Connecteu-vos amb nosaltres

Política Europea de Veïnatge

La UE i els seus veïns més propers

COMPARTIR:

publicat

on

9065No només les bones tanques són bons veïns. Les bones relacions es basen en interessos mutus i valors compartits, per això la UE ofereix als seus veïns una relació privilegiada a canvi de reformes econòmiques i polítiques, inclosa el compromís amb valors com la democràcia i els drets humans. Obteniu més informació sobre els 16 països que formen part de la Política Europea de Veïnatge per clic aquí.

Malgrat la crisi econòmica, la UE ha de mantenir el ritme de compromís amb els seus veïns de l'est i del sud i recompensar-los pel progrés amb reformes cas per cas, va insistir el Parlament en una resolució aprovada el 23 d'octubre.

Els eurodiputats van subratllar que el respecte als fonaments de la democràcia és una "línia vermella" que no es pot traspassar sense greus conseqüències i que la UE s'ha de centrar a estimular el desenvolupament de les institucions democràtiques, els partits polítics democràtics i la societat civil del seu veïnat.

Sobre la Política Europea de Veïnatge

La Política Europea de Veïnatge es va posar en marxa l'any 2003 per tal d'aprofundir les relacions amb els 16 països veïns de la UE. Es realitza principalment país per país mitjançant plans d'acció que estableixen agendes de reforma. De moment, 12 d'ells ja han estat adoptats. A canvi de seguir els plans d'acció, els països reben millors oportunitats comercials, possibilitats de viatge més fàcils, suport tècnic i suport financer (18.2 milions d'euros per al 2014-2020).

Una vegada a l'any, la UE avalua el progrés cap als objectius acordats, com ara el bon govern, les reformes econòmiques i socials, l'estat de dret i el respecte dels drets humans. El 2011 es van reforçar les regles per garantir que els països només rebrien més fons a canvi de més reformes.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències