Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Comissió dóna la benvinguda a un acord sobre emissions de l'aviació acord global

COMPARTIR:

publicat

on

Un noi mira per una finestra que dóna a l’aeroport internacional de Kuala Lumpur, cobert de boira, a SepangEl 4 d'octubre, la Comissió Europea va acollir amb satisfacció la decisió de l'Assemblea de les Nacions Unides responsable d'Aviació Civil Internacional (OACI) de decidir un mecanisme global per fer front a les emissions de l'aviació. L’Assemblea ha acordat desenvolupar el 2016 un mecanisme basat en el mercat mundial per fer front a les emissions, que pot entrar en vigor el 2020. El mecanisme basat en el mercat anirà acompanyat d’una sèrie de mesures tècniques i operatives per reduir les emissions. Amb aquest acord, la indústria aeronàutica es converteix en el primer sector del transport internacional a aplicar un mecanisme mundial basat en el mercat per reduir les seves emissions.

El vicepresident de la Comissió Europea, Siim Kallas, cap de la delegació de la UE a l'OACI i comissari responsable del transport, va dir: "Estic molt satisfet que després de llargues i dures negociacions tinguem finalment un acord global sobre les emissions de l'aviació. Aquesta és una bona notícia per als viatgers públic, bones notícies per a la indústria aeronàutica, però el més important és que són molt bones notícies per al planeta. També hem evitat un conflicte perjudicial entre els socis comercials. Encara ens queda una feina detallada per fer des d’ara fins al 2016. Però aquesta nit, sí va demostrar que realment volem dir negocis a l’hora de tractar la petjada ambiental de l’aviació.

La comissària sobre Canvi Climàtic, Connie Hedegaard, va dir: "" El dur treball de la UE ha donat els seus fruits. Després de tants anys de converses, l’OACI va acordar finalment el primer acord mundial per frenar les emissions de l’aviació. Si no hagués estat pel treball i la determinació de la UE, avui no hauríem tingut aquesta decisió de crear una mesura basada en el mercat mundial. El que ens importa és que el sector de l'aviació també contribueixi als nostres esforços per reduir les emissions. Tot i que ens hagués agradat que més països acceptessin el nostre esquema regional, es va avançar en general i ara ho tindrem en compte quan, juntament amb els estats membres i el Parlament Europeu, decidim el camí a seguir amb la EU ETS ".

'L'acord

L’Assemblea de les Nacions Unides ha acordat desenvolupar, el 2016, un MBM global per a l’aviació internacional que pugui començar el 2020. Fins aleshores els països o grups de països haurien de poder implementar MBM, dins de certs paràmetres.

Les mesures basades en el mercat aniran de la mà de nous procediments per promoure una tecnologia més avançada, inclòs l’ús de millors combustibles d’aviació alternatius i per promoure millors procediments, fins i tot en l’àmbit de la navegació aèria.

L'acord també estableix una solució justa i equitativa que respecta les circumstàncies especials i les capacitats respectives en què es troben diversos països.

anunci

L’aviació representa el 3% de les emissions mundials de CO2, però les estadístiques de l’OACI mostren que es preveu que les emissions de CO2 de l’aviació internacional augmentaran entre 4 i 6 vegades el 2050 respecte als nivells del 2010.

Què passa després?

A la llum d’aquest acord, la Comissió Europea, en coordinació amb el Parlament Europeu i els estats membres, avaluarà ara amb més detall la decisió presa avui a l’OACI abans de decidir els propers passos respecte a la EU-ETS.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències