Connecteu-vos amb nosaltres

Banda Ampla

El regulador espanyol va instar a modificar o retirar majorista de banda ampla proposta de tarifes d'accés

COMPARTIR:

publicat

on

Banda ampla_0La Comissió Europea ha sol·licitat formalment al regulador espanyol de telecomunicacions (CNMC) que retiri o modifiqui la seva proposta establint els preus regulats que l’operador dominant, Telefónica, pot cobrar a altres operadors que vulguin vendre serveis de banda ampla basats en la xarxa de Telefónica.

La Comissió va advertir per primera vegada CMT (el predecessor de l'actual CNMC) al juny (vegeu IP / 13 / 621) que el seu pla pot no ser compatible amb les normes de telecomunicacions de la UE, podria perjudicar la competència i no incentivaria la inversió en banda ampla d'alta velocitat. En particular, la Comissió està preocupada pel fet que el model de fixació de preus proposat pel regulador espanyol condueixi a preus regulats fins a un 50% per sobre dels nivells de rendibilitat. A més, el producte d'accés a l'engròs de banda ampla és l'única oferta regulada de la xarxa de fibra de Telefónica i el regulador espanyol no té previst imposar altres garanties de competència, com ara normes de no discriminació més estrictes.

Al final d'una investigació en profunditat de tres mesos, la Comissió va concloure que la mesura de la CNMC encara manca de transparència i conté un element d'arbitrarietat, ja que la CNMC no va poder justificar detalladament els nivells de preus establerts. BEREC, el cos de reguladors europeus de telecomunicacions, també ha expressat el seu suport a la majoria de les preocupacions de la Comissió.

Ara la Comissió exigeix ​​al regulador espanyol que retiri o modifiqui la seva proposta per ajustar-la a les normes de telecomunicacions de la UE. Si la CNMC no segueix la recomanació de la Comissió, la Comissió considerarà els passos legals adequats.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "L'estabilitat de preus i la transparència dels mecanismes de fixació de preus dins de cada estat membre són indispensables per establir les condicions adequades per a la competència i la inversió en el sector de les telecomunicacions. Tot i les variacions de les circumstàncies nacionals, també hem de garantir una major regulació coherència per promoure un mercat únic de telecomunicacions ".

Qualsevol nova mesura també hauria de tenir en compte la Recomanació de la Comissió sobre metodologies de no discriminació i de costos per promoure la competència i millorar l’entorn d’inversió de banda ampla (vegeu IP / 13 / 828 i MEMO / 13 / 779). Això proporciona als reguladors amb una orientació clara pel que fa al càlcul dels costos de seguir per fixar els preus d'accés regulats.

Aquesta és la novena vegada que la Comissió ha emès una recomanació en virtut de l'article 7a de la Directiva sobre telecomunicacions (MEMO / 10 / 226).

anunci

Fons

UE normativa de telecomunicacions dels Estats Membres han de promoure la competència i els interessos dels consumidors a la UE, així com el desenvolupament del mercat únic.

Article 7 de la Directiva marc de les telecomunicacions requereix reguladors nacionals de telecomunicacions a notificar a la Comissió, l'Organisme de Reguladors Europeus de Comunicacions Electròniques (ORECE) I reguladors de telecomunicacions a altres països de la UE, de les mesures que tenen previst introduir per resoldre els problemes del mercat.

Si la Comissió té dubtes quant a la compatibilitat de les obligacions reglamentàries propostes amb la legislació de la UE, es pot obrir un estudi en profunditat, o l'anomenada Fase II, la investigació, en virtut de les facultats de l'article 7a de la Directiva marc. A continuació, té tres mesos per discutir amb el regulador respectiu, en estreta cooperació amb el ORECE, com modificar la seva proposta per tal de fer-ho compatible amb la legislació de la UE. Si, al final d'aquesta investigació, persisteixen les divergències en els enfocaments reguladors dels reguladors nacionals dels recursos, la Comissió podrà adoptar altres mesures d'harmonització, en la qual la Comissió pot requerir el regulador nacional de què es tracti que modifiqui o retiri la mesura proposada.

La carta de la Comissió enviada al regulador espanyol serà publicada aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències