Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió proposa obrir negociacions sobre facilitació de visats amb el Marroc

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 4 d'octubre, la Comissió va proposar al Consell obrir negociacions entre la UE i el Marroc sobre un acord per facilitar els procediments per a l'expedició de visats d'estada curta.

"Es tracta d'un pas molt concret i important en la cooperació entre la UE i el Marroc. L'accés més fàcil als visats reforçarà el desenvolupament econòmic i social i la comprensió mútua entre els nostres països i les nostres persones", va dir la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

Va afegir: "Les recents decisions per establir una nova política migratòria i d'asil al Marroc són un altre senyal positiu per a la nostra cooperació. Celebro molt les recomanacions de gran abast que conté el recent informe del Consell Nacional de Drets Humans al Marroc transformar les polítiques i les pràctiques del Marroc en matèria de migració i asil per ser més justes i respectant plenament els drets humans. Accepto aquest primer pas i estic disposat a donar suport a la implementació efectiva de les recomanacions d’aquest informe. En el marc de l’Associació per a la mobilitat, la UE ha ja va comprometre un important suport al Marroc per establir un sistema nacional d’asil i abordar millor el tràfic d’éssers humans ”.

anunci

L’associació UE-Marroc per a la mobilitat es va signar el juny d’aquest any i la seva implementació està en curs. És en aquest context que la Comissió proposa ara obrir negociacions per facilitar l'expedició de visats de curta estada als ciutadans marroquins.

Algunes de les facilitats proposades són generals per a tots els sol·licitants i altres beneficiaran a determinats grups de persones, en particular estudiants, investigadors i professionals del negoci. La llista de facilitats de visat suggerides inclou la simplificació de proves documentals a presentar per donar suport a la sol·licitud de visat per a determinades categories de sol·licitants, la possibilitat d’emetre visats d’entrada múltiple amb un llarg període de vigència, la renúncia / reducció de les despeses de gestió. per a categories específiques de viatgers, fixeu terminis per a la tramitació de sol·licituds de visat, així com una possible exempció de l’obligació de visat per als titulars de passaports diplomàtics i de serveis.

Ara el Consell ha de debatre la proposta de la Comissió. Un cop el Consell adopti el mandat, la Comissió podrà iniciar negociacions amb les autoritats marroquines.

anunci

Fons

Els consolats dels països membres de Schengen al Marroc van emetre 322,094 visats Schengen el 2012. Això fa que el Marroc sigui el setè del món pel que fa al nombre de visats Schengen expedits.

Les negociacions de facilitació de visats amb el Marroc començaran un cop el Consell doni a la Comissió el mandat necessari. Es duran a terme en el marc de l’Associació de Mobilitat UE-Marroc signada el juny (IP / 13 / 513).

L’associació per a la mobilitat té en compte els interessos i els objectius de tots els implicats: la UE, els seus estats membres, els països socis i els propis migrants. Estableix un conjunt d'objectius polítics i preveu una sèrie d'iniciatives dissenyades per garantir que el moviment de persones es gestioni de la manera més eficaç possible. Cobreix literalment totes les qüestions relacionades amb la migració: des de com maximitzar l'impacte de la migració en el desenvolupament fins a la mobilitat, la migració i la integració regulars, la migració irregular i la gestió de fronteres, el tràfic d'éssers humans i l'asil.

Aquesta col·laboració integral amb el Marroc suposa un gran pas endavant i representa un punt de referència per a tota la regió del sud de la Mediterrània.

Per més informació, feu clic aquí.

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

Polònia va ordenar pagar a la Comissió Europea una penalització diària de mig milió d'euros per la mina de Turów

publicat

on

El Tribunal Europeu ha imposat una multa diària de 500,000 euros a Polònia per pagar a la Comissió Europea pel seu incompliment de l'ordre del 21 de maig d'aturar les activitats d'extracció de la mina de lignit a cel obert Turów, escriu Catalina Feore.

La mina es troba a Polònia, però està a prop de les fronteres txeca i alemanya. Es va concedir una concessió per operar el 1994. El 20 de març de 2020, el ministre polonès del clima va concedir permís per a una extensió a la mineria de lignit fins al 2026. La República Txeca va remetre l'assumpte a la Comissió Europea i el 17 de desembre de 2020, la Comissió va emetre un opinió raonada en què criticava Polònia per diversos incompliments de la legislació de la UE. En particular, la Comissió va considerar que, en adoptar una mesura que permetia una pròrroga de sis anys sense realitzar una avaluació d’impacte ambiental, Polònia havia incomplert la legislació de la UE. 

La República Txeca va demanar al tribunal que prengués una decisió provisional, a l'espera de la sentència final del Tribunal, que va atorgar. Tanmateix, atès que les autoritats poloneses van incomplir les seves obligacions en virtut d’aquesta ordre, la República Txeca, el 7 de juny de 2021, va presentar una sol·licitud per demanar que Polònia fos condemnada a pagar una multa diària de 5,000,000 € al pressupost de la UE per incompliment les seves obligacions. 

anunci

Avui (20 de setembre), el tribunal va rebutjar una sol·licitud de Polònia per anul·lar les mesures provisionals i va ordenar a Polònia pagar a la Comissió una multa de 500,000 euros diaris, una dècima part del que va sol·licitar la República Txeca. El Tribunal va dir que no estaven obligats a l'import proposat per la República Txeca i va pensar que la xifra inferior seria adequada per animar Polònia a "posar fi al seu incompliment de les seves obligacions en virtut de l'ordre provisional".

Polònia va afirmar que el cessament de les activitats mineres de lignit a la mina Turów podria provocar una interrupció en la distribució d’aigua de calefacció i potable als territoris de Bogatynia (Polònia) i Zgorzelec (Polònia), cosa que posa en perill la salut dels habitants d’aquests territoris. El tribunal va considerar que Polònia no havia demostrat suficientment que això representava un risc genuí.

Davant l'incompliment de Polònia de l'ordre provisional, el Tribunal va considerar que no tenia més remei que imposar una multa. El TJUE ha subratllat que és molt rar que un estat membre presenti una acció per incompliment de les obligacions contra un altre estat membre, aquesta és la novena acció d’aquest tipus en la història del Tribunal.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

7 milions d’euros per a projectes clau d’infraestructura: falta d’enllaços i transport ecològic

publicat

on

Una convocatòria de propostes llançada en el marc del programa Connecting Europe Facility (CEF) per al transport està dotant 7 milions d'euros per a projectes d'infraestructura de transport europeus. La majoria dels projectes finançats en virtut d’aquesta convocatòria contribuiran a augmentar la sostenibilitat de la nostra xarxa de transport en general, posant la UE en camí de complir l’objectiu del Tracte Verd Europeu de reduir les emissions del transport un 90% el 2050.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: "Estem augmentant massivament els fons disponibles per al desplegament d'infraestructures de combustibles alternatius, fins als 1.5 milions d'euros. Per primera vegada, també donem suport a projectes perquè les nostres xarxes transeuropees de transport siguin adequades per al doble ús civil-defensa i millorin la mobilitat militar a tota la UE. Els projectes finançats amb la convocatòria d'ahir contribuiran a la creació d'un sistema de transport multimodal eficient i interconnectat tant per a viatgers com per a mercaderies, i el desenvolupament d'infraestructures per donar suport a opcions de mobilitat més sostenibles ".

La UE necessita un sistema de transport multimodal eficient i interconnectat tant per a passatgers com per a mercaderies. Això ha d’incloure una xarxa ferroviària assequible i d’alta velocitat, una infraestructura de recàrrega i avituallament abundant per a vehicles de zero emissions i una major automatització per a una major eficiència i seguretat. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències