Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

UE reforça el seu suport al Sahel durant els pròxims anys

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Sahel_forest_near_Kayes_MaliEl comissari de desenvolupament Andris Piebalgs, durant una visita conjunta a la regió del Sahel, amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon, el president del Banc Mundial, el president del Banc Mundial, el president del Banc Mundial, el president del Banc Mundial, Jim Yong Kim, hauria de donar a conèixer avui els nous fons europeus per a la regió del Sahel. President de la Comissió de la Unió Africana Nkosazana Dlamini-Zuma i el president del Banc Africà de Desenvolupament, Donald Kaberuka.

La nova promesa mostra el compromís de la UE de posar en marxa un enfocament global a la regió del Sahel, que inclou les àrees de cooperació al desenvolupament, ajuda humanitària i suport a la pau i la seguretat, com il·lustra l’estratègia de la UE per a la seguretat i el desenvolupament de el Sahel i el nomenament posterior d'un representant especial de la UE per al Sahel, Michel Reveyrand de Menthon, que acompanya el comissari Piebalgs durant la visita.

Aquest suport d’uns milions de milions d’euros a Burkina Faso, Mali, Mauritània, Níger, Senegal i Txad (subjecte a l’aprovació del Parlament Europeu i del Consell Europeu) tindrà com a objectiu ajudar a aquests països a fer front als reptes específics i complexos de la regió del Sahel : seguretat i estabilitat, desenvolupament i resistència. La governança, l’estat de dret i la seguretat, l’oferta de serveis socials, l’agricultura i la seguretat alimentària, així com el comerç i la integració regional seran al centre dels programes de desenvolupament sobre 5-2014. Els principals sectors s'han identificat conjuntament amb els països beneficiaris i estan en línia amb l’Agenda per al canvi (el pla de la Comissió per centrar la seva ajuda en els països i sectors amb més necessitat).

anunci

El comissari Piebalgs va dir: "El Sahel és una prioritat per a la UE, on mobilitza tots els seus instruments per fer front a una situació complexa. Estem decidits a continuar i augmentar el nostre suport tant als estats com a la gent del Sahel. El nostre enfocament es basa en el principi que la seguretat és un requisit previ per al creixement; sense ella no hi pot haver desenvolupament ".

La visita conjunta d’alt nivell, la primera que inclou cinc líders d’entre les institucions multilaterals i les organitzacions més actives en el camp de la seguretat i el desenvolupament al Sahel, comença avui a Mali, abans de continuar al Níger, Burkina Faso i el Txad, i inclourà reunions amb presidents, ministres, membres de les assemblees nacionals, líders de grups de la societat civil i representants del sector privat a la regió. "Estic encantat de la presència de tants socis importants: demostra realment el nivell de compromís que tenim tots per treballar junts i coordinar els nostres esforços", va afegir el comissari.

L’assistència humanitària també es proporcionarà segons les necessitats. La UE va comprometre 500 milions d'euros de finançament humanitari per al Sahel des de 2008 a 2013. A 2013, 5.5 milions de persones insegures per aliments rebran ajuda.

anunci

Aquesta visita també suposarà un nou impuls a l'associació internacional per a la resiliència a la regió del Sahel (Alliance Globale pour l'Initiative Resilience - AGIR), llançada amb l'objectiu d'ajudar els països socis a abordar les causes profundes i les conseqüències de la inseguretat alimentària crònica.

Fons

Els 5 milions d’euros anunciats avui inclouen 3.9 milions d’euros per a ajudes bilaterals per als països del Sahel (Burkina Faso, Txad, Mali, Mauritània, Níger i Senegal) a través del 11th European Development Development Fund (EDF) 2014-2020 i altres instruments financers 1.15 mil milions d’euros de programes regionals.

Una estratègia per a la seguretat i el desenvolupament

El Sahel és una de les regions més pobres del món i és especialment vulnerable a la majoria de les plagues que dificulten l’autoritat de l’Estat i la capacitat dels estats per oferir serveis bàsics, promoure una participació política àmplia i enfortir l’estat de dret.

Des de març, 2011, la UE ha estat implementant una estratègia integrada per a la seguretat i el desenvolupament a la regió. Es centra en quatre línies d’acció: desenvolupament (1), bon govern i resolució de conflictes interns; (2) polític i diplomàtic; (3) seguretat i estat de dret; (4) contra l’extremisme violent.

Aquesta estratègia ha demostrat ser una eina molt valuosa per configurar una posició comuna de la UE i una aproximació comuna a aquesta crisi i mobilitzar considerables esforços europeus addicionals en matèria de desenvolupament i seguretat, així com dinamitzar els esforços i la coordinació interna en aquest sentit. A tall d’exemple, es van llançar tres missions importants de Seguretat Comuna i Política de Defensa (o PSDC) a la regió més àmplia; successivament EUCAP SAHEL Níger, la missió de formació de la Unió Europea a Mali (EUTM) Mali i l'Assistència de gestió de fronteres de la UE (EUBAM) a Líbia com a país fronterer del Sahel.

La UE també ha mobilitzat recursos financers addicionals per a projectes relacionats amb el desenvolupament i la seguretat per valor de 167 milions d'euros. Avui en dia, aquesta estratègia continua proporcionant les bases adequades per a l’acció de la UE i serà important estendre el seu abast a altres països del Sahel en el futur, com ara els veïns de Mali, Mauritània i Níger. Tot i això, s’ha d’interpretar i adaptar per ajudar els socis de la UE a la regió més àmplia del Sahel-Sàhara a fer front als principals reptes de seguretat i desenvolupament i coordinar l’acció i el suport internacional.

La UE també ha contribuït substancialment a la construcció de xarxes d’infraestructures a la regió amb els nostres socis i ajudarà a millorar significativament la governança i la gestió de la xarxa de transport existent. Un resultat important serà mobilitzar recursos i aprofitar les inversions a la regió mitjançant la combinació de subvencions i préstecs.

Abordar les causes fonamentals i enfortir la resistència a la crisi

La crisi del Sahel prové de pluges pobres, collites fallides, augment dels preus dels aliments i agreujada pels treballadors migrants que tornen de Líbia sense ingressos ni ocupació. A més, la inseguretat i el terrorisme a la regió se sumen a les dificultats i afecten els moviments dels treballadors humanitaris.

Per ajudar els països de la regió del Sahel a abordar les causes profundes i les conseqüències de la inseguretat alimentària crònica, la Comissió Europea va llançar una aliança internacional per a la resiliència a la regió del Sahel (Alliance Globale pour l'Initiative Resilience - AGIR) el 2012, juntament amb governs, organitzacions regionals, agències de les Nacions Unides i altres organismes humanitaris i de desenvolupament.

Les Nacions Unides, el Banc Mundial, el Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Africana i la UE han confirmat tots els seus compromisos amb el full de ruta regional AGIR. La iniciativa AGIR-Sahel ha fixat l’ambiciós objectiu de mobilitzar 750 milions d’euros durant els propers anys 3. La UE ja ha anunciat 1.5 mil milions d'euros en programes regionals i nacionals sobre 2014 -2020 per desenvolupar i implementar estratègies nacionals de resiliència als països de l'Àfrica occidental.

Per obtenir més informació sobre l’Estratègia de la UE per a la seguretat i el desenvolupament al Sahel, clic aquí.

IP / 12 / 1052: La UE posa la resiliència al centre del seu treball en la lluita contra la fam i la pobresa.

ACP

#AfricaEuropeAlliance: impulsar les inversions en energia sostenible a #Africa

publicat

on

Una nova iniciativa de plataforma d'alt nivell reuneix a actors clau en el sector de l'energia sostenible dels sectors públic i privat d'Europa i Àfrica.

Al Fòrum d'Inversió d'Àfrica de Johannesburg organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament, la Unió Europea i la Unió Africana han llançat la plataforma d'alt nivell UE-Àfrica sobre inversions en energia sostenible a l'Àfrica.

Durant la seva Estat de la Unió El president Juncker ha anunciat el nou 'Aliança Àfrica - Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' per potenciar substancialment les inversions a l'Àfrica, enfortir el comerç, crear llocs de treball i invertir en educació i habilitats. La plataforma d'alt nivell que es va posar en marxa avui representa una acció concreta d'acord amb aquesta aliança per impulsar les inversions estratègiques i enfortir el paper del sector privat.

anunci

Elżbieta Bieńkowska, comissària del mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes, va dir a Johannesburg: "Si ens referim seriosament a les inversions en energia sostenible a l'Àfrica, necessitem tothom a bord, inclòs el sector privat. La plataforma d'alt nivell obrirà el camí per a això: experts del sector públic, privat, acadèmic i financer debatran conjuntament sobre reptes i barreres a la inversió sostenible en aquesta àrea i ajudaran a abordar-los ".

La Plataforma d'Alt Nivell reuneix operadors públics, privats i financers, així com acadèmics d'Àfrica i Europa. Examinaran desafiaments i interessos estratègics que podrien accelerar l'impacte, especialment per al creixement sostenible i el treball. La plataforma d'alt nivell pretén atraure i impulsar inversions privades responsables i sostenibles cap a l'energia sostenible a l'Àfrica.

Un resultat concret de l'esdeveniment de llançament de plataformes d'alt nivell va ser l'anunci de tres fluxos de treball, 1) que identifiquen les inversions energètiques amb alt impacte per al creixement i la creació d'ocupació, 2), analitzen els riscos d'inversió energètica i proposen directrius polítiques per a una inversió i negoci sostenible. entorn i 3) impulsen els intercanvis entre el sector privat africà i europeu.

anunci

Fons

Mitjançant la reunió d’actors energètics dels sectors públic i privat dels dos continents, la plataforma d’alt nivell fomentarà l’associació entre empreses europees i africanes i donarà suport a l’Aliança Àfrica-UE per a inversions i ocupacions sostenibles. Ajudarà a aprofitar la majoria d’oportunitats al voltant de les inversions en energia sostenible a l’Àfrica, així com a abordar millor els desafiaments i les barreres clau que actualment ho dificulten.

L' Fòrum d'inversió d'Àfrica a Johannesburg va tenir lloc del 7 al 9 de novembre de 2018 i va ser organitzat pel Banc Africà de Desenvolupament. El Fòrum és el lloc on els patrocinadors del projecte, els prestataris, els prestadors i els inversors del sector públic i privat es reuneixen per accelerar les oportunitats d’inversió d’Àfrica, especialment el sector energètic.

L' 'Aliança Àfrica-Europa per a la inversió i l'ocupació sostenibles' es basa en els compromisos assumits durant la Unió Africana - Cimera de la Unió Europea, que va tenir lloc al novembre de l'any passat a Abidjan, on els dos continents van acordar enfortir la seva associació. Defineix els eixos clau d'actuació per a una agenda econòmica més sòlida per a la UE i els seus socis africans.

L'accés a l'energia sostenible té un paper fonamental en el desenvolupament. L'objectiu de la 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible és donar accés universal als serveis energètics assequibles, fiables i moderns. La UE està decidida a ajudar els països socis a augmentar la generació d'energia renovable i diversificar les seves fonts d'energia, garantint la transició cap a un sistema energètic segur, resistent i sostenible per a tots. La mobilització del sector privat és fonamental per a aquest esforç.

Més informació

Aliança Àfrica-Europa

Seguir llegint

Àfrica

La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat assistència humanitària addicional de 60 milions d’euros per ajudar les persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que s’han enfrontat a nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de la severa sequera.

Aquesta assistència addicional aporta ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d’Àfrica (incloent Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) fins a gairebé un milió de milions d’euros des de principis d’any.

"La situació a la Banya d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament el 2017 i empitjora. Milions de persones lluiten per satisfer les necessitats alimentàries de les seves famílies i de les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea segueix de prop la situació des de llavors aquest nou paquet ajudarà els nostres socis humanitaris a ampliar encara més la resposta i seguirà aportant ajuda salvavides a les persones que ho necessitin ", va dir Christos Stylianides, comissari sobre ajuda humanitària i gestió de crisi.

anunci

La recent ajuda d'assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per augmentar l’assistència alimentària d’emergència i el tractament de la desnutrició. També es recolzarà projectes relacionats amb el subministrament d’aigua, la protecció del bestiar i la resposta als brots. La major part del finançament (40m €) servirà per ajudar els més vulnerables a Somàlia, mentre que 15m € es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d’Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l’escassetat d’aigua. La vegetació és escassa. S’està informant de morts en bestiar, preus aliments elevats i reducció de la renda. Com a resultat de la pobra temporada de pluges, es reduiran considerablement les properes collites i es preveu que la situació empitjori en els propers mesos.

anunci

La sequera es produeix a causa del clima erràtic provocat pel fenomen El Niño el 2015-16. A Etiòpia, va impulsar la major operació de resposta a la sequera de la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats, la majoria dels quals són del Iemen, el Sudan del Sud i Somàlia, i està lluitant per satisfer les seves creixents necessitats.

Des de 2011, la UE ha destinat més d’un milió de milions d’euros a la seva ajuda humanitària als seus socis de la Banya d’Àfrica. Els fons de la UE han ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi per a les persones que tenen una vida amenaçada per la sequera i el conflicte.

No obstant això, l’ajut a les poblacions afectades per la sequera es complica per la llunyania de determinades àrees, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, se'ls demana a totes les parts del conflicte que facilitin l’accés humanitari sense obstacles a les persones que ho necessiten.

Seguir llegint

Ajuda

Assistència #Development Oficial de la UE arriba a nivell més alt mai

publicat

on

Noves xifres confirmen que la Unió Europea i els seus estats membres s’han consolidat el 2016 com a principal donant mundial d’ajuda.

Les xifres preliminars de l'OCDE mostren que l'Assistència oficial al desenvolupament (AOD) proporcionada per la UE i els seus estats membres ha assolit els 75.5 milions d'euros el 2016. Això suposa un augment de l'11% en comparació amb els nivells del 2015. L'assistència de la UE ha augmentat per quart any consecutiu i ha assolit el seu nivell més alt fins ara. El 2016, l’APD col·lectiva de la UE va representar el 0.51% de la Renda Nacional Bruta (RNB) de la UE, després d’haver augmentat del 0.47% el 2015. Això supera significativament la mitjana del 0.21% dels països no pertanyents a la UE membres del Comitè d’Ajuda al Desenvolupament (CAD). .

anunci

Per tant, la Unió Europea i els seus Estats membres han consolidat de nou el seu lloc com a principal donant mundial d’ajuda el 2016.

El comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va dir: “Estic orgullós que la UE segueixi sent el proveïdor líder mundial d’assistència oficial al desenvolupament, una prova clara del nostre compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Fem una crida a tots els actors del desenvolupament per duplicar els seus esforços per fer el mateix. I no ens detenim aquí. Aprofitant les inversions del sector privat, ajudant a mobilitzar recursos nacionals i intensificant els esforços conjunts amb els estats membres de la UE, intentem aprofitar al màxim totes les fonts de finançament per al desenvolupament ".

A 2016, cinc Estats membres de la UE van proporcionar 0.7% o més del seu ingrés nacional brut (RNB) a l’Ajuda oficial al desenvolupament: Luxemburg (1.00%), Suècia (0.94%), Dinamarca (0.75%), Alemanya (0.70%), ha arribat a l’objectiu per primera vegada i al Regne Unit (0.70%). Setze estats membres de la Unió Europea van augmentar la seva AOD en comparació amb la seva RNB, mentre que els estats membres de 5 van reduir la seva AOD i 7 es va mantenir al mateix nivell que l'any passat. En total, els estats membres de 20 van augmentar la seva AOD nominalment per 10.9 milions d’euros, mentre que la disminució d’altres 6 va ascendir a 3.4 milions d’euros.

anunci

El 2016, davant d’una crisi migratòria sense precedents, la UE i els seus estats membres van poder augmentar tant el seu suport als refugiats com la seva “ajuda al desenvolupament” als països en desenvolupament. L’increment global de l’assistència oficial al desenvolupament de la Unió Europea, amb 7.6 milions d’euros, va ser superior a l’increment del cost de refugiats en donants de 1.9 milions d’euros. Només el 25% del creixement de l’APD col·lectiva de la UE entre el 2015 i el 2016 es va deure als costos dels refugiats al país, de manera que hi va haver un creixement de l’APD, fins i tot si s’exclouen aquests costos. L’APD col·lectiva de la UE, excloent els costos dels refugiats als països, va passar de 59.1 milions d’euros el 2015 a 64.8 milions d’euros el 2016, cosa que suposa un augment del 10%.

Fons

L’assistència oficial al desenvolupament segueix sent una font vital de finançament per a molts països en desenvolupament, però és clar que els esforços han d’anar molt més lluny. Aquesta visió, de com hauria d’evolucionar el finançament del desenvolupament per donar suport a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, s’acorda a l’estudi Agenda d'Acció d'Addis Abeba[1] (AAAA).

Com a suport d’aquesta agenda, la Unió Europea (UE) vol augmentar les seves fonts de desenvolupament sostenible, incloent-hi:

- Mobilització de recursos domèstics

- Aprofitar els recursos del sector privat a nivell nacional i internacional per mobilitzar finançament per al desenvolupament del sector privat

- Intensificar els esforços de programació conjunta entre la UE i els seus Estats membres com a forma de millorar l'eficiència, la propietat i l'eficàcia de la cooperació al desenvolupament.

A 2005, la UE i els seus estats membres es van comprometre a augmentar la seva ODA col·lectiva a 0.7% de la Renda nacional bruta de la UE (RNB) per part de 2015. Tot i que la crisi econòmica i les greus pressions pressupostàries a la majoria dels estats membres de la UE fan que la UE no compleixi aquest objectiu ambiciós a 2015, hi ha hagut un creixement real continu de l’APD europeu de gairebé 40 des de 2002. Al maig, 2015, el Consell Europeu va reafirmar el seu compromís per assolir aquest objectiu abans de 2030. La UE també va realitzar esforços per complir de manera col·lectiva l’objectiu d’ODA de 0.15-0.20% del RNB als països menys avançats a curt termini i arribar a 0.20% d’ODA / RNB als PMA per part de 2030.

La promesa d’APD es basa en objectius individuals. Els estats membres que es van unir a la UE abans de 2002 van reafirmar el seu compromís per assolir l'objectiu 0.7% ODA / GNI, tenint en compte les circumstàncies pressupostàries, mentre que els que han aconseguit aquest objectiu es van comprometre a mantenir-se o superar aquest objectiu. Estats membres que es van unir a la UE després que 2002 s'hagi compromès a esforçar-se per augmentar la seva ODA / GNI a 0.33%.

Les dades publicades avui es basen en informació preliminar comunicada pels Estats membres de la UE a l'OCDE ia la Comissió de la UE. L’APO col·lectiva de la UE consisteix en la despesa total de l’APD dels estats membres de la UE de 28 i l’APD de les institucions de la UE que no s’atribueixen als estats membres individuals (és a dir, els recursos propis del Banc Europeu d'Inversions).

Els costos dels refugiats donats als estats membres de la Unió Europea van augmentar de 8.8 milions d’euros (o 12.9% de la ODA col·lectiva de la UE a 2015) fins a € 10.7 mil milions (o 14.2% de la ODA col·lectiva de la UE a 2016). L’augment de l’ODA de la UE dedicada al finançament de costos de refugiats donants reflecteix el fet que a 2015 i 2016, molts països de la UE, davant un augment sense precedents dels refugiats, van proporcionar assistència urgent i suport a un gran nombre de refugiats dins de les seves fronteres. La majoria dels costos relacionats[2] només es pot registrar com a AOD durant el primer any d’estada d’un refugiat.

Hi ha membres de 30 del Comitè d'Assistència al Desenvolupament (DAC), inclosa la Unió Europea, que actua com a membre de ple dret del comitè.

Més informació:

Full de dades: Publicació de noves xifres sobre l'ajut oficial al desenvolupament de 2016

Annex: Assolir els objectius de desenvolupament sostenible de 2030: unir els mitjans d’execució; destacar els primers èxits de la UE en tres àrees clau

Nota de premsa de l'OCDE

[1] L'Agenda d'Acció d'Addis Abeba (AAAA) es va acordar a la tercera Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre finançament per al desenvolupament al juliol de 2015

[2] Veure: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, línia Refugiats IA8.2 en països donants (codi 1820)

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències