Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Comissió contra República Txeca i Eslovènia en ferrocarril

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La República Txeca i Eslovènia no han complert les obligacions derivades de la legislació de la UE en matèria de transport ferroviari. La Cort, però, rebutja el recurs de la Comissió Europea contra Luxemburg.

Aquests casos formen part d'una sèrie d'accions per incompliment de les obligacions 1 presentades per la Comissió contra diversos estats membres per incompliment de les seves obligacions segons les directives que regulenRiells El funcionament del sector ferroviari. En els casos actuals, el Tribunal de Justícia ha d'examinar les accions contra la República Txeca, Eslovènia i Luxemburg.

El cas de la Comissió versus la República Txeca:

anunci

La Cort ha assenyalat, en primer lloc, que per tal d'assolir l'objectiu de la independència de gestió de l'administrador d'infraestructures dins el marc tarifari establert pels estats membres, el gerent ha de donar un cert marge per determinar la quantitat dels càrrecs de manera que li permeti utilitzar aquesta flexibilitat com a eina de gestió.

No obstant això, l'entorn, mitjançant una decisió anual del Ministeri d'Hisenda, d'una càrrega màxima per a l'ús de la infraestructura ferroviària té l'efecte de restringir la llibertat d'acció de l'administrador d'infraestructures en una mesura incompatible amb els objectius de la Directiva 2001 / 14. De conformitat amb el que estableix l'esmentada Directiva, l'administrador de la infraestructura ha d'estar en una posició per establir o mantenir tarifes més elevades en funció dels costos a llarg termini de determinats projectes d'inversió. El Tribunal dedueix d'això que la primera imputació de la Comissió està fundat.

En segon lloc, en relació amb la denúncia de la Comissió que no hi ha mesures que afavoreixin els gestors de reduir els costos per a la provisió d'infraestructura i el nivell de les tarifes d'accés, el Tribunal va examinar el finançament estatal de l'administrador de la infraestructura, invocada per la República Txeca.

anunci

Tot i que és capaç de reduir els costos de la provisió d'infraestructura i el nivell de les tarifes d'accés, que el finançament no és en si té un efecte d'incentiu en aquest gestor que el finançament no implica cap compromís per part del gestor. Per tant, la Cort considera que el segon motiu també és fundat.

En tercer lloc, el Tribunal va examinar la denúncia de la Comissió que les taxes aplicades per a tots els serveis mínims i per a l'accés als serveis d'infraestructura de la xarxa no són iguals als costos directament atribuïbles a l'operació del servei ferroviari. El Tribunal considera que la Comissió no ha proporcionat cap exemple específic que mostren que els càrrecs d'accés han estat establerts per les autoritats txeques sense tenir en compte els requisits que estableix la Directiva. En conseqüència, el Tribunal de Justícia declara que la queixa no té fonament.

En quart lloc, la Comissió al·lega que, en no establir un sistema d'incentius com per encoratjar a les empreses ferroviàries i l'administrador d'infraestructures per reduir al mínim les interrupcions i millorar el rendiment de la xarxa ferroviària, la República Txeca ha incomplert les seves obligacions en virtut del dret de la UE. A mesura que el Tribunal de Justícia declara que les disposicions legislatives i contractuals invocades per la República Txeca no poden ser considerades com a constitutives d'un tot coherent i transparent que es pot descriure com un "sistema d'incentius", ha declarat que el reclam és fundat.

En cinquè lloc, la Comissió afirma que, en virtut de les decisions de la República Txeca, l'Oficina de Ferrocarrils serà objecte d'impugnació davant el Ministeri de Transport. Tanmateix, aquest recurs administratiu anterior és contrari a la directiva 2001 / 14. A aquest respecte, el Tribunal ha constatat que aquesta directiva reconeix que les decisions administratives adoptades per l'òrgan regulador només poden ser objecte de revisió judicial i, per tant, la legislació txeca infringeix la legislació de la UE.

Seguir llegint
anunci

Economia

L’emissió de bons ecològics reforçarà el paper internacional de l’euro

publicat

on

Els ministres de l'Eurogrup van debatre sobre el paper internacional de l'euro (15 de febrer), després de la publicació de la comunicació de la Comissió Europea (19 de gener), "El sistema econòmic i financer europeu: fomentar la fortalesa i la resiliència".

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, va dir:L'objectiu és reduir la nostra dependència d'altres monedes i enfortir la nostra autonomia en diverses situacions. Al mateix temps, un augment de l'ús internacional de la nostra moneda també implica possibles compromisos, que continuarem supervisant. Durant el debat, els ministres van destacar el potencial de l'emissió de bons verds per millorar l'ús de l'euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir el nostre objectiu de transició climàtica ".

L’Eurogrup ha debatut el tema diverses vegades en els darrers anys des de la Cimera de l’Euro de desembre de 2018. Klaus Regling, el director gerent del Mecanisme europeu d’estabilitat, va dir que la confiança excessiva en el dòlar contenia riscos, posant com a exemples l’Amèrica Llatina i la crisi asiàtica dels 90 També es va referir obliquament a "episodis més recents" on el domini del dòlar significava que les empreses de la UE no podien continuar treballant amb l'Iran davant les sancions dels EUA. Regling creu que el sistema monetari internacional avança lentament cap a un sistema multipolar en el qual seran importants tres o quatre monedes, inclosos el dòlar, l'euro i el renminbi. 

anunci

El comissari europeu per a l’Economia, Paolo Gentiloni, va acordar que el paper de l’euro es podria reforçar mitjançant l’emissió de bons verds que milloren l’ús de l’euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir els nostres objectius climàtics dels fons de la UE de nova generació.

Els ministres van acordar que calia fer una àmplia acció per donar suport al paper internacional de l'euro, que inclogués avenços, entre d'altres, en la Unió Econòmica i Monetària, la Unió Bancària i la Unió dels Mercats de Capitals per garantir el paper internacional de l'euro.

anunci

Seguir llegint

EU

El tribunal europeu de drets humans recolza Alemanya pel cas de l'atac aeri de Kunduz

publicat

on

By

El Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar dimarts (2009 de febrer) una investigació d'Alemanya sobre un mortal atac aeri de 16 a prop de la ciutat afganesa de Kunduz que va ser ordenat per un comandant alemany que complia les seves obligacions de dret a la vida. escriu .

La sentència del tribunal amb seu a Estrasburg rebutja una queixa del ciutadà afganès Abdul Hanan, que va perdre dos fills en l'atac, segons la qual Alemanya no complia la seva obligació d'investigar efectivament l'incident.

El setembre de 2009, el comandant alemany de les tropes de l'OTAN a Kunduz va convocar un avió de combat dels EUA per atacar dos camions de combustible prop de la ciutat que l'OTAN creia que havien estat segrestats pels insurgents talibans.

El govern afganès va dir que en aquell moment van morir 99 persones, inclosos 30 civils. Es calcula que van morir grups de drets independents entre 60 i 70 civils.

anunci

La xifra de morts va sorprendre els alemanys i, finalment, va obligar el seu ministre de Defensa a dimitir per les acusacions d’encobrir el nombre de víctimes civils de cara a les eleccions alemanyes del 2009.

El fiscal general federal d'Alemanya havia constatat que el comandant no incorria en responsabilitat penal, principalment perquè estava convençut quan va ordenar l'atac aeri que no hi havia cap civil.

Perquè ell pogués ser responsable segons el dret internacional, hauria hagut de constatar que havia actuat amb la intenció de provocar víctimes civils excessives.

anunci
El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar l'eficàcia de la investigació d'Alemanya, incloent si establia una justificació per a l'ús letal de la força. No va tenir en compte la legalitat de l'atac aeri.

De les 9,600 tropes de l'OTAN a l'Afganistan, Alemanya té el segon contingent més gran per darrere dels Estats Units.

Un acord de pau del 2020 entre els talibans i Washington demana la retirada de les tropes estrangeres l'1 de maig, però l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, està revisant l'acord després d'un deteriorament de la situació de seguretat a l'Afganistan.

Alemanya es prepara per estendre el mandat de la seva missió militar a l'Afganistan des del 31 de març fins a finals d'aquest any, amb un nivell de tropes que es mantindrà fins a 1,300, segons un projecte de document vist per Reuters.

Seguir llegint

EU

Digitalització dels sistemes de justícia de la UE: la Comissió llança una consulta pública sobre cooperació judicial transfronterera

publicat

on

El 16 de febrer, la Comissió Europea va llançar un consulta pública sobre la modernització dels sistemes de justícia de la UE. La UE pretén donar suport als estats membres en els seus esforços per adaptar i millorar els seus sistemes judicials a l’era digital Cooperació judicial transfronterera de la UE. El comissari de Justícia, Didier Reynders (A la foto) Va dir: “La pandèmia COVID-19 ha posat de relleu la importància de la digitalització, inclosa en el camp de la justícia. Els jutges i els advocats necessiten eines digitals per poder treballar junts de manera més ràpida i eficient.

Al mateix temps, els ciutadans i les empreses necessiten eines en línia per a un accés més fàcil i transparent a la justícia a un cost inferior. La Comissió s’esforça per tirar endavant aquest procés i donar suport als estats membres en els seus esforços, inclòs pel que fa a facilitar la seva cooperació en els procediments judicials transfronterers mitjançant l’ús de canals digitals ”. El desembre de 2020, la Comissió va adoptar un comunicació esbossant les accions i iniciatives destinades a avançar en la digitalització dels sistemes de justícia a tota la UE.

La consulta pública reunirà opinions sobre la digitalització dels procediments civils, comercials i penals transfronterers de la UE. Els resultats de la consulta pública, en què poden participar una àmplia gamma de grups i persones, i que està disponible aquí fins al 8 de maig de 2021, s’alimentarà d’una iniciativa sobre digitalització de la cooperació judicial transfronterera que s’espera a finals d’aquest any, tal com s’ha anunciat a la Programa de treball de la Comissió 2021.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències