Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

El progrés assolit en 3rd ronda de negociacions comercials UE-Japó

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EuropeJapanTradeDeal.afp_rz

La tercera ronda de negociacions del tractat de lliure comerç UE-Japó va tenir lloc a la setmana d'octubre de 21-25 a Brussel·les. Aquesta ronda de negociacions es va centrar a discutir les propostes de cada part sobre el text del futur TLC.

Igual que a la primera i la segona ronda de negociacions, es van dur a terme debats en grups de treball que cobrien les àrees següents: comerç de mercaderies (incloent accés al mercat, normes generals, mesures comercials), barreres tècniques al comerç i mesures no aranzelàries, normes d’origen , Aduanes i Facilitació del Comerç, Mesures Sanitàries i Fitosanitàries, Comerç de Serveis, Inversió, Contractació, Propietat Intel·lectual, Política de Competència, Comerç i Desenvolupament Sostenible, Altres qüestions (Cooperació General i Reguladora, Govern Corporatiu i Entorn Empresarial, Comerç Electrònic, Benestar Animal) i Solució de disputes.

anunci

S'espera que un acord entre les dues potències econòmiques impulsi l'economia europea per 0.6 a 0.8% del seu PIB i pugui crear fins a llocs de treball 400.000. S'espera que les exportacions de la UE cap al Japó puguin augmentar 32.7%, mentre que les exportacions japoneses a la UE augmentarien 23.5%.

La següent ronda de negociacions tindrà lloc a principis de 2014.

Què es tracta de les negociacions?

anunci

Les negociacions amb el Japó aborden una sèrie de preocupacions de la UE, incloses les barreres no aranzelàries i l'obertura del mercat de compres públiques japoneses. Les dues parts tenen com a objectiu concloure un ambiciós acord que cobreixi la liberalització progressiva i recíproca del comerç de béns, serveis i inversions, així com normes sobre qüestions relacionades amb el comerç.

Les negociacions es basen en el resultat d’un exercici d’abast conjunt, que la UE i el Japó van completar el maig del 2012. En el context d’aquest exercici, ambdues parts van demostrar la seva voluntat i capacitat per comprometre’s amb una ambiciosa agenda de liberalització del comerç. La Comissió també ha acordat amb el Japó "fulls de ruta" específics per eliminar, en el marc de les negociacions, les barreres no aranzelàries, així com l'obertura de la contractació pública per al mercat ferroviari i urbà del Japó.

Tenint en compte la importància que l’eliminació de les barreres no aranzelàries per aconseguir un nivell de igualtat de condicions per a les empreses europees al mercat japonès, les directrius de negociació aprovades pel Consell el novembre de novembre exigeixen l’eliminació de les obligacions de la UE i les barreres no aranzelàries a Japó per anar de la mà. També permeten que la part de la UE suspendre les negociacions al cap d'un any si el Japó no compleix els seus compromisos d’eliminar les barreres no aranzelàries. Per protegir els sectors europeus sensibles, també hi haurà una clàusula de salvaguarda.

El que ha passat fins ara?

A la cimera UE-Japó de maig, 2011, la UE i el Japó van decidir iniciar els preparatius tant per a un acord de lliure comerç com per a un acord marc polític i van declarar que, a partir d'un exercici amb èxit, la Comissió demanaria la necessària autorització del Consell per negociacions.

Al maig, 2012, després d’un any d’intensos debats, la Comissió va coincidir amb el Japó en una agenda molt ambiciosa de negociacions que cobreixi totes les prioritats d’accés als mercats de la UE. A 18 juliol, 2012, la Comissió Europea va demanar als estats membres de la UE el seu acord per iniciar negociacions per a un acord de lliure comerç amb el Japó, que van donar a 29 novembre 2012.

Les negociacions es van llançar oficialment a 25 March 2013 pel president José Manuel Barroso, el president Herman Van Rompuy i el primer ministre japonès Shinzo Abe. La primera ronda de negociacions es va dur a terme a 15-19 abril 2013 a Brussel·les i la segona ronda a 24 juny-2 juliol a Tòquio.

Per més informació, feu clic aquí.

SPEECH / 13 / 256: "Desafiament i oportunitat: iniciar les negociacions per a un acord de lliure comerç entre la UE i el Japó" - Discurs de Gucht a la cimera empresarial UE-Japó / Tòquio, Japó, 25 de març de 2013:

IP / 13 / 276: Declaració conjunta del president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, del president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i del primer ministre del Japó, Shinzo Abe, 25 març 2013,

Avaluació d'impacte TLC UE-Japó, juliol 2012.

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint

Afganistan

La UE diu que no té més opció que parlar amb els talibans

publicat

on

By

La Unió Europea no té més opció que parlar amb els nous governants talibans de l'Afganistan i Brussel·les intentarà coordinar-se amb els governs membres per organitzar una presència diplomàtica a Kabul, va dir dimarts (14 de setembre) el màxim diplomàtic de la UE, escriu Robin Emmott, Reuters.

"La crisi afganesa no s'ha acabat", va dir Josep Borrell, cap de política exterior de la UE (a la foto), va dir al Parlament Europeu a Estrasburg. "Per tenir alguna possibilitat d'influir en els esdeveniments, no tenim cap altra opció que comprometre's amb els talibans".

Els ministres d’Afers Exteriors de la UE han establert les condicions per restablir l’ajuda humanitària i els llaços diplomàtics amb els talibans, que van prendre el control d’Afganistan el 15 d’agost, inclòs el respecte als drets humans, en particular els drets de les dones.

anunci

"Potser és un oxímor pur parlar de drets humans, però això és el que els hem de demanar", va dir.

Borrell va dir als legisladors de la UE que el bloc hauria d'estar preparat per veure afganesos intentant arribar a Europa si els talibans permeten la sortida de les persones, tot i que va dir que no esperava que els fluxos migratoris fossin tan elevats com el 2015 provocats per la guerra civil de Síria.

La Comissió Europea planeja assegurar el finançament dels governs de la UE i el pressupost comú de 300 milions d’euros (355 milions de dòlars) tant aquest any com el proper per preparar el camí per al reassentament d’uns 30,000 afganesos.

anunci

(1 dòlars = 0.85 €)

Seguir llegint

Comissió Europea

Discurs de l’Estat de la Unió del president von der Leyen: Enfortir l’ànima d’Europa

publicat

on

La presidenta Ursula von der Leyen ha pronunciat avui (15 de setembre) el seu segon discurs sobre l'Estat de la Unió al Parlament Europeu.

La presidenta va centrar el seu discurs en la recuperació d’Europa de la crisi del coronavirus i en el que ha de fer la Unió Europea per a una recuperació duradora que aporti beneficis a tothom, des de la preparació per a la salut, fins a la dimensió social, fins al lideratge tecnològic i la Unió de defensa.

President von der Leyen va descriure com Europa pot aconseguir una recuperació duradora preparant-se per fer front a futures crisis sanitàries, gràcies a l'autoritat HERA, ajudant el món a vacunar-se i assegurant-se que la recuperació econòmica es mantingui i beneficiï tothom.

anunci

El president també va subratllar la importància de mantenir-nos fidels als nostres valors i va assenyalar el deure d’Europa de cuidar els més vulnerables, defensar la llibertat dels mitjans, reforçar l’estat de dret a la nostra Unió i empoderar els nostres joves. Per això, va proposar que el 2022 fos l’Any Europeu de la Joventut.

Europa continuarà actuant al món tenint en compte el bé comú. Per això president von der Leyen es va comprometre a continuar treballant per animar els socis mundials a actuar sobre el canvi climàtic. A més, davant els recents esdeveniments a l'Afganistan, el president va anunciar un augment de l'ajuda humanitària als afganesos i va exposar la importància que Europa construeixi les seves pròpies capacitats de defensa.

El discurs està disponible en tots els idiomes aquí.

anunci

Una publicació sobre els principals èxits del von der Leyen La comissió de l'últim any està disponible aquí

Trobeu més informació sobre aquest dedicat .

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències