Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Discurs: cap a una zona transatlàntica més dinàmica de creixement i la inversió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

url-1024x945En una conferència organitzada per l'Institut Peterson, SAIS i la Delegació de la UE, Washington DC / US en 29 d'octubre de vicepresident de la Comissió Europea, Viviane Reding (a la foto) va parlar sobre les recents revelacions dels EUA-espionatge, la Trasatlántica i la societat d'inversió (TTIP) i dades protectionand el que Europa espera dels EUA per fixar la confiança danyada.

Dames i cavallers,

Els amics i els socis no es espia l'un a l'altre. Els amics i socis parlen i negocien. Per aconseguir negociacions ambicioses i complexes, cal que hi hagi confiança entre els socis de negociació. Per això estic aquí a Washington: ajudar a reconstruir la confiança.

anunci

Vostè és conscient de la profunda preocupació que els esdeveniments recents sobre temes d'intel·ligència han plantejat entre els ciutadans europeus. Que per desgràcia han sacsejat i danyat la nostra relació.

L'estreta relació entre Europa i els EUA és de gran valor. I com qualsevol associació, s'ha de basar en el respecte i la confiança. L'espionatge, sens dubte, no comporta confiança. Per això, és urgent i imprescindible que els nostres socis prenguin mesures clares per reconstruir la confiança.

Aquest estiu, els EUA i Europa vam començar a negociar una associació de comerç i inversió. L'objectiu és simple: volem donar el major impuls possible a l'economia transatlàntica mitjançant l'obertura dels mercats entre si. L'objectiu és simple, però les negociacions són qualsevol cosa menys simple. Hi ha molts desafiaments per davant. No obstant això, si es manegen bé i sobre la base de la confiança mútua i la confiança dels resultats de les negociacions poden ser val la pena l'esforç.

anunci

Jo et donaré tres raons:

"En primer lloc, l'acord aportaria beneficis econòmics tangibles tant a l'economia nord-americana com a la europea. En segon lloc, amb l'acord podríem reduir la burocràcia i construir un mercat transatlàntic més integrat. I, en tercer lloc, l'acord tindria un impacte positiu en el comerç mundial Amb l’augment del comerç i els ingressos, tothom guanya.

La primera raó, els beneficis econòmics tangibles

Europa és l'economia més gran del món, amb més de 507 milions de consumidors i un PIB de 12 bilions d'euros. Els Estats Units segueixen enrere amb un PIB de 11 bilions d'euros.

Col·loqueu els dos conjunts i obtingueu guanys econòmics significatius.

El creixement econòmic com a resultat de l'acord s'estima en 119 milions d'euros a l'any per a la UE, i 95 milions d'euros a l'any per als EUA .. Aquests beneficis es costen molt poc, ja que seria l'efecte de l'eliminació dels aranzels que fan difícil per comprar i vendre a través de l'Atlàntic.

En temps de dificultats econòmiques cal trobar fonts de creixement que no són una càrrega per a les finances públiques. Impulsar el comerç pot i ha de ser una font de creixement per a les nostres economies. Si es fa correctament es crearà una major oferta i la demanda sense augmentar la despesa pública o l'endeutament. Un TTIP èxit podria ser un paquet d'estímul econòmic.

Tot i que els aranzels entre la UE i els EUA ja són baixos (en mitjana, 4%), la mida combinada de la UE i les economies nord-americanes i el comerç entre ells implica que el desmantellament de les tarifes restants tindria un impacte significatiu en la creació de creixement.

L'associació comercial i inversora transatlàntica podria ser un fort senyal que la UE i els EUA es comprometen a obrir i aprofundir el comerç. Això també seria un signe de lideratge conjunt a escala global.

La segona raó, la construcció d'un mercat transatlàntic més integrat

Els beneficis d'una associació transatlàntica comerç i la inversió podrien anar més enllà de l'augment immediat en el creixement econòmic. Les dues parts podrien també treballar per integrar millor el mercat transatlàntic i la regulació manera es fa.

Les regulacions són les lleis que protegeixen les persones contra els riscos - un risc per a la salut, seguretat, seguretat financera o el medi ambient.

La protecció de les persones és un objectiu important, de manera que els governs de tots dos costats de l'Atlàntic han pres tantes molèsties per construir complexos sistemes de protecció reglamentària.

Però l'acció reguladora intencional o no divergent també arriba a un preu: pot bloquejar que els productes entrin a un mercat declarant-los insegurs. O pot fer que els productes importats siguin més cars afegint costos de compliment injustificats.

La zona de seguretat dels automòbils és un exemple: tots estem d'acord que un cotxe ha de ser segur i que les portes han de ser prou fort com per resistir l'impacte i que les bosses d'aire que hagi de funcionar a la perfecció. No obstant això, la legislació i les normes de seguretat dels automòbils van en molt més detall. Inclou detalls sobre com han de treballar les proves per veure si els nous vehicles compleixen amb tots els requisits. També inclou detalls com la forma d'un maniquí de prova de xoc ha de col·locar durant una prova. Un cop acumulada aquestes diferències es tradueixen més tard en els costos que penalitzen al consumidor.

Aquestes diferències es poden evitar en el futur a través del diàleg normatiu d'hora. El que la UE vol fer amb l'Associació de Comerç i Inversió Transatlàntica és trobar punts en comú que simplifica la feina dels organismes de normalització europeus i americans en el futur per tractar de trobar solucions comunes que permetin un mercat transatlàntic real. Aquest hauria de ser el cas, per exemple, de l'obra en els cotxes elèctrics: de manera que els reguladors treballen a les normes comunes per a les proves de seguretat, sinó també per als endolls i preses necessàries per carregar els cotxes del futur.

La tercera raó, l'impacte positiu en el comerç internacional

Els beneficis de l'acord podria portar per la UE i els EUA no serà a costa de la resta del món. Per contra, la liberalització del comerç entre la UE i els EUA podria impulsar el comerç i els ingressos a tot el món. L'acord té el potencial d'augmentar el PIB a la resta del món per gairebé 100 milions d'euros. L'augment del comerç entre els dos gegants econòmics elevaria la demanda de matèries primeres, components i altres insums produïts per altres països.

L'harmonització de les normes tècniques de la UE i dels Estats Units també podria servir de base per als estàndards mundials: la mida del mercat transatlàntic és tan gran que si tingués un únic conjunt de regles que seria en l'interès d'altres països a adoptar ells també. Ens agradaria establir models d'animar a altres a seguir. D'aquesta manera, només haurien de produir béns seguint un conjunt d'especificacions, pel que el comerç internacional sigui més fàcil i més barat. I ho farien no perquè vulguin vendre els seus productes als nostres mercats, sinó també perquè es veurien els estàndards d'alt nivell transatlàntics com un estàndard d'or.

La UE i els Estats Units ja tenen una relació comercial i d'inversió profunda - cap altra artèria comercial al món està tan integrat com la UE i els EUA .. Més de 2 milions d'euros el valor dels béns i serveis comercialitzats creua l'Atlàntic cada dia.

Una raó important d'aquestes connexions són tan denses és que ja som dues economies molt obertes. Una gran quantitat de la liberalització del comerç ja ha succeït. Aquesta pot ser la primera vegada que Europa i Amèrica se sentin per a una negociació bilateral, sinó que en realitat han estat negociant entre si per eliminar les barreres comercials per 65 anys a l'Organització Mundial del Comerç i el GATT abans.

Protecció de dades

Les relacions entre Europa i els EUA corren molt profundament, tant econòmicament com políticament. La nostra associació no ha caigut del cel. És l'associació comercial més reeixida que mai ha vist el món. L'energia que injecta a les nostres economies es mesura en milions, milers de milions i bilions de llocs de treball, comerç i fluxos d'inversió. L'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió podria millorar les xifres i portar-les a nous màxims.

Però aconseguir-ho no serà fàcil. Hi reptes per aconseguir que es faci i hi ha qüestions que es descarrilar fàcilment. Un d'ells és de dades i la protecció de les dades personals.

Aquest és un tema important a Europa, ja que la protecció de dades és un dret fonamental. La raó d’això es basa en la nostra experiència històrica amb dictadures de dreta i esquerra de l’espectre polític. Han donat lloc a una comprensió comuna a Europa que la privadesa és una part integral de la dignitat humana i la llibertat personal. El control de cada moviment, de cada paraula o de qualsevol missatge de correu electrònic realitzat amb finalitats privades no és compatible amb els valors fonamentals d'Europa ni amb la nostra comprensió comuna d'una societat lliure.

Per aquest motiu, prego contra la protecció de dades a les converses comercials. La protecció de dades no és una burocràcia o una tarifa. És un dret fonamental i, per tant, no és negociable.

La UE té lleis que regulen el dret fonamental a la protecció de dades personals des de 1995. Al gener, 2012, la Comissió Europea es va proposar modernitzar aquestes normes per adaptar-les a l'era d'Internet i obrir encara més el mercat únic de la UE. Fins i tot abans de les revelacions sobre l'escàndol de dades de la NSA, 79% dels europeus estaven preocupats per la manca de protecció de dades a Internet. Les nostres propostes van canviar aquesta preocupació donant a les persones més control sobre la manera com s'utilitzen les seves dades personals.

La setmana passada, el Parlament Europeu va votar aclaparadorament a favor de les propostes. I divendres passat, els líders de la UE van demanar l'adopció oportuna vinent de les propostes com una forma de restaurar i promoure la confiança dels ciutadans i les empreses en l'economia digital.

Les revelacions sobre les activitats de les agències d'intel·ligència nord-americans a Europa i el mal que això ha causat han donat nou l'atenció sobre aquest tema. Hi ha coses que no poden ser justificades per la lluita contra el terrorisme. El concepte de seguretat nacional no vol dir que "tot val": els estats no gaudeixen d'un dret il·limitat de vigilància secreta.

Els líders europeus van reconèixer que divendres passat. I el Parlament Europeu, que ha de votar tots i cada acord de la UE, ja es va demanar la suspensió de l'acord TFTP / SWIFT i seguirà de prop els avenços en les converses TTIP.

Em complau veure que les nostres propostes de protecció de dades també han desencadenat un debat sobre la privadesa als EUA. Al març de l'any passat, immediatament després de fer les propostes, la Casa Blanca va dir que treballaria amb el Congrés per produir "una declaració de drets de privadesa".

"Mai la privadesa ha estat més important que avui, a l'era d'Internet, de la xarxa i dels telèfons intel·ligents" - va dir el president Obama quan va anunciar els seus plans per a la "declaració de drets de privadesa". Estic totalment d’acord amb aquesta afirmació.

Les discussions al Congrés també donen testimoni de la creixent importància que atorga la privadesa als EUA. Més endavant avui coneixeré els membres del Congrés de la política de privadesa bipartidista. Els demanaré un progrés en el procés legislatiu.

Una cosa està clara, només es pot extreure al màxim i fomentar la confiança en l'economia digital amb lleis clares i uniformes.

Una vegada que una sola, conjunt coherent de normes està en el seu lloc a Europa, anem a esperem el mateix dels EUA .. Aquesta és una necessitat per tal de crear una base estable per a fluxos de dades personals entre la UE i els EUA .. La interoperabilitat i l'autoregulació no és suficient. L'esquema existent ha estat criticada per la indústria europea i qüestionat pels ciutadans europeus: Diuen que és poc més que un pedaç que proporciona un vel de legitimitat per a les empreses nord-americanes que l'utilitzen.

Per tant, els fluxos de dades entre la UE i els Estats Units han de confiar en bases jurídiques sòlides per ambdues parts. La reforma en curs de protecció de dades serà el fonament europeu d’un pont de dades sòlid que unirà els Estats Units i Europa. Esperem que els EUA fixin ràpidament el seu costat del pont. És millor tenir un peu constant en un pont que preocupar-se per la marea en un port "segur" o, al cap i a la fi, no tan "segur".

Hi ha un desafiament similar en relació amb les negociacions d'un Acord de protecció de dades i privacitat per a l'intercanvi de dades en el sector d'aplicació de la llei. També és urgent avançar aquí.

Hem estat negociant - El procurador general Eric Holder i jo - ja 2011.

Hi ha hagut més de 15 rondes de negociacions. Però el problema fonamental encara no s'ha resolt: un acord significatiu hauria de garantir un alt nivell de protecció per als ciutadans d'ambdós costats de l'Atlàntic.

L'acord ha d'establir els drets de disposició de les persones les dades estan sent intercanviats a través de l'Atlàntic amb fins policials. S'ha de proporcionar, en particular per a la igualtat de tracte entre la UE i els Estats Units, els ciutadans, inclòs l'accés a un recurs judicial quan es violen els drets. Això no és possible en l'actualitat com l'accés a un recurs judicial als EUA es nega als no residents europeus.

Aquest és un dret que ja gaudeixen cada nord-americà en tota la Unió Europea.

En els dies següents a les primeres revelacions de espionatge de la NSA, el president Obama va dir el següent: "això no s'aplica als ciutadans nord-americans i no s'aplica a les persones que viuen als EUA". Entenc bé que l'objectiu del president era tranquil·litzar l'opinió pública a Amèrica. No obstant això, a Europa, els ciutadans també van escoltar aquest missatge. I ells van entendre: ens preocupa. No som considerats com socis sinó com una amenaça. I llavors entens que com a europeus estem molt preocupats.

Dames i cavallers,

Aquesta percepció no és una condició preexistent molt bona si volem construir una nova associació transatlàntica. Per tant, hem de treballar molt a banda i banda de l’Atlàntic per reconstruir la confiança. Els líders europeus van fer la seva part en la seva cimera de la setmana passada a Brussel·les, on van expressar la seva ira per les recents revelacions d'espionatge. Ho van fer entre ells, a la taula del sopar dels líders, mentre feien servir un llenguatge moderat en públic. Però no ens equivoquem: els EUA hauran de fer la seva part per restablir la confiança. Els Estats Units hauran de demostrar que tracten Europa com un veritable soci. I que es prenen molt seriosament les preocupacions europees sobre privadesa i protecció de dades. Incloure una disposició legal sobre reparació judicial per als ciutadans de la UE, independentment de la seva residència, a la propera Llei de privadesa dels Estats Units és un pas essencial per restablir la confiança entre els socis. I restaurar aquesta confiança serà molt necessari si volem concloure amb èxit les negociacions del TTIP en un futur previsible. En cas contrari, el Parlament Europeu pot decidir rebutjar el TTIP. Encara hi ha temps per evitar que això passi. Però caldran senyals clars i compromisos concrets des d’aquí, des de Washington. Espero que farem progressos substancials en aquest sentit al proper ministeri de justícia de la UE-EUA aquí a Washington a finals de novembre. En depèn un desenvolupament reeixit de la nostra associació transatlàntica.

Economia

L’emissió de bons ecològics reforçarà el paper internacional de l’euro

publicat

on

Els ministres de l'Eurogrup van debatre sobre el paper internacional de l'euro (15 de febrer), després de la publicació de la comunicació de la Comissió Europea (19 de gener), "El sistema econòmic i financer europeu: fomentar la fortalesa i la resiliència".

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, va dir:L'objectiu és reduir la nostra dependència d'altres monedes i enfortir la nostra autonomia en diverses situacions. Al mateix temps, un augment de l'ús internacional de la nostra moneda també implica possibles compromisos, que continuarem supervisant. Durant el debat, els ministres van destacar el potencial de l'emissió de bons verds per millorar l'ús de l'euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir el nostre objectiu de transició climàtica ".

L’Eurogrup ha debatut el tema diverses vegades en els darrers anys des de la Cimera de l’Euro de desembre de 2018. Klaus Regling, el director gerent del Mecanisme europeu d’estabilitat, va dir que la confiança excessiva en el dòlar contenia riscos, posant com a exemples l’Amèrica Llatina i la crisi asiàtica dels 90 També es va referir obliquament a "episodis més recents" on el domini del dòlar significava que les empreses de la UE no podien continuar treballant amb l'Iran davant les sancions dels EUA. Regling creu que el sistema monetari internacional avança lentament cap a un sistema multipolar en el qual seran importants tres o quatre monedes, inclosos el dòlar, l'euro i el renminbi. 

anunci

El comissari europeu per a l’Economia, Paolo Gentiloni, va acordar que el paper de l’euro es podria reforçar mitjançant l’emissió de bons verds que milloren l’ús de l’euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir els nostres objectius climàtics dels fons de la UE de nova generació.

Els ministres van acordar que calia fer una àmplia acció per donar suport al paper internacional de l'euro, que inclogués avenços, entre d'altres, en la Unió Econòmica i Monetària, la Unió Bancària i la Unió dels Mercats de Capitals per garantir el paper internacional de l'euro.

anunci

Seguir llegint

EU

El tribunal europeu de drets humans recolza Alemanya pel cas de l'atac aeri de Kunduz

publicat

on

By

El Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar dimarts (2009 de febrer) una investigació d'Alemanya sobre un mortal atac aeri de 16 a prop de la ciutat afganesa de Kunduz que va ser ordenat per un comandant alemany que complia les seves obligacions de dret a la vida. escriu .

La sentència del tribunal amb seu a Estrasburg rebutja una queixa del ciutadà afganès Abdul Hanan, que va perdre dos fills en l'atac, segons la qual Alemanya no complia la seva obligació d'investigar efectivament l'incident.

El setembre de 2009, el comandant alemany de les tropes de l'OTAN a Kunduz va convocar un avió de combat dels EUA per atacar dos camions de combustible prop de la ciutat que l'OTAN creia que havien estat segrestats pels insurgents talibans.

El govern afganès va dir que en aquell moment van morir 99 persones, inclosos 30 civils. Es calcula que van morir grups de drets independents entre 60 i 70 civils.

anunci

La xifra de morts va sorprendre els alemanys i, finalment, va obligar el seu ministre de Defensa a dimitir per les acusacions d’encobrir el nombre de víctimes civils de cara a les eleccions alemanyes del 2009.

El fiscal general federal d'Alemanya havia constatat que el comandant no incorria en responsabilitat penal, principalment perquè estava convençut quan va ordenar l'atac aeri que no hi havia cap civil.

Perquè ell pogués ser responsable segons el dret internacional, hauria hagut de constatar que havia actuat amb la intenció de provocar víctimes civils excessives.

anunci
El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar l'eficàcia de la investigació d'Alemanya, incloent si establia una justificació per a l'ús letal de la força. No va tenir en compte la legalitat de l'atac aeri.

De les 9,600 tropes de l'OTAN a l'Afganistan, Alemanya té el segon contingent més gran per darrere dels Estats Units.

Un acord de pau del 2020 entre els talibans i Washington demana la retirada de les tropes estrangeres l'1 de maig, però l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, està revisant l'acord després d'un deteriorament de la situació de seguretat a l'Afganistan.

Alemanya es prepara per estendre el mandat de la seva missió militar a l'Afganistan des del 31 de març fins a finals d'aquest any, amb un nivell de tropes que es mantindrà fins a 1,300, segons un projecte de document vist per Reuters.

Seguir llegint

EU

Digitalització dels sistemes de justícia de la UE: la Comissió llança una consulta pública sobre cooperació judicial transfronterera

publicat

on

El 16 de febrer, la Comissió Europea va llançar un consulta pública sobre la modernització dels sistemes de justícia de la UE. La UE pretén donar suport als estats membres en els seus esforços per adaptar i millorar els seus sistemes judicials a l’era digital Cooperació judicial transfronterera de la UE. El comissari de Justícia, Didier Reynders (A la foto) Va dir: “La pandèmia COVID-19 ha posat de relleu la importància de la digitalització, inclosa en el camp de la justícia. Els jutges i els advocats necessiten eines digitals per poder treballar junts de manera més ràpida i eficient.

Al mateix temps, els ciutadans i les empreses necessiten eines en línia per a un accés més fàcil i transparent a la justícia a un cost inferior. La Comissió s’esforça per tirar endavant aquest procés i donar suport als estats membres en els seus esforços, inclòs pel que fa a facilitar la seva cooperació en els procediments judicials transfronterers mitjançant l’ús de canals digitals ”. El desembre de 2020, la Comissió va adoptar un comunicació esbossant les accions i iniciatives destinades a avançar en la digitalització dels sistemes de justícia a tota la UE.

La consulta pública reunirà opinions sobre la digitalització dels procediments civils, comercials i penals transfronterers de la UE. Els resultats de la consulta pública, en què poden participar una àmplia gamma de grups i persones, i que està disponible aquí fins al 8 de maig de 2021, s’alimentarà d’una iniciativa sobre digitalització de la cooperació judicial transfronterera que s’espera a finals d’aquest any, tal com s’ha anunciat a la Programa de treball de la Comissió 2021.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències