Connecteu-vos amb nosaltres

NextGenerationEU

NextGenerationEU: la Comissió realitza 800 milions d’euros de primers pagaments per afavorir la reparació i la resistència de les crisis

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha desemborsat 800 milions d’euros en subvencions en virtut de NextGenerationEU, l’instrument temporal per finançar la recuperació d’Europa i fomentar una economia més ecològica, més digital i resistent després de la pandèmia.

Els pagaments realitzats avui es destinaran a 41 programes nacionals i regionals de 16 estats membres (França, Grècia, Txèquia, Alemanya, Polònia, Lituània, Països Baixos, Eslovàquia, Estònia, Àustria, Dinamarca, Finlàndia, Bulgària, Suècia, Portugal i Croàcia) la iniciativa Assistència de recuperació per a la cohesió i els territoris d'Europa (REACT-EU), la iniciativa que ajuda els estats membres a finançar mesures de recuperació i recuperació de la crisi després de la pandèmia del coronavirus. Els fons de REACT-UE constitueixen recursos addicionals per als programes de política de cohesió existents.

Les mesures de REACT-UE reduiran la bretxa entre la resposta d’emergència i les inversions a llarg termini reforçant la resistència dels sistemes sanitaris, preservant i creant ocupació, en particular per als joves, donant suport als més vulnerables de la nostra societat i proporcionant capital de treball. i suport a la inversió per a petites i mitjanes empreses.

anunci

REACT-UE finança mesures específiques per a les transicions ecològiques i digitals per abordar ràpidament les conseqüències negatives del brot, per exemple, mitjançant inversions en eficiència energètica, ecologització urbana i digitalització.

El desemborsament es produeix després de la implementació amb èxit de la primera operació de préstec sota NextGenerationEU. Els bons a deu anys de 20 milions d’euros van ser l’emissió de bons institucionals més gran d’Europa i la quantitat més elevada que ha recollit la UE en una única transacció. A finals d’aquest any, la Comissió té la intenció de recaptar uns 10 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les factures de la UE a curt termini.

La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, va dir: "M'alegro que la política de cohesió segueixi al capdavant de la resposta i la recuperació de la crisi. REACT-UE va ser el primer instrument de NextGenerationEU que es va finalitzar, els seus programes van ser els primers a adoptar-se i ara el primer suport de canalització a la nostra economia, empreses i treballadors. REACT-EU aporta una potència d’inversió addicional molt necessària als programes de política de cohesió existents per estimular encara més una recuperació robusta, justa i cohesionada. "

anunci

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va afegir: “Estic molt content que hem aconseguit iniciar les emissions de NextGenerationEU tal com estava previst. A hores d’ara els diners de NextGenerationEU ja s’utilitzen a través de REACT-EU per ajudar les nostres regions i ciutats a recuperar-se de la pandèmia i construir una Europa més ecològica, més digital i més resistent ”.

Arribar a l’economia real

Els fons addicionals es canalitzaran principalment a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE), inclosa la Iniciativa d’Ocupació Juvenil (YEI). Alguns dels nous recursos també s’utilitzaran per recarregar el Fons europeu d’ajuda als més desfavorits (FEAD) per al període 2014-2020.

Per proporcionar la màxima assistència possible als estats membres, s'han simplificat les condicions per a l'ús d'aquests recursos addicionals:

  • El cofinançament nacional no és obligatori; això significa que la UE pot cobrir el 100% del cost si els estats membres ho consideren necessari.
  • La liquiditat immediata en forma de prefinançament de l’11% ajudarà a garantir un desplegament ràpid d’aquest suport, evitant qualsevol coll d’ampolla.
  • No hi ha cap condicionalitat ex ante ni cap requisit per a la concentració o assignació temàtica per categoria de regió. L’abast del suport és ampli i són possibles les transferències entre FEDER i FSE.
  • Els projectes que es remunten a l’1 de febrer de 2020 es poden reemborsar retroactivament.

Garantir la transparència i la rendició de comptes

Coincidint amb aquests primers pagaments, s’ha llançat un nou quadre de comandament REACT-UE a la plataforma de dades obertes de cohesió de la Comissió, per proporcionar informació actualitzada sobre l’ús dels recursos REACT-UE a tota la UE. Es destaquen temes transversals com el verd, el digital i les mesures específiques d’adaptació climàtica, a més de les dades sobre àrees específiques d’inversió per fons. El tauler es va posar en marxa per facilitar l'accés a les dades públiques i garantir la transparència i la rendició de comptes.

Fons

NextGenerationEU és un instrument de recuperació temporal d’uns 800 milions d’euros en preus actuals per donar suport a la recuperació d’Europa de la pandèmia del coronavirus i ajudar a construir una Europa més ecològica, més digital i més resistent. Per finançar NextGenerationEU, la Comissió Europea, en nom de la UE, recaptarà dels mercats de capitals fins a uns 800 milions d’euros d’aquí a finals del 2026: 407.5 milions d’euros per a subvencions (en virtut de RRF, REACT-UE i altres programes pressupostaris de la UE ); 386 milions d’euros per a préstecs. Això es traduirà en volums d’endeutament d’una mitjana d’uns 150 milions d’euros anuals.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) durant els anys 2021 i 2022 als programes de política de cohesió. Les mesures se centren a donar suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases a prova de futur per a les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

Més informació

REACT-EU: Foment de la reparació de crisi i la resistència a la plataforma de dades obertes

Pla de recuperació per a Europa

Nota de premsa: primera emissió sota NGEU

Pressenya el primer pla de finançament de la Comissió

Estratègia de finançament diversificat de preguntes i respostes

Full informatiu - NextGenerationEU - Estratègia de finançament

UE com a lloc web prestatari

Xarxa de distribuïdors principals

@ElisaFerreiraEC

@JHahnEU

@EUinmyRegion     @EU_Social

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 24.9 milions d’euros en prefinançament a Itàlia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 24.9 milions d’euros a Itàlia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de préstecs i subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Itàlia és un dels primers països que han rebut un pagament de prefinançament en virtut del FRR. El prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Itàlia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Itàlia. El país haurà de rebre 191.5 milions d’euros en total durant la vida del seu pla (68.9 milions d’euros en subvencions i 122.6 mil milions d’euros en préstecs).

El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres NextGenerationEU. NextGenerationEU proporcionarà més de 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. 723 milions d’euros (en preus actuals) es destinaran a la Instal·lació de Recuperació i Resiliència (RRF). El pla italià forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Per obtenir més informació, consulteu la nota de premsa de Itàlia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències