Connecteu-vos amb nosaltres

legislació de la UE

Entrada en el càrrec de nous membres al Tribunal de Justícia i Tribunal General

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

100000000000018500000211ABE42000El nombre d’advocats generals al Tribunal de Justícia augmenta a nou, una declaració1 annexada a l’acte final de la conferència intergovernamental que va adoptar el Tractat de Lisboa estableix que "si, d’acord amb l’article 252, primer paràgraf, del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea, el Tribunal de Justícia demana que el nombre d’avocats" Generalment es pot augmentar en tres (onze en comptes de vuit), el Consell, que actuarà per unanimitat, acordarà aquest augment. En aquest cas, la Conferència acorda que Polònia, com ja és el cas d'Alemanya, França, Itàlia, Espanya i el Regne Unit, té un advocat general permanent i ja no participarà en el sistema de rotació, mentre que el sistema de rotació existent serà impliquen la rotació de cinc advocats generals en comptes de tres ".

A 16 de gener, 2013, el Tribunal de Justícia va demanar que augmentés en tres el nombre d’Advocats Generals. Va destacar, en particular, que, després de les successives adhesions de nous estats membres a la UE i per l’adaptació del marc institucional de la UE en relació amb l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa i de les noves àrees de jurisdicció atorgades a la UE. En virtut d’aquest Tractat, el nombre de casos ha augmentat constantment durant diversos anys.

El Consell va decidir, per decisió de 25 June 2013, augmentar el nombre d’Advocats Generals a nou amb efecte de 1 July 2013 i fins a onze amb efecte de 7 October 2015.

anunci

Mitjançant la decisió de 16 2013 d'octubre, els representants dels governs dels estats membres van nomenar Maciej Szpunar com a advocat general per al període comprès entre 16 i 2013 octubre 6 2018.

A més, a causa de la dimissió del senyor Uno Lõhmus, per decisió del 26 de juny de 2013, els representants dels governs dels estats membres van nomenar la Sra. Küllike Jürimäe, jutge del Tribunal General, com a jutge del Tribunal de Justícia per al període del 6 d'octubre de 2013 al 6 d'octubre de 2015. Per decisió de 16 d'octubre de 2013, Lauri Madise va ser nomenada jutge del Tribunal General per al període comprès entre el 6 d'octubre de 2013 i el 31 d'agost de 2016.

En el context de la renovació parcial dels membres del Tribunal General, per decisió de 16 octubre 2013, els representants dels governs dels Estats membres van renovar el mandat d'Irena Pelikánová per al període comprès entre 1 i setembre 2013 31 August 2019.

anunci

En la sessió formal celebrada avui a Luxemburg, els nous membres del Tribunal de Justícia i el Tribunal General de la Unió Europea van jurar en la seva entrada en funcions.

Currículum vitae de Maciej Szpunar

Nascut 1971; llicenciats en Dret per la Universitat de Silèsia i el Col·legi d'Europa, Bruges; Doctor en dret (2000); Doctor habilitat en ciències jurídiques (2009); Professor de dret (2013); Becari visitant al Jesus College de Cambridge (1998), a la Universitat de Lieja (1999) i al European University Institute de Florència (2003); advocat (2001-08), membre del Comitè de Dret Internacional Privat de la Comissió de Codificació de Dret Civil sota el Ministeri de Justícia (2001-08); membre del Patronat de l'Acadèmia de Dret Europeu, Trier (de 2008); membre del grup de recerca sobre Dret privat de la CE existent ('Acquis Group') (de 2006); Sotssecretari d'Estat a l'Oficina del Comitè per a la Integració Europea (2008-09), després al Ministeri d'Afers Exteriors (2010-13); Vicepresident del Consell Científic de l'Institut de Justícia; Agent del govern polonès en un gran nombre de casos davant el jutjat de la Unió Europea; Cap de la delegació polonesa en les negociacions sobre el Tractat d'Estabilitat, Coordinació i Govern a la Unió Econòmica i Monetària; membre del consell editorial de diverses revistes jurídiques; autor de nombroses publicacions en els camps del dret europeu i del dret internacional privat; Advocat general al Tribunal de Justícia des de 23 octubre 2013.

Currículum vitae de Küllike Jürimäe

Nascut 1962; llicenciat en dret, Universitat de Tartu (1981-86); Ajudant del fiscal, Tallinn (1986-91); Diploma, Escola d'Estònia de Diplomàcia (1991-92); Assessor Jurídic (1991-93) i Assessor General de la Cambra de Comerç i Indústria (1992-93); Jutge, tall d'apel·lació de Tallinn (1993-2004); Màster europeu en drets humans i democratització, universitats de Pàdua i Nottingham (2002-03); Jutge del Tribunal General des de 12 pot 2004 a 23 octubre 2013; Jutge del Tribunal de Justícia des de 23 octubre 2013.

Currículum vitae de Lauri Madise

Nascut 1974; llicenciats en dret (Universitats de Tartu i Poitiers); Assessor del Ministeri de Justícia (1995-99); Cap de la Secretaria del Comitè Constitucional del Parlament estonià (1999-2000); Jutge del Tribunal d'Apel·lació de Tallinn (de 2002); Membre de la Comissió d’Examen dels Jutges (de 2005); participació en treballs legislatius sobre dret constitucional i dret administratiu; Jutge del Tribunal General des de 23 octubre 2013.

Seguir llegint
anunci

legislació de la UE

Estat de dret: els eurodiputats pressionen la Comissió per defensar els fons de la UE

publicat

on

Els eurodiputats volen que la Comissió Europea demostri que depèn de la tasca de defensar el pressupost de la UE dels estats membres que infringeixin el principi de l’estat de dret. assumptes de la UE 

Els eurodiputats debatran sobre l'aplicació de les normes adoptades el 2020 que relacionen el desemborsament de fons de la UE als estats membres respectant l'estat de dret i els valors de la UE durant una sessió plenària del juny.

Defensa de l’estat de dret: una qüestió d’urgència

anunci

Durant una reunió de les comissions de pressupostos i control pressupostari del Parlament el 26 de maig, els eurodiputats van discutir el camí a seguir amb Gert Jan Koopman, director general del departament de pressupostos de la Comissió.

Koopman va emfatitzar la naturalesa sensible de les possibles avaluacions de la Comissió sobre l'estat de dret als països de la UE: "Les decisions preses estaran sotmeses a una revisió judicial completa per part del Tribunal de Justícia [europeu]", va dir. inici. Simplement, no ens podem permetre el luxe d’equivocar-nos i presentar casos que el Tribunal anul·la. Això serà un desastre ".

La Comissió està preparant directrius per explicar com implementarà la llei. Koopman va dir que la Comissió consultarà el Parlament sobre les directrius la primera quinzena de juny.

anunci

Els eurodiputats van dir que la regulació ja és força clara. "Si es volgués tenir un conjunt de directrius molt curt, només es podria escriure en una frase:" Mireu el reglament ", va dir Petri Sarvamaa (PPE, Finlàndia).

Tot i així, el Parlament expressarà una opinió sobre les directrius en un informe que s’espera que es voti al juliol. "Tots els estats membres haurien de poder veure que la Comissió fa les seves investigacions d'una manera veritablement objectiva", va dir Sarvamaa.

“Quan parlem de violacions de l’estat de dret, aquest és un tema molt greu. Som conscients del fet que hem de ser molt escrupolosos amb aquestes valoracions. Però aquest rigor i aquesta minuciositat no poden ajornar l’aplicació del reglament per sempre ”, va dir Eider Gardiazabal (S&D, Espanya).

Altres eurodiputats van dir que hi ha una crisi de l’estat de dret a la UE i van demanar a la Comissió que actués amb decisió per evitar un deteriorament addicional. Terry Reintke (Verds / EPT, Alemanya) va dir: "Tenim absoluta confiança en la capacitat de la Comissió de supervisar, trobar i avaluar casos. Teniu alguns dels advocats més intel·ligents d’Europa, teniu els millors funcionaris per protegir el pressupost de la UE i l’estat de dret.

"Però la impressió és, i estic parlant en nom de milions de ciutadans de la UE, que us falta un cert sentiment d'urgència. Sembla que esteu asseguts en aquesta casa encesa i dieu: "Abans de trucar als bombers, en realitat anem a donar pautes sobre com poden apagar aquest foc".

El pressupost de la UE i l’estat de dret

L' legislació adoptat a finals de 2020 realitzat l’accés als fons de la UE condicionat al respecte a l’estat de dret. Si la Comissió estableix que un país incompleix i que es posen en perill els interessos financers de la UE, pot proposar que es retallin o es congelin els pagaments del pressupost de la UE a aquest estat membre.

El Consell ha de prendre la decisió per majoria qualificada. Les normes també busquen protegir els interessos dels beneficiaris finals - agricultors, estudiants, petites empreses o ONG - que no haurien de ser castigats per les accions dels governs.

Desafiaments legals

El Parlament té ganes de veure implementat el sistema tenint en compte els darrers anys les preocupacions sobre l’estat de dret i la democràcia en alguns estats membres.

Hongria Polònia han portat casos al Tribunal de Justícia Europeu exigint l’anul·lació del reglament. En el seu reunió els dies 10 i 11 de desembre de 2020Els líders de la UE van acordar que la Comissió preparés directrius per a la implementació de les normes que haurien de finalitzar després de la sentència del Tribunal de Justícia.

Tot i això, el Parlament ha insistit que les normes estan en vigor i que la Comissió té deure legal defensar els interessos i els valors de la UE.

Esbrina com la UE pretén protegir l’estat de dret.

Seguir llegint

legislació de la UE

Millor regulació: unir forces per fer millors lleis de la UE i preparar-se per al futur

publicat

on

La Comissió ha adoptat una Comunicació sobre una millor regulació, proposant diverses millores al procés legislatiu de la UE. Per afavorir la recuperació d'Europa, és més important que mai legislar de la manera més eficient possible, tot adaptant les lleis de la UE a les necessitats del demà.

Vicepresident de relacions interinstitucionals i prospectiva Maroš Šefčovič (a la foto) va dir: "La Comissió ja té un dels millors sistemes de millor regulació del món, però encara ens cal fer més. Per tant, intensifiquem els esforços per simplificar la legislació de la UE i reduir-ne la càrrega, alhora que fem un millor ús de la previsió estratègica i donem suport a la sostenibilitat i la digitalització. Per tenir èxit, però, totes les parts interessades han de treballar juntes en l'elaboració de polítiques de la UE d'alta qualitat que es tradueixin en una Europa més forta i més resistent ".

La cooperació entre les institucions de la UE, amb els estats membres i les parts interessades, inclosos els agents socials, les empreses i la societat civil, és clau. Per ajudar a afrontar els reptes actuals i futurs, la Comissió ha proposat les accions següents:

anunci
  • Eliminació d’obstacles i tràmits que frenen inversions i construcció d’infraestructures del segle XXI, treballant amb estats membres, regions i grups d'interès clau.
  • Simplificar les consultes públiques mitjançant presentant una sola "Crida a l'evidència", sobre el millorat Digueu el vostre portal.
  • Introduïm un enfocament "un dins, un fora", per minimitzar les càrregues per als ciutadans i les empreses, prestant especial atenció a les implicacions i els costos d’aplicar la legislació, especialment per a les petites i mitjanes empreses. Aquest principi garanteix que les càrregues introduïdes recentment es compensin eliminant càrregues equivalents en el mateix àmbit de la política.
  • Integració els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, per garantir que totes les propostes legislatives contribueixin a l'agenda de desenvolupament sostenible del 2030.
  • Millorar la forma d 'abordar una millor regulació i dóna suport a la sostenibilitat i transformació digital.
  • Integrar la previsió estratègica en la formulació de polítiques per garantir que sigui adequat per al futur, per exemple, tenint en compte les megatendències emergents en els contextos verd, digital, geopolític i socioeconòmic.

Propers passos

Una millor regulació és un objectiu i una responsabilitat compartits de totes les institucions de la UE. Acudirem al Parlament Europeu i al Consell sobre els seus esforços per avaluar i controlar l'impacte de la legislació de la UE i dels programes de despesa de la UE. A més, cooperarem més estretament amb les autoritats locals, regionals i nacionals i els agents socials en la formulació de polítiques de la UE.

Alguns dels nous elements d’aquesta Comunicació ja s’han iniciat a la pràctica, com ara el treball de la Plataforma Fit for Future, que proporciona assessorament sobre maneres de fer que la legislació de la UE sigui més fàcil de complir, eficient i adequada per al futur. D’altres s’implementaran en els propers mesos. Aquest any es veuran, entre altres coses:

anunci
  • El 2020 Enquesta anual de càrregues, esbossant els resultats dels esforços de reducció de càrrega de la Comissió.
  • L' pautes i caixa d’eines revisades per a una millor regulació tenir en compte els nous elements de la comunicació, proporcionant orientacions concretes als serveis de la Comissió Europea a l’hora de preparar noves iniciatives i propostes, així com a l’hora de gestionar i avaluar les existents

Fons

La Comissió va fer un balanç de la seva agenda de millor regulació el 2019, confirmant que el sistema funciona a grans trets, tot necessitant millores per reflectir l’experiència.

La UE té una llarga història en l'elaboració de polítiques basades en l'evidència, inclosa la reducció de les càrregues reguladores, a partir del 2002. Inclou avaluacions periòdiques de les lleis existents, un sistema d'avaluació d'impacte molt avançat, un enfocament de consulta de les parts interessades de la classe i una càrrega integral programa de reducció (REFIT).

Per obtenir més informació

La comunicació per a una millor regulació del 2021

Preguntes sobre la comunicació per a una millor regulació del 2021

L’exercici d’inventari del 2019

L’agenda per a una millor regulació

El procés legislatiu a la UE

El portal Digues la teva opinió

Plataforma apta per al futur

REFIT: fer que la legislació de la UE sigui més senzilla, menys costosa i una prova futura

Seguir llegint

legislació de la UE

En els divorcis, les probabilitats s'apilen contra les dones

publicat

on

Entre els nombrosos efectes secundaris que la pandèmia de Covid-19 i els bloquejos posteriors han tingut a Europa és especialment vergonyós: els abusos domèstics es disparen. França, amb el seu xovinisme profundament incrustat, ha destacat especialment, a mesura que augmentaven les trucades a la línia telefònica del govern per a dones maltractades 400 cent durant el bloqueig.

Al mateix temps, deixar aquestes relacions no és fàcil. Per a les dones casades legalment, el divorci seria un pas lògic, però no totes les dones estan disposades o fins i tot poden fer aquest moviment. Les raons que hi ha darrere d’això són múltiples, però una de les més habituals és una de les que s’obliden més freqüentment: el fet que les dones solen estar en desavantatge en els acords de divorci que deixen les dones en dificultats econòmiques i socials més sovint que els homes.

Les dones aconsegueixen el pal curt

Aquest fet és sorprenent uniforme a tot el món, motiu pel qual és encara més un xoc que les dones continuïn trobant les probabilitats en regions altament desenvolupades amb una forta agenda de drets i igualtat de les dones, com Europa. Un estudi del 2018 que avalua les diferències de gènere en les conseqüències del divorci, a partir de les dades de l’estudi del panell socioeconòmic alemany (1984-2015), trobat que "les dones estaven fortament desafavorides en termes de pèrdues en els ingressos de les famílies i de l'increment associat del risc de pobresa". Pitjor encara, aquestes pèrdues van ser permanents i substancials, sense canvis significatius al llarg del temps.

Fins i tot quan una liquidació resulta en una divisió d’actius de 50/50, les dones solen sentir-se desafavorides a causa del menor poder de guanyar causat per responsabilitats de guarderia i reducció d’hores disponibles per treballar, o prendre decisions estratègiques de carrera. A més, les dones solen deixar-se endeutat pels costos legals dels procediments de divorci, perquè els seus nivells d’estalvi més baixos fan que hagin de confiar en crèdits atractius. Posicions financeres de les dones poques vegades es recuperen prou per assolir els nivells previs al divorci, mentre que els ingressos dels homes tendeixen a augmentar un 25% de mitjana després de la divisió.

 

Ric o pobre, perds

Tot i que aquests problemes són freqüents en diferents cultures del món, també són independents de la classe social. Pot semblar obvi que aquests problemes són exclusius de la classe mitjana en lloc dels membres més rics de la societat. No obstant això, les dones que divorcien de marits rics s’enfronten als mateixos obstacles i perspectives adverses. De fet, si hi ha un factor comú que uneix les dones en tots els estrats socials, és com han de lluitar desproporcionadament més que els seus exmarits per obtenir la seva part justa del divorci.

El cas en qüestió és l’amarga lluita pel divorci entre l’oligarca azerí Farkhad Akhmedov i la seva exdona Tatiana Akhmedova. Farkhad Akhmedov, que té la seva seu a Bakú tot i no haver aconseguit la ciutadania azerí, va fer fortuna al sector del gas però va abandonar la indústria després de ser forçat vendre la seva participació a Northgas a Inter RAO el 2012 per $ 400 milions sota valor. Tatiana, ciutadana britànica, va ser guardonada 40 cent de la fortuna del seu exmarit per part d’un tribunal del Regne Unit el 2016, que ascendia a aproximadament 453 milions de lliures esterlines, la solució de divorci més gran de la història. En lloc d’acceptar el judici i pagar, Farkhad Akhmedov ha estat lluitant contra les ungles per evitar fer pagaments o lliurant els béns lliurats a la seva exdona a l’acord, incloses una col·lecció d’art, béns immobles i superyacht, valorats en £ 350 milions

 

El divorci del segle

En aquest procés, Akhmedov sovint no només ha lluitat amb els guants apagats, sinó que ha estat totalment brut. Des del principi, la defensa d’Akhmedov va argumentar que la parella es va divorciar abans, concretament a Moscou el 2000. Segons la defensa, aquest suposat divorci substitueix la decisió britànica, considerant Akhmedova com un frau. Tanmateix, l’intent de difamació de la seva exdona es va fer enrere: mai no es van materialitzar proves d’un divorci anterior, cosa que va portar al jutge Haddon-Cave el 2016 a declari "... que els documents de divorci de Moscou del 2000 ... van ser, en tot moment material, falsificats".

Això hauria d’haver estat un cop letal per a la defensa de Farkhad Akhmedov, però, quatre anys després, no s’ha produït cap pagament significatiu, malgrat que la decisió original del 2016 a favor d’Akhmedova s’ha confirmat en altres tribunals. El 2018, Akhmedov ho era governat a menyspreu dels tribunals i va ser criticat pel jutge Haddon-Cave per haver fet "nombroses mesures elaborades" dissenyades per evitar l'execució del judici, com "ocultar els seus actius en una xarxa d'empreses offshore". Aquestes entitats, situades principalment a Liechtenstein, van ser recentment ordenat transferir els béns d’Akhmedov a Tatiana.

 

Aquest és un món masculí

No hauria de sorprendre que això no hagi passat encara, tot i que l’oligarca menyspreu tant la legislació britànica com la seva exdona són inquebrantables. De fet, el cas Akhmedov, a causa del volum d’actius i de la gran publicitat implicada, serveix per posar en relleu el fort contrast en els resultats del divorci i que les dones solen lliurar una batalla ascendent per l’equitat de l’acord que pot durar anys, esforçant la seva capacitat per seguir endavant i reiniciar les seves vides.

Tot i això, podria ajudar a sensibilitzar sobre aquesta desigualtat profundament arrelada, on les dones de tot el món que busquen divorci o justícia per maltractament domèstic estan exposades a probabilitats aclaparadores a favor del seu ex-cònjuge. L’aplicació més forta i implacable de les sentències, inclòs el dolorós càstig en cas d’incompliment, és l’única manera de trencar el cercle viciós. En cas contrari, la igualtat de gènere serà per sempre imperfecta, fins i tot inabastable.

 

 

 

 

 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències