Connecteu-vos amb nosaltres

burocràcia

"REFIT: apte per al creixement": la Comissió pren mesures ambicioses perquè la legislació de la UE sigui "més lleugera"

COMPARTIR:

publicat

on

1379593064-regulation3Tot i que la regulació a nivell de la UE és essencial en molts àmbits, sovint s’acusa d’ofegar les empreses, especialment les més petites, o d’interferir massa en la vida quotidiana dels ciutadans. El 74% dels europeus creu que la UE genera massa burocràcia. En resposta a aquesta preocupació, la Comissió ha fet un esforç concertat durant els darrers anys per racionalitzar la legislació i reduir les càrregues reguladores. En el discurs sobre l'estat de la Unió de 2013, l'11 de setembre, el president Barroso va destacar la importància d'una regulació intel·ligent i va declarar que la Unió Europea ha de ser "gran en coses grans i més petita en coses petites".

A l'octubre de 2, la Comissió va fer un altre pas important per assegurar que la legislació de la UE sigui apta per al propòsit. En una Comunicació, la Comissió exposa de manera concreta un àmbit polític per àmbit polític, on es prendran més mesures per simplificar o retirar les lleis de la UE, reduir la càrrega per a les empreses i facilitar-ne la implementació. És el resultat de la projecció de tot el conjunt de la legislació de la UE. La Comissió també va anunciar avui la intenció de publicar un marcador per fer un seguiment del progrés europeu i nacional en aquest sentit. Aquest exercici és el centre de l’exercici Programa regulador de l'aptitud i el rendiment normatius de la Comissió (REFIT).

El president Barroso va dir: "Europa hi és per ajudar a trobar solucions als grans reptes als quals ens enfrontem col·lectivament. No obstant això, per ser efectius, hem d'assegurar-nos de concentrar-nos en les prioritats adequades i de tenir la dosi adequada de regulació. No tot el que és El bé és bo a nivell europeu. Pensem-nos dues vegades si, quan i on hem d'actuar a nivell europeu. El president va continuar: "Amb REFIT, la Comissió ha realitzat l'exercici més complet fins ara per fer la legislació de la UE més lleugera i senzilla. La nostra resolutiva aplicació dels principis de subsidiarietat i proporcionalitat no posarà en dubte els importants beneficis de la regulació de la UE per als ciutadans i les empreses, en particular les normes que sustenten el mercat únic. El paquet REFIT d'avui proporciona una perspectiva pragmàtica per al futur de la regulació a Europa només uns mesos abans de les eleccions europees del maig de 2014 ".

A la REFIT d'avui - Comunicació sobre els resultats i els següents passos sobre l'aptitud i el rendiment normatius, la Comissió:

  1. Ofereix una visió general del que s’ha aconseguit en els darrers anys per mantenir les lleis de la UE adequades a l’efecte simplificant i reduint els costos. Durant els darrers deu anys, la Comissió ha iniciat importants reformes polítiques. Inclouen propostes per reduir el cost del desplegament de banda ampla, la Directiva marc de l’aigua, la iniciativa del codi de visats Schengen, la directiva sobre drets dels consumidors, la directiva de serveis, el Reglament unitari de patents i el codi duaner de la Unió. Des del 10, la Comissió va aprovar 2005 iniciatives destinades a simplificar, codificar o reformar. S'han derogat més de 660 actes jurídics. La consulta Top Ten de les pimes sobre les lleis comunitàries més pesades ha incorporat les prioritats dels negocis a l’agenda d’aptitud reguladora de la Comissió. Per exemple, s’estan introduint millores concretes per a les pimes: s’estan simplificant els requisits dels equips de registre (tacògraf) en el transport per carretera i s’han reduït les taxes per a les pimes de REACH entre un 5.590-35%; encara es proposarà una declaració estàndard d'IVA a l'octubre. Entre el 95 i el 2007, s’ha aconseguit una disminució del 2012% de la càrrega administrativa per a les empreses, equivalent a un estalvi de 26 milions d’euros anuals, amb 32.3 milions d’euros pendents d’adopció per part del colegislador. La mateixa Comissió ha superat l'objectiu presentant propostes amb un potencial de reducció de càrrega proper als 5 milions d'euros (41%). Malauradament, part d’aquest potencial, estimat en més de 33 milions d’euros, es va perdre en el procés legislatiu a mesura que es van modificar les propostes de la Comissió. La promoció de la facturació electrònica a l’àrea de l’IVA, així com les exempcions o règims especials per a les pimes, en matèria de comptabilitat, residus electrònics i estadístiques comercials dins de la UE, van ser un dels principals assoliments del programa. I, sobretot, la forma en què la Comissió prepara el reglament ha canviat significativament: les avaluacions d’impacte, les consultes amb els grups d'interès (inclosos els interlocutors socials) i les avaluacions ex post s'apliquen sistemàticament a tota la Comissió i es reforçaran encara més.
  2. Presenta iniciatives legislatives importants per a la simplificació i la reducció de càrregues davant del colegislador, per exemple, en l'àmbit de la salut animal, la seguretat dels productes de consum i la vigilància del mercat, la contractació pública, la base consolidada de l'impost sobre societats, assajos clínics per a productes farmacèutics i de viatges en paquets .
  1. Llista les àrees per seguir endavant perquè 2013-14 simplifiqui la legislació existent mitjançant modificacions i consolidació de la legislació vigent de la UE (per exemple, en les àrees d'informació i consulta dels treballadors, estadístiques empresarials, dret de societats, introducció d'una declaració estàndard de l’IVA, mesures zoologiques i tècniques) i normes comercials); i seguint les recomanacions d’avaluació: el resultat principal de l’exercici de selecció va ser la identificació d’àrees que necessiten una avaluació per identificar millor la reducció de la càrrega reguladora per tal d’aconseguir els objectius polítics de la UE almenys econòmics i aconseguir els avantatges de la regulació de la UE. Fins al final de 2014, la Comissió haurà realitzat o llançat avaluacions 47, comprovacions de fitness o altres informes per tal de reduir la càrrega reguladora. Es fa un esforç particular en les àrees de medi ambient, empresa, indústria i ocupació. Això inclou els controls de fitness nous en els camps de productes químics no coberts per REACH, NATURA 2000, homologació de vehicles de motor, residus i la legislació alimentària general. Les avaluacions centrades en l’adaptació regulatòria s’han programat notablement en matèria de seguretat i salut a la feina, la Directiva sobre treballadors d’agències temporals, l’avaluació i la gestió del soroll ambiental, els remeis en la contractació pública i els acords dels impostos especials. La Comissió també està començant a planificar l'avaluació de la coherència de la nova gamma de regulacions de la UE en el sector dels serveis financers.
  2. Identifica els àmbits en què la Comissió considera retirar les propostes pendents i revocar la legislació vigent de la UE. A grans trets, es poden distingir els següents casos: 1) àrees on la Comissió continua treballant avaluant els problemes, però on la Comissió ha decidit no presentar propostes: inclou la legislació en matèria de seguretat i salut laboral per a la perruqueria pendent de avaluacions continuades, trastorns de l’esquelet muscular i exhibicions de pantalla i fum de tabac ambiental. 2) legislació que ja no és necessària a la llum dels avenços i on la Comissió té previst proposar la seva derogació. Es proposen propostes d’abrogació de la normativa 10, per exemple, legislació sobre la promoció de vehicles de transport per carretera nets i eficients energèticament, el subministrament de petroli cru i productes derivats del petroli, la classificació, l’envàs i l’etiquetatge de preparats perillosos, estadístiques d’acer. 3) Propostes que s'han estancat en el procediment de codecisió i on hi ha poca possibilitat real de progressar. Per tant, la Comissió considerarà retirar les propostes identificades en aquesta categoria, incloent la directiva del sòl i una directiva que simplifica les obligacions de l’IVA, una proposta sobre l’estatut d’una empresa privada europea, la regulació d’estadístiques sobre l’acer i la adaptació dels miralls als vehicles pesants.
  3. Descriu les noves accions horitzontals per tal que la legislació de la UE s’adapti a la finalitat. La Comissió, per exemple, identificaria les obligacions administratives derivades de la legislació de la UE i la seva aplicació nacional i la revisaria periòdicament per identificar les possibilitats de reducció. Es facilitarà l’intercanvi de bones pràctiques entre els estats membres per mantenir l’aplicació nacional del dret de la UE tan lleugerament com sigui possible. La Comissió també durà a terme accions dedicades per facilitar l'aplicació de noves obligacions, especialment en àrees que preocupen específicament a les pimes. La Comissió també identificarà totes les iniciatives legislatives REFIT, incloses les retirades, derogacions i consolidacions en el seu programa de treball anual. Les empreses, incloses les pimes, i totes les altres parts interessades estaran en condicions de suggerir àrees en les quals veuen potencial per als controls de fitness.
  4. Anuncia la publicació anual d'un marcador REFIT per fer un seguiment del progrés a nivell europeu i nacional i facilitar el diàleg sobre la idoneïtat reguladora amb els ciutadans, els estats membres, els negocis i la societat civil en general.

Propers passos

Per tal d’executar amb èxit el compromís de regulació intel·ligent, el Parlament Europeu i el Consell han de demostrar un nivell d’ambició similar perquè les mesures proposades per simplificar i reduir la càrrega reguladora es puguin adoptar ràpidament. La Comissió farà tot el possible amb les altres institucions per assegurar-ho. Així mateix, continuarà cooperant estretament amb els estats membres i els grups d'interès per recopilar opinions i suggeriments sobre aptitud regulatòria que es puguin abordar dins del programa REFIT i millorar encara més la seva eficàcia.

El rerefons:

anunci

L'11 de setembre, en la seva intervenció sobre l'Estat de la Unió, el president Barroso va dir el següent: "Valoro molt la subsidiarietat. Per a mi, la subsidiarietat no és un concepte tècnic. És un principi democràtic fonamental. Una unió cada vegada més estreta entre els ciutadans d'Europa exigeix que les decisions es prenen el més obertament possible i el més a prop possible de la gent. No tot necessita una solució a nivell europeu. Europa s’ha de centrar en on pot afegir més valor. Si no és així, no s’ha d’intervenir. La UE ha de ser gran en coses grans i més petita en coses més petites, cosa que de vegades hem oblidat en el passat. La UE ha de demostrar que té la capacitat d’establir prioritats positives i negatives. Com tots els governs, hem de prendre més tenir cura de la qualitat i la quantitat de la nostra regulació sabent que, com deia Montesquieu, "les lleis inútils es troben obligades". ["Les lleis inútils debiliten les necessàries".] Però hi ha àrees de gran importància a les quals Europ He de tenir més integració, més unitat. Allà on només una Europa forta pot donar resultats ".

La regulació a nivell de la UE afegeix valor en àrees com la competència, el comerç i el mercat intern per construir unes condicions d'igualtat que generin oportunitats per a les empreses i els consumidors. També protegeix la salut, la seguretat i els drets dels ciutadans. La legislació de la UE crea un marc comú substituint o alineant vint-i-vuit lleis nacionals diferents. Permet als Estats membres de la UE treballar junts per fer front a problemes que no respecten les fronteres nacionals.

La regulació intel·ligent és un procés continu, no una operació única. Garantir que la legislació de la UE sigui "adequada per al propòsit" és essencial per tornar a Europa en el camí cap a més creixement i ocupació. Per tant, la Comissió va iniciar un programa regulador d’aptitud i rendiment (REFIT) el desembre de 2012. REFIT és l’expressió del compromís de la Comissió amb un marc regulador senzill, clar, estable i predictible per a empreses, treballadors i ciutadans. Beneficiarà tant els ciutadans com les empreses, sempre que les altres institucions i estats membres mostrin un nivell d'ambició similar.

Per a més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències