Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

cimera de desembre: Els eurodiputats demanen un canvi de mentalitat i un impuls per a la defensa europea

COMPARTIR:

publicat

on

EP_2327339bEls Estats membres han de demostrar la seva voluntat política i una nova mentalitat sobre la defensa europea per fer de la UE un actor i proveïdor mundial de seguretat rellevant amb autonomia estratègica real, van dir els eurodiputats en 24 octubre. La cimera de desembre de la UE hauria de deixar clar que la dimensió europea és més rellevant en defensa que mai, van subratllar que la UE ha de ser capaç de proporcionar seguretat als seus ciutadans.

La reunió del Consell Europeu del desembre, la primera dedicada a la seguretat i la defensa des del 2008, hauria de prendre decisions substancials i ser el punt de partida de la discussió en curs al més alt nivell polític, en lloc d’un esdeveniment aïllat, segons diuen els eurodiputats en una resolució redactada per Maria Eleni Koppa (S&D, EL), que exposa les seves recomanacions per a la cimera.
La Política Comuna de Seguretat i Defensa (PSAC) s’ha d’integrar millor en l’enfocament integral de la UE sobre les seves polítiques externes i s’ha de desencadenar el potencial de les eines del tractat de Lisboa, com ara confiar a un grup bàsic de països amb missions PSAC, segons els diputats. . També demanen una cooperació més forta entre la UE i l'OTAN mitjançant un enfocament complementari.

Els eurodiputats també demanen que es renovi l'estratègia de seguretat europea del 2003 i se centri més en el veïnatge de la UE. La cimera podria engegar el procés, diuen els eurodiputats, repetint la seva crida a un llibre blanc sobre la política de seguretat i defensa de la UE. Les revisions de la defensa nacional també haurien de tenir més en compte la dimensió europea.
Impulsar les missions de la PSDC

Les missions de la PCSD manquen de requisits, quant a nombre, puntualitat i dotació de personal, assenyalen els eurodiputats. La UE ha de ser capaç de prendre decisions amb més flexibilitat per evitar respostes tardanes en escenaris de crisi. També necessita una seu permanent d’operacions militars i un adequat suport d’alerta precoç i d'informació, diuen.
La cimera també hauria de tractar la qüestió dels grups de batalla de la UE, que encara no s'han desplegat mai.

Lluita contra les deficiències de les capacitats
Els estats membres han de cooperar més estretament per evitar la redundància i la duplicació d'alguns actius, mentre que altres capacitats crítiques, com ara el subministrament de combustible aire-aire, la comunicació per satèl·lit o els drones, són deficients, segons els diputats. Demanen un esforç col·lectiu veritable en la planificació i el reforç del rol de l'Agència Europea de Defensa (EDA) en aquest sentit.

Enfortir la base tecnològica i industrial de defensa europea
En una resolució separada, elaborada per Michael Gahler (EPP, DE), en col·laboració amb el comitè de la indústria, els eurodiputats demanen un impuls a la cooperació industrial europea per garantir que la UE tingui autonomia estratègica i pugui protegir els seus ciutadans. El sector de la defensa també és una de les principals fonts de creixement i innovació.

La fragmentació del mercat de defensa de la UE no és sostenible, diuen els diputats. Volen que es reforci el mercat interior d’equips de defensa i es faci un enfocament comú cap a l’estandardització i la certificació, incloses les normes híbrides que integren aspectes civils i militars. Les recents propostes de la Comissió sobre recerca en tecnologies de doble ús haurien de ser aprovades pel Consell Europeu.
Els estats membres, la Comissió i l'Agència Europea de Defensa també han de desenvolupar un ambiciós règim de seguretat de subministrament a tota la UE, en particular per als materials estratègics i les tecnologies crítiques, afegeix el text.

anunci

Propers passos
Les resolucions, aprovades per 40 voten 11, amb les abstencions 7 (Koppa) i 40 voten per 12, amb les abstencions 7 (Gahler), seran votades per la Cambra completa durant la sessió de novembre a Estrasburg, de 18-21. De novembre.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències