Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

comissió del Parlament Europeu dóna suport proposta de la Comissió per lluitar contra el frau pressupost de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

article-2310591-0F08C25400000578-314_634x420El 5 de novembre, la Comissió d'Assumptes Jurídics del Parlament Europeu (JURI) va recolzar amb una àmplia majoria (19 vots a favor, 1 en contra i 0 abstencions) la proposta de Directiva de la Comissió Europea sobre la protecció dels interessos financers de la UE (IP / 12 / 767).

"Els diners de la UE no els han d'embutxacar els delinqüents. La lògica és senzilla: si teniu un 'pressupost federal', amb diners procedents dels 28 estats membres de la UE, també necessiteu lleis federals per protegir aquest pressupost. Quedem clar: si nosaltres, la UE, no protegim el nostre pressupost federal, ningú ho farà per nosaltres", va dir la comissària de Justícia Viviane Reding. "Aplaudeixo la feina de Tadeusz Zwiefka per tirar endavant aquesta proposta. Ara demano als ponents de la Comissió de Llibertats Civils, Fernando Lopéz Aguilar i de la Comissió de Control Pressupostària, Ingeborg Grässle, que han estat molt solidaris en aquest procés, que presentar ràpidament el seu informe. És urgent reforçar la protecció del pressupost de la UE contra les accions dels delinqüents".

Les noves normes per a tota la UE proposades per la Comissió Europea el juliol de l'any passat faran dues coses: primer, introduir definicions comunes de frau a tota la UE, assegurant-se que el frau contra el pressupost de la UE es consideri un delicte a tot arreu de la UE. En segon lloc, establir un nivell mínim de sancions pel que fa al frau contra el pressupost de la UE, inclosa la presó, per tal de dissuadir els estafadors.

L'opinió del ponent, el diputat al Parlament Europeu Tadeusz Zwiefka, sobre la qual han votat avui els membres de la Comissió JURI, és un fort suport a l'enfocament de la Comissió d'utilitzar el dret penal per combatre el frau. També és un senyal important de progrés en el procediment institucional del projecte de llei.

El Comitè JURI va donar suport als elements principals de la proposta de Directiva de la Comissió sobre la protecció dels interessos financers de la UE mitjançant el dret penal, inclosa la proposta de sanció mínima de sis mesos de presó per a aquells que defraudin el pressupost de la UE.

Passos següents: després de la votació de la Comissió JURI, les Comissions principals (la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors i la Comissió de Control Pressupostària) votaran l'informe del ponent Tadeusz Zwiefka.

Després d'això, el Parlament Europeu votarà al ple (en primera lectura) la proposta de la Comissió, que normalment suposa aprovar la proposta subjecta a algunes esmenes. Si el Consell, per majoria qualificada, aprova totes les esmenes del Parlament, la llei s'aprova.

anunci

Fons

Protegir els interessos financers de la UE significa protegir el pressupost de la UE i, per tant, els diners dels contribuents europeus. Les dades recollides dels Estats membres revelen un frau de 500 milions d'euros de mitjana cada any, mentre que la xifra real és potencialment més elevada. L'establiment d'un sistema més fort per dissuadir els delinqüents i la investigació i la persecució dels delictes contra el pressupost de la UE protegirà millor els diners dels contribuents i facilitarà la recuperació de fons. Això estalviarà diners als contribuents en un moment en què els pressupostos de tot arreu estan sota pressió.

L'11 de juliol de 2012, la Comissió Europea va proposar una Directiva sobre la protecció dels interessos financers de la UE, per lluitar contra el frau al pressupost de la UE mitjançant el dret penal i per salvaguardar millor els diners dels contribuents. La Directiva crea un marc més harmonitzat per perseguir i sancionar els delictes que involucren el pressupost de la UE perquè els delinqüents ja no explotin les diferències entre els sistemes jurídics nacionals. La Directiva preveu definicions comunes de delictes contra el pressupost de la UE i sancions mínimes, inclosa la presó en casos greus, i unes condicions de joc comú per als períodes en què sigui possible investigar i perseguir els delictes: els anomenats terminis de prescripció. (IP / 12 / 767).

Per més informació, clica aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències