Connecteu-vos amb nosaltres

desenvolupament

El suport renovat de la UE per a les reformes clau Albània

COMPARTIR:

publicat

on

imatgeEl 13 de novembre, la Comissió Europea va adoptar el programa nacional de 2013 per a Albània en el marc de l'Instrument d'assistència de preadhesió (IPA). El programa de 82 milions d'euros finançarà 19 programes adaptats a les necessitats específiques del país, donant suport a reformes i inversions en àrees clau com la governança, la justícia i els afers interiors, el transport, el medi ambient, l'ocupació i la inclusió social, així com l'agricultura i el desenvolupament rural. .

"Albània ha mostrat el seu compromís amb el procés d'integració, que es va reflectir en la recent recomanació de la Comissió d'atorgar l'estatus de candidat al país. Les reformes, però, s'han de mantenir i estic segur que el programa d'enguany ajudarà a Albània a fer-ho i a aportar positius. canviar la vida dels seus ciutadans", va dir el comissari Füle.

Com a prioritat estratègica, el programa ajudarà a reforçar la independència i l'eficiència de la justícia i a millorar la lluita contra la corrupció i el crim organitzat. El finançament donarà suport a reformes concretes en l'àmbit de l'administració pública, amb l'objectiu final d'augmentar la confiança dels albanesos en la seva pròpia administració estatal.

El suport també es destinarà a la protecció del medi ambient, inclosa la gestió dels residus, que és un dels reptes més importants als quals haurà d'afrontar Albània en els propers anys. El desenvolupament socioeconòmic es recolzarà amb mesures específiques per donar suport a les pimes i millorar el rendiment de les polítiques laborals i socials del govern.

El finançament ajudarà encara més el país a preparar-se per a la futura gestió nacional dels fons de la UE per a l'agricultura i finançarà mesures d'inversió a petita i mitjana escala per donar suport als agricultors. S'implementaran projectes estratègics d'infraestructures en zones rurals per rehabilitar la xarxa de carreteres secundàries i construir sistemes eficients de subministrament d'aigua.

Per primera vegada, el programa anual de l'IPA inclou un conjunt de projectes, que seran implementats directament per l'administració albanesa mitjançant procediments de subvencions i adquisicions, tan bon punt el país tingui llum verda per part de la Comissió per gestionar els fons de l'IPA.

Més informació

anunci

Instrument d'Ajuda de Preadhesió

Ajut financer a Albània

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències