Connecteu-vos amb nosaltres

Eurobaròmetre

L’enquesta a tota la UE mostra el suport del públic a la investigació i la innovació responsables

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1000000000000292000002925E6847D5Una nova enquesta de l’Eurobaròmetre mostra que més de tres quartes parts (77%) dels europeus pensen que la ciència i la tecnologia influeixen positivament en la societat. No obstant això, els enquestats també expressen preocupació pels riscos de les noves tecnologies, com ara per a la salut humana i el medi ambient. Volen que la investigació i la innovació es duguin a terme amb la deguda atenció als principis ètics (76%), l’equilibri de gènere (84%) i el diàleg públic (55%). De manera similar als resultats de les enquestes anteriors de l’Eurobaròmetre, més de la meitat dels europeus estan interessats en els desenvolupaments en ciència i tecnologia (53%), però la majoria no se senten prou informats (58%).

La comissària d'Investigació, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn, va dir: "Els resultats d'aquesta enquesta mostren que els europeus donen suport al paper de la ciència i la tecnologia a la societat, però al mateix temps esperen que els científics i els polítics garanteixin que es tinguin en compte els seus valors i preocupacions El pròxim programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó 2020, se centra a assolir aquest equilibri. Ara cal intensificar els nostres esforços per dialogar amb la societat sobre ciència i hem d’interessar a més joves per les carreres científiques i d’innovació. ”

El 66% dels enquestats creu que els científics que treballen a les universitats o als laboratoris governamentals estan millor qualificats per explicar l'impacte dels desenvolupaments científics i tecnològics en la societat, i també és probable que aquest grup (82%) intenti comportar-se responsable cap a la societat.

anunci

La majoria dels europeus obtenen informació sobre l'evolució d'aquestes àrees a partir de la televisió (65%), seguida de diaris (33%), llocs web (32%) i revistes (26%). Poc menys de la meitat dels enquestats (47%) han estudiat alguna vegada ciències o tecnologia, ja sigui a l’escola, a la universitat, a la universitat o en un altre lloc. Al mateix temps, els europeus tenen una visió positiva de l’efecte de l’educació científica en els joves i la majoria dels enquestats (65%) pensen que els seus governs no fan prou per estimular l’interès dels joves per la ciència.

Fons

Aquesta enquesta de l’Eurobaròmetre es va realitzar a través d’entrevistes cara a cara als estats membres de la Unió Europea per avaluar les actituds dels ciutadans europeus envers la ciència i la innovació. Entre el 27,563 d'abril i el 26 de maig de 14 es van entrevistar un total de 2013 enquestats de diferents grups socials i demogràfics. Per a aquest estudi, les mitjanes de la UE proporcionades representen les mitjanes de la UE-27, a causa del fet que Croàcia encara no era un estat membre en aquell moment. quan es realitzava el treball de camp.

anunci

Horizon 2020, el pròxim programa de recerca i innovació de la UE, s’executarà del 2014 al 2020. Té una forta orientació cap a l’abordatge de reptes socials que afecten la vida de les persones, com ara una millor assistència sanitària, transport més ecològic o seguretat alimentària i energètica. Horizon 2020 comptarà amb un pressupost específic per a "La ciència amb i per a la societat", que se centrarà en la integració de l'esforç científic i tecnològic a la societat europea. A més, s’utilitzarà per augmentar l’atractiu de les carreres científiques i tecnològiques, en particular per als joves, així com per abordar el desequilibri de gènere existent en aquests camps.

Un exemple del treball que ja està en marxa per involucrar directament la gent és VEUS (Opinions, opinions i idees de ciutadans a Europa sobre ciència). Es tracta d’una consulta ciutadana d’un any a tot Europa que explora el concepte de residus com a recurs. Els resultats s’utilitzen per definir les prioritats de la investigació d’Orizon 2020 pel que fa a la gestió de residus urbans.

Més informació

MEMO / 13 / 987

L’informe –amb resum– i les fitxes de país són disponible aquí.

pàgina web horitzó 2020.

Eurobaròmetre

Eurobaròmetre: optimisme sobre el futur de la UE al màxim des del 2009

publicat

on

Les actituds envers la UE es mantenen positives i, en general, estables, segons l’últim Eurobaròmetre estàndard realitzat al juny-juliol del 2021.

L’optimisme sobre el futur de la UE ha assolit el seu nivell més alt des del 2009 i la confiança en la UE es manté al màxim des del 2008. El suport a l’euro es manté estable des del 2004. L’enquesta també indica una millora significativa en la percepció del estat de les economies nacionals.

Els ciutadans europeus identifiquen la situació econòmica com la seva principal preocupació a nivell de la UE, seguida del medi ambient, el canvi climàtic i la immigració. La salut continua sent el principal tema a nivell nacional, una mica per davant de la situació econòmica del país.

anunci

La majoria dels europeus estan satisfets amb les mesures preses per la UE i els governs nacionals contra la pandèmia del coronavirus i pensen que el pla de recuperació de NextGenerationEU serà efectiu per respondre als efectes econòmics de la pandèmia. Prop de dos terços confien en la UE per prendre les decisions correctes en el futur per respondre a la pandèmia.

1. Optimisme sobre el futur de la Unió Europea

L’optimisme sobre el futur de la UE ha augmentat bruscament des de l’estiu del 2020, amb dos terços dels enquestats que ara tenen una visió positiva (66%, +6 punts percentuals). Aquest és el nivell més alt des de la tardor del 2009. Poc més de tres de cada deu enquestats són pessimistes sobre el futur de la UE (31%, -7), el nivell més baix des del 2009.

anunci

Una clara majoria és optimista sobre el futur de la UE en 26 estats membres, mentre que l'opinió pública continua dividida a Grècia. L’optimisme ha augmentat a 22 països des de l’estiu del 2020, amb increments molt importants a Malta (75%, +25), Itàlia (67%, +18) i Portugal (76%, +15). Com a resultat d'aquests canvis, l'optimisme és ara l'opinió majoritària a Itàlia (67%) i França (53%).

2. Imatge i confiança en la UE

Després d’un gran augment entre l’estiu 2020 i l’hivern 2020-2021, la imatge positiva de la UE es manté en un nivell relativament alt (45%) i és l’opinió majoritària en 20 estats membres de la UE (imatge neutral 38%, imatge negativa 16%) . Els resultats més alts s’observen a Irlanda (70%) i Portugal (62%).

Gairebé la meitat dels europeus confien en la Unió Europea (49%). Aquest segueix sent el nivell global més alt registrat des de la primavera del 2008. La confiança en els governs nacionals ha augmentat lleugerament (37%), mentre que la confiança en els parlaments nacionals s'ha mantingut estable en un 35%.

3. Principals preocupacions a nivell comunitari i nacional

La situació econòmica ha recuperat el primer lloc com el tema més important que afronta la UE amb un 27% de les mencions (-8 punts percentuals en comparació amb l’hivern 2020-2021). El medi ambient i el canvi climàtic han passat del quart lloc al segon lloc igual (25%, +5), compartit amb la immigració (25%, +7), seguit en quart lloc per l'estat de les finances públiques dels estats membres i per la salut (tots dos un 22%). Les mencions sobre salut han disminuït significativament des de l’hivern 2020-2021 (22%, -16), quan es trobava en primera posició.

A nivell nacional, la salut continua sent el tema més important, tot i que les mencions han disminuït considerablement des de l’hivern 2020-2021 (28%, -16). La situació econòmica es troba en segon lloc, esmentada per poc més d’una quarta part dels enquestats (26%, -7).

4. La situació econòmica actual i l'euro

Des de l’hivern 2020-2021, la proporció d’enquestats que creuen que la situació de la seva economia nacional és “dolenta” ha disminuït notablement (-11), tot i que continua sent la visió majoritària (58%).

El 40% dels ciutadans de la UE opina ara que la seva situació econòmica nacional és "bona", un augment significatiu (+11) després que tres enquestes consecutives hagin demostrat un descens. Tot i això, aquest nivell d’avaluació positiva es manté per sota dels mesurats durant el període de primavera de 2017 a la tardor de 2019.

Les percepcions de la situació actual de l'economia nacional varien àmpliament entre els estats membres, que van des del 89% a Luxemburg que creu que és bo fins al 9% a Grècia que pensa de la mateixa manera.

El suport a l'euro a la zona de l'euro s'ha mantingut estable des de l'hivern 2020-2021, en el punt més alt des del 2004, amb un 79%. Un alt percentatge d’enquestats a tota la UE, estables al nivell més alt registrat mai (70%), també comparteixen aquesta opinió.

5. La pandèmia del coronavirus i l'opinió pública a la UE

La satisfacció amb les mesures adoptades per la Unió Europea per combatre la pandèmia del coronavirus ha augmentat significativament des de l’hivern 2020-2021, amb més de la meitat dels ciutadans de la UE satisfets (51%, +8). La insatisfacció ha disminuït (41%, -8), mentre que el 8% dels ciutadans diu que no ho sap (estable).

La satisfacció dels ciutadans amb les mesures adoptades pel seu govern nacional per combatre la pandèmia del coronavirus també ha augmentat notablement per convertir-se en l'opinió majoritària (53%, +10 des de l'hivern 2020-2021). El 46% no està satisfet (-10), mentre que l’1% (estable) diu que no ho sap.

Gairebé dos terços dels europeus confien que la UE prendrà les decisions correctes sobre la pandèmia en el futur (65%, +6 des de l’hivern 2020-2021). Aquesta és la visió majoritària de tots els estats membres de la UE.

La majoria dels europeus pensen que NextGenerationEU, el pla de recuperació de la UE, serà efectiu per respondre als efectes econòmics de la pandèmia de coronavirus (57%, +2 des de l’hivern 2020-2021).

Prop de set europeus de cada deu van dir que ja havien estat vacunats en el moment del treball de camp al juny-juliol o que voldrien vacunar-se contra el COVID-19 el més aviat possible (69%) i al 9% van dir que “els agradaria fer-ho algun temps el 2021 ”.

Fons

La "Primavera 2021 - Eurobaròmetre estàndard" (EB 95) es va dur a terme mitjançant entrevistes presencials i en línia entre el 14 de juny i el 12 de juliol de 2021 als 27 estats membres de la UE. També es van fer algunes preguntes en altres dotze països o territoris[1]. Es van realitzar 26,544 entrevistes als estats membres de la UE-27.

Seguir llegint

Eurobaròmetre

Eurobaròmetre: ús i visions dels europeus de les comunicacions electròniques a la UE

publicat

on

La Comissió ha publicat els resultats de la darrera Enquesta Eurobaròmetre sobre comunicacions electròniques a la UE. L'enquesta, realitzada de novembre a desembre de 2020 i de febrer a març de 2021, mostra l'ús i la satisfacció dels europeus amb els serveis de comunicacions electròniques, inclosos l'accés a Internet, telefonia fixa i mòbil, paquets de serveis, itinerància, emergència i comunicació internacional a la UE i més. L'enquesta indica que gairebé tots els europeus tenen telèfons mòbils (el 96% dels enquestats), mentre que el 53% tenen línies telefòniques fixes. Pel que fa a les connexions a Internet, el 81% dels ciutadans està satisfet amb la qualitat de les velocitats de descàrrega i el 82% amb la qualitat de les velocitats de càrrega. Aquestes xifres són més baixes als pobles rurals, on el 77% dels enquestats està satisfet amb la qualitat de les seves connexions.

Un terç (33%) dels enquestats ha experimentat una velocitat d’internet mòbil menor mentre viatjava en un altre país de la UE en comparació amb el seu país d’origen. Aquesta edició de l’Eurobaròmetre també va preguntar als ciutadans sobre els efectes de la pandèmia del coronavirus a les seves subscripcions a Internet i va trobar que el 7% dels europeus van fer canvis a la subscripció a Internet, mentre que el 3% va canviar de proveïdor d’internet. Pel que fa a les comunicacions d’emergència, el 74% dels europeus afirma que al seu propi país trucaria al número 112 i el 41% marcaria el 112 quan estigués en un altre país. L'Eurobaròmetre es configura com a teló de fons Codi europeu de comunicacions electròniques, que va actualitzar el marc regulador de les comunicacions electròniques de la UE el 2018 per ampliar els drets dels consumidors i els incentius dels operadors per a la inversió en xarxes avançades. Més informació sobre els resultats i la Informe de l’Eurobaròmetre estan disponibles en línia.

anunci

Seguir llegint

EU

L’Eurobaròmetre mostra un suport públic rècord a l’euro i un ampli suport a la introducció de normes d’arrodoniment

publicat

on

Segons l’última enquesta de l’Eurobaròmetre de la Comissió Europea, el suport públic a l’euro ha assolit el màxim històric. Un rècord del 80% dels enquestats creu que l'euro és bo per a la UE i el 70% considera l'euro bo per al seu propi país. L’enquesta de l’Eurobaròmetre es va dur a terme entre uns 17,700 enquestats dels 19 estats membres de la zona euro entre el 22 i el 29 de març de 2021. L’enquesta de l’Eurobaròmetre i els resultats d’una consulta pública oberta separada indiquen que un nombre creixent de ciutadans recolza les normes d’arrodoniment i l’abolició d’una monedes de dos cèntims. L’Eurobaròmetre mostra que el 67% del públic és partidari d’abolir les monedes d’un o dos cèntims d’euro mitjançant l’arrodoniment obligatori (cap amunt o cap avall) de la suma final de les compres fins als cinc cèntims més propers. Hi ha un suport majoritari als 19 estats membres de la zona euro. El resum de la consulta pública oberta sobre les normes d’arrodoniment mostra que el 72% dels enquestats no considera útils les monedes d’un o dos cèntims d’euro i el 71% considera que s’haurien d’introduir normes d’arrodoniment als cinc cèntims d’euro més propers. La majoria dels enquestats considera que les normes d’arrodoniment haurien de ser obligatòries (71%) i harmonitzar-se a la zona de l’euro (77%). La consulta pública va atreure 17,033 respostes. La consulta pública es va dur a terme al llarg de 15 setmanes, entre el 28 de setembre de 2020 i l'11 de gener de 2021. L'enquesta Eurobaròmetre està disponible aquí. Els resultats de la consulta pública sobre les normes d’arrodoniment estan disponibles aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències