Connecteu-vos amb nosaltres

Mercat únic digital

Llicències per a Europa: la indústria promet solucions per fer que el contingut del mercat únic digital sigui més gran

COMPARTIR:

publicat

on

imatgeAvui (13 de novembre) tindrà lloc a Brussel·les l’acte de cloenda del diàleg amb les parts interessades en les llicències per a Europa, promogut per la Comissió Europea. El diàleg va ser liderat conjuntament pels comissaris Michel Barnier (mercat intern i serveis), Neelie Kroes (Agenda digital) i Androulla Vassiliou (educació, cultura, multilingüisme i joventut).

A la sessió plenària final d’avui, els participants en llicències per a Europa es comprometran a superar els problemes que els ciutadans europeus poden afrontar en quatre àmbits: accés transfronterer i portabilitat dels serveis; contingut generat per l'usuari i microlicències; patrimoni audiovisual i mineria de text i dades.

Les solucions presentades avui tractaran problemes que diàriament s’enfronten als consumidors, titulars de drets, proveïdors de serveis i usuaris finals. Quan s’implementin, aquests compromisos podrien aportar un valor afegit important ja que podrien tenir un impacte real sobre la disponibilitat i l’accessibilitat dels continguts culturals en línia.

Les promeses inclouran:

  • La declaració conjunta de la indústria audiovisual per continuar treballant per oferir gradualment la portabilitat transfronterera dels serveis audiovisuals. Això facilitaria als consumidors l'accés legal a pel·lícules i programes de televisió del seu estat membre d'origen quan viatgin a l'estranger per vacances o viatges de negocis.
  • Microlicències multiterritorials amb un clic que ofereixen les companyies discogràfiques i les societats col·leccionistes d’autors per a un ús reduït de música en línia. Això, per exemple, facilitarà molt a aquells que desitgin utilitzar la música fer-ho amb seguretat jurídica als seus propis llocs web o quan publiquin vídeos a altres llocs.
  • Un acord entre productors, autors i institucions del patrimoni cinematogràfic sobre principis i procediments per a la digitalització i difusió de pel·lícules patrimonials. D’aquesta manera, es garantirà que moltes pel·lícules antigues que actualment no estan disponibles en línia o que poden desaparèixer es guardin per al futur i es posin a disposició d’un públic més ampli.

El comissari Michel Barnier va dir: "Les llicències per a Europa han demostrat que el diàleg amb les parts interessades pot presentar solucions concretes als reptes del mercat únic digital. Les iniciatives presentades avui són una via ràpida per oferir més contingut en línia a tots els europeus. Però la nostra feina no s'ha acabat. Volem controlar la implementació d'aquestes promeses per assegurar-se que es compleixin i que realment marquin la diferència a la vida real. I ens assegurarem que les nostres polítiques futures ajudin a compartir i premiar la creació al mercat únic ".

La vicepresidenta Neelie Kroes va dir: "Hem de ser pragmàtics per avançar en matèria de drets d'autor i ho veiem en els resultats d'avui. Estem veient un debat menys polaritzat. Si la indústria pot posar en pràctica aquests compromisos, veurem més progressos progressius cap a la concessió de llicències de contingut adequats per a l’era digital. Els debats continuaran i ara hem d’examinar el paper que podria tenir la legislació actualitzada per avançar més ".

La comissària Androulla Vassiliou va dir: Hem aconseguit solucions pràctiques que proporcionin una major seguretat als titulars de drets, un millor tracte per al públic i més diversitat cultural en línia. El compromís de digitalització del patrimoni cinematogràfic és una gran notícia per als aficionats al cinema en particular, i estic content de veure que les coses avancen també en la portabilitat transfronterera. El nostre objectiu és garantir que els creadors i la indústria europeus desenvolupin nous continguts i serveis digitals perquè la nostra riquesa cultural arribi a un públic més ampli i es preservi per a les generacions futures ".

anunci

Les llicències per a iniciatives europees són el resultat de deu mesos de treball i intercanvis que van reunir, mitjançant tres sessions plenàries i més de trenta reunions de grups de treball, grups d'interès de les indústries audiovisuals, musicals, editorials i de videojocs (autors, productors, editors, intèrprets) , distribuïdors, emissores, etc.), proveïdors de serveis d’Internet, empreses tecnològiques, institucions culturals, usuaris i consumidors web i altres parts interessades que puguin aportar la seva experiència en aquest tema. Cal assenyalar que alguns grups de treball no van arribar al consens entre els grups d'interès, però van proporcionar informació útil sobre els problemes en joc.

Fons

La Comissió va llançar llicències per a Europa al febrer aquest any després de la seva comunicació de desembre de 2012 sobre el contingut al mercat únic digital (vegeu IP / 12 / 1394). L’objectiu era oferir a finals del 2013 solucions dirigides per la indústria per abordar les barreres pràctiques a la circulació de continguts a l’era digital.

El diàleg amb les parts interessades és una de les dues vies d'acció paral·leles que la Comissió es va comprometre a dur a terme durant el seu mandat per garantir que el marc de drets d'autor de la UE es mantingui adequat a l'entorn digital. Paral·lelament, la Comissió està completant la seva revisió contínua del marc legal de la UE sobre drets d’autor, amb vista a una decisió el 2014 sobre la presentació de propostes de reforma legislativa. Les promeses esbossades anteriorment i les discussions, incloses les àrees en què no va sorgir el consens de les parts interessades, alimentaran el procés de revisió. En el futur proper es posarà en marxa una consulta pública en el context de la revisió. Això proporcionarà una nova ocasió perquè totes les veus siguin escoltades en el debat i ajudarà a centrar el debat en el conjunt més ampli de qüestions que s’estan tractant en el procés de revisió.

Vegeu també MEMO / 13 / 986.

Més informació

Llicències per al lloc web d'Europa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències