Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

acord amb el Fons Europeu Marítim i de Pesca: La inversió en un futur sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Verat 2La Comissió Europea ha acollit amb satisfacció la votació del Parlament Europeu del 23 d'octubre sobre el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2014-2020. Aquesta votació és un pas crucial per aconseguir un acord polític a finals d’any que permeti establir el fons a partir del gener de 2014.

La Comissió es complau en assenyalar que el Parlament Europeu ha rebutjat les ajudes públiques a la construcció de vaixells i ha establert uns límits clars sobre la quantitat de finançament públic que els Estats membres poden invertir en flotes.

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, va donar la benvinguda al resultat de la votació: "Estic satisfeta amb el resultat global de la votació. En particular, accepto la decisió de rebutjar la despesa dels diners dels contribuents de la UE en la construcció de nous vaixells pesquers i limitar la quantitat de fons que els Estats membres poden invertir en flotes pesqueres. Això permetrà al FEMP centrar-se en el finançament de projectes que promoguin un futur sostenible per a la indústria pesquera i les comunitats costaneres. També acollo amb satisfacció que el Parlament hagi decidit que totes les parts interessades puguin beneficiar-se del suport que contribueixi a la seva participació en consells consultius ".

anunci

El FEMP donarà suport a la implementació de la reforma recentment adoptada de la PCP, en particular la reconstrucció d’estocs de peixos, reduint l’impacte de la pesca en el medi marí i l’eliminació progressiva de les pràctiques de descart perjudicials. Incrementarà la inversió en pesca i aqüicultura a petita escala com a fonts per al creixement futur i donarà suport a la millora de la recopilació de dades sobre la pesca per permetre que les decisions es basin en proves sòlides. El fons també augmentarà el suport de la UE als programes de control de la pesca per garantir que es respectin i es compleixin les normes sobre una pesca responsable i sostenible.

El FEMP cofinançarà projectes juntament amb corrents de finançament nacionals i cada Estat membre rebrà una part del pressupost total. Els estats membres elaboraran un programa operatiu que especifiqui com pretenen gastar els diners així assignats i, un cop aprovats per la Comissió, les autoritats nacionals decidiran quins projectes volen donar suport.

anunci

Comissió Europea

La UE tira endoll del cable

publicat

on

IMCO, Declaració de la presidenta del Comitè del Mercat Interior i la Protecció del Consumidor del Parlament, Anna Cavazzini (Verds / ALE, DE), sobre la proposta de carregador comú presentada avui per la Comissió: "Durant l'última dècada, el Parlament Europeu ha impulsat que la Comissió presentés una proposta per a un carregador comú amb l'objectiu d'abordar els residus electrònics, facilitar la vida dels consumidors i donar-los la possibilitat de prendre decisions sostenibles.

"Aquesta iniciativa inclou molts elements importants per al nostre comitè, com ara l'harmonització del punt de recàrrega que permet el bon funcionament del mercat intern, un alt nivell de protecció del consumidor i la reducció dels residus electrònics.

"Finalment, hem de desfer-nos del desordre de cables dels nostres calaixos; ja en teníem prou amb tenir un cable de càrrega incorrecte a la motxilla per al dispositiu que portem. Els cables de càrrega uniformes ajudaran els consumidors a estalviar diners i estalviar recursos del planeta.

anunci

"Els equips elèctrics i electrònics continuen sent un dels fluxos de residus que més creixen a la UE. És particularment important que les normes proposades s'apliquin no només als telèfons intel·ligents, sinó també a les tauletes i altres dispositius mòbils, tal com ho ha demanat el Parlament. s’ha de tenir en compte, sobretot perquè la Comissió ja ha perdut molt de temps.

"El Parlament treballarà ara en aquesta proposta legislativa. Farem tot el possible per garantir una cooperació fluida amb la Comissió i el Consell per arribar a un acord que beneficiï tant els consumidors europeus com la indústria, amb els objectius del Tracte Verd Europeu a el seu nucli ".

“Tots hem estat en situacions de la nostra vida quan, per exemple, en un tren, la bateria del meu telèfon intel·ligent està buida, de manera que el meu veí voldria prestar-me un carregador del seu dispositiu. Però no funciona, ja que té un connector diferent ", va dir la eurodiputada Róża Thun del grup PPE, que va proposar la resolució del Parlament Europeu sobre la qüestió l'any passat.

anunci

“Necessitem una solució als calaixos plens de carregadors inútils. Un ciutadà mitjà de la UE produeix aproximadament 16 kg de residus electrònics a l'any. Introduint un carregador per a tots els dispositius electrònics de mida petita i mitjana, podem intentar solucionar aquesta dramàtica situació ”, va subratllar Thun. "Hi ha un gran avantatge per als consumidors europeus amb aquesta nova llei, que no estaria obligada a comprar un carregador nou cada vegada que compri un dispositiu nou".

Fons

El Parlament Europeu i el seu Comitè de Protecció del Consumidor i del Mercat Interior (IMCO) fa anys que insisteixen en una solució de carregador comú, demanant contínuament a la Comissió que actuï sobre ella mitjançant informes d’iniciativa pròpia, resolucions i preguntes dirigides als comissaris.

El 2014, el Parlament va defensar fermament un carregador comú per a tots els telèfons mòbils durant les negociacions de la Directiva d'equips de ràdio (RED).

Des de llavors, diverses altres iniciatives del Parlament han demanat directament o indirectament que es normalitzessin els carregadors de telèfons mòbils, com ara resolució adoptada el 30 de gener de 2020 demanant a la Comissió que introdueixi una norma per a un carregador comú "amb urgència".

A més, en un document recent resolució del 10 de febrer de 2021 pel que fa al nou pla d’acció d’economia circular, els eurodiputats van demanar a la Comissió que introdueixi urgentment un carregador comú per a telèfons intel·ligents i dispositius similars per garantir millor les opcions de càrrega estandarditzades, compatibles i interoperables i van demanar a la Comissió que preparés una estratègia de desacoblament per a carregadors i etiquetatge harmonitzat.

El comissari Thierry Breton, responsable del mercat interior, va dir: “Els carregadors alimenten tots els nostres dispositius electrònics més essencials. Amb cada vegada més dispositius, cada cop es venen més carregadors que no són intercanviables o que no són necessaris. Estem posant fi a això. Amb la nostra proposta, els consumidors europeus podran utilitzar un únic carregador per a tota la seva electrònica portàtil, un pas important per augmentar la comoditat i reduir els residus. "

Avui (23 de setembre), la Comissió proposa:

  • Un port de càrrega harmonitzat per a dispositius electrònics: USB-C serà el port habitual. Això permetrà als consumidors carregar els seus dispositius amb el mateix carregador USB-C, independentment de la marca del dispositiu.
  • La tecnologia de càrrega ràpida harmonitzada ajudarà a evitar que diferents productors limitin injustificadament la velocitat de càrrega i ajudaran a garantir que la velocitat de càrrega sigui la mateixa quan s’utilitzi un carregador compatible per a un dispositiu.
  • Separació de la venda d’un carregador de la venda del dispositiu electrònic: els consumidors podran comprar un dispositiu electrònic nou sense un carregador nou. Això limitarà el nombre de carregadors no desitjats comprats o deixats d’utilitzar. Es calcula que reduir la producció i l’eliminació de nous carregadors reduirà la quantitat de residus electrònics en gairebé mil tones anuals.
  • Informació millorada per als consumidors: els productors hauran de proporcionar informació rellevant sobre el rendiment de la càrrega, inclosa la informació sobre la potència necessària del dispositiu i si admet la càrrega ràpida. Això facilitarà als consumidors la possibilitat de veure si els carregadors existents compleixen els requisits del seu nou dispositiu o els ajudaran a seleccionar un carregador compatible. Combinat amb la resta de mesures, això ajudaria els consumidors a limitar el nombre de carregadors nous adquirits i els ajudaria a estalviar 250 milions d’euros anuals en compres innecessàries de carregadors.

El carregador comú de la UE serà aplicable als dispositius següents: telèfons mòbils, tauletes, càmeres digitals, auriculars, auriculars, altaveus portàtils i consoles de videojocs de mà.

Seguir llegint

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per al subministrament d’un tractament d’anticossos monoclonals

publicat

on

La Comissió ha signat un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Eli Lilly per al subministrament d’un tractament d’anticossos monoclonals per a pacients amb coronavirus. Això suposa l’últim desenvolupament en això primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió en el marc de l’Estratègia terapèutica COVID-19 de la UE el juny del 2021. Actualment, el medicament està sent revisat per l’Agència Europea del Medicament. 18 estats membres s'han subscrit a la contractació conjunta per a la compra de fins a 220,000 tractaments.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Més del 73% de la població adulta de la UE està totalment vacunada i aquesta taxa encara augmentarà. Però les vacunes no poden ser la nostra única resposta a COVID-19. Les persones continuen infectades i emmalalteixen. Hem de continuar la nostra tasca per prevenir malalties amb vacunes i, al mateix temps, garantir que puguem tractar-la amb terapèutica. Amb la signatura d’avui, finalitzem la nostra tercera contractació i complim el nostre compromís en virtut de l’Estratègia terapèutica de la UE per facilitar l’accés a medicaments d’última generació als pacients amb COVID-19 ".

Tot i que la vacunació segueix sent l’actiu més fort contra el virus i les seves variants, la terapèutica té un paper fonamental en la resposta del COVID-19. Ajuden a salvar vides, a accelerar el temps de recuperació, a reduir la durada de l’hospitalització i, en última instància, a alleujar la càrrega dels sistemes d’atenció mèdica.

anunci

El producte d’Eli Lilly és una combinació de dos anticossos monoclonals (bamlanivimab i etesevimab) per al tractament de pacients amb coronavirus que no necessiten oxigen però tenen un risc elevat de COVID-19 sever. Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. Es fusionen amb la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes.

En virtut de l'Acord de contractació conjunta de la UE, la Comissió Europea ha celebrat fins ara prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques amb un valor acumulat de més de 12 milions d'euros. D’acord amb el contracte marc de contractació conjunta celebrat amb Eli Lilly, els estats membres poden comprar el producte combinat bamlanivimab i etesevimab si i quan sigui necessari, un cop ha rebut una autorització de comercialització condicional a nivell de la UE de l’Agència Europea del Medicament o una autorització d’ús d’emergència a estat membre interessat.

Fons

anunci

El contracte conjunt de contractació d’avui segueix el contracte signat amb Roche per al producte REGN-COV2, una combinació de Casirivimab i Imdevimab, el 31 de març de 2021 i el contracteh Glaxo Smith Kline el 27 de juliol de 2021 per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), desenvolupat en col·laboració amb la biotecnologia VIR.

L’Estratègia de la UE sobre terapèutica COVID-19, adoptada el 6 de maig de 2021, té com a objectiu construir una àmplia cartera de productes terapèutics COVID-19 amb l’objectiu de tenir tres noves terapèutiques disponibles a l’octubre de 2021 i possiblement dues més a finals d’any. Cobreix tot el cicle de vida dels medicaments, des de la investigació, el desenvolupament, la selecció de candidats prometedors, l'aprovació ràpida de la normativa, la fabricació i el desplegament fins a l'ús final. També coordinarà, ampliarà i garantirà que la UE actuï conjuntament assegurant l'accés a productes terapèutics mitjançant contractes conjunts.

L’Estratègia forma part d’una forta Unió Europea de la Salut, que utilitza un enfocament coordinat de la UE per protegir millor la salut dels nostres ciutadans, equipar la UE i els seus estats membres per prevenir i abordar millor les futures pandèmies i millorar la resiliència dels sistemes de salut d’Europa. Centrant-se en el tractament de pacients amb COVID-19, l’estratègia treballa al costat de l’èxit de l’Estratègia de vacunes de la UE, mitjançant la qual s’han autoritzat vacunes segures i efectives contra COVID-19 per a la seva utilització a la UE per prevenir i reduir la transmissió de casos, així com taxes d’hospitalització i defuncions causades per la malaltia.

El 29 de juny de 2021, l'estratègia va obtenir el seu primer resultat, amb el anunci de cinc candidats terapèutics que aviat podria estar disponible per tractar pacients a tota la UE. Els cinc productes es troben en una fase avançada de desenvolupament i tenen un alt potencial per ser un dels tres nous productes terapèutics COVID-19 que rebran autorització per a l’octubre de 2021, l’objectiu establert en l’estratègia, sempre que les dades finals demostrin la seva seguretat, qualitat i eficàcia. .

La cooperació mundial en matèria terapèutica és crucial i és un component clau de la nostra estratègia. La Comissió es compromet a treballar juntament amb socis internacionals en matèria terapèutica COVID-19 i fer-los disponibles a tot el món. La Comissió també està explorant com donar suport a un entorn propici per a la fabricació de productes sanitaris, alhora que reforça la capacitat de recerca en països socis de tot el món.

Més informació

Estratègia terapèutica de la UE

Resposta del coronavirus

Vacunes COVID-19 segures per als europeus

Seguir llegint

Corona virus

SURE: l'informe confirma l'èxit de l'instrument en la protecció de llocs de treball i ingressos

publicat

on

L' La Comissió ha publicat el seu segon informe sobre l'impacte de SURE, l'instrument de 100 milions d'euros dissenyat per protegir els llocs de treball i els ingressos afectats per la pandèmia COVID-19.

L'informe constata que SURE ha aconseguit amortir el sever impacte socioeconòmic resultant de la pandèmia COVID-19. S’estima que les mesures nacionals del mercat laboral recolzades per SURE han reduït l’atur en gairebé 1.5 milions de persones el 2020. SURE ha ajudat a contenir eficaçment l’augment de l’atur als estats membres beneficiaris durant la crisi. Gràcies a SURE i altres mesures de suport, aquest augment de l’atur ha resultat ser significativament menor que durant la crisi financera mundial, malgrat la caiguda del PIB molt més gran.

SURE és un element crucial de l'estratègia integral de la UE per protegir els ciutadans i mitigar les conseqüències negatives de la pandèmia COVID-19. Proporciona suport financer en forma de préstecs concedits en condicions favorables de la UE als estats membres per finançar plans nacionals de treball de curta durada, mesures similars per preservar els llocs de treball i donar suport als ingressos, sobretot per als autònoms, i algunes mesures relacionades amb la salut. .

anunci

Fins ara s’ha aprovat un total de 94.3 milions d’euros d’ajuda financera a 19 estats membres, dels quals s’han desemborsat 89.6 milions d’euros. SURE encara pot proporcionar gairebé 6 milions d'euros d'assistència financera als estats membres del total de 100 milions d'euros.

Conclusions principals

anunci

SURE ha donat suport aproximadament a 31 milions de persones el 2020, dels quals 22.5 milions són treballadors i 8.5 milions d’autònoms. Això representa més d’una quarta part del total de persones ocupades als 19 estats membres beneficiaris.

A més, al voltant de 2.5 milions d’empreses afectades per la pandèmia COVID-19 s’han beneficiat de SURE, cosa que els permet retenir els treballadors.

Atesa la forta qualificació creditícia de la UE, els estats membres beneficiaris han estalviat uns pagaments d’interessos estimats en 8.2 milions d’euros gràcies a SURE.

La Comissió va recaptar 36 milions d'euros més en tres emissions des del moment de la redacció del primer informe el març de 2021. Aquestes emissions es van subscriure en gran mesura. Tots els fons s’han recaptat com a bons socials, donant confiança als inversors que els seus diners es destinen a un propòsit social i converteixen la UE en l’emissor més gran del món de bons socials.

El 4 de març de 2021, la Comissió va presentar un Recomanació sobre un suport actiu eficaç a l'ocupació després de la crisi del COVID-19 (EASE). Esbossa un enfocament estratègic per transitar gradualment entre les mesures d'emergència preses per preservar els llocs de treball durant la pandèmia i les noves mesures necessàries per a una recuperació rica en llocs de treball. Amb EASE, la Comissió promou la creació d’ocupació i les transicions entre llocs de treball, fins i tot cap al sector digital i el verd, i convida els estats membres a utilitzar els fons disponibles de la UE.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: “El pla SURE ha demostrat la seva vàlua i continua complint el seu propòsit. El vam crear durant una emergència per afavorir els ingressos de les persones, protegir les seves famílies i preservar els seus mitjans de subsistència quan més ho necessitaven. El seu èxit es pot mesurar mitjançant les xifres de l’informe d’avui, que mostren que SURE va aconseguir mantenir molts milions d’europeus en un lloc de treball durant el pitjor moment de la crisi. Ha tingut un paper important en la resposta global d'Europa, per la qual cosa també hem d'agrair als governs nacionals. En sortir de la pandèmia, el nostre enfocament hauria de centrar-se gradualment en promoure la creació d’ocupació de qualitat i facilitar les transicions entre llocs de treball mitjançant la formació i altres mesures ”.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: "L'instrument SURE ha demostrat ser alhora innovador i indispensable. És un exemple brillant d’una Europa que protegeix i treballa per a les persones. L'informe publicat avui afirma que posar finançament a disposició dels estats membres mitjançant SURE va ajudar a evitar fins a 1.5 milions de persones més que entressin a l'atur el 2020. SURE va ajudar a frenar aquest flux. Ara, hem d’actuar de la mateixa manera resolta i ràpida per posar en marxa polítiques actives del mercat laboral per a una recuperació rica en ocupació en el mercat laboral canviant ”.

Fons

La Comissió va proposar el Reglament SURE el 2 d'abril de 2020, com a part de la resposta inicial de la UE a la pandèmia. Va ser adoptat pel Consell el 19 de maig de 2020 i va estar disponible després que tots els estats membres signessin els acords de garantia el 22 de setembre de 2020. El primer desemborsament es va produir cinc setmanes després que SURE estigués disponible.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "És tranquil·litzador que els diners recaptats al mercat amb SURE hagin ajudat els països de la UE a obtenir resultats impressionants en un curt període de temps. Per a la Comissió, SURE ha establert l’escenari per demanar préstecs en virtut de l’instrument de recuperació NextGenerationEU, molt més gran. Amb 49 milions d’euros desemborsats a 13 països de la UE fins ara i uns quants milions a programes pressupostaris de la UE, NextGenerationEU també s’assegura que la recuperació funcioni per a tothom. "

L'informe d'avui és el segon informe sobre SURE dirigit al Consell, al Parlament Europeu, al Comitè Econòmic i Financer (EFC) i al Comitè d'Ocupació (EMCO). Segons l'article 14 del Reglament SURE, la Comissió està obligada legalment a emetre aquest informe en un termini de 6 mesos a partir del dia que l'instrument estigui disponible. El primer informe es va publicar el 22 de març de 2021. Els informes posteriors se seguiran cada sis mesos sempre que SURE estigui disponible.

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Aquest segon informe sobre l'impacte de SURE confirma el valor d'aquest instrument de solidaritat sense precedents. Les xifres parlen per si soles: 1.5 milions d’aturats menys, 31 milions de treballadors i 2.5 milions d’empreses donades suport i més de 8 milions d’euros d’estalvi d’interessos. Estic orgullós de la història d’èxit europea que SURE: una història d’èxit sobre la qual hem de construir! ”

La Comissió emet bons socials per finançar l'instrument SURE i utilitza els ingressos per proporcionar préstecs consecutius als estats membres beneficiaris. Podeu obtenir més informació sobre aquests bons, juntament amb una visió completa dels fons recaptats en cada emissió i dels estats membres beneficiaris, en línia. aquí.

Més informació

Segon informe sobre la implementació de SURE

Lloc web SURE

Full de dades sobre SURE

Regulació SURE

UE com a lloc web prestatari

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències