La UE seguirà donant suport a la contribució d'El Salvador per l'eradicació de la pobresa

Dona que bomba l'aigua de pou a l'escola primària Opandeassistència per al desenvolupament de la UE a El Salvador ha tingut fins ara molts beneficis per al seu poble, per exemple, mitjançant l'accés a la pensió bàsica per la gent gran o l'accés a l'aigua i el sanejament. Sobre la base d'aquests resultats, el comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs confirmarà, durant una visita oficial al país, el compromís de la UE per ajudar al desenvolupament del país en proporcionar nous fons entre 2014-2020. El nou suport es centrarà en les àrees de serveis socials per a joves, desenvolupament del sector privat i el canvi climàtic i la vulnerabilitat amb l'objectiu de millorar les condicions de vida d'aquells que més ho necessiten.

Fora de l'assignació global per a projectes bilaterals amb El Salvador, Nicaragua, Guatemala i prèviament anunciats (775 milions d'euros), s'espera que 149 milions d '€ a ser per a El Salvador, subjecte a l'aprovació final per part del Consell i el Parlament Europeu, € 120 milions de dòlars en suport a projectes regionals a Amèrica central entre 2014 2020-també es va anunciar.

Comissari Andris Piebalgs, va dir: "Em complau veure que els bons resultats ja s'estan aconseguint a través del nostre treball a El Salvador, especialment en la lluita contra la pobresa i millorar els serveis per als sectors més desfavorits de la societat. Miro endavant a discutir el futur de la nostra cooperació durant la meva visita aquí, i estic segur que podem continuar treballant junts per ajudar a fer encara més d'una diferència amb el nostre suport en el futur. "

El programa Comunitats Solidàries (PACSES) a la qual la UE ha proporcionat 47 milions de €, va ser establert pel Govern per augmentar la prestació de serveis públics a les persones més pobres i més vulnerables. S'espera que el programa per arribar a més de 13% de la població total (al voltant de la gent 750,000), sent les dones, nens, joves en risc i els ancians els grups prioritaris.

Alguns resultats obtinguts fins a la data inclouen:

  • 30% de les persones majors de 70 compten ja amb pensió bàsica;
  • 226,000 famílies estan rebent atenció mèdica preventiva;
  • set oficines s'han establert per a la prevenció de la violència contra la dona;
  • 70% de la població en els municipis estan coberts amb accés a aigua i sanejament bàsic, i beure;
  • sobre 84% de la població ha estat proveït d'accés a l'electricitat.

Durant la visita (8 9-octubre), el Comissari Piebalgs es reunirà amb el president Mauricio Funes, així com ministres d'alt nivell, amb la qual es discutirà el futur de la cooperació de la UE amb El Salvador, i recepció dels resultats obtinguts fins al moment.

També visitarà una planta hidroelèctrica finançada en part per la Unió Europea a través del Fons d'Inversió a Amèrica Llatina (Laif). Aquest projecte contribuirà de manera significativa a la protecció del clima i del medi ambient en reduir dràsticament les emissions de CO2, en un país on més de 50% de la capacitat elèctrica es basa en combustibles fòssils.

Fons

El Salvador és un país de renda mitjana baixa als desafiaments de la pobresa i distribució de l'ingrés significatius. És el país més densament poblat de la part continental continent americà.

Entre 2007 2013 i, es va prestar 121 milions d '€ per a El Salvador. Això es va gastar en dues àrees principals: el foment de la cohesió social i el creixement econòmic i la integració regional i el comerç.

El Comissari Piebalgs també ha visitat Guatemala i Nicaragua com a part de la visita oficial.

El Salvador ha jugat un paper important en l'eficàcia de l'ajuda, amb el Govern que condueix La implementació de l'agenda de l'eficàcia i la Cooperació Sud-Sud en el Quart Fòrum d'Alt Nivell de Busan sobre l'Eficàcia de l'Ajuda en 2011; contribuir al desenvolupament dels donants i els receptors en tota la regió d'Amèrica Llatina.

Per més informació, feu clic aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, desenvolupament, Comissió Europea, L'ajuda externa

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *