Connecteu-vos amb nosaltres

ampliació

finançament addicional de la UE en suport de la normalització de les relacions entre Kosovo i Sèrbia

COMPARTIR:

publicat

on

sèrbia-kosovo-vote-protest.siLa Comissió Europea destinarà fons addicionals en el marc de l'Instrument de preadhesió (IPA) de la UE per donar suport a la implementació del "Primer acord de principis" que regeix la normalització de les relacions entre Kosovo i Sèrbia. El programa especial IPA ajudarà a atendre les necessitats dels municipis de majoria sèrbia de tot Kosovo, amb un èmfasi específic en els municipis del nord. El finançament se centrarà en infraestructures municipals, administració pública, desenvolupament rural i regional, ocupació i protecció del medi ambient. La decisió és destinar inicialment 15 milions d'euros. El possible finançament addicional addicional es determinarà sobre la base d'una avaluació de necessitats contínua. Aquests diners es destinaran a Kosovo a més del seu pressupost anual de 65-70 milions d'euros en el marc del programa IPA de la UE per a aquest any.

El comissari d'Ampliació i Política Europea de Veïnatge, Štefan Füle, va dir: "La implementació de l'Acord del 19 d'abril és vital per a la normalització de les relacions entre Kosovo i Sèrbia i per a les perspectives de la UE d'ambdós. L'acord va confirmar que Kosovo i Sèrbia estan compromesos a avançar en els seus respectius camins de la UE. La UE ha de demostrar que és seriosa en el seu suport a aquest procés, en interès de la pau, l'estabilitat i el benestar de la regió. Per tant, estic encantat que puguem aportar fons addicionals per donar suport a l'acord d'abril".

El 19 d'abril d'enguany, Kosovo i Sèrbia van arribar a un primer acord de principis que regeix la normalització de les seves relacions. L'acord s'ha assolit en el marc del diàleg facilitat per l'HRVP Catherine Ashton i es va complementar al maig amb un pla d'aplicació integral. L'acord preveu l'organització d'eleccions locals a Kosovo el 3 de novembre de 2013, l'establiment d'una associació de municipis de majoria serbia de Kosovo i la integració progressiva de les estructures de justícia i policia al nord de Kosovo en el marc legal i administratiu de Kosovo.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències