Connecteu-vos amb nosaltres

destacat

La Comissió ha aprovat el pla de recuperació i resiliència de Portugal per valor de prop de 16 milions d’euros malgrat serioses preguntes

publicat

on

Dimecres (16 de juny), Portugal es va convertir en el primer país de la UE a tenir el pla de recuperació estampat per la UE. De manera crucial, el pla nacional de recuperació portuguès, com amb altres, haurà de satisfer certes demandes de la UE. Aquests inclouen assolir els objectius emblemàtics d’almenys un 37% de despesa en el Tracte Verd i un 20% en digitalització. Les reformes estructurals sostenibles d'acord amb les recomanacions específiques per país també són un criteri clau d'avaluació.

Els plans haurien de descriure com les inversions i reformes proposades contribueixen als objectius principals de la RRF, que inclouen transformacions verdes i digitals, creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu, cohesió social i territorial, salut i resiliència i polítiques per a la propera generació.

Enmig de la fanfarra que envolta l'anunci de dimecres, la gran pregunta ara és: amb quina eficàcia gastarà Portugal l'enorme pot de diners?

anunci

El eurodiputat alemany Sven Giegold, portaveu de la política financera i econòmica del grup Verds / EPT, va dir a aquest lloc web: "En principi, el fons europeu de recuperació és un gran èxit".

Però va continuar: "Ara és qüestió d'implementació si el potencial del fons està totalment explotat. En el cas de Portugal, per a una part important de les mesures encara no és previsible si tindran un impacte positiu o negatiu ".

El diputat admet: "Encara falten detalls importants sobre l'aplicació d'algunes de les mesures previstes".

anunci

En concret, es pregunta, per exemple, si la construcció de nous habitatges a Portugal contribuirà a assolir els objectius climàtics europeus.

La resposta, segons ell, dependrà decisivament dels materials de construcció utilitzats i de l’eficiència energètica dels edificis previstos.

Giegold va dir: “És important que la Comissió acompanyi contínuament la implementació dels plans nacionals i en verifiqui el compliment amb l’objectiu de despesa i el principi de no fer mal significatiu.

"Fem una crida a la Comissió perquè les negociacions amb els Estats membres siguin transparents. El Parlament Europeu i la societat civil han d’estar implicats tal com preveu el reglament de la UE ”.

Toni Roldan, cap de recerca del Centre Esade per a Polítiques Econòmiques (EsadeEcPol) de Madrid, diu que des que va començar la crisi del deute de la zona euro el 2011, Lisboa ha estat sovint a la línia de foc dels membres més "frugals" d'Europa frustrats per haver de bifurcar-se guanyar diners per subvencionar la despesa en el que han vist com el sud una mica menys virtuós fiscalment.

Tot i que algunes de les condicions relacionades amb els paquets d’estímuls continuen vagues, diu que Portugal podria haver mostrat una "major ambició reformista" a l’hora d’utilitzar els diners, sobretot en l’àmbit educatiu.

La CIP, Confederació d'Indústries Portugueses, també és tèbia (en el millor dels casos) sobre el que significarà la "bazuca en efectiu" per als que més ho necessiten a Portugal.

 Cap d'aquestes preocupacions va impedir que Ursula von der Leyen, presidenta de la comissió, viatgés dimecres a Lisboa per marcar l'aprovació dels plans portuguesos en el que està previst que sigui una sèrie de visites a les capitals de la UE.

 La Comissió diu que ha adoptat una avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència de Portugal, un pas important cap a la UE que desemborsarà 13.9 milions d’euros en subvencions i 2.7 milions d’euros en préstecs en virtut del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) durant el període 2021-2026. Aquest finançament donarà suport a la implementació de les mesures crucials d'inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Portugal.

La Comissió, segons va explicar un portaveu a aquest lloc web, havia avaluat el pla de Portugal sobre la base dels criteris establerts al Reglament FPR. L'anàlisi de la Comissió va considerar, en particular, si les inversions i reformes incloses en el pla de Portugal donen suport a les transicions ecològiques i digitals; contribuir a abordar eficaçment els reptes identificats al semestre europeu; i enfortir el seu potencial de creixement, la creació d’ocupació i la resiliència econòmica i social.

L'avaluació de la Comissió mostra que el pla de Portugal dedica el 38% de l'assignació total a mesures que donin suport als objectius climàtics. Això inclou inversions per finançar un programa de renovació a gran escala per augmentar l'eficiència energètica dels edificis o la promoció de l'eficiència energètica i l'ús de fonts d'energia alternatives en els processos industrials.

El pla de Portugal dedica el 22% de la seva assignació total a mesures que donin suport a la transició digital. Això inclou els esforços per digitalitzar l'administració pública i modernitzar els sistemes informàtics del Servei Nacional de Salut, així com els laboratoris tecnològics de les escoles secundàries i centres de formació professional.

"La Comissió considera que el pla de Portugal inclou un ampli conjunt de reformes i inversions que es reforcen mútuament i que contribueixen a abordar eficaçment tot o un subconjunt significatiu dels reptes econòmics i socials descrits en les recomanacions específiques per país dirigides a Portugal", va dir el portaveu.

Inclou mesures en les àrees d’accessibilitat i resiliència dels serveis socials i del sistema sanitari, mercat laboral, educació i habilitats, R + D i innovació, clima i transició digital, entorn empresarial, qualitat i sostenibilitat de les finances públiques i eficiència del sistema judicial.

El pla de Portugal proposa projectes en sis zones emblemàtiques europees. Per exemple, Portugal ha proposat proporcionar 610 milions d'euros per renovar edificis públics i privats per millorar el seu rendiment energètic. Això espera que la comissió redueixi la factura energètica, les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la dependència energètica, a més de reduir la pobresa energètica.

“Els sistemes de control establerts per Portugal es consideren adequats per protegir els interessos financers de la Unió. El pla proporciona detalls suficients sobre com les autoritats nacionals previndran, detectaran i corregiran casos de conflicte d'interessos, corrupció i frau relacionats amb l'ús de fons ".

Per a alguns, aquest és el punt clau i, en particular, la capacitat de Portugal per gestionar i gastar eficaçment aquests nous fons de la UE.

Disposar de mecanismes sòlids per protegir els interessos financers del bloc contra qualsevol mala administració és, diu el portaveu de la comissió, un dels elements prioritzats per la Comissió en les negociacions amb els governs nacionals per finalitzar els plans de recuperació. 

Però, en el passat, s’ha acusat Portugal de tenir un sistema judicial notòriament lent. De fet, Portugal té un dels pitjors registres en la tramitació de casos judicials i els seus tribunals administratius i tributaris, en particular, han estat severament criticats pels inversors estrangers i la UE.

Això va provocar que el consell europeu identifiqués la reforma dels tribunals administratius i tributaris com una de les prioritats de la reforma econòmica de Portugal.

Alguns dels casos afectats per l’endarreriment són els presentats per un grup d’inversors internacionals, després de la resolució del Banc Espirito Santo el 2015, que va impugnar les pèrdues imposades als 2.2 milions d’euros de bons que tenien.

L’escàndol que envolta el Banc Espirito Santo (BES), la segona institució financera privada més gran de Portugal, però que es va esfondrar el 2014 sota una muntanya de deutes, es cita sovint com a exemple de per què els tribunals portuguesos necessiten reformes.

Malgrat les millores "l'eficiència del sistema de justícia continua afrontant reptes", va dir la Comissió en el seu primer informe sobre l'Estat de Dret sobre el país el 2020.

La comissió va abordar aquest tema en les recomanacions específiques del país, i va demanar a Lisboa que millorés l'eficiència en els tribunals tributaris i administratius 

Portugal s’ha trobat al centre de les denúncies sobre despeses inadequades de fons de la UE durant diversos anys, incloses les crítiques del Tribunal de Comptes, l’òrgan de vigilància de la despesa de la UE, que va investigar la despesa en el camp de la pesca. Va trobar que Portugal no havia complert amb l'obligació que incloïa la Política Pesquera Comuna de posar en marxa mesures efectives per adaptar la capacitat de pesca a les possibilitats de pesca.

En altres llocs, el febrer passat de l'any passat, les autoritats van desmantellar una xarxa transnacional amb seu a Portugal on els sospitosos estaven involucrats en fraus i recaptació il·legal de fons de la UE.

A més de la fortuna del Fons de Recuperació, Portugal ha collit els fruits dels més de 100 milions d’euros de fons de la política de cohesió invertits al país des de la seva adhesió a la Unió Europea i Portugal rebrà un important suport de la UE en el marc de la Cohesió 2021-2027 Política, amb un sobre proposat de 23.8 milions d’euros.

Paolo Gentiloni, comissari d’Economia, diu que “convé que el primer pla que s’hagi valorat positivament sigui el de Portugal: no només perquè va ser el primer a presentar-se, sinó també perquè la Presidència portuguesa va jugar un paper tan important a l’hora de posar en marxa marc legal i financer per a aquest esforç europeu comú sense precedents ".

Així doncs, amb el focus de despesa ferm sobre Portugal, molts ara busquen veure exactament com - i si - Lisboa complirà els seus deures amb la seva nova "olla d'or".

Energia

Nord Stream 2 arriba a la meta

publicat

on

IEls darrers mesos, les passions al voltant del famós projecte Nord Stream 2 s’han escalfat fins al límit. La premsa occidental sovint va expressar punts de vista oposats: des de la necessitat de prohibir el projecte de gas rus fins a opinions que el gasoducte és beneficiós per a Europa tenint en compte la creixent demanda de gas natural. Per descomptat, també es van especular sobre la importància i fins i tot l’obligació de preservar el trànsit del gas rus a Europa a través d’Ucraïna, com a “condició principal” perquè la UE i els Estats Units acordessin donar llum verda al controvertit projecte, escriu Alexi Ivanov, corresponsal de Moscou.

En aquest sentit, Washington i Berlín han mantingut un diàleg tens durant els darrers sis mesos, buscant els millors arguments per aprovar Nord Stream 2. La cancellera Merkel va mantenir converses força dures i pragmàtiques amb el president Biden a Washington fa un temps, cosa que va permetre les parts per trobar la millor fórmula per justificar els seus plantejaments del projecte. Com a resultat, Nord Stream 2 sembla haver arribat a la meta i aviat començarà a funcionar.

Aquest és exactament el punt de vista que s’ha expressat recentment a l’ambaixada russa a Berlín. L'ambaixador rus a Alemanya, Sergey Nechaev, va dir a la premsa que "només queden poques setmanes" abans de la finalització total de Nord Stream 2.

anunci

Com va assenyalar el diplomàtic, els treballs sobre la canonada es troben a la fase final. "Partim del fet que l'acord germanoamericà no afectarà el ritme de construcció i el moment de finalització del Nord Stream 2", va dir.

Al mateix temps, Nechaev va afegir que l'acord entre Washington i Berlín no té cap obligació específica per a Rússia.

Nord Stream 2 és un gasoducte completat al 99% des de Rússia fins a Alemanya amb una capacitat total de 55 milions de metres cúbics de gas a l'any. La construcció ja ha arribat a la fase final i s’hauria d’acabar a finals d’estiu. Al juny, Nord Stream 2 AG, l’operador de Nord Stream 2, va anunciar que la construcció de la part offshore de la primera branca del gasoducte estava finalitzada tècnicament i que la posada en servei de l’ompliment de gasoducte trigarà uns quants mesos més.

anunci

Anteriorment, Berlín i Washington van emetre un comunicat conjunt assenyalant que per implementar el projecte, cal garantir la continuació del trànsit a través d’Ucraïna després del 2024. Alemanya també es va comprometre a demanar sancions contra Rússia "si el Kremlin utilitza les exportacions d'energia com a arma ".

Moscou ha instat reiteradament a deixar de polititzar la situació, recordant que el gasoducte és beneficiós no només per a Rússia, sinó també per a la Unió Europea, i ha subratllat que mai no ha utilitzat els recursos energètics com a instrument de pressió.

El president Vladimir Putin ha subratllat més d'una vegada que el Nord Stream 2 és "un projecte purament econòmic", la seva ruta és més curta que a través dels països europeus i Ucraïna i és més barata.

Per descomptat, val la pena reconèixer que el principal partit insatisfet en tota aquesta situació continua sent Ucraïna, que encara considera Nord Stream 2 una "amenaça" per als seus interessos econòmics i en part polítics. Kíev està convençuda que Occident ha fet un acord amb Rússia en detriment dels interessos estratègics d'Ucraïna. Sembla que el president Zelensky té ganes de plantejar aquesta qüestió durant les seves properes converses amb el president Biden a Washington a finals d'agost.

Tot i això, Nord Stream 2 gairebé s’ha convertit en una realitat, cosa que sens dubte aportarà beneficis a totes les parts implicades en aquest projecte a gran escala.

Seguir llegint

Àsia Central

Àsia Central i del Sud: Conferència regional de connectivitat: explorar els reptes i les oportunitats

publicat

on

Divendres 16th El juliol, Taixkent, Uzbekistan va acollir la seva primera gran iniciativa internacional en la història de la regió: la conferència d'Àsia Central i del Sud: regional Connectivity. El president d'Uzbekistan, Shavkat Mirziyoyev, va demanar aquesta iniciativa per fomentar una missió de col·laboració i una direcció cap a un futur més pròsper entre aquestes dues zones, que sumen una població de gairebé 2 milions d'habitants. Els càlculs mostren que hi ha un potencial inexplotat de 1.6 milions de dòlars en el comerç entre l’Àsia central i el sud, escriu Tori Macdonald.

Mirziyoyev va continuar destacant que el diàleg ja ha començat a fomentar la pau i la civilització, però ara l’altre focus principal hauria de ser millorar aquest sentit d’interconnexió mitjançant la creació i el desenvolupament de rutes de transport més fiables per accelerar el comerç i, per tant, el potencial de cooperació econòmica.

Com es va esmentar, aquesta conferència va ser la primera d'aquestes característiques que es va celebrar a la capital d'Uzbekistan i va reunir diversos caps d'Estat, inclòs el president de l'Afganistan, Ashraf Ghani, el primer ministre pakistanès, Imran Kahn, així com altres governs de primer nivell i estrangers. membres d’afers dels països de l’Àsia central i del sud i altres representants estatals internacionals, com els Estats Units, l’Aràbia Saudita, Rússia i la Xina. A més, membres d’organitzacions internacionals com les Nacions Unides.

anunci

La conferència va tenir una durada de 9 hores i va consistir en 3 sessions de reunions, així com reunions de delegacions oficials 1: 1 i rodes de premsa generals per als representants dels mitjans de comunicació assistents. Durant aquest temps, es van presentar i avaluar propostes específiques sobre com es pot procedir a la cooperació mútua en principals sectors com el transport i la logística, l’energia, el comerç i la inversió, les qüestions culturals i humanitàries.

L'Uzbekistan ja ha començat avançant demostrant l'expansió del creixement del comerç i la inversió, juntament amb l'augment de les empreses conjuntes per a la producció d'electrodomèstics, automòbils i tèxtils. Després de l’adhesió de l’Uzbekistan a l’estatus de beneficiari en la iniciativa GSP + de la UE, aquesta conferència també va donar la benvinguda a l’assistència de diversos comissaris d’alt nivell de la Unió Europea per comentar les perspectives i el potencial de la cooperació d’Àsia Central i del Sud.

Un altre punt significatiu d’aquest esdeveniment va ser el paper de l’Afganistan, ja que la seva posició demogràfica obre nous mercats i rutes de transport prometedors, especialment per a l’Uzbekistan, ja que afronten el repte de ser un estat sense litoral. L’Afganistan crea un pont entre les dues regions, motiu pel qual el projecte de construcció del ferrocarril Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar està en marxa per permetre a l’Uzbekistan i a altres països reduir significativament els costos de transport per al lliurament de mercaderies als mercats estrangers.

anunci

El tema actual de la pau a l'Afganistan va ser un punt de referència delicat però essencial per afavorir les perspectives de cooperació, amb representants del moviment talibà també convidats a participar a l'esdeveniment.

Comentaris dels caps d'Estat

El president Shavkat Mirziyoyev va pronunciar un discurs d'obertura molt càlid i gairebé poètic sobre l'esdeveniment, que va reflexionar sobre el ric passat històric i cultural que unia aquestes regions a través de la Ruta de la Seda. Va subratllar els ideals recíprocs compartits al voltant del coneixement, l’astronomia, la filosofia, les matemàtiques, la geografia, l’arquitectura, els valors religiosos i espirituals, cosa que va contribuir a haver creat comunitats ètniques tan diverses al continent. Mirziyoyev va assenyalar que la reconnexió és crucial per establir la pau i millorar aspectes humans com el nivell de vida i el benestar civil general.

Hi va haver una gran expectació sobre els comentaris fets per l'Afganistan i el Pakistan, amb l'obertura del president afganès Ashraf Ghani amb èmfasi en l'ús de la tecnologia, afirmant que "la connectivitat és necessària per créixer en els propers anys, en cas contrari, la bretxa entre les nostres regions augmentarà". ” Ghani va continuar assenyalant que estan convertint els aeroports militars de l'Afganistan en centres de comerç i connectivitat a la part oriental i nord del país. A més, destinar recursos a la millora dels mitjans de subsistència, com ara mitjançant l'educació sobre la pobresa. Sobre el tema del conflicte creixent amb els talibans, Ghani va dir que el seu govern persegueix la solució política, oferint un full de ruta per formar i mantenir la pau al govern per a la voluntat de totes les persones. També va fer una crida a l'acció col·lectiva i el suport global a través de subratllar la importància d'un estat sobirà, unit i democràtic.

El president pakistanès, Imran Khan, va afegir durant la seva declaració que "la prosperitat de les regions depèn de com cooperem amb països llunyans i avançats". A més, accentua la importància de la comprensió mútua, el diàleg freqüent i l’harmonia intercultural. Al món modern, el desenvolupament cultural i tecnològic hauria de moure’s en tàndem i la connectivitat millorada sens dubte estimularà el creixement econòmic com a resultat. Khan va acabar el seu discurs fent un gest d'agraïment cap al president Mirziyoyev, felicitant el líder uzbek per impulsar aquesta iniciativa i agraint-li el seu alt nivell d'hospitalitat per als participants de la conferència a Taixkent.

L'alt representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, també va participar a la conferència, remarcant que la UE vol promoure esforços complementaris de cooperació a través de les carreteres que uneixen Àsia Central i Sud. Va reflexionar sobre com la formació de la Unió Europea ha conreat el període de pau més llarg de la història d'Europa i, ara, amb el gegant obstacle mundial que és la pandèmia COVID-19, va afirmar Borrell, "ha donat més impuls per reforçar la connectivitat i les xarxes . No podem afrontar els desafiaments globals de forma aïllada. Hem de treballar junts per ser més resistents i afrontar els reptes del demà ".

Cal assenyalar que, malgrat els nombrosos avantatges de l’augment de la connectivitat, la majoria dels líders també van comentar els riscos potencials que es presenten per igual, sobretot en forma de seguretat: la destrucció d’actius públics, el narcotràfic, el terrorisme i el pillatge sistèmic per citar alguns. .

Sessions avançades

Durant les sessions de dissabte de la tarda, la primera es va centrar en la connectivitat comercial i de transport per a un creixement sostenible. Un tema tractat va ser què poden fer els països de la regió per eliminar les barreres toves, inclosos els passos fronterers i la facilitació del comerç per dur a terme tot el potencial de les iniciatives de transport. El consens va incloure, liberalitzar encara més les polítiques comercials de forma no discriminatòria, millorar els acords comercials mitjançant la digitalització de fronteres i punts de duana, adoptar sistemes de gestió de riscos i millorar els estàndards de mercaderies mitjançant mesures vehiculars i sanitàries.

En general, el tema comú per al creixement del comerç era a través de potències electròniques i innovadores. Això va ser particularment evident en el tema de la inversió en infraestructures, on els membres del grup (formats per persones de nivell MD de les principals organitzacions comercials internacionals) van acordar que els projectes empresarials reeixits dependrien d’una preparació sòlida, que és on la tecnologia pot jugar un paper en la determinació dels costos. efectivitat, avantatge comparatiu i càlcul de les mesures necessàries per a la resistència davant el canvi climàtic.

Després hi va haver una sessió sobre la reactivació dels llaços culturals per enfortir l'amistat i la confiança mútua. Es va concloure que la pau es pot aconseguir a través de cinc objectius principals, entre ells, unir iniciatives culturals i humanes per enfortir la cooperació entre les dues regions, especialment mitjançant el turisme i la preservació del patrimoni cultural. A més, l’organització de mesures pràctiques per al desenvolupament continu de la ciència i la millora de la política de joventut necessària per fomentar l’entusiasme i la millora activa dels joves mitjançant la invocació de programes i iniciatives. Es va destacar que hi ha hagut un fort compromís del govern uzbek des de les eleccions de Mirziyoyev el 2016 pel que fa al desenvolupament juvenil, que és inspirador.

Conclusions

La conclusió principal com a pas següent després d'aquesta conferència va ser la importància de la col·laboració per superar les amenaces. En particular, considerar els interessos i objectius comuns de tots els participants per cooperar eficaçment de manera beneficiosa. El mètode més sostenible per fer-ho és mantenir el diàleg freqüent entre les nacions. Si treballem junts de manera constant, es pot aconseguir l’oportunitat de millorar i millorar el creixement econòmic i social. Les tarifes unificades i la creació de corredors de transport van ser les principals mesures tangibles proposades per assolir aquest objectiu.

Com la resta del món pot contribuir a l’esforç col·lectiu és mitjançant la inversió estrangera privada. Aquí és on la tecnologia pot jugar un paper important en la creació de facilitat i eficiència en la cooperació amb països llunyans.

Amb tot, el que més importa és continuar avançant, si no, la bretxa de desenvolupament entre el centre, el sud d’Àsia i la resta del món només s’ampliarà i les conseqüències seran les futures generacions.

Seguir llegint

català

Els eurodiputats catalans perden immunitat després de votar secretament el Parlament Europeu

publicat

on

Clara Ponsati, Carles Puigdemont i Toni Comin són buscats per Espanya per la seva part en el referèndum independentista català del 2017

El Parlament Europeu ha votat per eliminar la immunitat parlamentària de tres eurodiputats catalans que volia Espanya durant el 2017 independència empènyer. L'expresident català Carles Puigdemont i els seus exconsellers Clara Ponsati i Toni Comin estan exiliats a Brussel·les, i Madrid podria reactivar les ordres de detenció europees que fins ara han estat rebutjades per Bèlgica, escriu Greg Russell @Nacional_Greg.

En una votació secreta celebrada ahir a la nit però només revelada aquest matí, més de 400 eurodiputats van votar per aixecar la seva immunitat, gairebé 250 en contra i més de 40 eurodiputats es van abstenir.

anunci

Es preveu que Puigdemont plantegi la qüestió al Tribunal de Justícia Europeu (TJUE) després que es donés a conèixer als mitjans un informe de la comissió d'assumptes jurídics del parlament que recomana l'eliminació de la seva immunitat.

Aquesta és la tercera vegada que el Tribunal Suprem espanyol prova que els extraditin, després que els intents anteriors fracassessin a Escòcia, Bèlgica i Alemanya.

La pèrdua de la seva immunitat no afectarà la seva condició de diputats, que conservaran fins que se'ls prohibeixi el càrrec per una condemna.

anunci

Aamer Anwar, advocat de la Sra. Ponsati, ha fet una piulada: "Vergonyós vot de @Europarl_EN a Espanya per aixecar la immunitat dels eurodiputats @ClaraPonsati @toni_comin @KRLS que s'enfronten a l'extradició i a la persecució política per exercir la voluntat democràtica del poble català-La batalla legal continua encès ”

El govern espanyol va acollir immediatament la decisió de la legislatura de la Unió Europea com una victòria per a l’estat de dret i contra aquells que intentaven trencar la regió nord-est de la resta d’Espanya.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències