Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Consell d'Europa demana a mesura immediata sobre l'accés a l'habitatge

COMPARTIR:

publicat

on

A 25October, el Comitè Europeu de Drets Socials, encarregat d’assegurar que els països compleixin els drets que han subscrit a la Carta Social Revisada del Consell d’Europa, va decidir demanar una mesura immediata contra els Països Baixos. assegurar l’accés nacional a refugis per a persones sense sostre.

Al juliol, 2013, FEANTSA, amb la col·laboració de Fischer Advocaten, va sol·licitar que es prengués una mesura immediata per evitar que les persones sense llar poguessin quedar en perill de serioses i irreparables ferides i garantir el respecte efectiu als drets de les persones sense sostre reconegudes a la Carta social europea. . El dret a l'habitatge està estretament relacionat amb el dret a la vida i el dret a la salut. És obvi que la impossibilitat d’obtenir refugi augmenta el risc de danys greus i irreparables en la salut.

FEANTSA va demanar al Comitè Europeu de Drets Socials que convidés el govern holandès a complir les seves obligacions de respectar i salvaguardar la dignitat i la salut de les persones mitjançant l'aplicació del primer principi de l'habitatge / refugi sense que es requerís complir unes condicions preestablertes. accés al refugi.

El Comitè ha informat el govern holandès que els Països Baixos "han d'adoptar totes les mesures possibles per tal d'evitar un dany seriós i irreparable a la integritat de les persones amb risc immediat de pobresa, mitjançant l'aplicació d'un enfocament coordinat a nivell nacional i municipal. per garantir que es compleixin les seves necessitats bàsiques (refugi); i garantir que totes les autoritats públiques pertinents siguin informades d'aquesta decisió ".

El govern holandès ja ha pres mesures per millorar la situació actual. Han investigat l’aplicació actual del principi d’accés a tot el país enviant clients misteriosos a refugis sense sostre. Aquesta investigació mostra que la immensa majoria de les persones que sol·liciten refugi, si no poden provar una connexió local amb la zona, no reben refugi. Després d’aquesta investigació, el secretari d’Estat holandès per a la salut i el benestar social ha notificat a totes les autoritats locals responsables de polítiques de persones sense llar que haurien de respectar la llei i garantir, juntament amb els refugis sense llar, que l’accés al refugi estigui garantit a tot el país.

És la primera vegada que el Comitè Europeu de Drets Socials sol·licita una mesura immediata a un estat membre. Mostra com les violacions dels drets humans poden tenir conseqüències molt greus quan impliquen grups extremadament vulnerables com les persones sense llar.

Rina Beers, president de FEANTSA, va dir: “La decisió del Consell d'Europa mostra la urgència de la qüestió. L’accés al refugi protegeix les persones sense llar dels riscos greus per a la seva vida i salut. És important que les autoritats nacionals i locals, així com les organitzacions que donin refugi, cooperin estretament en aquesta matèria per garantir l’accés efectiu als refugis per a persones sense sostre ”.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències