Connecteu-vos amb nosaltres

Aliança Europea per a la medicina personalitzada

EAPM: el Parlament impulsa plenaris més públics, el Consell de Comerç i Tecnologia de la UE-EUA promet un treball clau sobre salut, desinformació del càncer de la UE i molt més ...

COMPARTIR:

publicat

on

Good morning, health colleagues, and welcome to the first European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) update of the week – EAPM’s progress through the first half of 2021 has been solid, with the second half also picking up pace, as we turn the legislative pages of July into August, escriu el Director Executiu EAPM Denis Horgan.

L’EAPM va finalitzar tres documents de salut

Durant l’agost i en endavant, EAPM finalitzarà tres treballs en els pròxims mesos sobre la revisió legislativa de l’IVDR, la implementació del diagnòstic molecular NGS / i el Pla contra el càncer de la UE, així com els problemes relacionats amb l’evidència del món real relacionada amb les dades de salut de la UE. espais i altres dossiers de polítiques.

Temps més interessants per al Parlament 

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, mentrestant, vol que els eurodiputats pensin en el futur de la seva institució, i potser en el seu. "És hora de replantejar-nos la democràcia parlamentària i la nostra feina", ha piulat, afegint que pretén enfortir la institució amb un exercici d'autoafirmació, per a temps post-COVID i amb la meitat del període legislatiu a la vista. Sassoli vol que el Parlament participi en una "àmplia reflexió", va dir un funcionari de la institució, sobre les coses que li encanten, incloent com augmentar la influència i la visibilitat.

Per això, Sassoli va iniciar un procés de discussió amb cinc "focus groups" que espera que donin resultats abans de les vacances d'estiu. Segons els funcionaris familiaritzats amb l'exercici, els temes a debatre inclouen la reforma de les sessions plenàries i formes de "fomentar debats dinàmics". També es convida als eurodiputats a presentar idees sobre com reforçar el pes de la institució en un segon grup de discussió sobre les prerrogatives del Parlament, que significa "poders legislatius i de control i supervisió, accés a la informació i als documents i control pressupostari", va dir un funcionari. .

I un nou informe del Comitè del Càncer de Batre del Parlament Europeu no distingeix entre cigarrets i nous productes del tabac en punts clau, cosa que marca una posició més estreta sobre el control del tabac, ja que alguns legisladors ja es mobilitzen per desafiar-ho. Un cop aprovat, l'informe del comitè BECA servirà com a posició de la institució sobre el pla de batre el càncer de la Comissió Europea. El pla té com a objectiu reforçar el control del tabac, ja que el tabaquisme continua sent un dels principals factors de risc de mort per càncer, causant 700,000 víctimes mortals a la UE cada any.

anunci

Última oportunitat de comentaris EHDS

El 3 de maig, la Comissió Europea va publicar una consulta pública sobre l'Espai Europeu de Dades Sanitàries (EHDS), que va romandre oberta fins ahir (26 de juliol). Com a iniciativa política, el EHDS té com a objectiu proporcionar un marc comú entre els estats membres de la UE per compartir i intercanviar dades sanitàries de qualitat, com ara registres electrònics de salut, registres de pacients i dades genòmiques, per tal de donar suport a l’atenció mèdica, però també per facilitar investigació sanitària, elaboració de polítiques i legislació. Dividida en tres seccions: accés i ús de dades de salut personal, productes i serveis de salut digitals i intel·ligència artificial en salut, la consulta té com a objectiu avaluar quines opcions de política es prefereixen per a la implementació del EHDS. Es preveu que la proposta legislativa resultant d’aquesta consulta s’adopti el quart trimestre del 2021. Per tant, avui (27 de juliol) és l’últim dia perquè les empreses, els lobbies i les associacions expliquin a la Comissió què en pensen sobre la seva pròxima legislació. La Comissió haurà de trobar l’equilibri adequat entre concedir prou accés a dades de salut per impulsar la innovació, mantenint al mateix temps aquestes dades segures i privades. 

Informe de progrés AMR

La Comissió Europea ha publicat el seu cinquè informe d’avanç sobre la implementació del pla d’acció europeu per a la salut contra la resistència antimicrobiana (RAM), que es va adoptar el juny del 5. Els objectius clau d’aquest pla es basen en tres pilars principals: fer de la UE un regió de bones pràctiques; impulsar la investigació, el desenvolupament i la innovació, així com donar forma a l’agenda mundial. Abordar la RMA mitjançant un enfocament de salut única també és una prioritat per a aquesta Comissió, tal com marca el butlletí del comissari Kyriakides el novembre del 2017. L’informe de progrés mostra que s’ha iniciat o posat en marxa una sèrie d’iniciatives de RMA en els darrers mesos. Per exemple, la Comissió ha adoptat a la Estratègia de la UE Farm to Fork un objectiu amb l'objectiu de reduir en un 2019% les vendes globals de la UE d'antimicrobians per a animals de granja i en aqüicultura per al 50. Aquest objectiu es recolzarà amb la implementació del recent Reglament sobre Productes medicinals veterinaris i pinsos medicinats per als quals s'estan redactant actes implementats i delegats.

El Consell de Comerç i Tecnologia UE-EUA començarà al setembre

Següent La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el llançament del president de comerç i tecnologia (TTC) entre el president nord-americà Joe Biden a la cimera EUA-UE celebrada a Brussel·les al juny, el TTC, a partir del setembre, servirà de fòrum perquè els Estats Units i la Unió Europea cooperin ordenar enfocaments sobre qüestions comercials, econòmiques i tecnològiques globals clau i aprofundir en les relacions econòmiques i comercials transatlàntiques basades en valors democràtics compartits. Aquest nou Consell es reunirà periòdicament a nivell polític per dirigir la cooperació i, després de la pandèmia del coronavirus, també buscarà maneres perquè els Estats Units i la UE col·laborin en investigacions de salut avançades i desenvolupament. 

La vicepresidenta executiva de la Comissió Europea i comissària de Competència, Margrethe Vestager, va dir: "Tenim valors democràtics comuns i els volem traduir en accions tangibles a banda i banda de l'Atlàntic. Treballar per una digitalització centrada en l’ésser humà i mercats oberts i competitius. Tinc moltes ganes. Aquest és un gran pas per a la nostra renovada associació ".

Digitalització de la UE

Com a part d’una estratègia de transformació digital regional més gran, la UE treballa per (1) construir un ecosistema de suport per a les tecnologies emergents; (2) desenvolupar infraestructures digitals regionals; (3) identificar recursos compartits per invertir en digitalització; (4) i amplificar la veu de la regió sobre qüestions de política digital a la Unió Europea (UE) i la relació transatlàntica. La digitalització pot servir de multiplicador econòmic creant eficiències en sectors no digitals. La institucionalització de solucions digitals interoperables al comerç transfronterer permetrà a la regió augmentar la seva eficiència econòmica i la seva competitivitat a llarg termini. Però els reptes estructurals perjudiquen aquest potencial econòmic. L’escassetat de mà d’obra, les pressions salarials i d’inflació i la innovació endarrerida a la llar segueixen sent problemes clau que dificulten el desenvolupament econòmic i digital. Les dades mostren que la UE ha de posar-se al dia. La plantilla no té competències digitals essencials i les empreses del CEE es queden per darrere de les d’altres països europeus en integrar solucions digitals.

Desinformació del càncer de la UE

L’Organització Europea del Càncer felicita la Comissió Europea pel reconeixement dels grans danys socials que es generen per la desinformació en línia i per la seva decisió de jugar un paper actiu en la lluita contra els impactes més greus mitjançant iniciatives com el Codi de pràctica sobre desinformació. La desinformació pot afectar la cura del càncer de moltes maneres. La informació parcialment falsa o enganyosa sobre els tractaments contra el càncer és freqüent i la creença en la desinformació / desinformació sobre la salut pot alterar negativament la trajectòria del càncer d’una persona influint en la presa de decisions mèdiques. Les plataformes de xarxes socials solen ser un nexe per a la difusió d’aquesta desinformació. Com a exemple, un exercici de recerca va trobar que dels 20 articles més compartits a Facebook el 2016 amb la paraula "càncer" al titular, més de la meitat dels informes van ser desacreditats per metges i autoritats sanitàries 

Good news to finish – EU vaccinates 70% of adults with one shot

Avui (27 de juliol), la UE va assolir l'objectiu d'estiu de vacunar contra el COVID-70 el 19% dels seus adults, segons com es compti.

El setanta per cent dels adults a la UE han rebut una dosi, mentre que el 57% està completament vacunat, ha anunciat la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

Von der Leyen va acreditar a la UE el lliurament de vacunes després d'un inici rocós a principis d'aquest any, afirmant: "La UE ha complert la seva paraula i ha complert".

"El procés de recuperació ha tingut molt d'èxit, però hem de continuar l'esforç", va escriure en un comunicat. “La variant delta és molt perillosa. Per tant, faig una crida a tothom (que tingui l’oportunitat) a vacunar-se ”.

L'objectiu de la UE ha estat un objectiu en moviment. La Comissió volia vacunar el 70% dels adults a finals de setembre, tot i que més tard va indicar que això podria passar al juliol. A principis de mes, l'executiu de la UE va dir que els països tenen prou cops per vacunar completament les seves poblacions, però l'anunci d'avui es basa en un sol tret. 

EAPM, per ara, tot això: assegureu-vos de mantenir-vos en forma i de tenir una bona setmana i de passar una setmana excel·lent, fins divendres.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències