Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Alta Representant Catherine Ashton visita Egipte

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Catherine-Ashton-SquareCatherine Ashton, alta representant de la Unió per a polítiques de seguretat i afers exteriors / Vicepresident de la Comissió, visitarà Egipte el dimecres 2 d'octubre fins al dijous 3 d'octubre.

Durant la seva visita, l’Alta Representant es reunirà amb el president interí Adly Mansour, el primer ministre Hazem El Beblawy, ministre de Cooperació Internacional Ziad Bahaa El Deen, ministre de Defensa, Abdel Fattah El Sisi, ministre d'Afers Exteriors, Nabil Fahmy, i Amre Moussa, president. del Comitè Constitucional, Ahmed Al Tayeb, Gran Imam d'Al Azhar, Papa Tawadros II, líder de l'Església Ortodoxa Copta i representants destacats del Front de Salvació Nacional, el Partit de la Llibertat i la Llibertat, El Nour i l'Aliança Nacional per donar suport a la legitimitat i rebutjar el cop.

Les imatges de la visita estaran disponibles a Europa per satèl·lit.

anunci

Iniciativa ciutadana europea

Iniciativa ciutadana europea: la Comissió decideix registrar la iniciativa ciutadana nova

publicat

on

La Comissió Europea ha decidit registrar una iniciativa ciutadana europea titulada "Garantir la conformitat de la política comercial comuna amb els tractats de la UE i el compliment del dret internacional".

Els organitzadors de la iniciativa demanen a la Comissió que "proposi actes jurídics basats en la política comercial comuna per evitar que les persones jurídiques de la UE importin productes originats en assentaments il·legals en territoris ocupats i exportin a aquests territoris, per tal de preservar la integritat de mercat intern i no ajudar ni ajudar a mantenir aquestes situacions il·legals ".

La Comissió considera que aquesta iniciativa ciutadana europea és legalment admissible, ja que compleix les condicions de registre necessàries. És important destacar que la iniciativa convida la Comissió a presentar una proposta d’un acte jurídic en virtut de la política comercial comuna, de caràcter general i que no s’orienta a un país o territori concret. La Comissió no ha analitzat el fons de la iniciativa en aquesta etapa.

anunci

Amb la decisió d'avui, la Comissió revalora la iniciativa proposada després de la informació addicional rebuda dels organitzadors i una sentència del Tribunal General sobre una decisió anterior de la Comissió.

Propers passos

Després de la inscripció d’avui, els organitzadors poden iniciar el procés de recollida de signatures. Si una Iniciativa Ciutadana Europea rep un milió de declaracions de suport en un any d'almenys set estats membres diferents, la Comissió haurà de reaccionar. La Comissió podria decidir seguir la sol·licitud o no, i en tots dos casos se li exigiria que expliqués el seu raonament.

anunci

Fons

La Iniciativa Ciutadana Europea es va introduir amb el Tractat de Lisboa com a eina per establir l'agenda en mans dels ciutadans. Es va llançar oficialment a l’abril del 2012.

Les condicions per a l'admissibilitat són: (1) l'acció proposada no queda manifestament fora del marc de les competències de la Comissió per presentar una proposta d'acte jurídic, (2) no és manifestament abusiva, frívola o vexatòria i (3) és no manifestament contrari als valors de la Unió.

Des del començament de la Iniciativa Ciutadana Europea, la Comissió ha rebut 107 sol·licituds per llançar-ne una, 83 de les quals es trobaven en camps on la Comissió té el poder de proposar legislació i, per tant, es qualifica per ser registrada.

Més informació

"Garantir la conformitat de la política comercial comuna amb els tractats de la UE i el compliment del dret internacional"

Iniciativa ciutadana europea -

Iniciatives ciutadanes europees que actualment recopilen signatures

Fòrum d'Iniciativa Ciutadana Europea

Campanya #EUTakeTheInitiative

Seguir llegint

Comissió Europea

Comencen les normes reforçades de control de les exportacions de la UE

publicat

on

La UE reforça la seva capacitat per respondre a nous riscos de seguretat i tecnologies emergents. El nou Reglament de control d’exportacions va entrar en vigor el 9 de setembre i reforçarà els controls sobre el comerç d’articles de doble ús (béns i tecnologies civils amb possibles usos militars o de seguretat), alhora que augmentarà la capacitat de la UE per protegir els drets humans i donar suport a les cadenes de subministrament segures d’elements estratègics.

El vicepresident executiu i comissari de comerç, Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: “Hem de respondre millor a les amenaces emergents en un món cada vegada més volàtil. Això vol dir aconseguir un millor control de les tecnologies de doble ús, incloses les tecnologies de cibervigilància que es poden fer un mal ús per violacions dels drets humans. Gràcies a aquestes noves normes de la UE, els països de la UE també treballaran encara més estretament entre ells i amb aliats sobre els possibles riscos de seguretat derivats de la biotecnologia, la intel·ligència artificial i altres tecnologies emergents. També ens unirem per garantir condicions de joc equitatives per a les empreses, per exemple, en el context del nou Consell de Comerç i Tecnologia de la UE-EUA ”. 

El nou marc permet a la UE dur a terme una sèrie d’accions importants per agrupar coneixements i afrontar reptes particulars, sobretot en relació amb la cibervigilància, on es preparen les directrius de diligència deguda, però també les tecnologies emergents de doble ús, com la informàtica avançada.

anunci

El reglament introdueix una major transparència augmentant el nivell de consultes i informes entre els estats membres i la Comissió, contribuint al desenvolupament d’una nova Plataforma de llicències electròniques de la UE ja pilotat a quatre estats membres de la UE.

També proporciona una base jurídica per a l’acció de la UE a nivells multilaterals, plurilaterals i bilaterals (reconeixent que l’eficàcia dels controls depèn de la cooperació dels principals productors de tecnologia) i es basa en el marc multilateral existent de controls a les exportacions, concretament l’acord de Wassenaar, que constitueix la base de moltes restriccions imposades per la regulació a nivell de la UE.

Fons

anunci

La Comissió va adoptar la seva proposta legislativa per modernitzar els controls de la UE sobre les exportacions d'articles sensibles de doble ús (béns i tecnologia) al setembre del 2016, per substituir el Reglament a partir del 2009. Aquests articles tenen molts usos civils, però també es poden utilitzar per a la defensa, la intel·ligència i la a efectes de l'aplicació de la llei (materials nuclears i especials, telecomunicacions, electrònica i informàtica, espacial i aeroespacial, equipament marítim, etc.), i també es poden fer un ús indegut per violacions dels drets humans.  

El nou Reglament inclou moltes de les propostes de la Comissió per a una "actualització del sistema" integral i farà que el sistema existent de control de les exportacions de la UE sigui més eficaç mitjançant:

 • Introduint una nova dimensió de "seguretat humana", de manera que la UE pugui respondre als reptes que plantegen les tecnologies emergents de doble ús, especialment les tecnologies de cibervigilància, que suposen un risc per a la seguretat nacional i internacional; inclosa la protecció dels drets humans;
 • actualització de les nocions i definicions clau (per exemple, definició d'un "exportador" per aplicar a persones físiques i investigadors implicats en transferències de tecnologia de doble ús);
 • simplificar i harmonitzar els procediments de llicència i permetre a la Comissió modificar, mitjançant un procediment "simplificat", és a dir, un acte delegat, la llista d'articles o destinacions sotmesos a formes específiques de control, fent així el sistema de control de les exportacions més àgil i capaç d'evolucionar i adaptar-se a circumstàncies;
 • millorar l'intercanvi d'informació entre les autoritats de llicències i la Comissió amb l'objectiu d'augmentar la transparència de les decisions de llicència;
 • coordinació i suport per a l'aplicació sòlida dels controls, inclosa la millora de l'intercanvi electrònic segur d'informació entre les agències de concessió de llicències i de control;
 • desenvolupar un programa de formació i capacitació de la UE per a les autoritats de concessió de llicències i aplicació dels estats membres; 
 • difusió a la indústria i transparència amb les parts interessades, desenvolupant una relació estructurada amb el sector privat a través de consultes específiques amb els grups d'interès per part del grup pertinent de la Comissió d'experts dels estats membres, i;
 • permetent diàlegs més forts amb tercers països i buscant condicions d'equitat a nivell mundial.

Més informació

Reglament de control d’exportacions

Nota - Aplicació del Reglament

Controls comercials de doble ús 

Seguir llegint

Comissió Europea

Informe de previsió estratègica del 2021: millorar la capacitat i la llibertat d’actuació a llarg termini de la UE

publicat

on

La Comissió ha aprovat la seva segona anualitat Informe de previsió estratègica: 'La capacitat i la llibertat d'actuació de la UE'. Aquesta comunicació presenta una perspectiva multidisciplinària i prospectiva sobre l'autonomia estratègica oberta de la UE en un ordre mundial cada vegada més multipolar i disputat. La Comissió ha identificat quatre principals tendències mundials que afecten la capacitat i la llibertat d’actuació de la UE: el canvi climàtic i altres reptes ambientals; hiperconnectivitat digital i transformació tecnològica; pressió sobre la democràcia i els valors; i canvis en l’ordre i la demografia globals. També ha establert deu àmbits d’actuació clau on la UE pot aprofitar oportunitats per al seu lideratge global i l’autonomia estratègica oberta. D'aquesta manera, la previsió estratègica continua informant els programes de treball i la fixació de prioritats de la Comissió.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: “Els ciutadans europeus experimenten gairebé diàriament que reptes globals com el canvi climàtic i la transformació digital tenen un impacte directe en la seva vida personal. Tots creiem que la nostra democràcia i els valors europeus es posen en dubte, tant externament com internament, o que Europa necessita adaptar la seva política exterior a causa d’un canvi de l’ordre mundial. Una informació primerenca i millor sobre aquestes tendències ens ajudarà a abordar qüestions tan importants a temps i orientar la nostra Unió en una direcció positiva ".

El vicepresident Maroš Šefčovič, encarregat de les relacions interinstitucionals i la previsió, va dir: "Tot i que no podem saber què ens depara el futur, una millor comprensió de les megatendències, incerteses i oportunitats clau millorarà la capacitat i la llibertat d'actuació a llarg termini de la UE. Per tant, aquest informe de previsió estratègica analitza quatre megatendències amb un impacte important a la UE i identifica deu àmbits d’actuació per tal d’augmentar la nostra autonomia estratègica oberta i consolidar el nostre lideratge mundial cap al 2050. La pandèmia només ha reforçat el cas de decisions estratègiques ambicioses. avui i aquest informe ens ajudarà a vigilar la pilota ".

anunci

Deu àrees estratègiques d'acció política

 1. Garantir sistemes alimentaris i de salut sostenibles i resistents;
 2. assegurar energia descarbonitzada i assequible;
 3. enfortir la capacitat de gestió de dades, intel·ligència artificial i tecnologies d’avantguarda;
 4. assegurar i diversificar el subministrament de matèries primeres crítiques;
 5. assegurar la posició global del primer motor en la configuració de normes;
 6. la construcció de sistemes econòmics i financers resistents i resistents al futur;
 7. desenvolupar i retenir habilitats i talents que coincideixin amb les ambicions de la UE;
 8. enfortir les capacitats de seguretat i defensa i l'accés a l'espai;
 9. treballar amb socis mundials per promoure la pau, la seguretat i la prosperitat per a tothom; i
 10. enfortir la resiliència de les institucions.

Propers passos

La Comissió continuarà implementant la seva agenda de previsió estratègica per a aquest cicle de polítiques, informant les iniciatives del programa de treball per a l'any vinent. Del 18 al 19 de novembre acollirà l’anual Conferència sobre el sistema europeu d’estratègia i anàlisi política (ESPAS) debatre sobre el tema de l'Informe de previsió estratègica de l'any vinent: l'agermanament de les transicions verdes i digitals, és a dir, com es poden reforçar mútuament, fins i tot mitjançant l'ús de tecnologies emergents. A més, la Xarxa de previsió de tota la UE dels "ministres per al futur" a tots els estats membres continuarà creant capacitat de previsió a les administracions dels estats membres de la UE. A finals d'aquest mes, la Comissió també finalitzarà una consulta pública sobre la seva taulers de resistència, una nova eina per avaluar la resiliència d’una manera més integral, a la UE i els seus estats membres. Això contribuirà a mesurar el benestar econòmic i social anant més enllà del PIB. A consulta pública sobre els esbossos de la Comissió sobre resiliència de la Comissió està en curs fins al 30 de setembre.

anunci

Fons

La previsió estratègica dóna suport a la Comissió en el seu camí ambiciós i cap al futur cap a la consecució de les sis ambicions principals del president von der Leyen. A partir del 2020, es preparen els informes anuals de previsió estratègica, basats en cicles de previsió complets, per informar de les prioritats del discurs anual sobre l’estat de la Unió, el programa de treball de la Comissió i la programació plurianual.

L’informe d’aquest any es basa en l’informe de previsió estratègica del 2020, que va introduir la resistència com a nova brúixola per a la formulació de polítiques de la UE. Les megatendències i les accions polítiques establertes a l’informe de previsió estratègica del 2021 es van identificar mitjançant un exercici de previsió transversal dirigit per experts realitzat pels serveis de la Comissió, amb àmplies consultes dels estats membres i d’altres institucions de la UE en el marc de l’Estratègia europea. i Sistema d’Anàlisi de Polítiques (ESPAS). Els resultats de l’exercici de previsió es presenten a Informe conjunt del Centre de Recerca de Ciència per a Polítiques: Donar forma i garantir l'autonomia estratègica de la UE per al 2040 i més enllà.

Per donar suport a la creació de capacitats de previsió a tota la UE, la Comissió va establir la xarxa de previsió de tota la UE, inclosos 27 ministres del futur de tots els estats membres. Aquesta xarxa comparteix les millors pràctiques i informa l'agenda de previsió estratègica de la Comissió discutint qüestions clau rellevants per al futur europeu.

Més informació

Informe de previsió estratègica 2021: capacitat i llibertat d’actuació de la UE

Preguntes i respostes a l’informe de previsió estratègica del 2021

Lloc web sobre previsió estratègica

JInforme RC Science for Policy: donar forma i garantir l'autonomia estratègica de la UE per al 2040 i més enllà

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències