Connecteu-vos amb nosaltres

Mercat únic digital

Llicències per a Europa: la indústria promet solucions per fer que el contingut del mercat únic digital sigui més gran

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatgeAvui (13 de novembre) tindrà lloc a Brussel·les l’acte de cloenda del diàleg amb les parts interessades en les llicències per a Europa, promogut per la Comissió Europea. El diàleg va ser liderat conjuntament pels comissaris Michel Barnier (mercat intern i serveis), Neelie Kroes (Agenda digital) i Androulla Vassiliou (educació, cultura, multilingüisme i joventut).

A la sessió plenària final d’avui, els participants en llicències per a Europa es comprometran a superar els problemes que els ciutadans europeus poden afrontar en quatre àmbits: accés transfronterer i portabilitat dels serveis; contingut generat per l'usuari i microlicències; patrimoni audiovisual i mineria de text i dades.

Les solucions presentades avui tractaran problemes que diàriament s’enfronten als consumidors, titulars de drets, proveïdors de serveis i usuaris finals. Quan s’implementin, aquests compromisos podrien aportar un valor afegit important ja que podrien tenir un impacte real sobre la disponibilitat i l’accessibilitat dels continguts culturals en línia.

anunci

Les promeses inclouran:

 • La declaració conjunta de la indústria audiovisual per continuar treballant per oferir gradualment la portabilitat transfronterera dels serveis audiovisuals. Això facilitaria als consumidors l'accés legal a pel·lícules i programes de televisió del seu estat membre d'origen quan viatgin a l'estranger per vacances o viatges de negocis.
 • Microlicències multiterritorials amb un clic que ofereixen les companyies discogràfiques i les societats col·leccionistes d’autors per a un ús reduït de música en línia. Això, per exemple, facilitarà molt a aquells que desitgin utilitzar la música fer-ho amb seguretat jurídica als seus propis llocs web o quan publiquin vídeos a altres llocs.
 • Un acord entre productors, autors i institucions del patrimoni cinematogràfic sobre principis i procediments per a la digitalització i difusió de pel·lícules patrimonials. D’aquesta manera, es garantirà que moltes pel·lícules antigues que actualment no estan disponibles en línia o que poden desaparèixer es guardin per al futur i es posin a disposició d’un públic més ampli.

El comissari Michel Barnier va dir: "Les llicències per a Europa han demostrat que el diàleg amb les parts interessades pot presentar solucions concretes als reptes del mercat únic digital. Les iniciatives presentades avui són una via ràpida per oferir més contingut en línia a tots els europeus. Però la nostra feina no s'ha acabat. Volem controlar la implementació d'aquestes promeses per assegurar-se que es compleixin i que realment marquin la diferència a la vida real. I ens assegurarem que les nostres polítiques futures ajudin a compartir i premiar la creació al mercat únic ".

La vicepresidenta Neelie Kroes va dir: "Hem de ser pragmàtics per avançar en matèria de drets d'autor i ho veiem en els resultats d'avui. Estem veient un debat menys polaritzat. Si la indústria pot posar en pràctica aquests compromisos, veurem més progressos progressius cap a la concessió de llicències de contingut adequats per a l’era digital. Els debats continuaran i ara hem d’examinar el paper que podria tenir la legislació actualitzada per avançar més ".

anunci

La comissària Androulla Vassiliou va dir: Hem aconseguit solucions pràctiques que proporcionin una major seguretat als titulars de drets, un millor tracte per al públic i més diversitat cultural en línia. El compromís de digitalització del patrimoni cinematogràfic és una gran notícia per als aficionats al cinema en particular, i estic content de veure que les coses avancen també en la portabilitat transfronterera. El nostre objectiu és garantir que els creadors i la indústria europeus desenvolupin nous continguts i serveis digitals perquè la nostra riquesa cultural arribi a un públic més ampli i es preservi per a les generacions futures ".

Les llicències per a iniciatives europees són el resultat de deu mesos de treball i intercanvis que van reunir, mitjançant tres sessions plenàries i més de trenta reunions de grups de treball, grups d'interès de les indústries audiovisuals, musicals, editorials i de videojocs (autors, productors, editors, intèrprets) , distribuïdors, emissores, etc.), proveïdors de serveis d’Internet, empreses tecnològiques, institucions culturals, usuaris i consumidors web i altres parts interessades que puguin aportar la seva experiència en aquest tema. Cal assenyalar que alguns grups de treball no van arribar al consens entre els grups d'interès, però van proporcionar informació útil sobre els problemes en joc.

Fons

La Comissió va llançar llicències per a Europa al febrer aquest any després de la seva comunicació de desembre de 2012 sobre el contingut al mercat únic digital (vegeu IP / 12 / 1394). L’objectiu era oferir a finals del 2013 solucions dirigides per la indústria per abordar les barreres pràctiques a la circulació de continguts a l’era digital.

El diàleg amb les parts interessades és una de les dues vies d'acció paral·leles que la Comissió es va comprometre a dur a terme durant el seu mandat per garantir que el marc de drets d'autor de la UE es mantingui adequat a l'entorn digital. Paral·lelament, la Comissió està completant la seva revisió contínua del marc legal de la UE sobre drets d’autor, amb vista a una decisió el 2014 sobre la presentació de propostes de reforma legislativa. Les promeses esbossades anteriorment i les discussions, incloses les àrees en què no va sorgir el consens de les parts interessades, alimentaran el procés de revisió. En el futur proper es posarà en marxa una consulta pública en el context de la revisió. Això proporcionarà una nova ocasió perquè totes les veus siguin escoltades en el debat i ajudarà a centrar el debat en el conjunt més ampli de qüestions que s’estan tractant en el procés de revisió.

Vegeu també MEMO / 13 / 986.

Més informació

Llicències per al lloc web d'Europa

Blog

Roaming: el CESE demana una zona tarifària única a tota la UE

publicat

on

Les persones haurien de gaudir de la tarifa local quan facin servir els seus telèfons mòbils a qualsevol lloc de la UE, va dir el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) en un dictamen recentment adoptat sobre una proposta de revisió de les normes de roaming de la UE.

A zona tarifària única, oferint trucades i consum de dades a tarifes locals a totes les persones que tinguin una subscripció telefònica a Europa, amb la mateixa velocitat i accés a la infraestructura, sigui quin sigui el país on es faci o des de la trucada: aquest, segons el CESE, és l'objectiu que la UE hauria de perseguir la regulació dels serveis d'itinerància.

Tot i donar la benvinguda a la proposta de revisió de la normativa sobre itinerància i els seus objectius per part de la Comissió Europea com a pas positiu en la direcció correcta, el CESE creu que s’hauria de fixar un objectiu més atrevit.

anunci

"La idea de la proposta de la Comissió és que els serveis d'itinerància s'hagin de proporcionar a les mateixes condicions que a casa seva, sense restriccions d'accés. Aquesta és una bona proposta", va dir. Christophe Lefèvre, ponent de l’opinió del CESE adoptat a la sessió plenària de juliol. "No obstant això, creiem que hauríem d'anar més enllà de les condicions i garantir que la gent d'Europa no hagi de pagar més per les seves comunicacions mòbils quan marxi a l'estranger".

El CESE també subratlla que no n'hi ha prou amb estipular que, quan hi ha una qualitat o velocitats similars disponibles a la xarxa d'un altre estat membre, l'operador nacional no hauria de proporcionar deliberadament un servei d'itinerància de menor qualitat. Això significa, per exemple, que si un consumidor té connectivitat 4G a casa, no hauria de tenir 3G mentre està en itinerància si hi ha 4G disponible al país on viatja.

Part del problema és la mala infraestructura local. Per garantir l'accés il·limitat a les últimes generacions i tecnologies de xarxa, la UE també hauria d'estar preparada per fer-ho invertir en infraestructures per omplir els buits existents i garantir que no hi hagi "taques blanques", és a dir, regions que tenen una cobertura d'internet de banda ampla inadequada, moltes de les quals se sap que es troben a les zones rurals i que allunyen els possibles residents i empreses. La UE també hauria d'introduir requisits mínims que els operadors s'hagin de reunir progressivament perquè els consumidors puguin fer ple ús d'aquests serveis.

anunci

A més, el CESE insisteix en la necessitat d’exigir-ho alertes múltiples que s’enviaran als consumidors per protegir-los dels cops de factures quan superin els límits de les seves subscripcions. En apropar-se al sostre, l’operador hauria de seguir avisant el consumidor sempre que s’hagi consumit de nou el volum definit per a l’alerta anterior, especialment durant la mateixa trucada o sessió d’ús de dades.

Finalment, el CESE apunta a la qüestió de ús just com a punt d’enganxar. Tot i que tots els contractes de comunicacions mòbils mencionen un ús just en relació amb la itinerància, el CESE lamenta que el reglament no ho defineixi. Però amb la pandèmia COVID, la gent ha arribat a confiar massivament en activitats en línia i l’ús just ha adquirit un significat completament nou. Penseu, argumenta el CESE, què significa això per a un estudiant Erasmus que assisteix a una universitat a l'estranger, després de fer classes a Teams, Zoom o alguna altra plataforma. Això fa que s’utilitzin moltes dades i arribin ràpidament al seu límit mensual. L’equitat seria que les persones en una situació així tinguessin el mateix sostre al país que visiten que al seu país d’origen.

Fons

Els recàrrecs per itinerància van ser abolits a la UE el 15 de juny de 2017. El ràpid i massiu augment del trànsit des d’aleshores ha confirmat que aquest canvi ha desencadenat una demanda inexplotada de consum mòbil, com demostra la primera revisió completa del mercat de la itinerància publicada per la Unió Europea. Comissió al novembre de 2019.

La regulació actual sobre la itinerància caducarà el juny del 2022 i la Comissió ha iniciat mesures per garantir que es perllongui durant deu anys addicionals, alhora que la farà futura i s’adaptarà més als resultats d’una consulta pública de 10 setmanes. La revisió proposada té com a objectiu:

· Menors preus màxims que paguen els operadors nacionals als operadors a l'estranger que presten serveis d'itinerància, amb l'objectiu de provocar reduccions de preus al detall;

· Proporcionar als consumidors una millor informació sobre els càrrecs addicionals quan truquen a números de serveis especials, com ara números d’atenció al client;

· Garantir la mateixa qualitat i velocitat de la xarxa mòbil que a l’estranger que a casa, i;

· Millorar l'accés als serveis d'emergència en itinerància.

Llegiu l’opinió del CESE

Llegiu la proposta de revisió de la normativa sobre itinerància de la Comissió Europea

Seguir llegint

economia digital

Es llança un nou recurs digital per donar suport a la salut, l’atenció social i la innovació del sector

publicat

on

Aconseguir la innovació és un nou recurs desenvolupat per Life Sciences Hub Wales per informar i orientar aquells que treballen en la indústria, la salut i la innovació en atenció social. Resumeix la investigació clau, proporciona informació crítica i ofereix noves perspectives dels líders de pensament intersectorials.

Aquest nou recurs digital revisa la riquesa de coneixement disponible sobre innovació en salut i atenció social per dotar a aquells que ho necessiten de la informació més rellevant i important. Life Sciences Hub Wales ha treballat estretament amb col·laboradors que abasten salut, indústria, acadèmia i atenció social.

Molts grups d’interès perceben la innovació com a essencial per catalitzar els canvis a tot el sistema i modificar la diferència entre pacients i persones. Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria.

anunci

Tot i això, les barreres poden dificultar la innovació, inclosa la manca de llenguatge comú, recursos i compromís entre sectors. Life Sciences Hub Wales ha creat el recurs Achieving Innovation per ajudar a afrontar aquests reptes, identificant solucions i respostes basades en l'evidència per ajudar a navegar per l'ecosistema de la innovació i protegir els nostres sistemes d'assistència sanitària i social.

El recurs s’ha d’actualitzar regularment amb material nou i es llança amb:

Cari-Anne Quinn, CEO de Life Sciences Hub Wales, va dir: "Aquest nou recurs pot jugar un paper clau en ajudar els grups d'interès de totes les procedències a navegar pels ecosistemes de salut i assistència social a Gal·les i més enllà. Els innovadors tenen la clau per a la transformació a gran escala de la salut, l'atenció i el benestar a Gal·les i aquest recurs els ajudarà a aconseguir-ho ".

anunci

Eluned Morgan, ministre de Sanitat i Serveis Socials, va dir: “La innovació juga un paper fonamental per donar suport als nostres sectors de salut i assistència social a Gal·les per oferir noves idees i tecnologies en col·laboració amb la indústria. Dono la benvinguda a Life Sciences Hub Wales, el nou recurs "Aconseguir innovació" com a eina clau per als innovadors que treballen per superar reptes reals i captar noves oportunitats apassionants. Quan vam establir i finançar Life Science Hub Wales, la innovació era el centre del seu ethos; aquest ethos ha jugat un paper clau en la nostra recuperació i resposta a l’impacte de COVID-19 ”.

El doctor Chris Subbe, consultor de medicina aguda, respiratòria i d'atenció crítica a la Junta de Salut de la Universitat Betsi Cadwaladr i professor clínic sènior a la Universitat de Bangor, va dir: “Estava encantat de contribuir al recurs Achieving Innovation explorant la importància de fer de la innovació un hàbit quotidià.

En aquest moment de pressions excepcionals sobre la nostra capacitat per proporcionar una atenció de qualitat, hem de trobar maneres de desenvolupar talent i idees des d’on vinguin. Aquest nou recurs hauria de capacitar els innovadors multidisciplinaris de la indústria i de l’àmbit sanitari amb la informació, el context i el llenguatge necessaris. "

Darren Hughes, director de la Confederació del NHS de Gal·les, va dir: "Donem la benvinguda al nou recurs Achieving Innovation del Life Sciences Hub Wales, ja que hem vist l'impacte de la innovació i la transformació de serveis en resposta a la pandèmia Covid-19. El recurs dóna suport a una comprensió més profunda de la innovació i complementa el nostre informe de diverses agències elaborat per la Universitat de Swansea, L’informe d’estudi d’innovació i transformació del NHS Wales COVID-19, que parteix d’una àmplia base d’evidències d’experiències del personal de tot el NHS de Gal·les, examinant per què i com van innovar i examinant recomanacions pràctiques per impulsar aquesta agenda.

"En iniciar la recuperació, és imprescindible aprofitar l'oportunitat de millorar la prestació del servei, l'eficiència, els resultats dels pacients, el benestar del personal i fomentar una cultura d'aprenentatge i compartir bones pràctiques a través de les fronteres organitzatives".

El recurs arriba en un moment apassionant per a la innovació a Gal·les, amb el llançament de les acadèmies d’aprenentatge intensiu a principis del 2021. Aquestes primeres acadèmies del món, que ofereixen cursos impartits centrats en la innovació, investigació i assessorament a mida, són les primeres del món. serveis, amb Life Sciences Hub Wales donant suport a socis rellevants.

Si voleu explorar el recurs Achieving Innovation, clica aquí

Sobre Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales té com a objectiu convertir Gal·les en el lloc preferit per a la innovació en salut, atenció i benestar. Ajudem a avançar en la innovació i a crear una col·laboració significativa entre la indústria, la salut, l’atenció social, el govern i les organitzacions de recerca.

Volem ajudar a transformar tant la salut com el benestar econòmic de la nació:

 • Accelerar el desenvolupament i l'adopció de solucions innovadores que donin suport a les necessitats de salut i atenció social de Gal·les, i;
 • col·laborar amb la indústria per avançar en la millora econòmica en el sector de les ciències de la vida i impulsar el creixement empresarial i l'ocupació a Gal·les.

Ho fem treballant estretament amb companys de salut i assistència social per entendre els reptes i les pressions que pot afrontar una organització. Un cop identificats, després treballem amb la indústria per ajudar a obtenir i donar suport al desenvolupament de solucions innovadores per respondre amb agilitat a aquests reptes.

El nostre equip ofereix assessorament, senyalització i suport a mida per accelerar tots els viatges d’innovació, ja sigui donant suport a un metge amb una idea brillant o a una organització multinacional de ciències de la vida.

Life Sciences Hub Wales ajuda a catalitzar el canvi a tot el sistema convocant i orquestrant un ecosistema d’innovació intersectorial. Aquestes connexions ens permeten crear valuoses oportunitats de connexió i de treball en xarxa.

Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Sobre el recurs per assolir la innovació

El recurs es llança amb:

 • Vuit idees per aconseguir la innovació- article que recopila idees i temes clau de tot el recurs.
 • directori resumint el suport i les organitzacions disponibles a Gal·les.
 • A revisió narrativa d’evidències d’innovació i literatura.
 • A revisió de la política de l'enfocament del govern gal·lès sobre la innovació.
 • blocs escrit per líders de tota la salut, indústria i atenció social centrats en la innovació.
 • Podcasts on els líders de pensament debaten sobre els reptes i les oportunitats de la innovació.

Referència de l'enquesta:

"Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria ".

Beaufort Research va rebre l’encàrrec de Life Sciences Hub Wales de realitzar una enquesta anònima sobre les percepcions intersectorials de les parts interessades al voltant de l’organització i del sector més ampli de les ciències de la vida a principis de 2021. Això es va emprendre per ajudar a informar la futura direcció estratègica de Life Sciences Hub Wales.

Seguir llegint

economia digital

Anàlisi econòmica de la Llei de mercats digitals

publicat

on

La Comissió Europea ha presentat una proposta de The Digital Markets Act (DMA). El seu objectiu és crear mercats digitals justos i competitius a la UE. El seu objectiu és aconseguir-ho introduint-ne de nous ex-ante normatives que s'aplicaran automàticament als anomenats "guardians". Els porters hauran de ser grans plataformes d’Internet que compleixin els criteris de mida seleccionats, escriu Robert Chovanculiak, doctor.

En una nova publicació conjunta titulada Llei d’anàlisi econòmica dels mercats digitals, elaborat per quatre grups de reflexió: INESS (Eslovàquia), CETA (República Txeca), IME (Bulgària) i LFMI (Lituània), assenyalem les deficiències del DMA i posem de relleu les possibles conseqüències no desitjades d’aquest reglament. A més, també suggerim una manera de modificar el procediment proposat per regular les empreses d'Internet.

Entre les principals mancances hi ha la definició mateixa de "porters". Realment no ocupen una posició dominant dins del conjunt de l’economia. Fins i tot dins dels serveis digitals, hi ha una intensa competència entre plataformes entre si, alhora que els nous innovadors posen constantment en dubte la seva posició al mercat.

anunci

L'únic espai on els porters tenen la capacitat d'influir en les regles del joc és a la seva pròpia plataforma. No obstant això, tot i que tenen un control total sobre la configuració dels termes i condicions dels usuaris, no tenen cap incentiu per establir-los de manera desfavorable. Això es veu millor quan es tracta de diverses pràctiques que la proposta DMA restringeix o prohibeix directament.

A l'estudi, demostrem que aquestes pràctiques comercials es comproven en el temps i són utilitzades legítimament per moltes empreses del món fora de línia. A més, hi ha diverses explicacions econòmiques a la literatura sobre per què aquestes pràctiques empresarials no són una manifestació de comportament anticompetitiu, sinó que proporcionen un major benestar per als usuaris finals i empresarials de la plataforma.

Per tant, recomanem que el DMA repensi la centralització i l'automatització de tot el procés d'identificació dels "porters" i de les pràctiques comercials prohibides individuals. Des de la perspectiva de la regió del CEE, és important mantenir l'element dinàmic de la competència. Això es pot aconseguir substituint l'estàtic i ex ante enfocament a la DMA amb un enfocament policèntric on les capacitats nacionals participen en la presa de decisions mantenint un diàleg regulador obert en què les pròpies empreses d'Internet tenen l'oportunitat de participar.

anunci

Robert Chovanculiak, PhD és analista de l'INESS i autor principal del Llei d’anàlisi econòmica dels mercats digitals.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències