Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La UE i els EUA sostenen segona ronda de negociacions comercials a Brussel·les el 11 15-novembre

COMPARTIR:

publicat

on

iStock_000009920511Small-612x336El novembre de 4, la UE i els Estats Units van anunciar que celebraran una segona ronda de les converses de l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions (TTIP) a Brussel·les de 11 – 15 2013 de novembre. La ronda de negociacions durant tota la setmana substitueix les converses previstes inicialment per al 7-11 d'octubre, que es van ajornar a causa de la parada del govern nord-americà. Aquesta ronda de negociacions tornarà a posar plenament en marxa el procés de discussió del TTIP quant a la planificació temporal de la negociació.

S'espera que els equips de negociadors de qualsevol banda de l'Atlàntic discutiran serveis, inversions, energia i matèries primeres i qüestions reguladores. La sessió de negociacions sobre contractació pública s'havia celebrat abans del tancament.

Les converses a Brussel·les seran seguides per una tercera ronda de negociacions que se celebrarà a Washington DC la setmana de desembre de 16.

Informació per als grups d'interès

La Comissió Europea organitzarà una sessió informativa per a les parts interessades durant la segona ronda de negociacions el divendres 15 de novembre. Les organitzacions no governamentals, grups de consumidors, sindicats, organitzacions professionals, empreses i altres organitzacions de la societat civil tindran l'oportunitat d'intercanviar punts de vista amb els principals negociadors d'ambdues parts. Els participants es poden inscriure aquí.

Informació per als mitjans de comunicació

Divendres 15 novembre, a 15h30, els principals negociadors Ignacio Garcia Bercero i Dan Mullaney informaran els mitjans de comunicació en una conferència de premsa a la Comissió Europea. La roda de premsa es difondrà a Europa per satèl·lit (EbS) per a les emissores i es podrà seguir en directe a través d’un corrent de web.

anunci

Fons

La segona ronda de converses segueix les negociacions amb èxit de 8-12 de juliol (IP / 13 / 691).

L’objectiu del Partenariat d’Inversions i Comerç Transatlàntic és liberalitzar el comerç i la inversió entre la UE i els EUA. S'espera que produeixi més llocs de treball i creixement i ajudarà Europa a recuperar-se a llarg termini de la crisi econòmica.

La UE i els Estats Units constitueixen el 40% de la producció econòmica mundial i les seves relacions econòmiques bilaterals ja són la més gran del món. Un estudi independent del Centre de Recerca de Polítiques Econòmiques, Londres, preveu que un acord ambiciós i complet pogués veure a la UE guanyar 119 milions d’euros anuals un cop hagi estat completament implementada. Les exportacions de la UE cap als EUA podrien augmentar per 28%, obtenint exportadors de béns i serveis un extra de 187 milions d’euros anuals. Els consumidors també es beneficiaran d’una família mitjana de quatre que viuen a la Unió Europea i que s’aconseguiran uns € 545 cada any (MEMO / 13 / 211).

La Unió Europea i els Estats Units tenen la mirada posada en alguna cosa més que eliminar els aranzels. Els aranzels entre ells ja són baixos (de mitjana només un 4%), de manera que els principals obstacles per al comerç es troben "darrere de la frontera" en la normativa, les barreres no aranzelàries i la burocràcia. Les estimacions indiquen que el 80% dels guanys potencials globals potencials d'un acord comercial provindran de la reducció dels costos imposats per la burocràcia i la regulació, així com de la liberalització del comerç de serveis i la contractació pública.

La millora de la cooperació reguladora tindrà com a objectiu crear regulacions similars a banda i banda de l’Atlàntic en lloc d’haver d’intentar adaptar-les en una etapa posterior. L’objectiu és construir un mercat transatlàntic més integrat, tot respectant el dret de cada part a regular de manera que garanteixi la protecció de la salut, la seguretat i el medi ambient a un nivell que consideri adequat. Les dues parts esperen que, alineant els seus estàndards nacionals, puguin establir el punt de referència per al desenvolupament de normes mundials. Aquesta mesura seria clarament beneficiosa per als exportadors tant de la UE com dels Estats Units, però també enfortiria el sistema comercial multilateral.

Més informació

Tots els documents sobre les negociacions de l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions.

TTIP: la part reguladora

"Solving the Regulatory Puzzle" - Discurs del comissari comercial de la UE, Karel De Gucht, 10 d'octubre de 2013

Estudi independent sobre els beneficis de l’acord comercial entre la UE i els EUA

Més informació sobre les relacions comercials de la UE amb els Estats Units.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències