Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Reforma de la PAC: Una explicació dels elements principals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

cap-reform-cowLa Comissió, el Consell i el Parlament Europeu (PE) han arribat a un acord polític sobre la reforma de la política agrícola comuna, subjecte a l'aprovació formal del Consell i del Parlament Europeu com a acord de lectura de la 1st. La majoria dels elements es van acordar en trilogue el juny de 26, i els darrers exemplars restants (vinculats al paquet financer plurianual) es van finalitzar el setembre de 24. Basant-se en les propostes de la Comissió d’Octubre, 2011 (veure IP / 11 / 1181 MEMO / 11 / 685), l'acord es refereix a quatre regulacions bàsiques del Parlament Europeu i del Consell per a la Política Agrària Comuna - i) sobre pagaments directes, ii) l'Organització Comuna Única de Mercats (OCM), iii) Desenvolupament Rural i, iv) un Reglament Horitzontal de finançament, gestió i seguiment de la PAC. La Comissió prepara ara totes les actes delegades i d’execució pertinents perquè les noves normes puguin entrar en vigor l’any vinent o a partir del gener del 2015 per a la majoria dels nous acords de pagament directe. S'estan discutint "normes de transició" separades per al 2014 que haurien de ser aprovades pel Consell i el Parlament Europeu abans de final d'any,

Els principals elements de l’acord polític es poden resumir de la següent manera:

1. Pagaments directes

anunci

Per avançar cap a una distribució més justa del suport, el sistema de PAC per als pagaments directes s’allunyarà d’un on les assignacions per estat membre –i per agricultor dins l’estat membre– es basin en referències històriques. Això significarà una convergència clara i autèntica de pagaments no només entre els estats membres, sinó també dins dels estats membres. A més, la introducció d’un "pagament més ecològic", on el 30% de la dotació nacional disponible està relacionada amb la provisió de determinades pràctiques agrícoles sostenibles, significa que una part important de la subvenció estarà vinculada en el futur amb la recompensa dels agricultors per la provisió de béns públics mediambientals. Tots els pagaments estaran subjectes al respecte de certes normes ambientals i d’altres [vegeu el punt 4 de la "condicionalitat" a continuació de la regulació horitzontal].

El règim bàsic de pagament (BPS): els estats membres dedicaran fins al 70% dels seus ingressos nacionals de pagaments directes al nou règim de pagament bàsic, menys els imports compromesos per a pagaments addicionals (recàrregues per a joves agricultors i altres opcions com ara Menys afavorits Recàrregues per àrea, pagament redistributiu) i pagaments "acoblats". Per a la UE-12 en qüestió, la data de finalització del sistema més senzill i fix de règim de pagaments per àrea única (SAPS) s’ampliarà fins al 2020.

Convergència externa: els sobres nacionals per als pagaments directes per a cada estat membre seran ajustats progressivament, de manera que no existeix una bretxa tan àmplia entre els Estats membres en el pagament mitjà per hectàrea. Això significarà que els estats membres on el pagament mitjà (en € per hectàrea) està actualment per sota del 90% de la mitjana de la UE, veurà un augment gradual del seu sobre (per 1 / 3 de la diferència entre la seva taxa actual i 90% de la mitjana de la UE). A més, hi ha la garantia que 2019 assoleixi un nivell mínim de cada Estat membre. Els imports disponibles per a altres estats membres que reben quantitats superiors a les mitjanes s'ajustaran en conseqüència.

anunci

Convergència interna: aquells estats membres que actualment mantenen assignacions basades en referències històriques han d’anar cap a nivells més similars del pagament bàsic per hectàrea. Poden triar entre diferents opcions: adoptar un enfocament nacional o regional (basat en criteris administratius o agronòmics); per assolir una taxa regional / nacional el 2019 o assegurar-se que les explotacions que obtinguin menys del 90% de la taxa mitjana regional / nacional vegin un augment gradual (un terç de la diferència entre la seva taxa actual i el 90% de la taxa nacional / mitjana regional): amb la garantia addicional que cada dret de pagament assoleixi un valor mínim del 60% de la mitjana nacional / regional el 2019 (tret que els estats membres decideixin limitar la disminució del valor dels drets). Les quantitats disponibles per als agricultors que rebin més de la mitjana regional / nacional s’ajustaran proporcionalment, amb la possibilitat que els estats membres limitin les "pèrdues" al 30%.

Els estats membres també tenen el dret d’utilitzar un pagament redistributiu per a les primeres hectàrees mitjançant el qual poden prendre fins a 30% del sobre nacional i redistribuir-lo als agricultors en les seves primeres hectàrees 30 (o fins a la mida mitjana de l’explotació en un estat membre si més gran que 30ha). Això tindrà un efecte redistributiu significatiu.

Reducció del pagament per a grans explotacions: s'ha arribat a un acord sobre la reducció obligatòria dels pagaments per a explotacions individuals superiors a 150 € ("degressivitat"). A la pràctica, això significa que la quantitat de suport que rep una explotació agrícola individual com a pagament bàsic es reduirà com a mínim un 000% per les quantitats superiors a 5 €. Per tenir en compte l'ocupació, es poden deduir els costos salarials abans de fer el càlcul. Aquesta reducció no cal aplicar-se als estats membres que apliquen el "pagament redistributiu" segons el qual es reté almenys el 150% del seu embolcall nacional per a la seva redistribució a les primeres hectàrees de totes les explotacions. NB: Els fons "estalviats" en virtut d'aquest mecanisme es mantenen a l'estat membre / regió afectada i es transfereixen al sobre de desenvolupament rural respectiu i es poden utilitzar sense cap requisit de cofinançament. Els estats membres també tenen l'opció de limitar les quantitats que cada agricultor pot rebre a 000 €, tenint en compte també els costos salarials.

Joves agricultors: per tal de fomentar la renovació generacional, el pagament bàsic concedit als joves agricultors nous (no més de 40 anys) s'hauria de complementar amb un pagament addicional disponible durant un període màxim d'anys 5 (vinculats a la primera instal·lació) ). Es finançarà fins a un màxim de 2% del sobre nacional i serà obligatori per a tots els estats membres. Això s’afegeix a altres mesures disponibles per als joves agricultors en els programes de desenvolupament rural.

Règim per a petits agricultors: opcional per als estats membres, qualsevol agricultor que sol·liciti ajut pot decidir participar en el règim per a petits agricultors i, per tant, rebre un pagament anual fixat per l’estat membre normalment entre 500 € i 1 250 €, independentment de la mida de la granja. Els estats membres poden triar entre diferents mètodes per calcular el pagament anual, inclosa una opció mitjançant la qual els agricultors simplement rebrien la quantitat que en cas contrari rebrien. Això suposarà una enorme simplificació per als agricultors afectats i per a les administracions nacionals. Els participants no estaran sotmesos a controls i sancions de condicionalitat i estaran exempts de l’ecologització. (L'avaluació d'impacte va mostrar que aproximadament un terç de les explotacions que sol·liciten finançament de la PAC tenen una superfície de 3 ha o menys, però això representa només el 3% de la superfície agrícola global de la UE-27.) El cost total dels petits agricultors L’esquema no pot superar el 10% de l’embolcall nacional, excepte quan un estat membre decideix garantir que els petits agricultors rebin el que haurien de pagar sense l’esquema. També hi haurà finançament per al desenvolupament rural per assessorar els petits agricultors per a subvencions de desenvolupament econòmic i reestructuració per a regions amb moltes explotacions petites d’aquest tipus.

Suport acoblat voluntari: per mantenir els nivells actuals de producció en sectors o regions on determinats tipus d’agricultura o sectors pateixen dificultats i són importants per motius econòmics i / o socials i / o ambientals, els estats membres tindran l’opció d’aportar quantitats limitades. de pagaments "acoblats", és a dir, un pagament vinculat a un producte concret. Això es limitarà fins a un 8% de la dotació nacional o fins a un 13% si el nivell actual de suport acoblat en un estat membre és superior al 5%. La Comissió té flexibilitat per aprovar una taxa més elevada quan es justifiqui. Hi ha la possibilitat de proporcionar una quantitat addicional (fins a un 2%) de suport "acoblat" per als cultius proteics.

Àrees amb restriccions naturals (ANCs) / Àrees menys afavorides (LFAs): els estats membres (o regions) poden concedir un pagament addicional per a àrees amb restriccions naturals (tal com es defineixen a les regles de desenvolupament rural) de fins a 5% del sobre nacional. Això és opcional i no afecta les opcions ANC / LFA disponibles en desenvolupament rural.

Greening: A més del règim bàsic de pagament / SAPS, cada explotació rebrà un pagament per hectàrea declarat a efectes del pagament bàsic per respectar determinades pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient. Els estats membres utilitzaran el 30% del seu sobre nacional per pagar-ho. Això és obligatori i si no es compleixen els requisits de Greening, es produiran reduccions i sancions que en alguns casos podrien anar més enllà del pagament de Greening. Als anys 1 i 2, la penalització per ecologització no pot superar el 0%, el 20% el tercer any i, a partir del quart, la pena màxima aplicada serà del 25%. Per descomptat, el pagament ecològic només s’atorgarà per a aquelles àrees que compleixin les condicions (és a dir, ser elegibles per BPS o SAPS, respecte de les obligacions d’envergiment).

Les àrees amb producció ecològica, que és un sistema de producció amb beneficis mediambientals reconeguts, es consideraran que compleixen les condicions per rebre el pagament de l’ambientació, sense necessitat de requisits addicionals.

Les tres pràctiques bàsiques previstes són:

 1. Manteniment de pastures permanents;
 2. diversificació de cultius (un agricultor ha de conrear almenys cultius 2 quan la seva terra de cultiu excedeixi de 10 hectàrees i, com a mínim, de cultius 3 quan la seva terra de cultiu excedeixi de 30 hectàrees. El cultiu principal pot cobrir com a màxim 75% de terra cultivable i els dos principals cultius a la majoria de 95% de la superfície cultivable), i;
 3. assegurant una "àrea d’enfocament ecològic" d’una zona agrícola de la explotació com a mínim 5% per a la majoria de les explotacions agrícoles amb una superfície cultivable més gran que les hectàrees de 15, és a dir, els marges de camp, tanques, arbres, terres en guaret, característiques del paisatge, biòtops, bandes amortidores, zona forestal. Aquesta xifra pot ascendir a 7% després d’un informe de la Comissió a 2017 i subjecte a una proposta legislativa.

Equivalència ecològica: per evitar penalitzar aquells que ja tracten qüestions ambientals i de sostenibilitat, l'acord preveu un sistema d'equivalència ecològica pel qual es considera que l'aplicació de pràctiques beneficioses per al medi ambient que ja existeixen substitueixen aquests requisits bàsics. Per exemple, els esquemes agroambientals poden incorporar pràctiques que es consideren equivalents. El nou reglament conté una llista d’aquestes pràctiques equivalents. Per evitar el "doble finançament" d'aquestes mesures (i de qualsevol esquema agroambiental en general), els pagaments a través dels programes d'RD han de tenir en compte els requisits bàsics d'ecologització [vegeu la secció d'RD a continuació].

Disciplina financera: malgrat la decisió separada per a l'exercici pressupostari 2014, es va acordar que qualsevol reducció futura de la disciplina financera en els pagaments directes anuals (és a dir, quan les estimacions de pagament siguin superiors al pressupost disponible per al primer pilar) hauria d'aplicar un llindar de 1 € En altres paraules, la reducció NO s'aplicaria als primers 2 € dels pagaments directes de cada agricultor. Això també servirà per alimentar la reserva de crisi del mercat quan sigui necessari [vegeu la regulació horitzontal].

Transferència de fons entre pilars: els estats membres tindran la possibilitat de transferir fins a 15% del seu sobre nacional per als pagaments directes (pilar 1st) al seu sobre del desenvolupament rural. Aquestes quantitats no hauran de ser cofinançades. Els estats membres també tindran l’opció de transferir fins a 15% del seu sobre nacional per al desenvolupament rural fins al seu sobre de pagaments directes, o fins a 25% per als estats membres que obtinguen menys de XNXX% de la mitjana de la UE per als pagaments directes.

Agricultors actius: per tal de solucionar una sèrie d'escletxes legals que han permès a un nombre limitat d'empreses reclamar pagaments directes, tot i que la seva activitat empresarial principal no és agrícola, la reforma endurix la norma sobre els agricultors actius. Una nova llista negativa d’activitats empresarials professionals que s’hauria d’excloure de la recepció de pagaments directes (cobrint aeroports, serveis ferroviaris, obres d’aigua, serveis immobiliaris i terrenys esportius i recreatius permanents) serà obligatòria per als estats membres, tret que les empreses interessades puguin mostrar que tenen una autèntica activitat agrícola. Els estats membres podran ampliar la llista negativa per incloure altres activitats comercials.

Hectàrees elegibles: les normes preveuen fixar 2015 com un nou any de referència per a la zona que dóna dret a l'assignació de drets de pagament, però hi haurà un enllaç a beneficiaris del sistema de pagaments directes a 2013 per evitar especulacions. Els estats membres que poden veure un augment important de l’àrea elegible declarada poden limitar el nombre de drets de pagament que s’assignaran a 2015.

2. Mecanismes de gestió del mercat

Amb les quotes de llet expirant a 2015, la reforma preveu la finalització del règim de quotes de sucre el setembre de 30, 2017, que confirma la indicació de la reforma del sucre de 2005 per posar una data de finalització del règim de quotes tot permetent un temps addicional per al sector . Això garantirà una millor competitivitat tant per als productors de la UE en el mercat nacional com mundial (ja que les exportacions de la UE estan limitades per les regles de l’OMC sota quotes). Això també proporcionarà al sector una perspectiva a llarg termini. Un ampli subministrament als mercats nacionals de la UE a preus raonables també beneficiarà als usuaris intermedis i finals del sucre. Per tal de proporcionar una major seguretat, es mantindran disposicions estàndard per als acords entre fàbriques de sucre i productors. Durant el període posterior a les quotes, el sucre blanc romandrà elegible per obtenir ajuda a l’emmagatzematge privat. La majoria dels països en desenvolupament continuaran gaudint d’un accés il·limitat a la indústria del mercat a la UE.

Pel que fa a la producció de vi, l’acord respecta la decisió de la reforma del vi 2006 per posar fi al sistema de drets de plantació de vi al final de 2015, amb la introducció d’un sistema d’autoritzacions per a la nova plantació de vinya de 2016, segons el recomanat pel grup d’alt nivell. a Wine el mes de desembre passat (vegeu IP / 13 / 1378) - amb un creixement limitat a 1% per any.

Altres esmenes a les normes de l’Organització Comuna del Mercat Singe (OCM) tenen com a objectiu millorar l’orientació al mercat de l’agricultura de la UE a la llum de l’augment de la competència als mercats mundials, alhora que proporcionen una xarxa de seguretat eficaç per als agricultors en el context d’incerteses externes (juntament amb pagaments directes i opcions per a la gestió de riscos en desenvolupament rural). Es revisen els sistemes existents d’intervenció pública i ajuda a l’emmagatzematge privat per ser més sensibles i més eficients, per exemple amb ajustos tècnics per a la carn de boví i els lactis. Per als productes lactis, aquests canvis (període de compra ampliat un mes, licitació automàtica de mantega i SMP més enllà del sostre, augment del sostre de mantega a 1 tones i possible emmagatzematge privat de SMP i determinats formatges DOP / IGP) s’afegeixen a el "paquet de llet" del 50 que s'incorpora al Reglament i reforça el poder de negociació dels agricultors.

A més, s’introdueixen noves clàusules de salvaguarda per a tots els sectors perquè la Comissió pugui prendre mesures d’emergència per respondre a disturbis generals del mercat, com ara les mesures adoptades durant la crisi d’e-coli al maig-juliol 2011. Aquestes mesures es finançaran mitjançant una reserva de crisi finançada per la reducció anual dels pagaments directes. Els fons no utilitzats per a mesures de crisi seran retornats als agricultors l'any següent. En cas de desequilibri sever en el mercat, la Comissió també pot autoritzar les organitzacions de productors o les organitzacions intermedies, respectant garanties específiques, a prendre determinades mesures temporals de forma col·lectiva (per exemple, retirada del mercat o emmagatzematge per part d'operadors privats) per estabilitzar el sector afectat.

El programa de fruites a l’escola i el programa de llet a l’escola s’han d’ampliar i el pressupost anual del programa de fruita a l’escola augmenta de 90 a 150 milions d’euros anuals.

Per tal de millorar la posició de negociació dels agricultors a la cadena alimentària, la Comissió busca una millor organització dels sectors amb algunes excepcions limitades a la legislació de la competència de la UE. Les normes relacionades amb el reconeixement d’organitzacions de productors (OP) i organitzacions interprofessionals ara cobreixen tots els sectors, amb altres opcions per establir aquestes oganitzacions ara transferides al finançament per al desenvolupament rural (vegeu més avall). A més, es preveu la possibilitat que els agricultors negocien col·lectivament contractes per al subministrament d’oli d’oliva, vedella, cereals i altres cultius cultivables sota determinades condicions i garanties. La Comissió proporcionarà directrius sobre qüestions potencials relacionades amb el dret de la competència. Els productors de pernils coberts per una indicació geogràfica protegida o una denominació d'origen poden, en determinades condicions, regular el subministrament del producte al mercat.

Per favor de la simplificació i l’orientació al mercat, s’elimina una sèrie de sistemes menors o no utilitzats (ajuda per a l’ús de llet desnatada i llet desnatada en pols en aliments per a animals i caseïna, ajuda combinada per als cucs de seda).

3. Desenvolupament rural

La política de desenvolupament rural mantindrà el seu actual concepte de fundació reeixit: els estats membres o les regions continuaran dissenyant els seus propis programes plurianuals sobre la base del menú de mesures disponibles a nivell de la UE, en resposta a les necessitats de les seves pròpies zones rurals. Aquests programes seran cofinançats a partir dels sobres nacionals, on es tractaran els imports i les taxes de cofinançament en el context del CFP. Les noves normes per al 2n pilar proporcionen un enfocament més flexible que en l’actualitat. Les mesures ja no es classificaran a nivell de la UE en "eixos" amb els requisits mínims de despesa associats per eix. En lloc d’això, correspon als estats membres / regions decidir quines mesures fan servir (i com) per assolir els objectius establerts en funció de sis grans “prioritats” i les seves “àrees d’enfocament” (subprioritats) més detallades, sobre la base de d’anàlisi del so. Les sis prioritats abastaran: fomentar la transferència de coneixement i la innovació; Millorar la competitivitat de tots els tipus d’agricultura i la gestió sostenible dels boscos; Promoure l’organització de la cadena alimentària, inclòs el processament i la comercialització, i la gestió de riscos; Restaurar, preservar i millorar els ecosistemes; Promoure l'eficiència dels recursos i la transició cap a una economia baixa en carboni; i Promoure la inclusió social, la reducció de la pobresa i el desenvolupament econòmic a les zones rurals. Els estats membres hauran de gastar almenys el 30% del seu finançament en desenvolupament rural del pressupost de la UE en determinades mesures relacionades amb la gestió del territori i la lluita contra el canvi climàtic i, com a mínim, el 5% en l’enfocament LEADER. [Per al 30%, això cobreix Les mesures afectades seran: Inversions en actius físics (només inversions relacionades amb el medi ambient / el clima); totes les mesures específiques forestals; Agroambient-clima; Granja orgànica; Pagaments de Natura 2000 (no pagaments de la Directiva marc de l’aigua); i Pagaments a zones que es trobin amb restriccions naturals o d'altres restriccions específiques.]

La política de desenvolupament rural també funcionarà en una coordinació més estreta amb altres polítiques mitjançant un marc estratègic comú a nivell de la UE i mitjançant acords de col·laboració a nivell nacional que cobreixin tot el suport dels fons europeus estructurals i d'inversió (el FEADER, el FEDER, el Fons de cohesió, ESF i EMFF) a l’Estat membre interessat.

Atribucions nacionals: les assignacions de desenvolupament rural per estat membre es troben incloses al Reglament bàsic, però amb la possibilitat d'ajustar aquestes quantitats a través d'un acte delegat si és tècnicament necessari o previst per un acte legislatiu.

Taxes de cofinançament: les taxes de cofinançament màximes de la UE seran fins a 85% a les regions menys desenvolupades, les regions més extremes i les illes més petites de l'Egeu, 75% a les regions de transició, 63% en altres regions de transició i 53% a altres regions per a la majoria dels pagaments, però pot ser més gran per a les mesures que donen suport a la transferència de coneixement, la cooperació, l'establiment de grups i organitzacions de productors i beques d'instal·lació de joves agricultors, així com per a projectes LEADER i per a despeses relacionades amb el medi ambient i el canvi climàtic sota diverses mesures.

En el nou període, els estats membres / regions també tindran la possibilitat de dissenyar subprogrames temàtics per prestar una atenció especial a qüestions com ara els joves agricultors, les petites explotacions agrícoles, les zones de muntanya, les dones a les zones rurals, la mitigació / adaptació del canvi climàtic, la biodiversitat i cadenes de subministrament curtes. En alguns casos, els subprogrames disposaran de majors taxes d’assistència.

El menú de mesures simplificat es basarà en els punts forts de les mesures disponibles durant el període actual. Entre altres coses, inclourà:

 1. Innovació: aquest tema clau (i més concretament el partenariat europeu d’innovació per a la productivitat i la sostenibilitat agrícoles, el "EIP") estarà servit per diverses mesures de desenvolupament rural com la "transferència de coneixement", la "cooperació" i les "inversions en actius físics". . L’EIP promourà l’eficiència dels recursos, la productivitat i el desenvolupament de l’agricultura i la silvicultura de baixes emissions i respectuós amb el clima / resistent al clima. Això s'hauria d'aconseguir, entre altres coses, mitjançant una major cooperació entre l'agricultura i la investigació per tal d'accelerar la transferència tecnològica als agricultors;
 2. Coneixement: "una agricultura basada en el coneixement": mesures reforçades per als serveis d'assessorament agrícola (també vinculats a la mitigació i l'adaptació del canvi climàtic, als reptes mediambientals i al desenvolupament i formació econòmica);
 3. Reestructuració / inversió / modernització de la granja: encara estan disponibles subvencions, de vegades amb taxes de suport més elevades quan estan vinculades a l'EIP o en projectes conjunts;
 4. Joves agricultors: una combinació de mesures pot incloure subvencions per a la creació d’empreses (fins a 70,000 €), inversions generals en actius físics, formació i serveis d’assessorament;
 5. Petits agricultors: ajuda a la creació d’empreses fins a € 15,000 per petita finca;
 6. Conjunt d'eines de gestió de riscos: assegurances i fons d'inversió (per a assegurances de cultius i clima, malalties dels animals [actualment disponibles segons l'article 68 del primer pilar]) - ampliat per incloure l'opció d'estabilització de la renda (que permetria pagar (fins al 1% de les pèrdues) ) d'un fons d'inversió si els ingressos baixen un 70%);
 7. Grups / organitzacions de productors: Suport a la creació de grups / organitzacions sobre la base d'un pla de negoci i limitat a entitats definides com a pimes;
 8. Pagaments agroambientals per clima: contractes conjunts, enllaç amb una formació / informació adequada, una major flexibilitat a l’hora d’ampliar els contractes inicials;
 9. Agricultura ecològica: nova mesura independent per a una major visibilitat;
 10. Silvicultura: suport reforçat / simplificat mitjançant beques i pagaments anuals;
 11. Zones de muntanya: per a zones de muntanya i terres de cultiu superiors a 62º N, les quantitats d’ajuda poden arribar a ser de 450 € / ha (augmentada de 250 € / ha);
 12. Altres àrees amb limitacions naturals i altres restriccions específiques: nova delimitació per a àrees amb restriccions naturals (ANC), amb efectes a partir del 2018, basada en vuit criteris biofísics; els estats membres mantenen la flexibilitat per definir fins al 8% de la seva superfície agrícola per a restriccions específiques per preservar o millorar el medi ambient;
 13. Cooperació: possibilitats més àmplies de donar suport a la cooperació tecnològica, mediambiental i comercial (per exemple, projectes pilot, programes ambientals conjunts, desenvolupament de cadenes de subministrament curtes i mercats locals);
 14. Activitats no agrícoles: subvencions per a la posada en marxa i desenvolupament de microempreses i petites empreses;
 15. Serveis bàsics i renovació de pobles: les inversions en infraestructures de banda ampla i energies renovables poden anar més enllà de la reubicació a petita escala d'activitats / conversió d'edificis ara coberts;
 16. LÍDER: Major èmfasi en la sensibilització i altres ajuts preparatoris per a les estratègies; promoure la flexibilitat per operar amb altres fons en àrees locals, és a dir, la cooperació rural-urbana; NB LEADER serà ara utilitzat com a enfocament comú per al desenvolupament local dirigit per la comunitat pels següents fons de la ESI: el FEDER, el FSE, el FEMP i el FEADER.

4. Regulació horitzontal

Controls: els requisits de control es reduiran a les regions on els controls previs han mostrat bons resultats, és a dir, les normes estan sent respectades adequadament. Tanmateix, caldrà augmentar les comprovacions a les regions on hi hagi problemes.

Servei d’assessorament agrícola: s’ha ampliat la llista de qüestions sobre les quals els estats membres hauran d’oferir assessorament als agricultors per cobrir, més enllà de la condicionalitat, els pagaments directes ecològics, les condicions per al manteniment de terres elegibles per als pagaments directes, el Marc de l’aigua i el sostenible Ús de directives sobre plaguicides, així com de determinades mesures de desenvolupament rural.

Condicionalitat: tots els pagaments directes, determinats pagaments del desenvolupament rural i determinats pagaments de vinya continuaran relacionats amb el respecte a una sèrie de requisits legals relacionats amb el medi ambient, el canvi climàtic, la bona condició agrícola de les normes de salut terrestre, humana, animal i fitosanitària i benestar animal. La llista s’ha simplificat per excloure normes en què no hi ha obligacions clares i controlables per als agricultors. L’acord confirma que el marc d’aigua i les directrius d’ús sostenible de plaguicides s’incorporaran al sistema de condicionalitat quan s’ha demostrat que s’han aplicat correctament a tots els estats membres i que les obligacions amb els agricultors han estat clarament identificades.

Reserva de crisi: cada any es crearà una reserva de crisi per un import de 400 milions d’euros (en preus del 2011) per aplicació de la disciplina financera. Si la quantitat no s'utilitza per a una crisi, es reemborsarà als agricultors com a pagaments directes l'any següent.

Transparència: els estats membres hauran de proporcionar la total transparència de tots els beneficiaris, amb l'excepció de les explotacions que siguin elegibles per al règim dels petits agricultors en aquest estat membre. Per a aquestes explotacions, es proporcionaran les dades, però sense el nom ni l’adreça. Això respecta plenament la sentència del Tribunal d’Octubre de 2010, que va declarar que les normes vigents no respectaven les normes de privadesa de dades per a persones físiques.

Seguiment i avaluació de la PAC: la Comissió presentarà un informe abans de finals del 2018 - i cada 4 anys després - sobre el rendiment de la PAC respecte als seus principals objectius: producció d’aliments viable, gestió sostenible dels recursos naturals i equilibrat desenvolupament territorial.

5. Altres elements

Alineació: En termes d’una nova aplicació, s’han designat diversos aspectes relacionats especialment amb el Reglament de l’OCM única que estan subjectes a l’aprovació de l’article 43 (3) i d'altres segons l’article 43 (2).

Disposicions transitòries: L'objectiu és que tots els nous reglaments entrin en vigor a partir del gener de 1, 2014 - i la Comissió pugui començar a treballar en les normes d'aplicació d'aquest Reglament del Consell. Tanmateix, donada la preparació necessària, ja està clar que els organismes pagadors dels estats membres no tenen prou temps per tenir l'administració i els controls necessaris per al nou sistema de pagaments directes establerts a principis del proper any (quan hi hagi els formularis IACS enviats als agricultors). Com a resultat, la Comissió ha formulat una proposta separada que hauria de tenir un any de transició per als pagaments directes a 2014. És a dir, els nous elements, com ara l’envergadura i la recàrrega dels joves agricultors, només s’aplicaran des de 2015 en endavant. De la mateixa manera, es recomana als estats membres que treballin en els seus programes plurianuals de desenvolupament rural, que haurien d'aprovar-se a principis del proper any. No obstant això, per a certs elements anuals, com ara els pagaments agroambientals, les normes de transició haurien d'aplicar-se de manera que no hi hagi interrupció en aquest tipus de règim.

Per més informació, feu clic aquí.

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
 • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
 • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint

agricultura

Proposta de retirada de la prohibició de la carn de xai als Estats Units per a la indústria

publicat

on

El FUW es va reunir amb l'USDA el 2016 per parlar d'oportunitats d'exportació de xai. D’esquerra, l’especialista agrícola nord-americà Steve Knight, el conseller nord-americà per a afers agrícoles, Stan Phillips, el principal responsable de polítiques de la FUW, Dr.

La Unió de Pagesos de Gal·les ha acollit amb satisfacció la notícia que aviat s’aixecarà la prohibició de la importació de xai gal·lès als Estats Units. L'anunci el va fer el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, el dimecres 22 de setembre. 

La FUW ha discutit durant molt de temps la perspectiva d’aixecar la prohibició injustificada amb l’USDA en diverses reunions de l’última dècada. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales ha destacat que es calcula que el mercat potencial per a la IGP Welsh Lamb als EUA valdrà fins a 20 milions de lliures esterlines als cinc anys posteriors a l’eliminació de les restriccions a l’exportació.

anunci

En declaracions de la seva granja d’ovelles de Carmarthenshire, el vicepresident de FUW, Ian Rickman, va dir: “Ara més que mai hem d’explorar altres mercats d’exportació alhora que protegim els nostres mercats establerts a Europa. El mercat dels Estats Units és un dels quals desitgem desenvolupar relacions molt més sòlides i la notícia que aquesta prohibició aviat es pugui aixecar és una notícia molt benvinguda per a la nostra indústria ovina ".

anunci
Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències