Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

UE i el Canadà conclouen negociacions sobre acord comercial

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

bandera canadencaEl president de la Comissió, José Manuel Barroso, i el primer ministre canadenc, Stephen Harper, han arribat avui a un acord polític sobre els elements claus d’un Acord Econòmic i Comercial Integral (CETA) després de mesos d’intenses negociacions entre el comissari de comerç de la UE De Gucht i el ministre de Comerç canadenc Ed Fast. Serà el primer acord de lliure comerç entre la Unió Europea i un país del G8. Impulsar les nostres relacions comercials amb el Canadà generarà noves oportunitats de creixement i creació de llocs de treball a la UE. Sobre la base d’aquest avanç polític, els negociadors podran continuar el procés i resoldre tots els problemes tècnics restants. Posteriorment, l'acord haurà de ser aprovat pel Consell i el Parlament.

L’acord UE-Canadà eliminarà més del 99% de les tarifes entre les dues economies i crearà noves oportunitats d’accés al mercat considerables en serveis i inversions. En l’àmbit de la contractació pública, el Canadà no només ha assumit compromisos a nivell federal, sinó que també ha obert el seu nivell sub-federal als licitadors europeus en una mesura que mai s’havia fet fins ara, creant així noves oportunitats úniques. Entre els molts avantatges, l'acord també millorarà la protecció dels drets de propietat intel·lectual al Canadà, així com la protecció dels noms dels nostres productes agrícoles insígnia. Un cop implementat, es preveu que l'acord augmenti el comerç bilateral bidireccional de béns i serveis en un 23% o 26 milions d'euros, fomentant el creixement i l'ocupació a banda i banda de l'Atlàntic. S'espera que els beneficis generals de l'acord augmentin el nivell del PIB anual de la UE en aproximadament 12 milions d'euros a l'any.

"Es tracta d'un acord comercial altament ambiciós i de gran abast, de gran importància per a l'economia de la UE", va dir el president Barroso. "El Canadà és una de les economies més avançades del món. Aquest acord proporcionarà noves oportunitats significatives a les empreses de la UE i al Canadà, augmentant l'accés al mercat de béns i serveis i proporcionant noves oportunitats per als inversors europeus. Serà la base per a guanyar una forta implantació al mercat nord-americà i, per tant, proporcionar un catalitzador per al creixement i la creació d’ocupació a Europa ”.

anunci

"Estic encantat d'haver aconseguit concloure negociacions sobre l'acord de lliure comerç entre la UE i el Canadà. Ambdues parts han treballat molt dur en els darrers mesos per aconseguir el trencament polític necessari per garantir el resultat positiu que serà beneficiós per a tots dos economies ", va afirmar el comissari de comerç de la UE, Karel De Gucht. Va afegir: "Ha estat un veritable repte arribar a aquest acord i és una autèntica primera vegada que es tracta d'un acord de lliure comerç global entre dues economies madures".

A més d’aportar gairebé tots els aranzels, el CETA també liberalitzarà el comerç de serveis, en particular els serveis financers, les telecomunicacions, l’energia i el transport. Per primera vegada, tots els nivells de govern canadencs obriran els seus mercats de contractació pública als proveïdors europeus. El CETA també acostarà la protecció canadenca de la propietat intel·lectual al nivell de la UE, beneficiant el sector farmacèutic i els exportadors de productes agrícoles d’origen geogràfic específic coneguts com IG. La UE i el Canadà també han reafirmat el seu ferm compromís amb els principis i objectius del desenvolupament sostenible en el comerç. Això significa que la inversió i el comerç no s'han de desenvolupar a costa del medi ambient, sinó que fomenten el suport mutu entre el creixement econòmic, el desenvolupament social i la protecció del medi ambient.

Que segueix?

anunci

Basant-se en aquest acord polític, s’hauran de completar les discussions tècniques per tal de finalitzar el text legal de l’acord. Per obtenir més informació sobre els passos següents després de la conclusió tècnica de les negociacions comercials, feu clic aquí.

Comerç de dades i xifres entre la UE i el Canadà

El 2012, el Canadà era el 12è soci comercial més important de la UE, ja que representava l’1.8% del comerç exterior total de la UE. Basant-se en les xifres del 2011, la UE va ser el segon soci comercial més important del Canadà, després dels EUA, representant el 10.4% del comerç exterior total del Canadà.

El valor del comerç bilateral de mercaderies entre la UE i el Canadà va ser de 61.8 milions d’euros el 2012. La maquinària, l’equip de transport i els productes químics dominen les exportacions de mercaderies de la UE al Canadà i també constitueixen una part important de les importacions de mercaderies de la UE procedents del Canadà.

Com a economies avançades, el comerç de serveis com ara serveis professionals, transport, banca i assegurances és un aspecte important de la relació comercial UE-Canadà. Igualment, la inversió continua sent el mecanisme més important a través del qual es presten els serveis i es pot dur a terme la fabricació. El 2011, les existències d’inversions de la UE al Canadà eren d’uns 220 milions d’euros, mentre que les inversions canadencs a la UE ascendien a gairebé 140 milions d’euros.

Relacions comercials de la UE amb el Canadà.

Comissió Europea

Discurs de l’Estat de la Unió del president von der Leyen: Enfortir l’ànima d’Europa

publicat

on

La presidenta Ursula von der Leyen ha pronunciat avui (15 de setembre) el seu segon discurs sobre l'Estat de la Unió al Parlament Europeu.

La presidenta va centrar el seu discurs en la recuperació d’Europa de la crisi del coronavirus i en el que ha de fer la Unió Europea per a una recuperació duradora que aporti beneficis a tothom, des de la preparació per a la salut, fins a la dimensió social, fins al lideratge tecnològic i la Unió de defensa.

President von der Leyen va descriure com Europa pot aconseguir una recuperació duradora preparant-se per fer front a futures crisis sanitàries, gràcies a l'autoritat HERA, ajudant el món a vacunar-se i assegurant-se que la recuperació econòmica es mantingui i beneficiï tothom.

anunci

El president també va subratllar la importància de mantenir-nos fidels als nostres valors i va assenyalar el deure d’Europa de cuidar els més vulnerables, defensar la llibertat dels mitjans, reforçar l’estat de dret a la nostra Unió i empoderar els nostres joves. Per això, va proposar que el 2022 fos l’Any Europeu de la Joventut.

Europa continuarà actuant al món tenint en compte el bé comú. Per això president von der Leyen es va comprometre a continuar treballant per animar els socis mundials a actuar sobre el canvi climàtic. A més, davant els recents esdeveniments a l'Afganistan, el president va anunciar un augment de l'ajuda humanitària als afganesos i va exposar la importància que Europa construeixi les seves pròpies capacitats de defensa.

El discurs està disponible en tots els idiomes aquí.

anunci

Una publicació sobre els principals èxits del von der Leyen La comissió de l'últim any està disponible aquí

Trobeu més informació sobre aquest dedicat .

Seguir llegint

Democràcia

Dia internacional de la democràcia: declaració conjunta de l’alt representant / vicepresident Josep Borrell i el vicepresident Dubravka Šuica

publicat

on


El dia internacional de la democràcia, avui (15 de setembre), l’alt representant / vicepresident Josep Borrell
 (A la foto) i el vicepresident Dubravka Šuica van emetre una declaració conjunta: "Tant si us interessa el canvi climàtic, els llocs de treball, l'economia o la justícia racial i social, la vostra veu només serà escoltada i el vostre vot només comptarà si viviu en una democràcia. En aquests moments difícils, la UE seguirà sent un defensor ferm i franc de la democràcia, els drets humans i l’estat de dret a tot el món i dins de la UE.

"Calen esforços col·lectius, juntament amb una nova perspectiva de suport a la democràcia que doni als ciutadans. Aquest treball comença a casa. La promoció d'eleccions lliures i justes, assegurant l'estat de dret i la llibertat dels mitjans de comunicació són blocs per crear un espai on cada ciutadà més que mai, hem de defensar la capacitat dels mitjans lliures i pluralistes de proporcionar accés oportú a informació fiable i precisa i lluitar contra la desinformació. Seguirem treballant perquè les nostres pròpies democràcies siguin més resistents i innovadores, beneficiant-se del oportunitats que ofereixen les noves tecnologies. Crearem cada vegada més possibilitats d’implicar els ciutadans a través d’una sèrie d’enfocaments de democràcia deliberativa.

"El pla d'acció sobre la democràcia europea estableix mesures per promoure eleccions lliures i justes, enfortir la llibertat i el pluralisme dels mitjans de comunicació i contrarestar la desinformació. A tot el món, estem ampliant el nostre suport financer i polític per a aquells que, independentment del gènere o dels antecedents, promoguin participació i inclusió democràtica, assegurar els equilibris institucionals i responsabilitzar els responsables de la presa de decisions. Estem construint aliances amb tots aquells compromesos amb el manteniment dels drets i llibertats universals, amb governs democràtics, però també amb organitzacions internacionals, organitzacions de la societat civil, parlaments, partits polítics , mitjans independents, bloggers, defensors dels drets humans i activistes. Aquest any ha començat la Conferència sobre el futur d’Europa, una oportunitat única i oportuna per als ciutadans europeus a debatre sobre els reptes i les prioritats d’Europa.

anunci

"La Conferència porta els ciutadans al cor de la formulació de polítiques a la UE. Ens hem compromès a escoltar els europeus i a seguir les recomanacions de la Conferència. La seva visió pot impulsar el canvi cap a una democràcia adequada per al futur. és només el començament. Amb això, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, fortes i més iguals per a tothom, on tothom sigui inclòs, respectat, protegit i apoderat. Així reforçarem les nostres democràcies ". 

La declaració completa està disponible online

anunci
Seguir llegint

Comissió Europea

Com es pot veure el discurs sobre l’Estat de la Unió del 2021?

publicat

on

El discurs sobre el Estat de la Unió del 2021 del president von der Leyen es retransmetrà en directe a Europa per satèl·lit a partir de les 9 h CET, el 15 de setembre. A la Canal EbS +, trobareu el discurs en la seva versió original i doblat en les 24 llengües oficials de la UE. A la Canal EbS, es farà el discurs en les mateixes versions de l'idioma, però millorat amb imatges il·lustrades. El discurs sobre l'estat de la Unió també es transmetrà en directe al lloc web oficial de SOTEU així com als comptes de xarxes socials de la Comissió Europea: FacebookTwitterLinkedIn   YouTube. Per obtenir informació sobre la transmissió per satèl·lit o sobre com incrustar els reproductors en directe al vostre lloc web, poseu-vos en contacte amb el nostre Equip AV. Per obtenir informació sobre com inserir el flux als vostres comptes de xarxes socials, poseu-vos en contacte amb el nostre xarxes socials team.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències