Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Síria crisi: la UE compleix amb les promeses i mobilitza més 85 milions d '€ per a Síria i Jordània

COMPARTIR:

publicat

on

Arribats_civils_ferits_a_hospital_AleppoLa Comissió Europea ha assignat una altra part de la recent paquet de 400 milions d’euros per fer front a les conseqüències de la crisi siriana. Aquesta nova assignació està destinada a proporcionar ajuda a la població de Síria, als refugiats sirians i a les comunitats d’acollida que viuen a Jordània, així com als estudiants sirians a Europa. En total, puja a 85 milions d’euros.

Aproximadament la meitat d’aquest suport addicional (40 milions d’euros) que s’acaba d’adoptar es destinarà a Síria; ajudar els grups de la societat civil a proporcionar serveis bàsics (com ara salut, educació, suport psicosocial i gestió de residus), donar suport als esforços d’UNICEF per proporcionar educació a nens sirians vulnerables i desplaçats interns i proporcionar activitats i oportunitats que generin ingressos per guanyar-se la vida a l’interior Síria, en particular per a dones, joves i persones amb discapacitat del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), per exemple. Part del finançament també es destinarà a ajudar la UNESCO a preservar el ric patrimoni cultural del país, actualment afectat i amenaçat pel conflicte.

La major part del finançament restant (40 milions d’euros) es destinarà a Jordània, on ajudarà el país a fer front als 500,000 refugiats del seu territori; ajudant a cobrir els costos afegits al sistema educatiu nacional, que actualment escolaritza 78,000 nens sirians.

Finalment, la resta del finançament (5 milions d’euros) es destinarà al programa Erasmus Mundus, per permetre a més estudiants sirians continuar els seus estudis a les universitats europees.

El comissari per a l'ampliació i la política europea de veïnatge, Štefan Füle, va comentar aquest suport: "Aquest és un pas més per demostrar que no només prometem ajuda, sinó que realment l'entregarem. Seguim al costat del poble sirià. En el nostre finançament ens centrem en proporcionant educació als nens de la regió, però també proporcionem serveis bàsics a tots els afectats per la crisi, tant a Síria com als països veïns que estan sotmesos a una enorme pressió com a conseqüència del vessament de sang i l’afluència de refugiats ”.

La UE i els seus estats membres són el principal donant d'assistència en resposta a la crisi siriana, tant a Síria com als països veïns. En total, la UE ha mobilitzat fins ara més de 1.9 milions d’euros en ajudes de socors i recuperació, tant de la Comissió com dels estats membres.

En la comunicació conjunta de la Comissió Europea i l’Alt Representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat "Cap a un enfocament global de la UE a la crisi siriana", adoptada el 24 de juny de 2013, es va anunciar un augment de l'ajut de la UE de 400 milions d'euros per al 2013. D’aquest paquet d’assistència financera addicional, 250 milions d’euros destinats a donar suport a l’ajut humanitari i 150 milions d’euros destinats a accions de recuperació econòmica i desenvolupament.

anunci

Aquests 150 milions d’euros addicionals en ajuda al desenvolupament s’han convertit ràpidament en projectes concrets i s’ha iniciat la implementació a la regió. Després de l’adopció d’una decisió de 40 milions d’euros destinada a les necessitats d’educació d’emergència per als refugiats al Líban aquest setembre, la Comissió ha llançat altres decisions sobre 85 milions d’euros addicionals per pal·liar l’impacte de la crisi a Síria i Jordània. Els 25 milions d’euros restants per aquest component entraran en funcionament abans de finalitzar l’any 2013.

El nombre total de persones afectades per la guerra civil a Síria i que necessiten ajuda s’acosta a la xifra sense precedents de 9 milions, gairebé la meitat de tota la població. Això fa que la crisi de Síria sigui l’emergència humanitària més gran en dècades.

Dins de Síria, més de 6.8 milions de persones necessiten assistència immediata, inclosos uns 5 milions de desplaçats interns. A més, el nombre de refugiats que han fugit de la guerra de Síria cap als països veïns ha superat la fita espantosa de 2 milions. Més de la meitat d’aquests refugiats són nens.

Fons

Com es gastaran els 40 milions d’euros per a Síria per ajudar la població siriana a fer front als efectes de la crisi i preparar-se per a una recuperació anticipada:

  1. 5 milions d’euros s’utilitzaran per donar suport a les organitzacions de la societat civil que prestin serveis bàsics a la població siriana;
  2. 10 milions d’euros contribuiran a un Fons Fiduciari de múltiples donants de recent creació (iniciat per Alemanya i els Emirats Àrabs Units) creat per proporcionar serveis bàsics a la població en zones de l’oposició al nord de Síria;
  3. 10 milions d'euros recolzaran els esforços d'UNICEF per proporcionar serveis educatius a nens sirians vulnerables i desplaçats internament;
  4. 7.2 milions d'euros respondran a les necessitats d'educació i salut dels refugiats palestins més vulnerables que encara es troben a Síria, en col·laboració amb l'Agència de Treball i Socors de les Nacions Unides (UNRWA);
  5. 5 milions d’euros recolzaran la subsistència i les activitats generadores d’ingressos a Síria amb un enfocament especialitzat en dones, joves i persones amb discapacitat, en col·laboració amb el PNUD;
  6. 2.5 milions d’euros donaran suport a la UNESCO en un esforç per protegir i preservar el ric patrimoni cultural sirià, que ja ha estat danyat i està molt amenaçat pel conflicte actual.

Què farem amb gairebé 40 milions d’euros per Jordània, per ajudar el país a fer front a l’afluència de refugiats al seu territori i, a més de l’assistència humanitària proporcionada pel departament d’ajuda humanitària ECHO de la Comissió:

  1. La UE ha posat a disposició 30 milions d'euros en forma de suport pressupostari extra per al programa continuat del govern jordà de "Suport a la segona fase de la reforma educativa a Jordània". Aquests diners ajudaran a compensar una part dels costos afegits al sistema educatiu nacional: quotes, sous dels professors, doble canvi per al curs escolar 2013-14. A més d’ajudar a sufragar els costos d’escolarització de 78,000 nens refugiats sirians, els fons mitigaran el risc per a la continuada implementació de la reforma educativa a Jordània, que en el context actual està amenaçada.
  2. Un import addicional de 5.4 milions d’euros també es posarà a disposició de la Jordan Economic Development Corporation (JEDCO) per a petites subvencions que generin ocupació entre les comunitats d’acollida de refugiats de les governacions del nord del país.
  3. Un altre import de 4.2 milions d’euros es va posar a disposició del programa d’UNICEF a Jordània per a necessitats urgents relacionades amb l’inici del curs escolar.

Finalment, es proporcionaran 5 milions d’euros addicionals al programa Erasmus Mundus per permetre a més estudiants sirians continuar els seus estudis a les universitats europees. Un mínim de 110 d’ells es beneficiaran d’una beca completa de 3 anys.

Més informació

IP / 13 / 865: Síria: el principal donant de la UE, lidera la resposta a l'ajuda internacional, arribant a 7 milions de persones necessitades, el 25 de setembre de 2013

MEMO / 13 / 822: Contribució addicional de 34 milions d’euros als nens de Síria, ja que la UE es converteix en el principal donant a UNICEF, el 24 de setembre de 2013

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències