Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Comissió aprova 20.5 milions d '€ ajuda estatal a Renault per al desenvolupament de vehicles comercials híbrids dièsel

COMPARTIR:

publicat

on

283px-Renault_2009_logo.svgLa Comissió Europea ha decidit que l'ajut concedit per França al fabricant de vehicles de motor Renault per ajudar-lo a dur a terme el programa de recerca i desenvolupament 'HYDIVU' compleix les normes de la UE sobre ajuts estatals. L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar una tecnologia híbrida dièsel per a furgonetes. Al final del projecte, Renault equiparà les gammes Traffic i Master amb un nou motor híbrid. El consum de gasoil i les emissions de CO2 d’aquests dos models es reduiran considerablement. Les ajudes estatals resolen un autèntic fracàs del mercat sense donar lloc a una distorsió indeguda de la competència.

Renault rebrà ajuts estatals de 20.5 milions d’euros: 3.8 milions d’euros en subvencions, 3.4 milions d’euros en avenços reemborsables per a la investigació industrial i 13.1 milions d’euros en avenços reemborsables per desenvolupament experimental.

El vicepresident de la Comissió encarregat de la política de competència, Joaquín Almunia, va dir: "Cada any es venen gairebé 2 milions de vehicles comercials a Europa. Aquest projecte hauria de reduir substancialment el consum de combustible i les emissions de CO2, contribuint així als objectius de la UE en matèria d’innovació, medi ambient i seguretat energètica, sense afectar la competència ”.

La Comissió va examinar la compatibilitat de l’ajut en relació amb les seves Directrius sobre ajuts estatals a la investigació, el desenvolupament i la innovació (directrius d’R + D + I, vegeu IP / 06 / 1600 i MEMO / 06 / 441). Va concloure que l'ajuda va solucionar un autèntic fracàs del mercat i que era necessari i suficient estimular Renault per dur a terme un projecte d'R + D que d'altra manera no hauria llançat per voluntat pròpia.

Aquest és el tercer cas d’ajuts estatals aprovat per la Comissió que vol donar suport a les activitats d’R + D per al desenvolupament d’un nou sistema de motors híbrids. Tanmateix, la característica específica de l’ajut a Renault és que s’adreça a vehicles comercials, mentre que l’ajuda anterior es referia als turismes: el juliol de 2013, la Comissió va aprovar ajuts a Valeo per dur a terme el projecte “ESSENCYELE” (vegeu IP / 13 / 703) (motor híbrid de gasolina) i ajuda a PSA per al projecte '50CO2Cars' (motor híbrid dièsel) (vegeu IP / 17 / 757).

Fons

Històricament, a Europa els vehicles comercials s’han derivat de vehicles de passatgers. Comparteixen la mateixa configuració general (tracció davantera, motor frontal muntat transversalment, estructura monocasc), els mateixos motors i els mateixos sistemes de transmissió. En termes d’R + D, els fabricants de vehicles, en general, estan encantats d’adaptar per a vehicles comercials les innovacions desenvolupades anteriorment per als automòbils, cosa que limita els riscos de fallades tecnològiques, però condueix a un resultat subòptim perquè les tecnologies adaptades no són adequades per a les limitacions de funcionament dels vehicles comercials: poca potència per conduir els vehicles més pesats i menys aerodinàmics, que han de transportar càrregues pesades a llargues distàncies (autopista) Per contra, amb HYDIVU, Renault desenvoluparà un motor híbrid dissenyat i optimitzat específicament per a vehicles comercials.

anunci

Renault durà a terme el projecte HYDIVU en col·laboració amb altres tres empreses (Continental, Valeo i LMS International) i un organisme de recerca (IFPEN). Per a aquells socis que es beneficiïn d’ajuts estatals, les subvencions per al projecte ESSENCYELE són compatibles amb un pla francès d’ajuda a R + D (cas SA.32466) que compleix els criteris d’un reglament que eximeix determinades categories d’ajuts de l’autorització prèvia de la Comissió (vegeu IP / 08 / 1110 i MEMO / 08 / 482).

La versió no confidencial de la decisió d'avui estarà disponible sota el número de cas SA.34668 al Registre d'ajudes estatals al pàgina web del concurs DG, un cop resolts els problemes de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions sobre ajudes estatals a Internet i al Diari Oficial es detallen al State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències