Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

acord amb el Fons Europeu Marítim i de Pesca: La inversió en un futur sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Verat 2La Comissió Europea ha celebrat la votació del Parlament Europeu del 23 d'octubre sobre el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) 2014-2020. Aquesta votació és un pas crucial per aconseguir un acord polític a finals d'any que permetria que el fons estigui en funcionament a partir del gener de 2014.

La Comissió es complau en constatar que el Parlament Europeu ha rebutjat les ajudes públiques a la construcció de vaixells i ha establert límits clars a les quantitats de finançament públic que els Estats membres poden gastar en flotes.

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, va felicitar el resultat de la votació: "Estic satisfet amb el resultat general de la votació. En particular, agraeixo la decisió de rebutjar gastar els diners dels contribuents de la UE en la construcció de nous vaixells pesquers i de limitar l'import. de fons que els Estats membres poden gastar en flotes pesqueras. Això permetrà al FEMP centrar-se en el finançament de projectes que promoguin un futur sostenible per a la indústria pesquera i les comunitats costaneres. També agraeixo que el Parlament hagi decidit que totes les parts interessades es puguin beneficiar del suport que contribueixin a la seva participació en els consells assessors".

El FEMP donarà suport a la implementació de la reforma recentment aprovada de la PPC, en particular la reconstrucció de les poblacions de peixos, la reducció de l'impacte de la pesca en el medi marí i l'eliminació progressiva de les pràctiques de descart de malbaratament. Augmentarà la inversió en la pesca a petita escala i l'aqüicultura com a fonts de creixement futur i donarà suport a la millora de la recollida de dades de pesca per permetre que les decisions es basin en evidències sòlides. El fons també augmentarà el suport de la UE als programes de control de la pesca per garantir que es respectin i es compleixin les normes sobre pesca responsable i sostenible.

El FEMP cofinançarà projectes juntament amb els fluxos de finançament nacionals i cada Estat membre rebrà una part del pressupost total. Els estats membres elaboraran un programa operatiu, especificant com pretenen gastar els diners així assignats i, un cop aprovat per la Comissió, les autoritats nacionals decidiran quins projectes volen donar suport.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències