pràctiques mediambientals, inclosa la fabricació responsable i la gestió dels efluents. Aquesta és la millor manera d’escalar l’aplicació de bones pràctiques ambientals per facilitar l’eficàcia a tota la cadena de valor, ajudar a reduir la càrrega administrativa i contenir els costos, tots els quals serveixen als dos objectius generals d’accés estable i oportú a medicaments d’alta qualitat i assequibles i responsables. conducta.

Com a empresa farmacèutica, Viatris espera amb interès un diàleg obert i constructiu amb els grups d'interès de tot Europa per trobar solucions que garanteixin l'accés als medicaments i responguin als reptes ambientals i de salut. Les associacions i la cooperació són claus per a l’èxit d’un món sense contaminació.

medi ambient

Copèrnic: les primeres mesures automatitzades de pol·len permeten fer previsions en diversos països europeus gairebé en temps real

publicat

on

Una associació entre el Servei de Monitorització de l'Atmosfera de Copernicus i la Xarxa Europea d'Aeroal·lergens ha donat el primer pas en la verificació de les previsions de pol·len gairebé en temps real a través del programa automatitzat de pol·len d'EUMETNET "Autopollen".

L' Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) ha anunciat el primer pas d’una iniciativa conjunta amb la Xarxa Europea d’Aeroal·lergògens (EAN) per al control automatitzat del pol·len a diversos països europeus. Sota els auspicis de la Xarxa de Serveis Meteorològics Nacionals Europeus (EUMETNET), diversos llocs de control del pol·len han estat equipats amb capacitat d’observació automatitzada com a part del programa “Autopollen” liderat pel Servei Meteorològic Suís MeteoSwiss. Als llocs amb observacions de pol·len automatitzades, les previsions es poden comprovar gairebé en temps real, mentre que en altres llocs només es poden avaluar al final de la temporada.

CAMS, implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) en nom de la Comissió Europea, actualment proporciona previsions de quatre dies de cinc tipus de pol·len comuns; bedoll, olivera, herba, ambrosia i vern mitjançant sofisticats models informàtics. El sistema automatitzat de control del pol·len s’està provant en 20 llocs de Suïssa, Baviera / Alemanya, Sèrbia, Croàcia i Finlàndia, amb plans per expandir-se a altres països europeus.

Aquestes són les primeres observacions rutinàries automatitzades de pol·len que es fan públiques, cosa que significa que qualsevol persona que faci servir les previsions de pol·len CAMS, ja sigui mitjançant una aplicació o una eina, o directament al lloc web, pot comprovar les actualitzacions diàries de previsions contra les observacions entrants i avaluar la precisió ells són. Tot i que el sistema encara es troba en una etapa inicial, els científics prediuen que ajudaran de manera significativa a l’avaluació de fins a quin punt es pot confiar en les previsions. En lloc d’avaluar les previsions al final de la temporada, els llocs actualment equipats amb observacions de pol·len automatitzades permeten la comprovació creuada gairebé en temps real. Més endavant, CAMS i EAN esperen millorar les previsions diàries mitjançant les observacions a través del procés d’assimilació de dades. Les observacions entrants es processaran a l'instant per ajustar el punt de partida de les prediccions diàries, tal com es fa per exemple en la predicció numèrica del temps. A més, està previst un desplegament per cobrir geogràficament tota Europa amb el suport d’EUMETNET.

CAMS treballa amb EAN des del juny del 2019 per ajudar a verificar les seves previsions amb dades observacionals de més de 100 estacions terrestres de tot el continent que han estat seleccionades per la seva representativitat. Mitjançant l'associació, les previsions han millorat significativament.

Les al·lèrgies al pol·len afecten milions de persones a tot Europa que poden reaccionar a determinades plantes en diferents èpoques de l'any. Per exemple, el pol·len de bedoll arriba al màxim a l'abril i és més probable que s'eviti al sud d'Europa; mentrestant, anar al nord al juliol pot significar misèria per als malalts, ja que les herbes estan en plena floració en aquest moment. L’olivera és comuna als països mediterranis i el seu pol·len és molt freqüentat de maig a juny. Malauradament per a les persones que pateixen, gairebé no hi ha regions "lliures de pol·len", ja que les espores es transporten a grans distàncies. És per això que les previsions de quatre dies de CAMS són una eina inestimable per als al·lèrgics que poden rastrejar quan i on és probable que es vegin afectats. I les noves observacions de pol·len automatitzades podrien convertir-se en un canviador de jocs un cop es desenvolupi l’esquema.

Vincent-Henri Peuch, director del Servei de vigilància de l’atmosfera de Copernicus (CAMS), comenta: “La nova capacitat automatitzada de control del pol·len desenvolupada per EUMETNET i l’EAN és beneficiosa per a tots els usuaris que puguin comprovar fins a quin punt les previsions són correctes. Tot i que avui en dia és habitual verificar les previsions de qualitat de l’aire en temps real, és realment innovador per al pol·len. Això també farà que el desenvolupament continu dels nostres models de previsions sigui més ràpid i, a mitjà termini, també es puguin utilitzar en el processament de previsions. Saber que podeu comprovar la previsió del dia o els darrers dies era correcte és molt valuós ".

El doctor Bernard Clot, cap de Biometeorologia de MeteoSwiss, va dir: “El programa automatitzat de pol·len 'Autopollen' d'EUMETNET és un desenvolupament emocionant per a Europa i aquest és només el primer pas. Tot i que actualment hi ha sis llocs a Suïssa, vuit a Baviera i un total de 20 a tot el continent, estem coordinant l'expansió de la xarxa per obtenir una cobertura europea completa.

Copernicus és el programa insígnia d’observació de la Terra de la Unió Europea que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan International, entre d’altres.

ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d’Emergències de Copèrnic (CEMS). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus Estats membres. Aquestes dades estan completament disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels Estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits.

ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Centre d’Informàtica a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran a Bonn, Alemanya, noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus.


El lloc web del Servei de seguiment de l’atmosfera de Copernicus pot ser-ho trobat aquí.

El lloc web del Servei de Canvi Climàtic de Copernicus pot ser-ho trobat aquí. 

Més informació sobre Copèrnic. 

El lloc web ECMWF pot ser trobat aquí.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

Seguir llegint

medi ambient

Frans Timmermans al CESE: "El Tracte Verd Europeu serà just o no serà"

publicat

on

Frans Timmermans ha anunciat mesures per protegir els més vulnerables de la possible extensió del sistema de comerç d’emissions a combustibles de calefacció i transport, i ha escoltat les propostes del CESE per millorar la presa de decisions empresarials sobre la transició verda mitjançant el diàleg social.

Benvinguda dimecres (9 de juny) al vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, a la sessió plenària del CESE, la presidenta del CESE, Christa Schweng, va dir que el CESE havia estat un ferm aliat de la Comissió en la seva acció climàtica. Havia donat suport a les propostes de la Comissió per reduir les emissions més audaces el 2030 del previst inicialment. També havia estat el seu soci actiu en els esforços per donar suport a l’economia circular incipient a Europa, amb les dues institucions que van llançar la Plataforma Europea de Partícips de l’Economia Circular el 2017 com a recurs per a empreses innovadores a tot Europa.

Ara, mentre Europa reflexionava sobre com recuperar millor després de la pandèmia COVID-19, calia més que mai un acord social per garantir una transició verda justa.

"El Tracte Verd és una ambiciosa estratègia de creixement per a la UE per assolir la neutralitat climàtica el 2050 i proporcionar un impuls econòmic", va dir Schweng, "però s'haurien de reforçar les dimensions social, laboral, sanitària i d'equitat per garantir que cap persona, comunitat, treballador , el sector o la regió es queden enrere ".

Timmermans va destacar que la dimensió social de la transició verda era la principal preocupació de la Comissió, ja que la pandèmia havia desbancat les desigualtats socials, posant la societat "al límit". Va descriure els principals elements del paquet Fit for 55 que es publicaran el 14 de juliol.

Introduir l’equitat social en mesures climàtiques

El paquet "connectaria l'equitat social a les noves propostes", va dir Timmermans, mitjançant:

· Compartir la càrrega de l'acció climàtica de manera justa entre indústries, governs i particulars, i;

· Introduir un mecanisme social per ajudar a suavitzar l’impacte sobre les mesures més vulnerables, com la possible extensió del comerç d’emissions als combustibles de calefacció i transport.

"Tingueu la seguretat", va dir Timmermans, "si fem aquest pas i si les llars afronten costos creixents com a resultat, ens assegurarem que hi hagi un mecanisme social, un fons social d'acció climàtica, que pugui compensar els possibles efectes adversos . "

"Hem de protegir les llars vulnerables contra els possibles augments de preus dels combustibles de calefacció i transport, especialment a les regions on les opcions netes no estan disponibles", va dir Timmermans. "Per tant, si introduïm el comerç d'emissions per a aquests combustibles, això vol dir que també hem de fer el nostre compromís amb la justícia social un pas més enllà. Qualsevol proposta sobre el comerç d'emissions en aquests nous sectors ha de venir al mateix temps amb una proposta d'impacte social . "

Incorporar la veu dels treballadors a l’equació

Com a part del debat, Timmermans va escoltar la contribució del CESE a donar forma a un acord social integral del Green Deal. Les propostes, exposades pel ponent Norbert Kluge, se centren en una participació més forta dels treballadors en la presa de decisions corporatives i en la responsabilitat social corporativa.

"El diàleg social té una importància cabdal per garantir un estret vincle entre el Tracte Verd i la justícia social", va dir Kluge. "Creiem que amb la veu dels treballadors podem millorar la qualitat de les decisions econòmiques que prenen les empreses en passar a un model verd".

"La informació dels treballadors, la consulta i la participació a nivell de junta tendeixen a afavorir un enfocament més a llarg termini i a millorar la qualitat de la presa de decisions en una agenda de reformes econòmiques". va dir el senyor Kluge.

Un informe de la Fundació Hans Böckler sobre com les empreses europees van resistir la crisi financera del 2008-2009 va demostrar que les empreses amb consells de supervisió inclosos als empleats no només eren més robustes, sinó que també es recuperaven més ràpidament de les seves conseqüències. Van acomiadar menys empleats, van mantenir nivells més alts d’inversions en R + D, van registrar majors beneficis i van mostrar una menor volatilitat del mercat de capitals. En general, també estaven més orientats als interessos a llarg termini de la companyia.

Tot i això, el CESE subratlla que un acord social com a part essencial d’un acord verd no només està relacionat amb el treball. Es tracta d’ingressos, seguretat social i suport fiscal per a tots els que ho necessitin, inclosos aquells que no tinguin cap accés al treball.

Es necessiten polítiques actives del mercat laboral, juntament amb serveis públics efectius d’ocupació, sistemes de seguretat social adaptats als patrons canviants dels mercats laborals i xarxes de seguretat adequades en termes d’ingressos mínims i serveis socials per als grups més vulnerables.

Llegiu el text complet de Discurs de Timmermans.

Mireu el debat amb Frans Timmermans al Compte de twitter del CESE @EU_EESC

L'opinió del CESE Cap acord verd sense un acord social properament estarà disponible al lloc web del CESE.

Seguir llegint

el transport d'animals

Ajudeu els agricultors a acabar amb l’agricultura en gàbies

publicat

on

"Donem suport ferm a la Iniciativa ciutadana" Acabar amb l'edat de la gàbia "per als animals de granja. Juntament amb 1.4 milions d’europeus, demanem a la Comissió que proposi les mesures adequades per acabar amb l’agricultura en gàbies ”, va dir l’eurodiputada Michaela Šojdrová, membre del grup del PPE de la Comissió d’Agricultura del Parlament.

“El benestar animal es pot garantir millor quan els agricultors reben els incentius adequats per a això. Donem suport a una transició fluida de gàbies a sistemes alternatius en un període de transició suficient que es considera específicament per a cada espècie ", va afegir Šojdrová.

Com que la Comissió Europea s’ha compromès a proposar una nova legislació sobre el benestar dels animals el 2023, Šojdrová subratlla que s’ha de fer una avaluació d’impacte abans del 2022, que inclogui els costos de la transformació necessària tant a curt com a llarg termini. "Com que diferents espècies, gallines ponedores o conills, requereixen condicions diferents, la proposta ha de cobrir aquestes diferències amb un enfocament d'espècie per espècie, per al 2027. Els agricultors necessiten períodes de transició i una compensació dels costos de producció més alts", va dir Šojdrová.

"Per garantir el benestar dels animals i no desavantatjar els nostres agricultors europeus, necessitem un control efectiu si els productes importats respecten les normes de benestar animal de la UE. Els productes importats han de complir les normes europees de benestar animal perquè la nostra producció d’alta qualitat no se substitueixi per importacions de baixa qualitat ”, va emfatitzar Šojdrová.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències