Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La UE i els EUA sostenen segona ronda de negociacions comercials a Brussel·les el 11 15-novembre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

iStock_000009920511Small-612x336El novembre de 4, la UE i els Estats Units van anunciar que celebraran una segona ronda de les converses de l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions (TTIP) a Brussel·les de 11 – 15 2013 de novembre. La ronda de negociacions durant tota la setmana substitueix les converses previstes inicialment per al 7-11 d'octubre, que es van ajornar a causa de la parada del govern nord-americà. Aquesta ronda de negociacions tornarà a posar plenament en marxa el procés de discussió del TTIP quant a la planificació temporal de la negociació.

S'espera que els equips de negociadors de qualsevol banda de l'Atlàntic discutiran serveis, inversions, energia i matèries primeres i qüestions reguladores. La sessió de negociacions sobre contractació pública s'havia celebrat abans del tancament.

Les converses a Brussel·les seran seguides per una tercera ronda de negociacions que se celebrarà a Washington DC la setmana de desembre de 16.

anunci

Informació per als grups d'interès

La Comissió Europea organitzarà una sessió informativa per a les parts interessades durant la segona ronda de negociacions el divendres 15 de novembre. Les organitzacions no governamentals, grups de consumidors, sindicats, organitzacions professionals, empreses i altres organitzacions de la societat civil tindran l'oportunitat d'intercanviar punts de vista amb els principals negociadors d'ambdues parts. Els participants es poden inscriure aquí.

Informació per als mitjans de comunicació

anunci

Divendres 15 novembre, a 15h30, els principals negociadors Ignacio Garcia Bercero i Dan Mullaney informaran els mitjans de comunicació en una conferència de premsa a la Comissió Europea. La roda de premsa es difondrà a Europa per satèl·lit (EbS) per a les emissores i es podrà seguir en directe a través d’un corrent de web.

Fons

La segona ronda de converses segueix les negociacions amb èxit de 8-12 de juliol (IP / 13 / 691).

L’objectiu del Partenariat d’Inversions i Comerç Transatlàntic és liberalitzar el comerç i la inversió entre la UE i els EUA. S'espera que produeixi més llocs de treball i creixement i ajudarà Europa a recuperar-se a llarg termini de la crisi econòmica.

La UE i els Estats Units constitueixen el 40% de la producció econòmica mundial i les seves relacions econòmiques bilaterals ja són la més gran del món. Un estudi independent del Centre de Recerca de Polítiques Econòmiques, Londres, preveu que un acord ambiciós i complet pogués veure a la UE guanyar 119 milions d’euros anuals un cop hagi estat completament implementada. Les exportacions de la UE cap als EUA podrien augmentar per 28%, obtenint exportadors de béns i serveis un extra de 187 milions d’euros anuals. Els consumidors també es beneficiaran d’una família mitjana de quatre que viuen a la Unió Europea i que s’aconseguiran uns € 545 cada any (MEMO / 13 / 211).

La Unió Europea i els Estats Units tenen la mirada posada en alguna cosa més que eliminar els aranzels. Els aranzels entre ells ja són baixos (de mitjana només un 4%), de manera que els principals obstacles per al comerç es troben "darrere de la frontera" en la normativa, les barreres no aranzelàries i la burocràcia. Les estimacions indiquen que el 80% dels guanys potencials globals potencials d'un acord comercial provindran de la reducció dels costos imposats per la burocràcia i la regulació, així com de la liberalització del comerç de serveis i la contractació pública.

La millora de la cooperació reguladora tindrà com a objectiu crear regulacions similars a banda i banda de l’Atlàntic en lloc d’haver d’intentar adaptar-les en una etapa posterior. L’objectiu és construir un mercat transatlàntic més integrat, tot respectant el dret de cada part a regular de manera que garanteixi la protecció de la salut, la seguretat i el medi ambient a un nivell que consideri adequat. Les dues parts esperen que, alineant els seus estàndards nacionals, puguin establir el punt de referència per al desenvolupament de normes mundials. Aquesta mesura seria clarament beneficiosa per als exportadors tant de la UE com dels Estats Units, però també enfortiria el sistema comercial multilateral.

Més informació

Tots els documents sobre les negociacions de l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions.

TTIP: la part reguladora

"Solving the Regulatory Puzzle" - Discurs del comissari comercial de la UE, Karel De Gucht, 10 d'octubre de 2013

Estudi independent sobre els beneficis de l’acord comercial entre la UE i els EUA

Més informació sobre les relacions comercials de la UE amb els Estats Units.

Croàcia

Canvi d’euros: acord amb Croàcia sobre passos pràctics per a l’inici de la producció de monedes en euro

publicat

on

La Comissió Europea i els estats membres de la zona euro han signat un memoràndum d’entesa (MoU) amb Croàcia en què es detallen els passos pràctics que permetran al país començar a produir monedes d’euro quan rebi el vistiplau per unir-se a la zona euro. Això representa una fita important en els esforços de Croàcia per unir-se a la zona euro.

El MoU va ser signat pel vicepresident executiu Valdis Dombrovskis, el comissari Gentiloni, el president de l’Eurgrup, Paschal Donohoe, i el governador del Banc Nacional de Croàcia, Boris Vujčić, en una cerimònia posterior a la reunió de l’Eurogrup que va tenir lloc avui a Brdo, Eslovènia.

El memorandum d’autorització permet a Croàcia, amb l’assistència de la Comissió i els estats membres de la zona euro, dur a terme tots els preparatius necessaris abans i fins a l’encunyació real de les monedes d’euro. Aquests inclouen, entre d’altres: la selecció per part de Croàcia dels dissenys nacionals de monedes d’euro segons els procediments nacionals; l’adquisició i producció d’eines d’encunyació i proves de monedes; i disposicions per a la distribució de monedes d'euro i la retirada de la kuna croata durant el canvi.

anunci

El vicepresident executiu, Valdis Dombrovskis, va dir: "Em complau signar aquest memoràndum que permetrà a Croàcia iniciar els preparatius per a l'encunyació de monedes de prova d'euro, marcant una altra fita en el viatge cap a l'adhesió a l'euro. La Comissió continua donant suport a Croàcia en els seus esforços per unir-se a la zona de l'euro, de la qual se'n beneficiarà enormement. No obstant això, abans que pugui adoptar la moneda única d'Europa, Croàcia primer ha de complir tots els criteris de Maastricht i continuar avançant en els preparatius tècnics ".

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "La signatura d'aquest memoràndum és un important pas simbòlic però també pràctic en el camí de Croàcia per unir-se a l'euro. Saludo la ferma determinació de Croàcia d’accedir a la zona de l’euro, que és on pertany el país. La Comissió continuarà donant suport a Croàcia en els seus preparatius i els seus esforços per complir els criteris de convergència ".

Fons

anunci

Croàcia encara no és membre de la zona euro. No obstant això, la kuna forma part del mecanisme de tipus de canvi (ERM II) des del 10 de juliol de 2020.

La signatura d’aquest memorandum d’interès és un dels passos preparatoris normals quan un estat que no pertany a la zona de l’euro té la intenció d’adherir-se a la zona euro. A causa de la complexitat de les tasques relacionades amb la producció de monedes d'euro, els estats membres que pretenen sumar-se han de començar a preparar-se amb molta antelació a la decisió del Consell d'eliminar la derogació de la seva participació a l'euro. Això no prejutjarà la decisió del Consell sobre l'aixecament de la derogació d'acord amb l'article 140, apartat 2, del TFUE.

La signatura del MoU permet a Croàcia rebre la documentació tècnica necessària per encunyar monedes de prova d’euro, que s’utilitzen per verificar l’adequació tècnica de futures monedes en euros per a màquines expenedores i de processament de monedes. La moneda nacional de la Comissió i de la zona de l’euro també transferirà a Croàcia els drets d’autor i les eines d’encunyació necessàries. En el passat, també s'havien signat protocols d'enteniment equivalents amb Eslovènia, Xipre, Malta, Estònia, Letònia i Lituània.

Més informació

Croàcia i l'euro

La Comissió celebra l'entrada de Bulgària i Croàcia al mecanisme de tipus de canvi II

Seguir llegint

Dieta

Els eurodiputats demanen una estratègia alimentària de la UE per promoure dietes riques en plantes

publicat

on

Dues poderoses comissions del Parlament Europeu van demanar a la Comissió Europea que promogués dietes saludables riques en plantes com a part d’una estratègia alimentària sostenible de la UE. L’ONG Compassion in World Farming UE acull amb satisfacció aquesta convocatòria, ja que són necessàries mesures ambicioses per millorar els nostres sistemes alimentaris en benefici de les persones, els animals i el planeta.

El Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i el Comitè d’Agricultura i Desenvolupament Rural van adoptar una posició conjunta sobre la política alimentària de la Comissió Europea, la Estratègia Farm to Fork per a un sistema alimentari 'just, saludable i respectuós amb el medi ambient'.

Es necessita un "canvi en els patrons de consum a tota la població", com ara "un augment del consum d'aliments [...] d'origen vegetal", van subratllar els dos comitès, destacant la necessitat d'abordar el "consum excessiu de carn" i altres productes poc saludables per a la benefici de la nostra salut, el medi ambient i el benestar dels animals (paràgraf 20).

anunci

De fet, 20 empreses càrnies i lactis emeten més gasos d'efecte hivernacle que Alemanya, Gran Bretanya o França, tal com va destacar a principis d'aquesta setmana nou informe de Heinrich Böll Stiftung, Amics de la Terra Europa i Bund für Umwelt und Naturschutz. Científics subratllar que l'acció urgent per promoure dietes riques en plantes és essencial per garantir la salut planetària i humana. Això també ajudarà a reduir l’immens nombre d’animals que s’utilitzen a l’agricultura, a causa del sistema agrícola intensiu actual.

L'informe, que serà votat pel ple del Parlament a finals d'any, també demana a la Comissió que presenti una legislació que elimini gradualment l'ús de gàbies per a animals de granja (paràgraf 5 a). Això es fa ressò de la crida de l’èxit 'Acaba l'edat de les gàbies' La iniciativa ciutadana europea, que ha obtingut 1.4 milions de signatures verificades de persones de tots els estats membres de la UE, així com una anterior resolució pel Parlament de la UE sobre la qüestió i a compromís per la Comissió Europea per convertir aquesta crida en realitat.

L’informe també posa l’èmfasi en la necessitat d’uns estàndards més alts per als peixos. Demana a la Comissió i als estats membres que millorin el benestar dels peixos, en particular donant suport a millors "mètodes de captura, desembarcament, transport i sacrifici de peixos i invertebrats marins" (paràgraf 10).

anunci

Olga Kikou, cap de Compassion in World Farming EU, Olga Kikou, va dir: "Acull amb satisfacció la crida d'aquests dos comitès importants a la necessitat de transitar a dietes més riques en plantes, així com a millorar el benestar dels animals. Per descomptat, hi ha marge de millora en les demandes dels eurodiputats, ja que es necessita una ambició més elevada. Tot i això, els eurodiputats i la Comissió Europea ja busquen solucions en la direcció correcta. Estarem atents a garantir que les accions de seguiment siguin audaces i oportunes. Les llavors per a un futur millor ja hi són, ara es tracta de garantir que arribin a bon port ".

L’estratègia Farm to Fork per a un sistema alimentari just, saludable i respectuós amb el medi ambient és un pilar central del Tracte Verd Europeu, que estableix com fer que Europa sigui neutra en carboni el 2050. L’estratègia busca accelerar la transició cap a un aliment sostenible. sistema que aportaria beneficis ambientals, sanitaris, socials i econòmics. Reconeixent que un millor benestar animal millora la salut i la qualitat dels aliments, la Comissió es compromet a revisar el conjunt de la legislació comunitària sobre benestar animal amb l'objectiu final d'assegurar un nivell més elevat de benestar animal.

Des de fa més d'any 50, Compassió a Agricultura mundial ha fet campanya pel benestar dels animals de granja i l'alimentació i l'agricultura sostenibles. Amb més d’un milió de seguidors, tenim representants a 11 països europeus, els Estats Units, la Xina i Sud-àfrica.

Es poden trobar fotos i vídeos d’animals de granja aquí.

Seguir llegint

Política de cohesió de la UE

La recuperació de la UE no serà efectiva sense una política de cohesió sòlida basada en una autèntica associació amb ciutats i regions europees

publicat

on

La coalició de tota la UE insta les institucions de la UE i els governs nacionals a promoure sinergies entre els instruments de recuperació i els fons estructurals per maximitzar l'impacte de l'acció europea. La crisi del COVID-19 ha demostrat que la política de cohesió és necessària ara més que mai per reforçar la resistència a Europa, protegir els ciutadans, portar la recuperació a tots els racons de la Unió Europea i no deixar ningú enrere. Des de la seva creació a l’octubre del 2017, la #CohesionAlliance, una aliança a tota la UE de 12,000 signants que defensen una política de cohesió més forta, ha aconseguit evitar retallades pressupostàries dramàtiques a partir del 2020, mantenir una política de cohesió per a totes les regions de la Unió i presentar propostes més senzilles i una regla més flexibles.

Durant una videoconferència dedicada al nou curs de la #CohesionAlliance, els seus membres fundadors van renovar el seu compromís d’unir forces i mantenir la política de cohesió com a màxima prioritat de la UE. La #CohesionAlliance estarà vigilant perquè els estats membres apliquin plenament el principi de col·laboració en el disseny i implementació de la política de cohesió 2021-27. La coherència i les sinergies entre els instruments de recuperació i els fons estructurals tenen una importància cabdal per evitar solapaments i maximitzar l'impacte de l'acció europea. Dos mesos després de l’entrada en vigor de la nova normativa de política de cohesió per al període 2021-27, la # CohesionAlliance va fer balanç dels resultats de la seva activitat fins ara i va exposar els seus compromisos futurs, basant-se en la renovada Declaració 2.0 adoptada el juliol de 2020.

El treball de la # CohesionAlliance se centrarà en la implementació i el lliurament amb èxit de la política de cohesió sense més demores en l’esperit d’una autèntica associació i en sinergia amb altres instruments, promovent així el concepte de cohesió com a valor general i fonamental de la Unió Europea. Les autoritats locals i regionals van destacar la petició urgent d’ampliar les mesures de flexibilitat introduïdes l’any passat per mobilitzar els fons estructurals de la UE i les ajudes estatals en la lluita contra el COVID-19. Aquesta qüestió també es va plantejar en un intercanvi de cartes amb la presidenta Ursula von der Leyen, que va reconèixer les limitacions pressupostàries que moltes autoritats regionals i locals es poden trobar actualment a causa de la pandèmia.

anunci

Pel que fa a l'extensió potencial d'una taxa de cofinançament del 100% per als fons estructurals, els socis de l'Aliança van apreciar fermament el compromís de la Comissió de supervisar de prop la situació de prop i considerar altres accions si es considera oportú. La discussió va demostrar que la missió de la # CohesionAlliance està lluny d'acabar. La recuperació europea ha de començar pels ciutadans sobre el terreny, i no tindrà èxit si les institucions de la UE i els governs nacionals no tenen en compte les seves veus i les dels polítics locals i regionals, que són els més propers a les seves necessitats.

Durant la seva intervenció, la comissària de Política de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira (a la foto) va dir: "La cohesió ha de seguir sent una pedra angular de la recuperació. És després de les crisis que creixen les asimetries. L'Aliança de cohesió és més necessària que mai. Els acords de col·laboració per a la cohesió 2021-2027 seran fonamentals. Hem d'accelerar confia en la seva negociació, però la qualitat no es pot comprometre. Compte amb el vostre suport per garantir també que la implementació de les nostres altres polítiques i instruments no sigui espacialment cega i que doni suport al desenvolupament a llarg termini de totes les regions. He demanat als estats membres que siguin conscients de la dimensió territorial en la preparació dels seus plans de recuperació i resiliència, tant en la consulta i la interacció amb els grups d'interès regionals com en la fase d'implementació. Només assolirem els nostres objectius assegurant-nos que els nostres instruments funcionin en la mateixa direcció. No es pot promoure la cohesió. només per la responsabilitat de la política de cohesió. Per això hem de mobilitzar tots els actors rellevants, inclosos els grups d'interès locals i els ciutadans, com a socis de ple dret, assegurant-nos que les noves prioritats ecològiques i digitals funcionin per a tothom ".

Younous Omarjee, president de la comissió de desenvolupament regional del Parlament Europeu, va declarar: "És fonamental que els fons de recuperació passin com a prioritats a les regions menys desenvolupades i a les més afectades per les conseqüències econòmiques i socials del Covid-19 Faig una crida als estats membres perquè impliquin regions i ciutats tant com sigui possible i garanteixin que aquests fons s’integrin el més a prop possible de les necessitats. També demano als estats membres que siguin coherents. Recuperació a curt termini i si la recuperació a curt termini no és coherent amb els objectius a llarg termini establerts pels fons de cohesió, les disparitats econòmiques, socials i territorials només s’aprofundiran i totes les nostres els esforços a llarg termini seran destruïts ".

anunci

Apostolos Tzitzikostas, president del Comitè Europeu de les Regions (CoR) i governador de la regió de Macedònia Central (GR), va dir: "Els esforços de la # CohesionAlliance van contribuir a evitar retallades pressupostàries importants després del 2020 i promoure la cohesió com a principi rector de la UE Ara, hem de centrar la nostra atenció en la programació i la implementació. Per fer-ho, hem de considerar acuradament aspectes clau com l’aplicació del principi de col·laboració en els nous programes; l’impacte de les mesures relacionades amb Covid-19 i les conseqüències del seu tancament: un tema que vam tractar en un intercanvi fructífer de cartes amb el president Von der Leyen; les dimensions rurals i urbanes de la política de cohesió; i les sinergies entre la cohesió i el mecanisme de recuperació i resiliència ".

Ilaria Bugetti, portaveu del desenvolupament territorial del Consell de Municipis i Regions Europees (CEMR) de Cohesió i consellera de la regió de Toscana (TI), va dir: "A la fase de programació dels fons de cohesió de la UE, encara podríem veure casos en què locals i els governs regionals no van participar-hi adequadament, ja sigui per un temps insuficient per a la consulta o per un contacte inadequat a nivell ministerial. Hem de superar les barreres restants en els propers anys per a la implementació i el seguiment dels fons. El treball de l'Aliança de Cohesió és llavors lluny d'acabar! "

Cees Loggen, president de la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM) i ministre regional de la província Noord-Holland (NL), va dir: "Els retards sense precedents es podrien materialitzar en el futur de la política de cohesió a causa de l'adopció tardana de la legislació. Les regions se sentiran el pes S'impedeix que comencin a gastar mentre les economies regionals desesperen inversions per afavorir la recuperació. Exhortem la Comissió a facilitar una implementació fluida dels programes de cohesió i la participació de les regions en els plans de recuperació, ja que les sinergies entre fons acosten els resultats ".

Karl-Heinz Lambertz, president de l'Associació de Regions Frontereres Europees (AEBR) i membre del Parlament de la Comunitat de parla alemanya a Bèlgica, va dir: "La cooperació transfronterera és un element essencial de la política de cohesió de la UE. Què passa al voltant les fronteres internes de la Unió tenen un impacte important en la capacitat de la Unió per respondre als grans reptes del nostre temps. La capacitat d'actuació de la UE es reforçaria considerablement si el Consell adoptés definitivament el mecanisme de cooperació transfronterera proposat per la Comissió ".

Kata Tüttő, membre d'Eurocities i tinent d'alcalde de la ciutat de Budapest (HU), va dir: "Les properes inversions a través de la política de cohesió de la UE seran més importants que mai. Serà crucial finançar els projectes i les reformes que puguin portar a tota Europa ciutats i regions en el camí cap a una recuperació verda i justa. Com a líders locals, tenim un paper central a l’hora d’assegurar-nos que aquests diners s’orientin allà on més es necessiten i on més beneficiï la gent. Podem ser socis inestimables de la UE quan el principi de col·laboració està totalment implementat a totes les parts de la UE. Invertir a les zones urbanes europees donarà suport a la resistència a llarg termini d'Europa i ens ajudarà a tots a mantenir-nos més forts davant la futura crisi ". Jean-Claude Marcourt, president del grup de treball sobre legislació europea i inversions públiques de la Conferència de les Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) i president del Parlament de Valònia (BE), va dir: "Les ciutats i les regions han de tenir l'ambició de reforçar la la cohesió dels seus territoris, per reduir les desigualtats i les desigualtats alhora que augmenta els estàndards econòmics, socials i ambientals en compliment dels valors i principis democràtics que són els fundadors d’una pròspera i sostenible Unió Europea. "

Magnus Berntsson, president de l'Assemblea de les Regions Europees (ARE) i vicepresident de la regió Västra Götaland (SE), va declarar als marges de la conferència: "La nova política de cohesió pot ser realment transformadora per a les comunitats rurals de tota Europa. L'AER està totalment compromès a treballar juntament amb els governs nacionals i la Comissió Europea per dur a terme una política de cohesió que reconstrueixi millor les regions rurals; garantint que estiguin millor connectades, més resistents, vibrants i pròsperes per al 2040 ".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències