Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

El progrés assolit en 3rd ronda de negociacions comercials UE-Japó

COMPARTIR:

publicat

on

EuropeJapanTradeDeal.afp_rz

La tercera ronda de negociacions del tractat de lliure comerç UE-Japó va tenir lloc a la setmana d'octubre de 21-25 a Brussel·les. Aquesta ronda de negociacions es va centrar a discutir les propostes de cada part sobre el text del futur TLC.

Igual que a la primera i la segona ronda de negociacions, es van dur a terme debats en grups de treball que cobrien les àrees següents: comerç de mercaderies (incloent accés al mercat, normes generals, mesures comercials), barreres tècniques al comerç i mesures no aranzelàries, normes d’origen , Aduanes i Facilitació del Comerç, Mesures Sanitàries i Fitosanitàries, Comerç de Serveis, Inversió, Contractació, Propietat Intel·lectual, Política de Competència, Comerç i Desenvolupament Sostenible, Altres qüestions (Cooperació General i Reguladora, Govern Corporatiu i Entorn Empresarial, Comerç Electrònic, Benestar Animal) i Solució de disputes.

S'espera que un acord entre les dues potències econòmiques impulsi l'economia europea per 0.6 a 0.8% del seu PIB i pugui crear fins a llocs de treball 400.000. S'espera que les exportacions de la UE cap al Japó puguin augmentar 32.7%, mentre que les exportacions japoneses a la UE augmentarien 23.5%.

La següent ronda de negociacions tindrà lloc a principis de 2014.

Què es tracta de les negociacions?

Les negociacions amb el Japó aborden una sèrie de preocupacions de la UE, incloses les barreres no aranzelàries i l'obertura del mercat de compres públiques japoneses. Les dues parts tenen com a objectiu concloure un ambiciós acord que cobreixi la liberalització progressiva i recíproca del comerç de béns, serveis i inversions, així com normes sobre qüestions relacionades amb el comerç.

anunci

Les negociacions es basen en el resultat d’un exercici d’abast conjunt, que la UE i el Japó van completar el maig del 2012. En el context d’aquest exercici, ambdues parts van demostrar la seva voluntat i capacitat per comprometre’s amb una ambiciosa agenda de liberalització del comerç. La Comissió també ha acordat amb el Japó "fulls de ruta" específics per eliminar, en el marc de les negociacions, les barreres no aranzelàries, així com l'obertura de la contractació pública per al mercat ferroviari i urbà del Japó.

Tenint en compte la importància que l’eliminació de les barreres no aranzelàries per aconseguir un nivell de igualtat de condicions per a les empreses europees al mercat japonès, les directrius de negociació aprovades pel Consell el novembre de novembre exigeixen l’eliminació de les obligacions de la UE i les barreres no aranzelàries a Japó per anar de la mà. També permeten que la part de la UE suspendre les negociacions al cap d'un any si el Japó no compleix els seus compromisos d’eliminar les barreres no aranzelàries. Per protegir els sectors europeus sensibles, també hi haurà una clàusula de salvaguarda.

El que ha passat fins ara?

A la cimera UE-Japó de maig, 2011, la UE i el Japó van decidir iniciar els preparatius tant per a un acord de lliure comerç com per a un acord marc polític i van declarar que, a partir d'un exercici amb èxit, la Comissió demanaria la necessària autorització del Consell per negociacions.

Al maig, 2012, després d’un any d’intensos debats, la Comissió va coincidir amb el Japó en una agenda molt ambiciosa de negociacions que cobreixi totes les prioritats d’accés als mercats de la UE. A 18 juliol, 2012, la Comissió Europea va demanar als estats membres de la UE el seu acord per iniciar negociacions per a un acord de lliure comerç amb el Japó, que van donar a 29 novembre 2012.

Les negociacions es van llançar oficialment a 25 March 2013 pel president José Manuel Barroso, el president Herman Van Rompuy i el primer ministre japonès Shinzo Abe. La primera ronda de negociacions es va dur a terme a 15-19 abril 2013 a Brussel·les i la segona ronda a 24 juny-2 juliol a Tòquio.

Per més informació, feu clic aquí.

SPEECH / 13 / 256: "Desafiament i oportunitat: iniciar les negociacions per a un acord de lliure comerç entre la UE i el Japó" - Discurs de Gucht a la cimera empresarial UE-Japó / Tòquio, Japó, 25 de març de 2013:

IP / 13 / 276: Declaració conjunta del president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, del president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i del primer ministre del Japó, Shinzo Abe, 25 març 2013,

Avaluació d'impacte TLC UE-Japó, juliol 2012.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències