Connecteu-vos amb nosaltres

Parlament Europeu

Bowles: "La resposta general de la Troika a la crisi ha mancat de transparència i de vegades de credibilitat"

COMPARTIR:

publicat

on

20131104PHT23618_width_600Quin èxit ha tingut la política de l’anomenada Troika en la lluita contra la crisi dels països més afectats de la zona euro? Una audiència organitzada pel comitè econòmic el dimarts 5 de novembre estudiarà això. Els debats se centraran en la situació a Irlanda, Xipre, Espanya, Eslovènia, Grècia, Portugal i Itàlia, així com en la legitimitat democràtica de les reformes sol·licitades. La presidenta del comitè, Sharon Bowles (A la foto) va parlar abans de l’audició.
Per evitar l’impagament, aquests estats membres han necessitat ajuda del mecanisme europeu d’estabilitat. La Troika, que està formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), ha estat l’encarregada de comprovar si aquests països duen a terme les reformes econòmiques sovint doloroses, incloses les retallades pressupostàries, necessàries per seguir tenint dret a aquest suport.
Bowles, membre britànic del grup ALDE, ha parlat del que veu la necessitat de revisar com la Troika ha manejat la crisi.Creieu que la política de la Troika ha ajudat els estats membres amb problemes a superar la crisi del deute i la recessió?
Tot i que hi ha signes positius als països del programa gràcies a l’esforç concertat dels governs i de la gent, la resposta global de la Troika a la crisi ha mancat de transparència i, de vegades, de credibilitat. Seguint l’experiència de Xipre, és evident que la Troika ha d’estar més coordinada en la seva tasca i que s’ha de revisar la seva forma de treballar. No podem prendre decisions que afecten el cor d’una nació en una habitació fosca a la profunditat de la nit, sense que ningú es faci responsable de les repercussions. La Troika ha de respondre de les seves decisions i de l’impacte d’aquestes decisions en una nació.

Per què és necessària i pertinent l’audiència d’aquesta setmana?

Aquesta audiència marca la primera etapa en els debats previs a l'informe d'investigació del nostre comitè sobre el paper i les operacions de la Troika. Els eurodiputats tindran l'oportunitat de preguntar als representants del BCE i de la Comissió Europea sobre el funcionament intern de la Troika. Malauradament, però, l'FMI, a causa de les seves normes internes, no participarà en el debat malgrat la crida contínua del Parlament a discussions obertes i transparents amb tots els membres de la Troika. En aquesta audiència també es debatrà sobre la ruptura del vincle entre els bancs i els sobirans i sobre com restablir la competitivitat i el creixement, amb especial atenció a l’impacte social als països del programa. El comitè econòmic treballarà dur per garantir que aquest informe d’investigació s’acabi abans d’acabar el mandat.

Seguiu la reunió abans de fent clic aquí (des de 15h30 CET).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències