Connecteu-vos amb nosaltres

Eurobaròmetre

L’enquesta a tota la UE mostra el suport del públic a la investigació i la innovació responsables

COMPARTIR:

publicat

on

1000000000000292000002925E6847D5Una nova enquesta de l’Eurobaròmetre mostra que més de tres quartes parts (77%) dels europeus pensen que la ciència i la tecnologia influeixen positivament en la societat. No obstant això, els enquestats també expressen preocupació pels riscos de les noves tecnologies, com ara per a la salut humana i el medi ambient. Volen que la investigació i la innovació es duguin a terme amb la deguda atenció als principis ètics (76%), l’equilibri de gènere (84%) i el diàleg públic (55%). De manera similar als resultats de les enquestes anteriors de l’Eurobaròmetre, més de la meitat dels europeus estan interessats en els desenvolupaments en ciència i tecnologia (53%), però la majoria no se senten prou informats (58%).

La comissària d'Investigació, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, va dir: "Els resultats d'aquesta enquesta mostren que els europeus donen suport al paper de la ciència i la tecnologia a la societat, però al mateix temps esperen que els científics i els polítics garanteixin que es tinguin en compte els seus valors i preocupacions El pròxim programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó 2020, se centra a assolir aquest equilibri. Ara cal intensificar els nostres esforços per dialogar amb la societat sobre ciència i hem d’interessar a més joves per les carreres científiques i d’innovació. ”

El 66% dels enquestats creu que els científics que treballen a les universitats o als laboratoris governamentals estan millor qualificats per explicar l'impacte dels desenvolupaments científics i tecnològics en la societat, i també és probable que aquest grup (82%) intenti comportar-se responsable cap a la societat.

La majoria dels europeus obtenen informació sobre l'evolució d'aquestes àrees a partir de la televisió (65%), seguida de diaris (33%), llocs web (32%) i revistes (26%). Poc menys de la meitat dels enquestats (47%) han estudiat alguna vegada ciències o tecnologia, ja sigui a l’escola, a la universitat, a la universitat o en un altre lloc. Al mateix temps, els europeus tenen una visió positiva de l’efecte de l’educació científica en els joves i la majoria dels enquestats (65%) pensen que els seus governs no fan prou per estimular l’interès dels joves per la ciència.

Fons

Aquesta enquesta de l’Eurobaròmetre es va realitzar a través d’entrevistes cara a cara als estats membres de la Unió Europea per avaluar les actituds dels ciutadans europeus envers la ciència i la innovació. Entre el 27,563 d'abril i el 26 de maig de 14 es van entrevistar un total de 2013 enquestats de diferents grups socials i demogràfics. Per a aquest estudi, les mitjanes de la UE proporcionades representen les mitjanes de la UE-27, a causa del fet que Croàcia encara no era un estat membre en aquell moment. quan es realitzava el treball de camp.

Horizon 2020, el pròxim programa de recerca i innovació de la UE, s’executarà del 2014 al 2020. Té una forta orientació cap a l’abordatge de reptes socials que afecten la vida de les persones, com ara una millor assistència sanitària, transport més ecològic o seguretat alimentària i energètica. Horizon 2020 comptarà amb un pressupost específic per a "La ciència amb i per a la societat", que se centrarà en la integració de l'esforç científic i tecnològic a la societat europea. A més, s’utilitzarà per augmentar l’atractiu de les carreres científiques i tecnològiques, en particular per als joves, així com per abordar el desequilibri de gènere existent en aquests camps.

anunci

Un exemple del treball que ja està en marxa per involucrar directament la gent és VEUS (Opinions, opinions i idees de ciutadans a Europa sobre ciència). Es tracta d’una consulta ciutadana d’un any a tot Europa que explora el concepte de residus com a recurs. Els resultats s’utilitzen per definir les prioritats de la investigació d’Orizon 2020 pel que fa a la gestió de residus urbans.

Més informació

MEMO / 13 / 987

L’informe –amb resum– i les fitxes de país són disponible aquí.

pàgina web horitzó 2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències