Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Quarta missió de Vigilància Post-Programa a Letònia per serveis de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

autumn_forecast_2013Després de la conclusió amb èxit de 20 gener 2012 del suport financer de tres anys de la UE, la quarta missió de Post-Programa de Vigilància (PPS) a Letònia va ser realitzada pels serveis de la Comissió Europea de 4 a 7 novembre, juntament amb el BCE. Les missions PPS tenen previst que es duguin a terme dues vegades l'any, fins que 75% del préstec de la UE proporcionat a Letònia es pagui (s'espera en 2015).

L’avaluació de l’evolució posterior al programa és globalment positiva. L'estabilitat macroeconòmica, fiscal i política ha permès a Letònia gaudir de les taxes de creixement més ràpides del PIB a la UE i les perspectives de 2014 i 2015 són igualment encoratjadores. Es preveu que els dèficits pressupostaris nominals es mantinguin en el rang de 1% a 1½% del PIB de 2013-2015 malgrat les diverses reduccions de l’impost sobre la renda previstes per a aquests anys. El paquet de polítiques fiscals que sustenten el pressupost de 2014 segueix la recomanació específica específica del país (RSC) corresponent expedida a Letònia, en particular mitjançant una reducció substancial de la tributació per a persones amb ingressos baixos mitjançant el canvi d'impostos a àrees com ara els impostos especials, la propietat i / o l'ús de productes naturals recursos, i enfortint accions per abordar diferents tipus d’evasions fiscals. Es preveu que altres mesures, per exemple, sobre la pobresa infantil, tractin en part l’exclusió social i els reptes demogràfics.

Tot i això, queden algunes qüestions per resoldre. El govern ha adoptat canvis de gran abast, entre altres, a les lleis de construcció i processos civils i hi ha passos prometedors pel que fa a la formació professional i l'atur juvenil; no obstant això, encara sembla justificat un major sentit de la urgència. Per a diverses reformes necessàries, el progrés és molt lent i la implementació es preveu només en un termini màxim de tres anys. Això s’aplica, entre altres, a les reformes de l’educació superior i la ciència, on ja s’ha perdut l’oportunitat d’utilitzar institucions d’acreditació internacional independents. Una millor orientació i una prova de mitjans més àmplia dels beneficis socials basada en els resultats d’un estudi del Banc Mundial publicat recentment trigarà significativament més temps del que s’havia esperat. El mateix passa amb la posada en marxa de gestió centralitzada i professional d’empreses de propietat estatal des de principis del 2014 i per fer més professional l’administració pública. En el sector de l'energia, encara s'han de superar reptes significatius en relació amb la liberalització dels mercats de gas i electricitat. L’obligació legal de garantir l’accés de tercers a la infraestructura de gas abans de l’abril de 2014 és una prioritat particular.

El seguiment a propòsit de l’augment dels dipòsits bancaris no residents i la millora de la capacitat d’afrontar els delictes financers i l’evasió fiscal són importants. Cal seguir les iniciatives positives per reforçar el sistema judicial i reformar el dret concursal.

Serà important per a Letònia mantenir el ritme de les reformes i mantenir la competitivitat i la prudència fiscal una vegada dins de la zona euro. La Comissió Europea continuarà amb la vigilància estreta de les reformes previstes i implementades a través del marc semestral europeu i del procés de post programa.

Fons

De 2009 a 2011, Letònia es va beneficiar d’un programa d’assistència financera (Balanç de Suport al pagament) de la UE, proporcionat juntament amb un acord del FMI i compromisos de finançament del Banc Mundial, el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament, diversos països de la UE. països i Noruega. Els fons disponibles van ascendir a 7.5 milions d’euros, dels quals Letònia va utilitzar 4.5 milers de euros (60%), amb 2.9 milions d’euros prestats per la Comissió Europea, en nom de la UE. El préstec estava subjecte a un ambiciós pla d'acció, que incloïa la consolidació fiscal i les reformes estructurals de gran abast, que han demostrat ser molt efectives per ajudar el país a recuperar-se de la profunda crisi financera i econòmica.

anunci

Per més informació, feu clic aquí.

Vegeu també el recent full de treball ECFIN Assistència de la Unió Europea per a Letònia: balança de pagaments.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències