Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

La festa de carbassa del Parlament Europeu per Halloween!

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

564574_10153615196745107_1872296343_nSabeu què passa al vostre pegat de carbassa aquesta nit? No tingueu por: la resta de l'any, el Parlament Europeu se n'ocupa. Llegiu com a la característica sobre la reforma de la política agrícola de la UE aquí, agiteu fins al Spotify llista de reproducció i expliqueu al Parlament Europeu com celebrareu Halloween!

anunci

Seguir llegint
anunci

Parlament Europeu

Futur d'Europa: els europeus debaten sobre economia, llocs de treball i educació a Estrasburg

publicat

on

The first of the four European citizens’ panels met in Strasbourg on 17-19 September to discuss the economy, education, culture and the digital revolution.

A total of 200 people came to the European Parliament in Strasbourg for the start of a process that will allow them to formulate recommendations for EU policies in the Conferència sobre el futur d’Europa.

The panel members, selected randomly to represent the diversity of the EU, looked at a broad range of topics including the economy, jobs, social justice, education, culture, young people, sports and the digital transformation.

anunci

In his welcoming remarks, MEP Guy Verhofstadt, co-chair of the Conference's executive board, underlined the historic nature of the event: “It is the first time that European politics will be developed not for the citizens, but by the citizens. Never before has this kind of democratic experience been organised at transnational, pan-European, level”.

Meetings alternated between deliberations in small groups and discussions with all members sitting in Parliament’s plenary chamber. Experts in the different fields shared their views on key developments and challenges.

During its first three-day session of three, the panel established five themes that will be considered in more depth in the following meetings:

anunci
  • Working in Europe
  • Economy for the future
  • A just society
  • Learning in Europe
  • Ethical and safe digital transformation

Each theme was divided into sub-topics. During the next sessions, panel members will be split into groups to work on the sub-topics, as well as hold broader discussions with all panel members.

The panel also selected 20 representatives for the Conference Plenary, where they will present the panel’s conclusions and debate with representatives of the EU institutions and national parliaments.

Participants welcomed the opportunity to talk about the issues facing the EU. Claudia, a teenager from Italy, said: “This is very interesting. I didn't know much about politics and economics, but I am very happy to be here, to meet people from different cultures and discuss a whole range of different problems."

Eduardo, from Spain, said: “It's been an incredible experience. I didn't know what to expect, but I could never imagine something like this. I wish I could have done it 20 years ago."

The second session will be held online on 5-7 November, while the third will take place in person 3-5 December in Dublin.

The other European citizens’ panels will start their work in the coming weekends. The second panel, which focuses on EU democracy, values, rights, rule of law and security, meets from 24 to 26 September.

Citizens' panels 

Seguir llegint

Parlament Europeu

Futur d’Europa: els panells de ciutadans prenen la paraula

publicat

on

Els panells ciutadans es reuniran durant els propers mesos per debatre sobre el futur de la UE i fer recomanacions. Trobar més, assumptes de la UE.

La Conferència sobre el futur d’Europa posa les persones al centre del debat sobre com hauria d’evolucionar la UE per afrontar els reptes futurs. Els panells de ciutadans tenen un paper important a jugar: debatran sobre idees esdeveniments a tota la UE i les propostes presentades a través del Plataforma de conferències i farà recomanacions per discutir-les amb les institucions de la UE i altres parts interessades.

Qui hi participa?

anunci

Hi ha quatre panells de ciutadans europeus, cadascun dels quals inclou 200 ciutadans. Els membres del panell han estat seleccionats aleatòriament, però de manera que reflecteix la diversitat de la UE. Per exemple, hi haurà un nombre igual d’homes i dones a cada panell, a més d’una representació proporcional dels europeus de les zones urbanes i rurals. Els joves d’entre 16 i 25 anys formaran un terç dels membres.

Què es parlarà?

Cada panell tractarà alguns dels temes sobre els quals la gent ha estat convidada a proposar idees:

anunci
  • Economia més forta, justícia social i ocupació / educació, cultura, joventut, esport / transformació digital
  • Democràcia europea / valors i drets, estat de dret, seguretat
  • Canvi climàtic, medi ambient / salut
  • La UE al món / migració

Quan es reuniran els panells ciutadans?

Cadascun dels panells es reunirà tres vegades. Les primeres sessions tindran lloc durant quatre caps de setmana entre el 17 de setembre i el 17 d'octubre a les dependències del Parlament a Estrasburg. Les segones sessions es faran en línia al novembre i les terceres sessions es duran a terme al desembre i gener a ciutats de tota la UE, si la situació de salut ho permet.

El calendari dels quatre panells ciutadans

PanellTemesPrimera sessióSegona sessióTercera sessió
1Economia més forta, justícia social i ocupació / educació, cultura, joventut, esport / transformació digital17 19-setembre5-7 novembre3-5 de desembre (Dublín)
2Democràcia europea / valors i drets, estat de dret, seguretat24 26-setembre12-14 novembre10-12 de desembre (Florència)
3Canvi climàtic, medi ambient / salut1-3 octubre19-21 novembre7-9 de gener (Varsòvia)
4La UE al món / migració15-17 octubre26-28 novembre14-16 de gener (Maastricht)


Quin serà el resultat?

Els grups formaran recomanacions, que es debatran en el Ple de la Conferència que reuneixi ciutadans, representants de les institucions de la UE i parlaments nacionals, així com altres parts interessades. Vint representants de cada panell participaran als plens de la conferència i presentaran el resultat del treball dels panells.

Les sessions del panell on es reuneixen tots els membres es transmetran en línia. Podreu trobar més detalls sobre ells a la plataforma Conference.

Seguir llegint

Parlament Europeu

Unió Europea de la Salut: Millor prevenció de malalties i cooperació transfronterera

publicat

on

Els eurodiputats estan preparats per negociar amb els estats membres per reforçar el marc de prevenció i control de les malalties de la UE i abordar conjuntament les amenaces transfrontereres per a la salut, sessió plenària  ENVI.

La proposta d’ampliació del mandat del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) es va adoptar amb 598 vots a favor, 84 en contra i 13 abstencions. Els estats membres de la UE haurien de desenvolupar plans nacionals de preparació i resposta i proporcionar dades oportunes, comparables i de gran qualitat, segons els diputats. També volen garantir que el mandat de l'ECDC s'estengui més enllà de les malalties transmissibles per cobrir també les principals malalties no transmissibles, com les malalties cardiovasculars i respiratòries, el càncer, la diabetis o les malalties mentals.

La proposta legislativa per enfortir la prevenció, la preparació i la resposta de les crisis a la UE a l’hora d’abordar futures amenaces transfrontereres greus per a la salut es va adoptar amb 594 vots a favor, 85 en contra i 16 abstencions. La crisi del COVID-19 va revelar que cal treballar més a nivell de la UE per donar suport a la cooperació entre els estats membres, en particular les regions frontereres, subratllen els eurodiputats. El text també demana procediments clars i més transparència per a les activitats de contractació conjunta de la UE i els acords de compra relacionats.

anunci

Mireu una gravació del debat del ple (primera part segona part).

Relator Joanna Kopcińska (ECR, PL) va dir: "Les nostres propostes millorarien la cooperació, l'intercanvi d'informació, experiència i bones pràctiques entre els estats membres i la Comissió, el Comitè de Seguretat Sanitària i el propi ECDC. Això conduirà a una millor preparació i coordinació de la resposta a l’hora d’afrontar els reptes de salut. També vam acordar intensificar l’anàlisi i la modelització per donar suport als estats membres en el control dels brots mitjançant la recopilació i el processament de més dades epidemiològiques, tot mantenint la competència nacional clau per a la protecció de la salut ".

“La visió d'una sola salut en totes les polítiques europees ha de guiar tot el nostre sistema de previsió i gestió de les crisis. La crisi del COVID-19 mostra com un problema de salut pública pot afectar el bon funcionament de totes les parts de la societat europea ”, va dir el relator Véronique Trillet-Lenoir (Renova, FR). “Estic totalment d'acord perquè sigui un procediment de compra conjunta de productes mèdics l'estàndard. Pel que fa a la negociació amb la indústria, la UE és més forta quan parla amb una sola veu, en nom de tots els estats membres ”, va afegir.

anunci

Fons

Com a part de la construir una Unió Europea de la Salut, l'11 de novembre de 2020, la Comissió va proposar un nou marc de seguretat sanitària basat en l'experiència relacionada amb el coronavirus. El paquet inclou un proposta de reglament sobre greus amenaces transfrontereres per a la salut I a proposta per reforçar el mandat de la Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties.

Més informació 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències