Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió proposa obrir negociacions sobre facilitació de visats amb el Marroc

COMPARTIR:

publicat

on

20130529_01El 4 d'octubre, la Comissió va proposar al Consell obrir negociacions entre la UE i el Marroc sobre un acord per facilitar els procediments per a l'expedició de visats d'estada curta.

"Es tracta d'un pas molt concret i important en la cooperació entre la UE i el Marroc. L'accés més fàcil als visats reforçarà el desenvolupament econòmic i social i la comprensió mútua entre els nostres països i les nostres persones", va dir la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

Va afegir: "Les recents decisions per establir una nova política migratòria i d'asil al Marroc són un altre senyal positiu per a la nostra cooperació. Celebro molt les recomanacions de gran abast que conté el recent informe del Consell Nacional de Drets Humans al Marroc transformar les polítiques i les pràctiques del Marroc en matèria de migració i asil per ser més justes i respectant plenament els drets humans. Accepto aquest primer pas i estic disposat a donar suport a la implementació efectiva de les recomanacions d’aquest informe. En el marc de l’Associació per a la mobilitat, la UE ha ja va comprometre un important suport al Marroc per establir un sistema nacional d’asil i abordar millor el tràfic d’éssers humans ”.

L’associació UE-Marroc per a la mobilitat es va signar el juny d’aquest any i la seva implementació està en curs. És en aquest context que la Comissió proposa ara obrir negociacions per facilitar l'expedició de visats de curta estada als ciutadans marroquins.

Algunes de les facilitats proposades són generals per a tots els sol·licitants i altres beneficiaran a determinats grups de persones, en particular estudiants, investigadors i professionals del negoci. La llista de facilitats de visat suggerides inclou la simplificació de proves documentals a presentar per donar suport a la sol·licitud de visat per a determinades categories de sol·licitants, la possibilitat d’emetre visats d’entrada múltiple amb un llarg període de vigència, la renúncia / reducció de les despeses de gestió. per a categories específiques de viatgers, fixeu terminis per a la tramitació de sol·licituds de visat, així com una possible exempció de l’obligació de visat per als titulars de passaports diplomàtics i de serveis.

Ara el Consell ha de debatre la proposta de la Comissió. Un cop el Consell adopti el mandat, la Comissió podrà iniciar negociacions amb les autoritats marroquines.

Fons

anunci

Els consolats dels països membres de Schengen al Marroc van emetre 322,094 visats Schengen el 2012. Això fa que el Marroc sigui el setè del món pel que fa al nombre de visats Schengen expedits.

Les negociacions de facilitació de visats amb el Marroc començaran un cop el Consell doni a la Comissió el mandat necessari. Es duran a terme en el marc de l’Associació de Mobilitat UE-Marroc signada el juny (IP / 13 / 513).

L’associació per a la mobilitat té en compte els interessos i els objectius de tots els implicats: la UE, els seus estats membres, els països socis i els propis migrants. Estableix un conjunt d'objectius polítics i preveu una sèrie d'iniciatives dissenyades per garantir que el moviment de persones es gestioni de la manera més eficaç possible. Cobreix literalment totes les qüestions relacionades amb la migració: des de com maximitzar l'impacte de la migració en el desenvolupament fins a la mobilitat, la migració i la integració regulars, la migració irregular i la gestió de fronteres, el tràfic d'éssers humans i l'asil.

Aquesta col·laboració integral amb el Marroc suposa un gran pas endavant i representa un punt de referència per a tota la regió del sud de la Mediterrània.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències