Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Quarta missió de Vigilància Post-Programa a Letònia per serveis de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

autumn_forecast_2013Després de la conclusió amb èxit de 20 gener 2012 del suport financer de tres anys de la UE, la quarta missió de Post-Programa de Vigilància (PPS) a Letònia va ser realitzada pels serveis de la Comissió Europea de 4 a 7 novembre, juntament amb el BCE. Les missions PPS tenen previst que es duguin a terme dues vegades l'any, fins que 75% del préstec de la UE proporcionat a Letònia es pagui (s'espera en 2015).

L’avaluació de l’evolució posterior al programa és globalment positiva. L'estabilitat macroeconòmica, fiscal i política ha permès a Letònia gaudir de les taxes de creixement més ràpides del PIB a la UE i les perspectives de 2014 i 2015 són igualment encoratjadores. Es preveu que els dèficits pressupostaris nominals es mantinguin en el rang de 1% a 1½% del PIB de 2013-2015 malgrat les diverses reduccions de l’impost sobre la renda previstes per a aquests anys. El paquet de polítiques fiscals que sustenten el pressupost de 2014 segueix la recomanació específica específica del país (RSC) corresponent expedida a Letònia, en particular mitjançant una reducció substancial de la tributació per a persones amb ingressos baixos mitjançant el canvi d'impostos a àrees com ara els impostos especials, la propietat i / o l'ús de productes naturals recursos, i enfortint accions per abordar diferents tipus d’evasions fiscals. Es preveu que altres mesures, per exemple, sobre la pobresa infantil, tractin en part l’exclusió social i els reptes demogràfics.

Tot i això, queden algunes qüestions per resoldre. El govern ha adoptat canvis de gran abast, entre altres, a les lleis de construcció i processos civils i hi ha passos prometedors pel que fa a la formació professional i l'atur juvenil; no obstant això, encara sembla justificat un major sentit de la urgència. Per a diverses reformes necessàries, el progrés és molt lent i la implementació es preveu només en un termini màxim de tres anys. Això s’aplica, entre altres, a les reformes de l’educació superior i la ciència, on ja s’ha perdut l’oportunitat d’utilitzar institucions d’acreditació internacional independents. Una millor orientació i una prova de mitjans més àmplia dels beneficis socials basada en els resultats d’un estudi del Banc Mundial publicat recentment trigarà significativament més temps del que s’havia esperat. El mateix passa amb la posada en marxa de gestió centralitzada i professional d’empreses de propietat estatal des de principis del 2014 i per fer més professional l’administració pública. En el sector de l'energia, encara s'han de superar reptes significatius en relació amb la liberalització dels mercats de gas i electricitat. L’obligació legal de garantir l’accés de tercers a la infraestructura de gas abans de l’abril de 2014 és una prioritat particular.

anunci

El seguiment a propòsit de l’augment dels dipòsits bancaris no residents i la millora de la capacitat d’afrontar els delictes financers i l’evasió fiscal són importants. Cal seguir les iniciatives positives per reforçar el sistema judicial i reformar el dret concursal.

Serà important per a Letònia mantenir el ritme de les reformes i mantenir la competitivitat i la prudència fiscal una vegada dins de la zona euro. La Comissió Europea continuarà amb la vigilància estreta de les reformes previstes i implementades a través del marc semestral europeu i del procés de post programa.

Fons

anunci

De 2009 a 2011, Letònia es va beneficiar d’un programa d’assistència financera (Balanç de Suport al pagament) de la UE, proporcionat juntament amb un acord del FMI i compromisos de finançament del Banc Mundial, el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament, diversos països de la UE. països i Noruega. Els fons disponibles van ascendir a 7.5 milions d’euros, dels quals Letònia va utilitzar 4.5 milers de euros (60%), amb 2.9 milions d’euros prestats per la Comissió Europea, en nom de la UE. El préstec estava subjecte a un ambiciós pla d'acció, que incloïa la consolidació fiscal i les reformes estructurals de gran abast, que han demostrat ser molt efectives per ajudar el país a recuperar-se de la profunda crisi financera i econòmica.

Per més informació, feu clic aquí.

Vegeu també el recent full de treball ECFIN Assistència de la Unió Europea per a Letònia: balança de pagaments.

Corona virus

HERA: primer pas cap a l'establiment de la UE FAB, una xarxa de capacitats de producció sempre càlides

publicat

on

La Comissió ha publicat la Avís d’informació prèvia, que proporciona als fabricants de vacunes i productes terapèutics informació preliminar sobre la convocatòria de concurs FAB de la UE, prevista per a principis del 2022. L'objectiu de la FAB de la UE és crear una xarxa de "sempre càlids" capacitats de producció per a la fabricació de vacunes i medicaments que es poden activar en cas de futures crisis. FAB de la UE cobrirà múltiples tecnologies terapèutiques i de vacunes. Per estar operatius en tot moment, s’espera que els llocs de producció participants garanteixin la disponibilitat de personal qualificat, processos operatius clars i controls de qualitat, cosa que permetrà a la UE estar millor preparada i respondre a amenaces futures per a la salut. EU FAB podrà activar de forma ràpida i senzilla la seva xarxa de capacitats de fabricació per satisfer la demanda de vacunes i / o necessitats terapèutiques, fins que el mercat hagi ampliat les capacitats de producció. El FAB de la UE formarà un component clau de la dimensió industrial de l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta a les Emergències Sanitàries (HERA), tal com s'ha anunciat a la Comunicació Presentem HERA, el següent pas per completar la Unió Europea de la Salut, el 16 de setembre. L'avís d'informació prèvia sobre el FAB de la UE està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

Polònia va ordenar pagar a la Comissió Europea una penalització diària de mig milió d'euros per la mina de Turów

publicat

on

El Tribunal Europeu ha imposat una multa diària de 500,000 euros a Polònia per pagar a la Comissió Europea pel seu incompliment de l'ordre del 21 de maig d'aturar les activitats d'extracció de la mina de lignit a cel obert Turów, escriu Catalina Feore.

La mina es troba a Polònia, però està a prop de les fronteres txeca i alemanya. Es va concedir una concessió per operar el 1994. El 20 de març de 2020, el ministre polonès del clima va concedir permís per a una extensió a la mineria de lignit fins al 2026. La República Txeca va remetre l'assumpte a la Comissió Europea i el 17 de desembre de 2020, la Comissió va emetre un opinió raonada en què criticava Polònia per diversos incompliments de la legislació de la UE. En particular, la Comissió va considerar que, en adoptar una mesura que permetia una pròrroga de sis anys sense realitzar una avaluació d’impacte ambiental, Polònia havia incomplert la legislació de la UE. 

La República Txeca va demanar al tribunal que prengués una decisió provisional, a l'espera de la sentència final del Tribunal, que va atorgar. Tanmateix, atès que les autoritats poloneses van incomplir les seves obligacions en virtut d’aquesta ordre, la República Txeca, el 7 de juny de 2021, va presentar una sol·licitud per demanar que Polònia fos condemnada a pagar una multa diària de 5,000,000 € al pressupost de la UE per incompliment les seves obligacions. 

anunci

Avui (20 de setembre), el tribunal va rebutjar una sol·licitud de Polònia per anul·lar les mesures provisionals i va ordenar a Polònia pagar a la Comissió una multa de 500,000 euros diaris, una dècima part del que va sol·licitar la República Txeca. El Tribunal va dir que no estaven obligats a l'import proposat per la República Txeca i va pensar que la xifra inferior seria adequada per animar Polònia a "posar fi al seu incompliment de les seves obligacions en virtut de l'ordre provisional".

Polònia va afirmar que el cessament de les activitats mineres de lignit a la mina Turów podria provocar una interrupció en la distribució d’aigua de calefacció i potable als territoris de Bogatynia (Polònia) i Zgorzelec (Polònia), cosa que posa en perill la salut dels habitants d’aquests territoris. El tribunal va considerar que Polònia no havia demostrat suficientment que això representava un risc genuí.

Davant l'incompliment de Polònia de l'ordre provisional, el Tribunal va considerar que no tenia més remei que imposar una multa. El TJUE ha subratllat que és molt rar que un estat membre presenti una acció per incompliment de les obligacions contra un altre estat membre, aquesta és la novena acció d’aquest tipus en la història del Tribunal.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

7 milions d’euros per a projectes clau d’infraestructura: falta d’enllaços i transport ecològic

publicat

on

Una convocatòria de propostes llançada en el marc del programa Connecting Europe Facility (CEF) per al transport està dotant 7 milions d'euros per a projectes d'infraestructura de transport europeus. La majoria dels projectes finançats en virtut d’aquesta convocatòria contribuiran a augmentar la sostenibilitat de la nostra xarxa de transport en general, posant la UE en camí de complir l’objectiu del Tracte Verd Europeu de reduir les emissions del transport un 90% el 2050.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: "Estem augmentant massivament els fons disponibles per al desplegament d'infraestructures de combustibles alternatius, fins als 1.5 milions d'euros. Per primera vegada, també donem suport a projectes perquè les nostres xarxes transeuropees de transport siguin adequades per al doble ús civil-defensa i millorin la mobilitat militar a tota la UE. Els projectes finançats amb la convocatòria d'ahir contribuiran a la creació d'un sistema de transport multimodal eficient i interconnectat tant per a viatgers com per a mercaderies, i el desenvolupament d'infraestructures per donar suport a opcions de mobilitat més sostenibles ".

La UE necessita un sistema de transport multimodal eficient i interconnectat tant per a passatgers com per a mercaderies. Això ha d’incloure una xarxa ferroviària assequible i d’alta velocitat, una infraestructura de recàrrega i avituallament abundant per a vehicles de zero emissions i una major automatització per a una major eficiència i seguretat. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències