Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

Estirament final: dos dies més perquè la llei de la UE sobre el dret a la traducció i la interpretació es converteixi en realitat

COMPARTIR:

publicat

on

Un pas concret en la creació d’una àrea europea de justícia està a només dos dies de distància. El mes d’octubre de 27, expirarà el termini per als Estats membres per aplicar la primera llei de la UE sobre drets dels sospitosos en procediments penals. La legislació de la UE garanteix als ciutadans que són arrestats o acusats d'un delicte el dret a obtenir interpretació durant els procediments penals, inclosos quan rebin assessorament legal, en la seva pròpia llengua i en tots els tribunals de la UE. La llei va ser proposada per la Comissió Europea a 2010 (IP / 10 / 249) i adoptat pel Parlament Europeu i el Consell de Ministres en un temps rècord de només nou mesos (IP / 10 / 1305).

Foto: © Europen Parliament/P.Naj-Olearipietro.naj-oleari@europarl.europa.eu"Aquest pot ser un moment històric per a la justícia a Europa: la primera llei sobre drets de judici just per als ciutadans es convertirà en una realitat concreta, si els estats membres compleixen les seves obligacions legals", va dir la vicepresidenta Viviane Reding, la justícia de la UE comissari. "Aquest és el primer a aplicar-se a partir de tres propostes de la Comissió Europea per garantir drets de judici just per a les persones de tot arreu de la UE, tant si són a casa com a l'estranger. La Comissió compleix les seves promeses de reforçar els drets dels ciutadans a tot arreu a Europa. Espero que els Estats membres també ho facin. La Comissió Europea informarà aviat de qui ha fet els deures. No defugirem de posar noms i vergonyes; al cap i a la fi, aquesta llei va al cor dels drets dels ciutadans ".

Fons

Cada any hi ha més procediments penals de 8 milions a la Unió Europea. A 9 March 2010, la Comissió Europea va fer el primer pas en una sèrie de mesures per establir normes comunitàries comunes en tots els procediments penals. La Comissió va proposar normes que obligessin els països de la UE a oferir serveis complets d’interpretació i traducció als sospitosos (IP / 10 / 249, MEMO / 10 / 70). El Parlament Europeu i els Estats membres van aprovar ràpidament la proposta a la proposta (IP / 10 / 1305). Els Estats membres de la UE han tingut tres anys per adoptar aquestes regles, en lloc dels dos anys habituals, per donar temps a les autoritats per posar en marxa la informació traduïda.

El Directiva sobre el dret a la interpretació i la traducció en procediments penals garanteix el dret dels ciutadans a ser entrevistats, de participar en audiències i de rebre assessorament jurídic en la seva pròpia llengua durant qualsevol part d'un procediment penal, a tots els tribunals de la UE. La Comissió va insistir en els drets de traducció i interpretació durant els procediments penals per garantir el compliment complet de les normes establertes per la Convenció Europea dels Drets Humans i la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg, així com amb la Carta dels Drets Fonamentals.

Els costos de traducció i interpretació hauran de ser atesos per l’Estat membre, no pel sospitós. Sense normes mínimes comunes per garantir un procediment just, les autoritats judicials es mostren reticents a enviar a algú per fer front a un judici en un altre país. Com a resultat, les mesures de la UE per lluitar contra la delinqüència, com l’ordre d’arrest europeu, poden no ser completament aplicades.

El dret a la traducció i la interpretació va ser el primer d'una sèrie de mesures de judici just per establir normes comunitàries comunes en casos penals. La llei va ser seguida per una segona Directiva sobre el dret a la informació en un procés penal, adoptada a 2012 (veure IP / 12 / 575), i el dret d’accedir a un advocat, adoptat a 2013 (IP / 13 / 921). La Comissió continuarà amb el seu full de ruta en aquesta àrea de justícia amb propostes per a un altre conjunt de drets d’un judici just per als ciutadans que s’espera abans del final de 2013.

anunci

Per més informació, feu clic aquí.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències