Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Fusions: la Comissió accepta avaluar l'adquisició de les operacions de ciment espanyoles de Holcim per part del rival Cemex a petició d'Espanya

COMPARTIR:

publicat

on

Cemex_altaLa Comissió Europea ha acceptat una sol·licitud d’Espanya per avaluar segons el Reglament de concentracions de la UE la proposta d’adquisició de les operacions de ciment de Holcim a Espanya per part del seu rival Cemex. La Comissió va concloure que la transacció amenaça d'afectar la competència a Espanya i que la Comissió és l'autoritat més ben situada per avaluar els possibles efectes transfronterers de la transacció. Ara la Comissió demanarà a Cemex que notifiqui el projecte.

L’adquisició proposada per Cemex de les operacions de Holcim a Espanya i la República Txeca no compleix els llindars de facturació establerts pel Reglament de concentracions de la UE per a les fusions que s’hauran de notificar a la Comissió Europea perquè tenen una dimensió comunitària. Per tant, es va notificar per separat per obtenir una autorització reglamentària a Espanya i la República Txeca.

Espanya va presentar una sol·licitud de derivació d’acord amb l’article 22 (1) del Reglament de concentracions de la UE. Aquesta disposició permet als estats membres sol·licitar a la Comissió que examini una concentració que no tingui una dimensió comunitària, però que afecti el comerç dins del mercat intern de la UE i que pugui afectar significativament la competència al territori dels estats membres que sol·liciten.

Sobre la base dels elements presentats per Espanya, la Comissió considera que l'operació amenaça d'afectar la competència al mercat espanyol de ciment, formigó i àrids, ja que Cemex adquiriria una posició més forta en aquests mercats a Espanya. La Comissió també conclou que és l'autoritat més ben situada per fer front als possibles efectes transfronterers de la transacció. Com que la República Txeca no es va unir a la sol·licitud presentada per Espanya, continuarà examinant l'adquisició de Cemex dels actius de Holcim a la República Txeca.

Fons

Cemex, amb seu a Mèxic, és una empresa global de materials de construcció. Produeix, distribueix i comercialitza ciment, formigó preparat, àrids i materials de construcció relacionats.

L'empresa suïssa Holcim és un proveïdor mundial de ciment, agregats, concret prebarrejat, asfalt i materials de ciment, així com serveis relacionats.

anunci

En una altra transacció vinculada, Holcim proposa adquirir diversos actius de Cemex a Alemanya, França i els Països Baixos. Holcim va notificar la proposta d’adquisició a la Comissió el 3 de setembre de 2013, perquè l’operació complia els llindars de facturació del Reglament de concentracions de la UE. El termini per a la decisió inicial de la Comissió en aquest cas és actualment el 22 d’octubre de 2013, després d’una pròrroga de 10 dies hàbils després de la sol·licitud d’una derivació “descendent” segons l’article 9 (2) del Reglament de concentracions de la UE.

Segons Cemex i Holcim, les transaccions interconnectades, que es van anunciar el 28 d'agost de 2013, pretenen millorar la petjada estratègica dels dos grups a Europa.

Més informació sobre la transacció sobre els actius espanyols estarà disponible a la Comissió competència pàgina web, en el públic registre de casos sota el nombre de cas M.7054.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències