Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

NextGenerationEU: la Comissió Europea aprova el pla de recuperació i resiliència de Bèlgica de 5.9 milions d’euros

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha adoptat una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Bèlgica. Es tracta d’un pas important cap al desemborsament de la UE de 5.9 milions d’euros en subvencions en virtut del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Bèlgica. Tindrà un paper clau perquè Bèlgica pugui sortir més forta de la pandèmia COVID-19. L’RRF, al centre de NextGenerationEU, subministrarà fins a 672.5 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes a tota la UE. El pla belga forma part d’una resposta coordinada sense precedents de la UE a la crisi del COVID-19, per afrontar els reptes europeus comuns adoptant les transicions verdes i digitals, enfortir la resiliència econòmica i social i la cohesió del mercat únic.

La Comissió va avaluar el pla de Bèlgica basant-se en els criteris establerts al Reglament RRF. L'anàlisi de la Comissió va considerar, en particular, si les inversions i reformes establertes en el pla de Bèlgica donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social. Garantir les transicions ecològiques i digitals de Bèlgica L'avaluació de la Comissió considera que el pla de Bèlgica destina el 50% de l'assignació total a mesures que donin suport als objectius climàtics. Això inclou inversions en mesures per donar suport a la renovació d’edificis públics i privats de tot el país per augmentar la seva eficiència energètica, el desplegament de tecnologies d’energia alternativa com la producció d’hidrogen baix en carboni i reformes i inversions per accelerar la transició cap a la mobilitat verda. També preveu importants inversions per restaurar la biodiversitat, abordar el creixent problema de les sequeres i promoure l’ús eficient dels recursos, el reciclatge i l’economia circular.

La Comissió considera que el pla de Bèlgica destina el 27% de la seva assignació total a mesures que donin suport a la transició digital. Això inclou mesures per digitalitzar l’administració pública i el sistema de justícia, proporcionar formació en habilitats digitals, reforçar la capacitat de ciberseguretat de Bèlgica i desenvolupar el marc legal per al desplegament de 5G.

anunci

Reforçar la resiliència econòmica i social de Bèlgica

La Comissió considera que el pla de Bèlgica inclou un ampli conjunt de reformes i inversions que es reforcen mútuament i que contribueixen a abordar eficaçment tot o un subconjunt significatiu dels reptes econòmics i socials esbossats a les recomanacions específiques per país dirigides a Bèlgica pel Consell durant el semestre europeu. 2019 i 2020. Inclou mesures per millorar l'eficiència de la despesa pública i la sostenibilitat fiscal i social de les pensions, promoure la formació i el desenvolupament de competències, el transport sostenible, la transició energètica, la investigació i la innovació i la infraestructura digital.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, va dir: "Avui, la Comissió Europea ha decidit donar llum verda al pla de recuperació i resiliència de Bèlgica. NextGenerationEU tindrà un paper crucial en el finançament de les inversions i reformes necessàries per construir el futur amb què estem compromesos. Els 5.9 milions d’euros disponibles per a Bèlgica finançaran mesures que contribuiran a construir un futur més ecològic i digital per a tots els seus ciutadans. El pla posa un èmfasi particularment fort en les mesures que accelerin la transició verda de Bèlgica, amb un 50% del finançament dirigit a la consecució dels objectius climàtics. Estarem al costat de Bèlgica en tots els passos per garantir que la visió continguda en el pla es realitzi plenament. "

anunci

El pla també preveu reformes i inversions destinades a reduir les càrregues reguladores i administratives i millorar l’entorn empresarial. El pla representa una resposta integral i adequadament equilibrada a la situació econòmica i social de Bèlgica, contribuint així de manera adequada als sis pilars a què es refereix el Reglament FPR. Donar suport a projectes d'inversió i reforma insígnia El pla de Bèlgica proposa projectes en set àrees insígnies europees. Es tracta de projectes d’inversió específics que aborden qüestions comunes a tots els estats membres en àrees que creen llocs de treball i creixement i que són necessàries per a la transició verda i digital. Per exemple, Bèlgica ha proposat proporcionar més de 1 milions d'euros per renovar edificis públics i privats, inclosos els habitatges socials, per millorar el seu rendiment energètic.

Bèlgica també ha proposat proporcionar uns 900 milions d’euros per impulsar les habilitats digitals, lingüístiques i tècniques de grups vulnerables, persones que busquen feina i joves, per millorar la inclusió social i facilitar l’accés al mercat laboral. L'avaluació de la Comissió constata que cap de les mesures incloses al pla fa cap dany significatiu al medi ambient, d'acord amb els requisits establerts en el Reglament de RRF. Els sistemes de control establerts per Bèlgica es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió. El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d’interessos, corrupció i frau relacionats amb l’ús de fons.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: "El pla de recuperació de Bèlgica ajudarà l'economia del país a recuperar-se dels successius bloquejos de COVID i a seguir un camí més ecològic i digital. La meitat del pla es destina a donar suport als objectius climàtics, incloses les inversions per fer els edificis més eficients energèticament, donar suport a la mobilitat verda i tecnologies d’energia alternativa. La reforma del sistema d’impostos sobre cotxes d’empreses àmpliament utilitzat també contribuirà a assolir els objectius climàtics. El pla donarà suport a un impuls de digitalització a l’administració pública i a la justícia, que ajudarà a reduir la burocràcia i crear un entorn més favorable a les empreses. Particularment dono suport a les mesures que animaran els escolars i els treballadors a tenir més competències digitals, preparant el mercat laboral belga per al futur. Per últim, però no menys important, acollim amb satisfacció les mesures per atendre les necessitats dels col·lectius vulnerables, inclosa la inversió en habitatge social i l’atenció precoç als infants.

Propers passos

La Comissió ha adoptat una proposta de decisió per proporcionar 5.9 milions d’euros en subvencions a Bèlgica en virtut de la RRF. Ara el Consell disposarà, per regla general, de quatre setmanes per adoptar la proposta de la Comissió. L'aprovació del pla pel Consell permetria desemborsar 770 milions d'euros a Bèlgica en prefinançament. Això representa el 13% de l'import total assignat a Bèlgica. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en el compliment satisfactori de les fites i objectius descrits en el pla de recuperació i resistència, que reflecteixin els avenços en la implementació de les inversions i les reformes.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "El pla de Bèlgica estableix un programa de reformes i inversions que hauria de donar un impuls important tant a la competitivitat del país com a la seva sostenibilitat ambiental i social. Dos terços de les inversions del pla donen suport a la transició verda o digital. La reforma del pla de vehicles de la companyia i les inversions en autobusos elèctrics, estacions de recàrrega i carrils bici reduiran les emissions i milloraran la qualitat de l’aire. Les escoles i les zones rurals gaudiran d’una connectivitat millorada mentre que els sistemes de justícia, salut i seguretat social veuran importants millores en l’eficiència mitjançant la digitalització. Finalment, les inversions en competències haurien de facilitar la integració social de grups vulnerables, reduir la bretxa digital i millorar les perspectives professionals dels joves ".

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

El canvi climàtic va fer que les inundacions mortals a Europa occidental tinguessin almenys un 20% més de probabilitats

publicat

on

By

Es veu una casa afectada per una esllavissada després que les fortes pluges causessin inundacions a les ciutats que envolten el llac de Como, al nord d’Itàlia, a Laglio, Itàlia. REUTERS / Flavio Lo Scalzo

Canvi climàtic Els científics van dir dimarts que, el mes passat, almenys un 20% més de probabilitats de que es produeixin a la regió han provocat precipitacions extremes del tipus que van provocar torrents letals d’aigua que s’escampaven per zones d’Alemanya i Bèlgica. escriu Isla Binnie, Reuters.

És probable que l’aiguat també s’hagi intensificat a causa del canvi climàtic. Un dia de precipitacions ara pot ser fins a un 19% més intens a la regió del que hauria estat si les temperatures atmosfèriques globals no augmentessin 1.2 graus Celsius (2.16 graus Fahrenheit) per sobre de les temperatures preindustrials, segons una investigació publicada per World Weather Attribution ( WWA) consorci científic.

anunci

"Definitivament aconseguirem més d'això en un clima càlid", va dir el co-líder del grup, Friederike Otto, científic del clima a la Universitat d'Oxford.

"El temps extrem és mortal", va dir Otto, recordant que es va posar en contacte amb urgència amb els familiars que viuen a les zones afectades per assegurar-se que estiguessin segurs quan van patir les inundacions. "Per a mi estava molt a prop de casa".

Amb els fenòmens meteorològics extrems que han dominat els titulars de notícies dels darrers anys, els científics han estat sotmesos a pressions creixents per determinar exactament la quantitat de culpa del canvi climàtic.

anunci

Només durant l'últim any, els científics van trobar que la sequera nord-americana, una onada de calor canadenca mortal i els incendis forestals a l'Àrtic siberian s'ha vist agreujada per un clima d'escalfament.

Les precipitacions del 12 al 15 de juliol a Europa van provocar inundacions que van arrasar cases i línies elèctriques i van deixar més de 200 persones mortes, principalment a Alemanya. Desenes van morir a Bèlgica i milers també es van veure obligats a fugir de les seves cases als Països Baixos. Llegir més.

"El fet que la gent estigui perdent la vida en un dels països més rics del món, és realment impactant", va dir Ralf Toumi, científic del clima, a l'Institut Grantham, a l'Imperial College de Londres, que no va participar en l'estudi. "Enlloc no és segur".

Tot i que el diluvi no va tenir precedents, els 39 científics de la WWA van trobar que els patrons de pluja locals són molt variables.

Així, van realitzar les seves anàlisis en una àrea més àmplia que abasta parts de França, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos, Luxemburg i Suïssa. Van utilitzar registres meteorològics locals i simulacions per ordinador per comparar l’esdeveniment d’inundació de juliol amb el que es podria esperar en un món no afectat pel canvi climàtic.

Com que l’aire més càlid manté més humitat, els aiguats estivals en aquesta regió ara són un 3-19% més pesats del que ho farien sense l’escalfament global, van trobar els científics.

I l’esdeveniment en si tenia entre 1.2 i 9 vegades (o un 20% a un 800%) més probable.

Aquesta àmplia gamma d’incerteses es va explicar en part per la manca de registres històrics, va explicar la WWA, i es va agreujar amb les inundacions que destruïen equips que controlaven les condicions dels rius. Llegeix més.

Tot i així, "l'estudi confirma que la calefacció global ha tingut un paper important en el desastre de les inundacions", va dir Stefan Rahmstorf, científic i oceanògraf de l'Institut d'Investigació en Impacte Climàtic de Potsdam, que no va participar en l'estudi.

"Això està en línia amb la troballa del recent informe de l'IPCC, que va trobar que els fenòmens de precipitacions extremes han augmentat a tot el món", va afegir, en referència a un panell climàtic de l'ONU resultats. Llegeix més.

Seguir llegint

Bèlgica

Set residents de la residència d'ancians belgues moren després de l'esclat del llinatge B.1.621 de COVID-19

publicat

on

By

Set residents d’una residència d’avis a Bèlgica han mort després d’haver estat infectats amb un llinatge del coronavirus detectat per primera vegada a Colòmbia tot i estar totalment vacunats, segons va dir l’equip de virologia que va realitzar les proves divendres (6 d’agost), escriu Sabine Siebold: Reuters.

L'equip de virologia va dir que els residents havien estat infectats amb el llinatge B.1.621 de COVID-19 que es va originar a Colòmbia i que s'ha detectat les darreres setmanes als Estats Units, però els casos a Europa han estat rars.

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties ha inclòs el llinatge B1.621 com a part de la variant Kappa del coronavirus, però no com a variant en si mateixa.

anunci

Les set persones que van morir a la residència d'avis de la ciutat belga de Zaventem, a prop de Brussel·les, tenien tots els 80 o 90 anys, i algunes d'elles ja estaven en mal estat físic, va dir Marc Van Ranst, un viròleg de la Universitat de Lovaina que va realitzar proves del virus trobat a la residència.

"És preocupant", va dir Van Ranst, comentant el fet que els residents van morir tot i estar completament vacunats contra el COVID-19.

Fins ara, els científics no saben si el llinatge B.1.621 és més transmissible que altres llinatges o variants del coronavirus, va dir.

anunci

A Bèlgica, B.1.621 representa actualment menys de l'1% dels casos coneguts de COVID-19, va dir, en comparació amb el 2% dels casos als Estats Units i més que el de Florida.

A la residència d'avis de Zaventem, 21 residents van ser infectats per la variant juntament amb diversos membres del personal, va dir Van Ranst a Reuters. El personal infectat només va experimentar símptomes lleus.

Van Ranst va dir que la variant dominant del coronavirus a Bèlgica amb al voltant del 95% de les infeccions és el Delta, descobert per primera vegada a l'Índia, seguit de l'Alfa que anteriorment era dominant a Gran Bretanya.

Divendres es realitzaran proves addicionals per descartar qualsevol possibilitat que els residents de la residència d'avis morissin per una variant diferent del virus o per una malaltia respiratòria diferent, va dir Van Ranst.

"És poc probable, però no impossible", va dir.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències