Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Síria crisi: la UE compleix amb les promeses i mobilitza més 85 milions d '€ per a Síria i Jordània

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Arribats_civils_ferits_a_hospital_AleppoLa Comissió Europea ha assignat una altra part de la recent paquet de 400 milions d’euros per fer front a les conseqüències de la crisi siriana. Aquesta nova assignació està destinada a proporcionar ajuda a la població de Síria, als refugiats sirians i a les comunitats d’acollida que viuen a Jordània, així com als estudiants sirians a Europa. En total, puja a 85 milions d’euros.

Aproximadament la meitat d’aquest suport addicional (40 milions d’euros) que s’acaba d’adoptar es destinarà a Síria; ajudar els grups de la societat civil a proporcionar serveis bàsics (com ara salut, educació, suport psicosocial i gestió de residus), donar suport als esforços d’UNICEF per proporcionar educació a nens sirians vulnerables i desplaçats interns i proporcionar activitats i oportunitats que generin ingressos per guanyar-se la vida a l’interior Síria, en particular per a dones, joves i persones amb discapacitat del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), per exemple. Part del finançament també es destinarà a ajudar la UNESCO a preservar el ric patrimoni cultural del país, actualment afectat i amenaçat pel conflicte.

La major part del finançament restant (40 milions d’euros) es destinarà a Jordània, on ajudarà el país a fer front als 500,000 refugiats del seu territori; ajudant a cobrir els costos afegits al sistema educatiu nacional, que actualment escolaritza 78,000 nens sirians.

anunci

Finalment, la resta del finançament (5 milions d’euros) es destinarà al programa Erasmus Mundus, per permetre a més estudiants sirians continuar els seus estudis a les universitats europees.

El comissari per a l'ampliació i la política europea de veïnatge, Štefan Füle, va comentar aquest suport: "Aquest és un pas més per demostrar que no només prometem ajuda, sinó que realment l'entregarem. Seguim al costat del poble sirià. En el nostre finançament ens centrem en proporcionant educació als nens de la regió, però també proporcionem serveis bàsics a tots els afectats per la crisi, tant a Síria com als països veïns que estan sotmesos a una enorme pressió com a conseqüència del vessament de sang i l’afluència de refugiats ”.

La UE i els seus estats membres són el principal donant d'assistència en resposta a la crisi siriana, tant a Síria com als països veïns. En total, la UE ha mobilitzat fins ara més de 1.9 milions d’euros en ajudes de socors i recuperació, tant de la Comissió com dels estats membres.

anunci

En la comunicació conjunta de la Comissió Europea i l’Alt Representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat "Cap a un enfocament global de la UE a la crisi siriana", adoptada el 24 de juny de 2013, es va anunciar un augment de l'ajut de la UE de 400 milions d'euros per al 2013. D’aquest paquet d’assistència financera addicional, 250 milions d’euros destinats a donar suport a l’ajut humanitari i 150 milions d’euros destinats a accions de recuperació econòmica i desenvolupament.

Aquests 150 milions d’euros addicionals en ajuda al desenvolupament s’han convertit ràpidament en projectes concrets i s’ha iniciat la implementació a la regió. Després de l’adopció d’una decisió de 40 milions d’euros destinada a les necessitats d’educació d’emergència per als refugiats al Líban aquest setembre, la Comissió ha llançat altres decisions sobre 85 milions d’euros addicionals per pal·liar l’impacte de la crisi a Síria i Jordània. Els 25 milions d’euros restants per aquest component entraran en funcionament abans de finalitzar l’any 2013.

El nombre total de persones afectades per la guerra civil a Síria i que necessiten ajuda s’acosta a la xifra sense precedents de 9 milions, gairebé la meitat de tota la població. Això fa que la crisi de Síria sigui l’emergència humanitària més gran en dècades.

Dins de Síria, més de 6.8 milions de persones necessiten assistència immediata, inclosos uns 5 milions de desplaçats interns. A més, el nombre de refugiats que han fugit de la guerra de Síria cap als països veïns ha superat la fita espantosa de 2 milions. Més de la meitat d’aquests refugiats són nens.

Fons

Com es gastaran els 40 milions d’euros per a Síria per ajudar la població siriana a fer front als efectes de la crisi i preparar-se per a una recuperació anticipada:

  1. 5 milions d’euros s’utilitzaran per donar suport a les organitzacions de la societat civil que prestin serveis bàsics a la població siriana;
  2. 10 milions d’euros contribuiran a un Fons Fiduciari de múltiples donants de recent creació (iniciat per Alemanya i els Emirats Àrabs Units) creat per proporcionar serveis bàsics a la població en zones de l’oposició al nord de Síria;
  3. 10 milions d'euros recolzaran els esforços d'UNICEF per proporcionar serveis educatius a nens sirians vulnerables i desplaçats internament;
  4. 7.2 milions d'euros respondran a les necessitats d'educació i salut dels refugiats palestins més vulnerables que encara es troben a Síria, en col·laboració amb l'Agència de Treball i Socors de les Nacions Unides (UNRWA);
  5. 5 milions d’euros recolzaran la subsistència i les activitats generadores d’ingressos a Síria amb un enfocament especialitzat en dones, joves i persones amb discapacitat, en col·laboració amb el PNUD;
  6. 2.5 milions d’euros donaran suport a la UNESCO en un esforç per protegir i preservar el ric patrimoni cultural sirià, que ja ha estat danyat i està molt amenaçat pel conflicte actual.

Què farem amb gairebé 40 milions d’euros per Jordània, per ajudar el país a fer front a l’afluència de refugiats al seu territori i, a més de l’assistència humanitària proporcionada pel departament d’ajuda humanitària ECHO de la Comissió:

  1. La UE ha posat a disposició 30 milions d'euros en forma de suport pressupostari extra per al programa continuat del govern jordà de "Suport a la segona fase de la reforma educativa a Jordània". Aquests diners ajudaran a compensar una part dels costos afegits al sistema educatiu nacional: quotes, sous dels professors, doble canvi per al curs escolar 2013-14. A més d’ajudar a sufragar els costos d’escolarització de 78,000 nens refugiats sirians, els fons mitigaran el risc per a la continuada implementació de la reforma educativa a Jordània, que en el context actual està amenaçada.
  2. Un import addicional de 5.4 milions d’euros també es posarà a disposició de la Jordan Economic Development Corporation (JEDCO) per a petites subvencions que generin ocupació entre les comunitats d’acollida de refugiats de les governacions del nord del país.
  3. Un altre import de 4.2 milions d’euros es va posar a disposició del programa d’UNICEF a Jordània per a necessitats urgents relacionades amb l’inici del curs escolar.

Finalment, es proporcionaran 5 milions d’euros addicionals al programa Erasmus Mundus per permetre a més estudiants sirians continuar els seus estudis a les universitats europees. Un mínim de 110 d’ells es beneficiaran d’una beca completa de 3 anys.

Més informació

IP / 13 / 865: Síria: el principal donant de la UE, lidera la resposta a l'ajuda internacional, arribant a 7 milions de persones necessitades, el 25 de setembre de 2013

MEMO / 13 / 822: Contribució addicional de 34 milions d’euros als nens de Síria, ja que la UE es converteix en el principal donant a UNICEF, el 24 de setembre de 2013

ACP

#AfricaEuropeAlliance: impulsar les inversions en energia sostenible a #Africa

publicat

on

Una nova iniciativa de plataforma d'alt nivell reuneix a actors clau en el sector de l'energia sostenible dels sectors públic i privat d'Europa i Àfrica.

Al Fòrum d'Inversió d'Àfrica de Johannesburg organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Europea i la Unió Africana han llançat la plataforma d'alt nivell UE-Àfrica sobre inversions en energia sostenible a l'Àfrica.

Durant la seva Estat de la Unió El president Juncker ha anunciat el nou 'Aliança Àfrica - Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' per potenciar substancialment les inversions a l'Àfrica, enfortir el comerç, crear llocs de treball i invertir en educació i habilitats. La plataforma d'alt nivell que es va posar en marxa avui representa una acció concreta d'acord amb aquesta aliança per impulsar les inversions estratègiques i enfortir el paper del sector privat.

anunci

Elżbieta Bieńkowska, comissària del mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes, va dir a Johannesburg: "Si ens referim seriosament a les inversions en energia sostenible a l'Àfrica, necessitem tothom a bord, inclòs el sector privat. La plataforma d'alt nivell obrirà el camí per a això: experts del sector públic, privat, acadèmic i financer debatran conjuntament sobre reptes i barreres a la inversió sostenible en aquesta àrea i ajudaran a abordar-los ".

La Plataforma d'Alt Nivell reuneix operadors públics, privats i financers, així com acadèmics d'Àfrica i Europa. Examinaran desafiaments i interessos estratègics que podrien accelerar l'impacte, especialment per al creixement sostenible i el treball. La plataforma d'alt nivell pretén atraure i impulsar inversions privades responsables i sostenibles cap a l'energia sostenible a l'Àfrica.

Un resultat concret de l'esdeveniment de llançament de plataformes d'alt nivell va ser l'anunci de tres fluxos de treball, 1) que identifiquen les inversions energètiques amb alt impacte per al creixement i la creació d'ocupació, 2), analitzen els riscos d'inversió energètica i proposen directrius polítiques per a una inversió i negoci sostenible. entorn i 3) impulsen els intercanvis entre el sector privat africà i europeu.

anunci

Fons

Mitjançant la reunió d’actors energètics dels sectors públic i privat dels dos continents, la plataforma d’alt nivell fomentarà l’associació entre empreses europees i africanes i donarà suport a l’Aliança Àfrica-UE per a inversions i ocupacions sostenibles. Ajudarà a aprofitar la majoria d’oportunitats al voltant de les inversions en energia sostenible a l’Àfrica, així com a abordar millor els desafiaments i les barreres clau que actualment ho dificulten.

L' Fòrum d'inversió d'Àfrica a Johannesburg va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 i va ser organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament. El Fòrum és el lloc on els patrocinadors del projecte, els prestataris, els prestadors i els inversors del sector públic i privat es reuneixen per accelerar les oportunitats d’inversió d’Àfrica, especialment el sector energètic.

L' 'Aliança Àfrica-Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' es basa en els compromisos assumits durant la Unió Africana - Cimera de la Unió Europea, que va tenir lloc al novembre de l'any passat a Abidjan, on els dos continents van acordar enfortir la seva associació. Defineix els eixos clau d'actuació per a una agenda econòmica més sòlida per a la UE i els seus socis africans.

L'accés a l'energia sostenible té un paper fonamental en el desenvolupament. L'objectiu de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible és donar accés universal als serveis energètics assequibles, fiables i moderns. La UE està decidida a ajudar els països socis a augmentar la generació d'energia renovable i diversificar les seves fonts d'energia, garantint la transició cap a un sistema energètic segur, resistent i sostenible per a tots. La mobilització del sector privat és fonamental per a aquest esforç.

Més informació

Aliança Àfrica-Europa

Seguir llegint

Àfrica

La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat assistència humanitària addicional de 60 milions d’euros per ajudar les persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que s’han enfrontat a nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de la severa sequera.

Aquesta assistència addicional aporta ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d’Àfrica (incloent Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) fins a gairebé un milió de milions d’euros des de principis d’any.

"La situació a la Banya d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament el 2017 i empitjora. Milions de persones lluiten per satisfer les necessitats alimentàries de les seves famílies i de les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea segueix de prop la situació des de llavors aquest nou paquet ajudarà els nostres socis humanitaris a ampliar encara més la resposta i seguirà aportant ajuda salvavides a les persones que ho necessitin ", va dir Christos Stylianides, comissari sobre ajuda humanitària i gestió de crisi.

anunci

La recent ajuda d'assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per augmentar l’assistència alimentària d’emergència i el tractament de la desnutrició. També es recolzarà projectes relacionats amb el subministrament d’aigua, la protecció del bestiar i la resposta als brots. La major part del finançament (40m €) servirà per ajudar els més vulnerables a Somàlia, mentre que 15m € es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d’Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l’escassetat d’aigua. La vegetació és escassa. S’està informant de morts en bestiar, preus aliments elevats i reducció de la renda. Com a resultat de la pobra temporada de pluges, es reduiran considerablement les properes collites i es preveu que la situació empitjori en els propers mesos.

anunci

La sequera es produeix a causa del clima erràtic provocat pel fenomen El Niño el 2015-16. A Etiòpia, va impulsar la major operació de resposta a la sequera de la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats, la majoria dels quals són del Iemen, el Sudan del Sud i Somàlia, i està lluitant per satisfer les seves creixents necessitats.

Des de 2011, la UE ha destinat més d’un milió de milions d’euros a la seva ajuda humanitària als seus socis de la Banya d’Àfrica. Els fons de la UE han ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi per a les persones que tenen una vida amenaçada per la sequera i el conflicte.

No obstant això, l’ajut a les poblacions afectades per la sequera es complica per la llunyania de determinades àrees, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, se'ls demana a totes les parts del conflicte que facilitin l’accés humanitari sense obstacles a les persones que ho necessiten.

Seguir llegint

Ajuda

Assistència #Development Oficial de la UE arriba a nivell més alt mai

publicat

on

Noves xifres confirmen que la Unió Europea i els seus estats membres s’han consolidat el 2016 com a principal donant mundial d’ajuda.

Les xifres preliminars de l'OCDE mostren que l'Assistència oficial al desenvolupament (AOD) proporcionada per la UE i els seus estats membres ha assolit els 75.5 milions d'euros el 2016. Això suposa un augment de l'11% en comparació amb els nivells del 2015. L'assistència de la UE ha augmentat per quart any consecutiu i ha assolit el seu nivell més alt fins ara. El 2016, l’APD col·lectiva de la UE va representar el 0.51% de la Renda Nacional Bruta (RNB) de la UE, després d’haver augmentat del 0.47% el 2015. Això supera significativament la mitjana del 0.21% dels països no pertanyents a la UE membres del Comitè d’Ajuda al Desenvolupament (CAD). .

anunci

Per tant, la Unió Europea i els seus Estats membres han consolidat de nou el seu lloc com a principal donant mundial d’ajuda el 2016.

El comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va dir: “Estic orgullós que la UE segueixi sent el proveïdor líder mundial d’assistència oficial al desenvolupament, una prova clara del nostre compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Fem una crida a tots els actors del desenvolupament per duplicar els seus esforços per fer el mateix. I no ens detenim aquí. Aprofitant les inversions del sector privat, ajudant a mobilitzar recursos nacionals i intensificant els esforços conjunts amb els estats membres de la UE, intentem aprofitar al màxim totes les fonts de finançament per al desenvolupament ".

A 2016, cinc Estats membres de la UE van proporcionar 0.7% o més del seu ingrés nacional brut (RNB) a l’Ajuda oficial al desenvolupament: Luxemburg (1.00%), Suècia (0.94%), Dinamarca (0.75%), Alemanya (0.70%), ha arribat a l’objectiu per primera vegada i al Regne Unit (0.70%). Setze estats membres de la Unió Europea van augmentar la seva AOD en comparació amb la seva RNB, mentre que els estats membres de 5 van reduir la seva AOD i 7 es va mantenir al mateix nivell que l'any passat. En total, els estats membres de 20 van augmentar la seva AOD nominalment per 10.9 milions d’euros, mentre que la disminució d’altres 6 va ascendir a 3.4 milions d’euros.

anunci

El 2016, davant d’una crisi migratòria sense precedents, la UE i els seus estats membres van poder augmentar tant el seu suport als refugiats com la seva “ajuda al desenvolupament” als països en desenvolupament. L’increment global de l’assistència oficial al desenvolupament de la Unió Europea, amb 7.6 milions d’euros, va ser superior a l’increment del cost de refugiats en donants de 1.9 milions d’euros. Només el 25% del creixement de l’APD col·lectiva de la UE entre el 2015 i el 2016 es va deure als costos dels refugiats al país, de manera que hi va haver un creixement de l’APD, fins i tot si s’exclouen aquests costos. L’APD col·lectiva de la UE, excloent els costos dels refugiats als països, va passar de 59.1 milions d’euros el 2015 a 64.8 milions d’euros el 2016, cosa que suposa un augment del 10%.

Fons

L’assistència oficial al desenvolupament segueix sent una font vital de finançament per a molts països en desenvolupament, però és clar que els esforços han d’anar molt més lluny. Aquesta visió, de com hauria d’evolucionar el finançament del desenvolupament per donar suport a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, s’acorda a l’estudi Agenda d'Acció d'Addis Abeba[1] (AAAA).

Com a suport d’aquesta agenda, la Unió Europea (UE) vol augmentar les seves fonts de desenvolupament sostenible, incloent-hi:

- Mobilització de recursos domèstics

- Aprofitar els recursos del sector privat a nivell nacional i internacional per mobilitzar finançament per al desenvolupament del sector privat

- Intensificar els esforços de programació conjunta entre la UE i els seus Estats membres com a forma de millorar l'eficiència, la propietat i l'eficàcia de la cooperació al desenvolupament.

A 2005, la UE i els seus estats membres es van comprometre a augmentar la seva ODA col·lectiva a 0.7% de la Renda nacional bruta de la UE (RNB) per part de 2015. Tot i que la crisi econòmica i les greus pressions pressupostàries a la majoria dels estats membres de la UE fan que la UE no compleixi aquest objectiu ambiciós a 2015, hi ha hagut un creixement real continu de l’APD europeu de gairebé 40 des de 2002. Al maig, 2015, el Consell Europeu va reafirmar el seu compromís per assolir aquest objectiu abans de 2030. La UE també va realitzar esforços per complir de manera col·lectiva l’objectiu d’ODA de 0.15-0.20% del RNB als països menys avançats a curt termini i arribar a 0.20% d’ODA / RNB als PMA per part de 2030.

La promesa d’APD es basa en objectius individuals. Els estats membres que es van unir a la UE abans de 2002 van reafirmar el seu compromís per assolir l'objectiu 0.7% ODA / GNI, tenint en compte les circumstàncies pressupostàries, mentre que els que han aconseguit aquest objectiu es van comprometre a mantenir-se o superar aquest objectiu. Estats membres que es van unir a la UE després que 2002 s'hagi compromès a esforçar-se per augmentar la seva ODA / GNI a 0.33%.

Les dades publicades avui es basen en informació preliminar comunicada pels Estats membres de la UE a l'OCDE ia la Comissió de la UE. L’APO col·lectiva de la UE consisteix en la despesa total de l’APD dels estats membres de la UE de 28 i l’APD de les institucions de la UE que no s’atribueixen als estats membres individuals (és a dir, els recursos propis del Banc Europeu d'Inversions).

Els costos dels refugiats donats als estats membres de la Unió Europea van augmentar de 8.8 milions d’euros (o 12.9% de la ODA col·lectiva de la UE a 2015) fins a € 10.7 mil milions (o 14.2% de la ODA col·lectiva de la UE a 2016). L’augment de l’ODA de la UE dedicada al finançament de costos de refugiats donants reflecteix el fet que a 2015 i 2016, molts països de la UE, davant un augment sense precedents dels refugiats, van proporcionar assistència urgent i suport a un gran nombre de refugiats dins de les seves fronteres. La majoria dels costos relacionats[2] només es pot registrar com a AOD durant el primer any d’estada d’un refugiat.

Hi ha membres de 30 del Comitè d'Assistència al Desenvolupament (DAC), inclosa la Unió Europea, que actua com a membre de ple dret del comitè.

Més informació:

Full de dades: Publicació de noves xifres sobre l'ajut oficial al desenvolupament de 2016

Annex: Assolir els objectius de desenvolupament sostenible de 2030: unir els mitjans d’execució; destacar els primers èxits de la UE en tres àrees clau

Nota de premsa de l'OCDE

[1] L'Agenda d'Acció d'Addis Abeba (AAAA) es va acordar a la tercera Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre finançament per al desenvolupament al juliol de 2015

[2] Veure: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, línia Refugiats IA8.2 en països donants (codi 1820)

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències