Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Setena Cimera UE-República de Corea amb motiu dels 50 anys de cooperació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

5059042061_1030aaf404_oLa setena Cimera UE-República de Corea tindrà lloc a Brussel·les el 8 de novembre de 2013. La UE estarà representada pel president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i pel president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso. La República de Corea estarà representada pel president PARK Geun-hye, que va prendre possessió del càrrec a principis d’aquest any després de les seves eleccions al desembre de 2012. També participaran la comissària de Comerç, Karel De Gucht, i la comissària d’Investigació, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan Quinn.

"Aquesta cimera compleix 50 anys de relacions bilaterals entre la UE i Corea del Sud. Al llarg dels anys, la nostra relació s'ha convertit en una associació estratègica. És un procés polifacètic. Els diàlegs i la cooperació són intensos en un ampli nombre de camps on compartim punts en comú. Cooperem amb Corea en fòrums multilaterals per treballar per la pau i la prosperitat, promoure la no proliferació i el desarmament, protegir els drets humans, fomentar la ciberseguretat i mobilitzar les nostres capacitats per a la promoció del desenvolupament sostenible. Benvinguda la República de Corea la participació en les missions de gestió de crisi de la UE i les seves iniciatives sobre seguretat regional asiàtica, incloses les destinades a generar confiança a la península coreana ", va dir el president Van Rompuy abans de la reunió.

El president Barroso va dir: "Estic desitjant donar la benvinguda al president Park a Brussel·les en un any tan simbòlic quan celebrem el 50è aniversari de les nostres relacions bilaterals. Estic feliç d'haver contribuït en aquests darrers anys a transformar aquestes relacions en una associació realment estratègica , que ha anat creixent de força en força. Durant aquesta cimera, avançarem la nostra exitosa cooperació tant en l’àmbit polític com en l’econòmic, on el nostre acord comercial és un punt de referència important. L’objectiu de Corea de “economia creativa” i l'estratègia de la UE de creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu és complementària i tenim molt a guanyar cooperant entre nosaltres en àmbits com la investigació, l'educació superior i la indústria. També agraïm el paper de Corea en qüestions globals i pretenem avançar les nostres posicions junts en el G20, el desenvolupament internacional i el canvi climàtic. Per tant, tinc expectatives molt altes i estic segur que aquesta cimera serà el punt ene i el marc per a altres 50 anys de relacions fructíferes ".

anunci

La Cimera començarà amb un petit tête-à-tête seguit per una sessió plenària i una conferència de premsa (11.50-12.20) abans del dinar de la Cimera. El comissari Geoghegan-Quinn i el ministre de Ciència, TIC i Planificació del futur de RoK Choi signaran un acord per intercanviar investigadors davant de la premsa.

S’emetrà una declaració dels líders, que marca els 50 anys de l’establiment de relacions bilaterals entre la UE i la República de Corea, juntament amb la tradicional declaració conjunta de premsa al final de la cimera.

anunci

Dieta

Estils de vida saludables: la Comissió llança una campanya a escala europea

publicat

on

La Comissió ha llançat el HealthyLifestyle4All campanya per promocionar un estil de vida saludable per a tothom, entre generacions i grups socials, amb l'objectiu de millorar la salut i el benestar dels europeus. En vincular l'esport i els estils de vida actius amb la salut, l'alimentació i altres polítiques, aquesta campanya de dos anys implica la societat civil, organitzacions no governamentals, autoritats nacionals, locals i regionals i organismes internacionals. Tots els implicats implementaran diverses accions perquè els europeus siguin més actius i tinguin més en compte la seva salut.

Les accions donaran suport als tres objectius del HealthyLifestyle4All campanya:

  • Augmentar la consciència per a estils de vida saludables en totes les generacions;
  • Suport a accés més fàcil a esport, activitat física i dietes saludables, amb un enfocament especial a la inclusió i la no discriminació per arribar i implicar grups desfavorits;
  • Promoure un enfocament global a través de polítiques i sectors, relacionant l'alimentació, la salut, el benestar i l'esport.

Totes les organitzacions participants poden presentar un compromís per a accions concretes a la Junta de penyora en línia. Diversos països i organitzacions de la UE, com ara els comitès olímpics internacionals i europeus, l'Agència Mundial Antidopatge (WADA), la Federació Internacional de l'Esport Escolar, la Fédération Internationale de Football Association (FIFA), la Unió d'Associacions Europees de Futbol (UEFA) , i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja va presentar la seva contribució, amb moltes més per esperar.

anunci

Com a coordinadora de la campanya, la Comissió implementarà diverses accions en els propers dos anys, incloent, per exemple:

  • Augmentar el finançament per a projectes que donin suport a un estil de vida saludable al Erasmus +, Horitzó Europa EU4Salut Per al 2021-2027, hi haurà disponibles 470 milions d’euros per a accions esportives amb Erasmus +, 290 milions amb Horizon Europe i 4.4 milions amb EU4Health;
  • crea un nou Premi #BeActive Across Generations reconèixer la importància de l’esport a diferents edats;
  • llança un Aplicació mòbil de la UE per a la prevenció del càncer sensibilitzar sobre la importància dels estils de vida saludables per a la prevenció del càncer, donant suport als objectius de El pla europeu contra el càncer;
  • desenvolupar i actualitzar una base de dades d’ingredients alimentaris que conté informació sobre la qualitat nutricional dels productes alimentaris processats que es venen a la UE per promoure productes alimentaris més saludables i reduir el consum de productes alimentaris menys saludables i rics en sucre, greixos i sal. A etiquetatge nutricional obligatori davant del paquet harmonitzat donarà suport a aquest objectiu, així com a Codi de conducta de la UE sobre pràctiques comercials i comercials d'aliments responsables que va entrar en vigor el juliol de 2021;
  • tractar el tema de les dietes saludables i sostenibles i la importància de l’activitat física i la salut mental a les escoles. La Comissió revisarà el document Programa comunitari de fruites, verdures i llet de la UE i racionalitzarà el concepte d'estils de vida saludables a la seva recomanació sobre educació; i
  • Donar suport a l'elaboració de polítiques basades en l'evidència per a estils de vida saludables amb el Promoció de la salut i prevenció de malalties Gateway Knowledge i la Centre de coneixement sobre el càncer.

El llançament de la campanya coincideix amb l'inici del programa Setmana Europea de l’Esport 2021, que té lloc del 23 al 30 de setembre a tot Europa sota el patrocini de tres grans atletes europeus: Beatrice Vio, Jorge Pina Sergey Bubka. Milers d’esdeveniments, en línia i in situ, posaran de manifest el poder de l’activitat física per donar alegria, construir resistència i connectar generacions. Des de la seva primera edició el 2015, la Setmana Europea de l’Esport s’ha convertit en la campanya europea més gran per promoure l’esport i l’activitat física. La Setmana Europea de l’Esport (EWoS) del 2020 va registrar una participació rècord de 15.6 milions de participants actius en més de 32,000 esdeveniments a tot Europa.

La vicepresidenta Margaritis Schinas, que va promoure la forma de vida europea, va dir: “L’esport i l’activitat física contribueixen al nostre benestar físic i mental. La manca d'activitat física no només té un impacte negatiu sobre la societat i la salut de les persones, sinó que també comporta costos econòmics. A més, l’esport té el potencial d’enfortir els missatges de tolerància i reforçar la ciutadania a tot Europa. La campanya HealthyLifestyle4All d'avui és un testimoni de la implicació de la Comissió per a un estil de vida saludable per a tots els ciutadans ".

anunci

Començant ahir la campanya al costat de la Setmana Europea de l’Esport a Eslovènia, la comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: a causa de la pandèmia. Hem de mantenir l’impuls. La Comissió Europea continuarà treballant per conscienciar sobre el paper clau que juga l’esport a les nostres societats; per a la salut, la inclusió social i el benestar de les persones. La iniciativa HealthyLifestyle4All convida els sectors clau que promouen l'esport, l'activitat física i les dietes saludables a unir-se a la Comissió per promoure accions que puguin millorar els nostres hàbits saludables ".

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "La bona salut és la base de les societats fortes i de les economies fortes. I la prevenció sempre serà millor que la cura. Per això, la promoció de la salut i la prevenció de malalties són un component crucial per al nostre treball en salut. un dels focus centrals del pla europeu de càncer de batre. La iniciativa HealthyLifestyles4All ens ajudarà a posar un focus sobre la importància d’estils de vida saludables entre totes les generacions i grups socials. Sensibilitzarà sobre la importància d’estils de vida saludables, donarà suport a un canvi cap a dietes més sostenibles i promoure pràctiques comercials i comercials d’aliments responsables ”.

Fons

Segons l'últim Eurobaròmetre, gairebé la meitat dels europeus mai no fan exercici ni practica esport, i la proporció ha augmentat gradualment en els darrers anys. Només 1 de cada 7 persones de 15 anys o més menja diàriament almenys cinc porcions de fruita o verdura, mentre que 1 de cada 3 no menja fruita ni verdura cada dia. Els estils de vida saludables contribueixen a reduir la incidència d’una sèrie de malalties no transmissibles. Per exemple, es constata que més del 40% dels càncers són dietes prevenibles i poc saludables i els estils de vida sedentaris són determinants importants. Les estratègies efectives de prevenció del càncer poden prevenir malalties, salvar vides i reduir el patiment. El pla europeu de càncer de batre es compromet a proporcionar a la gent la informació i les eines que necessiten per prendre decisions més saludables a l’hora de fer dieta i fer exercici.

Es reconeix l’esport per augmentar el sistema immunitari, ajudar a millorar la salut mental i ensenyar-nos valors importants d’inclusió i participació. A nivell de la UE, la Comissió dóna suport a la promoció de l’activitat física mitjançant el suport financer a través d’Erasmus +, Horizon Europe i EU4Health. Des del 2014, Erasmus + ha finançat 1175 projectes i ha arribat a 3700 organitzacions per un valor de 250 milions d’euros. La Comissió també va crear el Premis #BeActive donar suport a projectes i persones que es dediquin a promoure l’esport i l’activitat física a tot Europa.

La Comissió dóna suport als estats membres i als grups d'interès en la promoció de dietes saludables mitjançant diverses accions, com ara la reformulació d'aliments, la reducció de la comercialització agressiva (digital) d'aliments rics en greixos, sal i sucres, la contractació pública d'aliments escolars, la promoció de l'activitat física i informació del consumidor, inclòs l’etiquetatge. Una visió general de la política iniciatives sobre nutrició i activitat física demostra que pot contribuir a reduir la càrrega de malalties no transmissibles, com el càncer, les malalties cardiovasculars, l’obesitat i la diabetis. El Estratègia Farm-Fork pretén accelerar la nostra transició cap a un sistema alimentari sostenible on tothom tingui accés a aliments suficients, segurs, nutritius i sostenibles.

Més informació

HealthyLifestyle4All

Setmana Europea de l'Esport

Nutrició i activitat física

El pla europeu contra el càncer

Seguir llegint

Comissió Europea

El president von der Leyen visita els Balcans occidentals

publicat

on

Davant la cimera UE-Balcans Occidentals del 6 d’octubre, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen (A la foto) estarà als Balcans occidentals entre avui (28 de setembre) i dijous (30 de setembre) per visitar Albània, Macedònia del Nord, Kosovo, Montenegro, Sèrbia i Bòsnia i Hercegovina. La presidenta començarà el seu viatge a Tirana aquest matí, on serà rebuda pel primer ministre Edi Rama i el president Ilir Meta. Juntament amb el primer ministre, assistirà a la inauguració de l’Escola Korb Muça i l’Escola bressol Europa, que es va reconstruir amb fons de la UE EU4Schools programa després del devastador terratrèmol del 2019. Aquesta tarda viatjarà a Skopje, on es reunirà amb el primer ministre Zoran Zaev, així com amb el president Stevo Pendarovski, seguit d’una visita a un centre cultural juvenil, juntament amb el primer ministre Zaev. Dimecres al matí (29 de setembre), el president von der Leyen serà a Pristina, on es reunirà amb el president Vjosa Osmani i el primer ministre Albin Kurti. També visitarà el jardí d’infants Cicërimat, que es va construir amb fons de la UE, juntament amb el primer ministre. Després, la presidenta viatjarà a Podgorica, on serà rebuda pel president Milo Đukanović i el primer ministre Zdravko Krivokapić. Durant la seva estada, visitarà l'Institut de Salut Pública, que va rebre el suport de la UE en la lluita contra la pandèmia, acompanyada del primer ministre.

Després, la presidenta arribarà a Belgrad, Sèrbia, on es reunirà el president Aleksandar Vučić dimecres i la primera ministra Ana Brnabić dijous. Dijous al matí, juntament amb el president Vučić, el president von der Leyen participarà en l’acte de llançament d’un projecte sobre el corredor ferroviari X. El president també serà testimoni de la signatura d’un contracte per a la rehabilitació d’un tram de la carretera de la pau que La UE dóna suport. La seva última parada serà Bòsnia i Hercegovina, més tard dijous. El president de la Comissió assistirà a la cerimònia d'obertura del pont de Svilaj que connecta Croàcia amb Bòsnia i Hercegovina, juntament amb el primer ministre de Croàcia, Andrej Plenković, i el president del Consell de Ministres, Zoran Tegeltija. El mateix dia, a Sarajevo, també mantindrà reunions amb els membres de la Presidència de Bòsnia i Hercegovina. Al llarg de la seva visita, presidenta von der Leyen oferirà conferències de premsa amb els diferents líders dels Balcans occidentals, que podreu seguir en directe EBS

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

UE a la UNGA76: conclou

publicat

on

La UE ha conclòs una setmana d’intenses discussions amb líders de tot el món sobre com abordar junts els reptes més urgents del nostre temps: combatre la pandèmia del coronavirus i recuperar-se d’ella, combatre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, el desenvolupament sostenible i l’erosió dels drets humans. El 23 de setembre, alt representant / vicepresident Josep Borrell (A la foto) va fer una declaració en nom de la UE durant la conferència ministerial sobre l'article XIV del Tractat de prohibició integral de proves nuclears (CTBT). Mireu la declaració aquí.

També va enviar un missatge de vídeo durant la reunió de l'Aliança pel Multilateralisme. El comissari de gestió de crisis, Janez Lenarčič, va pronunciar l'obertura de l'acte d'alt nivell sobre "Protecció dels nens, víctimes invisibles del conflicte armat i COVID-19", organitzat per la UE i Bèlgica. El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va participar en un acte d'alt nivell sobre perspectives regionals sobre l'economia circular. També el 23 de setembre, el vicepresident executiu del Tracte Verd Europeu, Frans Timmermans, i el comissari d’Energia, Kadri Simson, van presentar tres Pactes Energètics al Diàleg d’Alt Nivell de l’ONU sobre Energia a Nova York, en col·laboració amb l’Agència Internacional de l’Energia i l’Agència Internacional d’Energies Renovables. Podeu llegir-ne més informació aquí. El vicepresident executiu, Frans Timmermans, representarà la UE a la cimera virtual sobre sistemes alimentaris de l'ONU. El seu discurs estarà disponible aquí.

També va participar en el diàleg de lideratge "Acceleració de l'acció per aconseguir l'accés universal a l'energia i les emissions netes de zero" com a part del Diàleg d'alt nivell de l'ONU sobre energia. Finalment, dimarts, 28 de setembre, la comissària per a Associacions Internacionals, Jutta Urpilainen, participarà a la reunió de caps d’estat i de govern sobre ocupació i protecció social per a l’eradicació de la pobresa, organitzada pel secretari general de les Nacions Unides i l’Organització Internacional del Treball (OIT). Estarà disponible tota la premsa i el material audiovisual de la setmana passada SEAEEuropa   Consilium.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències