Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Intervenció del vicepresident Reding al Consell de Justícia sobre la reforma de la protecció de dades i el principi de finestreta única

COMPARTIR:

publicat

on

La vicepresidenta de la CE, Viviane Reding, es dirigeix ​​als mitjans de comunicació durant una conferència de premsa juntament amb l'alcalde de Heidelberg, Eckart Wuerzner, a l'Ajuntament de Heidelberg, Alemanya, el 16 de juliol de 2013."El president Barroso va declarar en el discurs sobre l'estat de la unió d'aquest any que és de la màxima importància avançar ràpidament en el paquet de reformes de protecció de dades. És vital tant per a les empreses com per als ciutadans. La nostra discussió d'avui i la votació al comitè LIBE de la Unió Europea El Parlament el 21 d’octubre és un pas important per finalitzar aquesta reforma en aquesta legislatura.

"Tinguem present la importància econòmica d'aquesta proposta. El valor estimat de les dades dels ciutadans de la UE va ser de 315 milions d'euros el 2011. Té el potencial de créixer fins a gairebé 1 bilió d'euros anuals el 2020. Si volem aprofitar aquest potencial, hem d’obrir el mercat europeu de dades personals. Avançar en aquest fitxer compleix les expectatives dels ciutadans i les empreses.

"S'han dut a terme amplis debats sobre els detalls a nivell tècnic. A Vilnius, al juliol, es van prendre compromisos polítics per avançar ràpidament en aquest fitxer. Ara tenim l'oportunitat de traduir aquests compromisos polítics en progressos reals".

anunci

Confirmant el suport polític a la finestreta única

"Acull especialment la discussió d'avui sobre la finestreta única. És un element clau de la reforma de protecció de dades de la UE i un exemple excel·lent del valor afegit de la regulació. Assegura la seguretat jurídica per a les empreses que operen a tota la UE i aporta avantatges per a empreses, particulars i autoritats de protecció de dades.

"Les empreses es beneficiaran de decisions més ràpides, d'un sol interlocutor (eliminant diversos punts de contacte) i de menys burocràcia. Es beneficiaran de la coherència de les decisions en què es desenvolupi la mateixa activitat de processament en diversos estats membres.

anunci

"Al mateix temps, les persones veuran millorada la seva protecció mitjançant les seves autoritats de control locals, perquè les persones sempre podran anar a la seva autoritat local de protecció de dades i perquè les decisions seran coherents. L'objectiu és reparar el sistema actual en què les persones que viuen en un estat membre han de viatjar a un altre estat membre per presentar una queixa davant una autoritat de protecció de dades. De moment, quan hi ha una empresa establerta en un estat membre, només és competent l'autoritat de protecció de dades d'aquest estat membre, encara que el negoci està processant dades a tot Europa. Per això, l'estudiant austríac Max Schrems va haver de viatjar a Dublín per queixar-se de Facebook. Hem de solucionar-ho. Aquest és l'objectiu de la proposta de la Comissió.

"Es reforçaran les autoritats de protecció de dades. De moment, algunes autoritats de protecció de dades no tenen el poder d'imposar una multa. Nosaltres els atorgarem aquest poder. Les autoritats també actuaran en equip quan tractin amb empreses transfrontereres. Això evitarà la duplicació, estalviarà recursos i garantirà investigacions i decisions més ràpides. 28 veus són més fortes que una sola cosa. Aportarà beneficis per als ciutadans i per a les empreses.

Avui hauríem de donar un senyal unànime de que la finestreta única és l'únic camí a seguir per a una "situació guanyar-guanyar-guanyar" en què:

  1. Les empreses tenen un interlocutor;
  2. les persones sempre tenen la protecció de la seva autoritat local de protecció de dades, inclosos els casos transnacionals; i
  3. es reforcen les autoritats de protecció de dades treballant junts per oferir una protecció millor i més coherent a tota la Unió.

Preguntes de la Presidència sobre com millorar el funcionament de la finestreta única

Per trobar una solució a la finestreta única, hem d’estar segurs que s’aconsegueix un equilibri adequat entre el paper de l’autoritat de l’establiment principal i els poders de l’autoritat que rep una queixa. Si conferim competències massa importants a l'autoritat principal, la proximitat amb els ciutadans en ressentirà. Si limitem a l’extrem els poders de l’autoritat principal, perdem coherència.

Tots els elements que necessitem per aconseguir aquest equilibri es troben al document de la Presidència. Es tracta de vincular-los de la manera correcta.

En primer lloc, l'autoritat de l'establiment principal ha de conservar poders significatius. Si els seus poders són excessivament limitats, per exemple, si no és responsable d'imposar multes, es perdran els avantatges de la finestreta única. L’últim que volem és crear problemes de coherència i eficàcia i tenir nous tipus de fragmentació.

En segon lloc, per garantir la proximitat de la presa de decisions als ciutadans, hem de concedir un paper major a les autoritats de protecció de dades que reben queixes.

  1. En primer lloc, podem inspirar-nos en la proposta francesa: assegurant-nos que l’autoritat de protecció de dades de l’establiment principal no pot prendre una decisió sense haver fet tot el possible per arribar a un acord amb altres autoritats els ciutadans dels quals es vegin afectats pel tractament;
  2. En segon lloc, podem recórrer a la proposta italiana: les autoritats de protecció de dades que reben una queixa haurien de poder presentar un projecte de decisió a l'autoritat de l'establiment principal;
  3. En tercer lloc, tal com ens ha recordat la delegació alemanya, podem garantir la participació de totes les autoritats de protecció de dades reforçant el paper del Comitè europeu de protecció de dades.

Estic d'acord que els experts haurien d'explorar com es pot reforçar la Junta Europea de Protecció de Dades. Seria prematur suposar que l’única manera de reforçar el Consell és dotar-lo de personalitat jurídica. Reforçar el Consell és una oportunitat per augmentar la coherència en l’aplicació de la llei, tot garantint que el sistema sigui ràpid, viable i eficaç i aporti valor afegit.

En conclusió, proposo que estiguem d'acord:

  1. Al principi de la finestreta única;
  2. a una forta cooperació entre autoritats, en particular de les autoritats que reben queixes;
  3. amb la possibilitat d’ampliar una discussió al Comitè Europeu de Protecció de Dades, i;
  4. segons aquestes directrius, hauríem d’instruir als nostres experts perquè ens puguin prendre una decisió final al desembre.

Espero escoltar les vostres opinions.

Comissió Europea

UE a la UNGA76: conclou

publicat

on

La UE ha conclòs una setmana d’intenses discussions amb líders de tot el món sobre com abordar junts els reptes més urgents del nostre temps: combatre la pandèmia del coronavirus i recuperar-se d’ella, combatre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, el desenvolupament sostenible i l’erosió dels drets humans. El 23 de setembre, alt representant / vicepresident Josep Borrell (A la foto) va fer una declaració en nom de la UE durant la conferència ministerial sobre l'article XIV del Tractat de prohibició integral de proves nuclears (CTBT). Mireu la declaració aquí.

També va enviar un missatge de vídeo durant la reunió de l'Aliança pel Multilateralisme. El comissari de gestió de crisis, Janez Lenarčič, va pronunciar l'obertura de l'acte d'alt nivell sobre "Protecció dels nens, víctimes invisibles del conflicte armat i COVID-19", organitzat per la UE i Bèlgica. El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va participar en un acte d'alt nivell sobre perspectives regionals sobre l'economia circular. També el 23 de setembre, el vicepresident executiu del Tracte Verd Europeu, Frans Timmermans, i el comissari d’Energia, Kadri Simson, van presentar tres Pactes Energètics al Diàleg d’Alt Nivell de l’ONU sobre Energia a Nova York, en col·laboració amb l’Agència Internacional de l’Energia i l’Agència Internacional d’Energies Renovables. Podeu llegir-ne més informació aquí. El vicepresident executiu, Frans Timmermans, representarà la UE a la cimera virtual sobre sistemes alimentaris de l'ONU. El seu discurs estarà disponible aquí.

També va participar en el diàleg de lideratge "Acceleració de l'acció per aconseguir l'accés universal a l'energia i les emissions netes de zero" com a part del Diàleg d'alt nivell de l'ONU sobre energia. Finalment, dimarts, 28 de setembre, la comissària per a Associacions Internacionals, Jutta Urpilainen, participarà a la reunió de caps d’estat i de govern sobre ocupació i protecció social per a l’eradicació de la pobresa, organitzada pel secretari general de les Nacions Unides i l’Organització Internacional del Treball (OIT). Estarà disponible tota la premsa i el material audiovisual de la setmana passada SEAEEuropa   Consilium.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

Commission i Europa Nostra anuncien els millors guanyadors del premi patrimonial europeu 2021

publicat

on

Els guanyadors del Premis del Patrimoni Europeu / Premis Europa Nostra, El màxim honor europeu en el camp, va ser distingit a la seu de la Fundació Giorgio Cini a Venècia. La cerimònia és un dels moments destacats de la Cimera del Patrimoni Cultural Europeu 2021 que tindrà lloc del 21 al 24 de setembre a la ciutat de Venècia, patrimoni de la humanitat. La notable rehabilitació del Església de fusta del poble d’Urși (Romania) és el gran guanyador del 2021: el jurat li ha concedit un Gran Premi, mentre que el públic en general l’ha seleccionat com el seu projecte patrimonial preferit a Europa i orgullós guanyador del Public Choice Award d’aquest any. Uns 7,000 ciutadans de tota Europa van votar en línia a través del lloc web Europa Nostra. Els guardonats del Gran Premi, escollits per la Junta d’Europa Nostra per recomanació d'un independent jurat d’experts, rebrà 10,000 € cadascun.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Felicito càlidament els impressionants guanyadors dels Premis Patrimoni Europeu / Premis Europa Nostra 2021 pel seu èxit i les seves notables contribucions a la nostra Europa de la Cultura. L'impacte de gran abast dels guanyadors il·lustra la inestimable contribució del patrimoni cultural europeu a la nostra societat, economia i medi ambient. En un moment en què Europa està decidida a reconstruir millor, aquestes històries d’èxit són una veritable inspiració i un exemple poderós del que nosaltres, com a europeus, podem aconseguir junts malgrat els reptes als quals ens enfrontem. Espero que aquests premis ajudin a que els vostres excel·lents projectes prosperin i tinguin un paper encara més important en la recuperació de la nostra Europa ". 

L' Premis del Patrimoni Europeu / Premis Europa Nostra van ser llançats per la Comissió el 2002 i des de llavors han estat gestionats per Europa Nostra. Els premis compten amb el suport de la Europa creativa programa de la Unió Europea. La Cimera contribueix a dues iniciatives clau impulsades pels ciutadans llançades per les institucions de la UE, a saber, la Nova Bauhaus europea i la Conferència sobre el futur d’Europa. Trobareu més informació sobre els guanyadors i sobre la iniciativa aquí.

anunci

Seguir llegint

Horitzó Europa

Islàndia i Noruega són els primers països associats a Horizon Europe

publicat

on

Islàndia i Noruega s’han associat formalment a Horizon Europe, cosa que permet a les entitats d’aquests dos països participar en el programa de recerca i innovació europeu de 95.5 milions d’euros, en les mateixes condicions que les entitats dels estats membres de la UE. El Comitè Mixt de l’Espai Econòmic Europeu, format per representants d’Islàndia, Liechtenstein, Noruega i la UE, ha adoptat avui la decisió pertinent per a Islàndia i Noruega, que els converteix en els primers associats a Horizon Europe. Aquesta és una oportunitat per continuar i aprofundir en la cooperació en ciència, investigació i innovació, centrant-se en prioritats comunes: la transició verda i digital bessona, la salut pública i la competitivitat d’Europa en el panorama global. Els esforços conjunts tindran com a objectiu abordar els problemes ambientals a l’Àrtic, desenvolupar tecnologies de captura d’hidrogen i carboni, impulsar la innovació basada en dades i molt més.

La vicepresidenta executiva d'Europa apta per a l'era digital, Margrethe Vestager, va dir: "L'obertura i la cooperació amb la resta del món són claus en la nostra estratègia per crear una massa crítica per a la investigació i la innovació i accelerar i trobar solucions als reptes globals urgents. Unint forces amb Islàndia i Noruega, seguirem una sèrie d’accions en suport de les agendes de salut pública, digitals i verdes ”. Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, va dir: “Dono una calorosa benvinguda a Islàndia i Noruega a bord a Horizon Europe. Van ser un dels millors resultats d’Horitzó 2020, mostrant lideratge i excel·lència en innovació en camps com l’energia, el medi ambient, la seguretat alimentària, la salut i les tecnologies digitals. Espero nous avenços i casos d’èxit en els propers anys! ”

Aquesta cooperació subratlla la importància de l'Acord EEE, que permet la plena participació dels estats de l'EEE al mercat intern de la UE i proporciona bases per a la cooperació en altres àrees, incloses la investigació, el desenvolupament tecnològic, el medi ambient i la cultura. Horitzó Europa, el programa de recerca i innovació de la UE 2021-2027, és una de les eines principals per implementar l'estratègia europea de cooperació internacional: L'enfocament global d'Europa a la cooperació en recerca i innovació. El programa està obert a investigadors i innovadors de tot el món que s’animen a formar equip amb socis de la UE en la preparació de propostes. Les negociacions estan en curs amb molts més països extracomunitaris que han expressat el seu interès per associar-se a Horizon Europe i es faran més anuncis en les properes setmanes. Hi ha més informació disponible aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències