Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

L'enfortiment de l'Associació Oriental a través del transport: Principals resultats i propers passos

COMPARTIR:

publicat

on

EastPart 1UE i Associació Oriental1 Els ministres de Transports es reuneixen avui a Luxemburg per avaluar el progrés i aprovar els propers passos per millorar les connexions de transport. Fa dos anys, la Comissió Europea va presentar un pla d'acció de transport per apropar els veïns de l'est de la UE a la UE. Aquest enfocament va ser avalat pels ministres de transports en la seva primera reunió a Cracòvia, Polònia, el 2011.

"El transport no s'atura a les fronteres. Apropa les persones i les economies d'Europa. L'Associació Oriental tracta d'estendre els casos d'èxit de la UE als nostres veïns més propers perquè també puguin beneficiar-se de connexions de transport més ràpides, barates i segures", va dir. Siim Kallas, vicepresident de la Comissió Europea.

La cooperació en transport amb els països de l'Associació Oriental és essencial per augmentar els enllaços comercials i apropar les meitats oriental i occidental del continent europeu. Les connexions de transport més fluides creen oportunitats tant per a les empreses com per a les persones. Aquest és un exemple concret dels beneficis que la UE pot aportar als països de l'Associació Oriental. La UE se centra a ajudar els països socis a convergir amb les normes de la UE en tots els modes de transport, així com a millorar la infraestructura de transport i les connexions entre la UE i els seus veïns més propers.

A la reunió de Luxemburg, els ministres tenen previst aprovar els resultats clau i donar orientacions per a la cooperació futura amb una declaració conjunta.

Els primers resultats d'una cooperació més estreta en matèria de transport amb els països de l'Associació Oriental es poden resumir a continuació:

Harmonització amb la legislació de la UE i integració gradual del mercat: els països socis han iniciat reformes per alinear els seus sistemes de transport amb els estàndards de la UE. Els acords d'associació que la UE ha negociat amb diversos països socis preveuen una major convergència normativa en el transport. Els èxits més significatius de la integració del mercat són la signatura i implementació d'acords integrals d'aviació que la UE ha negociat amb Geòrgia i Moldàvia.

Xarxa de transport regional de l'Associació Oriental: els països socis han acordat connexions prioritàries en transport per carretera, ferrocarril, aeri i marítim a la regió de l'Associació Oriental. El més important és que aquesta xarxa connecta amb la xarxa transeuropea de transport (TEN-T) i servirà d'orientació per a futures inversions.

anunci

Projectes d'infraestructures prioritaris a la xarxa de transport regional: projectes com la reconstrucció de la carretera Krakovits-Lviv-Brody-Rivne a Ucraïna i la millora de la línia ferroviària entre Geòrgia i l'Azerbaidjan es troben entre els que els països socis han identificat com a prioritats per millorar les connexions. amb la UE i dins de la regió. Aquests projectes podrien beneficiar-se del finançament dels fons existents de la UE i dels préstecs d'institucions financeres internacionals.

Com a següent pas, s'espera que la Cimera de l'Associació Oriental que se celebrarà a Vílnius els dies 28 i 29 de novembre de 2013 aprovi alguns objectius concrets i assolibles derivats de la cooperació en matèria de transport. Després de la cimera, el Panell de Transport de l'Associació Oriental supervisarà la continuïtat de la cooperació tècnica per avançar en la convergència normativa i la implementació de projectes específics.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències