Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

El practicar surf al cel: la Comissió dóna llum verda a les companyies aèries per a serveis de banda ampla i 3G 4G en avions

COMPARTIR:

publicat

on

Pla_interior_comercialLa Comissió Europea ha adoptat noves normes que permeten que els passatgers a bord d’avions que sobrevolin la Unió Europea utilitzin l’última tecnologia de comunicacions sense fils.

Això significa que a partir d'ara, l'espectre per a comunicacions 3G (UMTS) i 4G (LTE) es podrà utilitzar per sobre de 3000 metres d'altitud. Fins ara només els avions a bord 2G (GSM) eren admissibles a bord de la UE.

Aquesta decisió de la UE crea la possibilitat que les companyies aèries, en lloc d’un dret per als passatgers, permetin l’ús de telèfons intel·ligents i tauletes durant els vols.

Paper dels jugadors clau
Comissió Europea Permet l'ús de l'espectre durant els vols
Autoritat Europea de Seguretat Aèria (EASA) Emetrà directrius sobre l’ús de dispositius durant els vols a finals de novembre
Companyies aèries que operen a la UE Decidirà si s'aprofita aquesta nova opció

Què significa això per a les companyies aèries?

Com a resposta a l’augment de la demanda de passatgers, les companyies aèries podran desenvolupar nous serveis d’internet durant el vol. Les companyies aèries continuaran tenint al capdavant de quins serveis opten per equipar els seus avions (les enquestes de la indústria indiquen que els SMS i el correu electrònic són més interessants per als passatgers que la veu).

Què significa això per als passatgers?

Si les companyies aèries aprofiten les noves possibilitats, els passatgers tindran accés a millors serveis d'Internet, en moments en què l'aeronau vola per sobre dels 3000 m d'altitud. Per tant, si voleu navegar per les xarxes socials durant el vol o enviar correus electrònics amb fitxers adjunts, aquesta decisió ho fa possible.

anunci

Fons

Les decisions són lleis de la UE relatives a casos específics. Aquesta decisió de la Comissió confereix drets immediatament a les companyies aèries que els permetin establir sistemes de comunicació mòbil millorats a bord d’avions (MCA), fent ús de les bandes d’espectre preexistents per a 3G i 4G. Es tracta de la banda de 2100 MHz per a 3G i la banda de 1800 MHz per a 4G. Les directrius de seguretat detallades pertanyen a l’Autoritat Europea de Seguretat Aèria (EASA), que publicarà directrius el novembre de 2013.

normes de la UE

Fins al 2008, les comunicacions mòbils a bord dels avions (MCA) eren possibles mitjançant sistemes telefònics propietat de la companyia aèria. des 2008, Es va fer possible la comunicació 2G (GSM).

Per raons de seguretat, aquests serveis només estan disponibles a altituds superiors als 3000 metres.

Més de 200 avions amb destinacions a la UE estan equipats adequadament per complir les normes de la UE publicades el 2008. Les noves normes es basen en estudis que la Conferència Europea d’Administracions de Telecomunicacions (CEPT) ha fet per a la Comissió Europea.

Dades sobre la tecnologia d’avions a bord (MCA) de comunicacions mòbils

Tot i que encara és a la seva infància, MCA és una indústria en creixement, amb un trànsit de dades superior al 300% entre el 2011 i el 2012.

MCA és idèntic a la itinerància mòbil normal, ja que els passatgers es facturen a través del seu proveïdor de serveis. Les tarifes aplicades solen correspondre als preus de "Roaming: resta del món". El Wi-Fi també s’utilitza per a MCA, però no està subjecte a regles específiques perquè la seva baixa potència no suposa un risc d’interferència amb els serveis de ràdio terrestres.

MCA no cobreix la comunicació entre l'avió i el sòl que actualment proporcionen els sistemes basats en satèl·lit. Els nous satèl·lits haurien de permetre una capacitat deu vegades superior a la que hi ha avui en dia.

Alguns grups d'interès europeus estan treballant en la introducció d'una nova tecnologia de banda ampla "aire directe a terra" (DA2G), que evitarà els satèl·lits.

Com funcionen els sistemes MCA?

El senyal és rebut per una antena a bord de l'avió i enviat a la xarxa terrestre mitjançant una connexió per satèl·lit. La potència del senyal és limitada per garantir que no interfereixi amb altres comunicacions.

El sistema es basa en tres parts principals: els terminals mòbils, la unitat de control de xarxa i l'estació base de l'avió.

  • Terminals mòbils en avions: els passatgers volen utilitzar cada vegada més els seus dispositius mòbils 3G o 4G (telèfons intel·ligents, tauletes, ordinadors portàtils, etc.) a bord d’avions per transferir dades; la quantitat de dades transferides a bord ja supera les dades de veu.
  • La unitat de control de xarxa (NCU) està muntada a bord de l’avió i és una mena d’interruptors que impedeixen que els terminals mòbils es connectin a sistemes terrestres i interfereixin amb ells, i asseguren que es connecten només a una estació base d’aeronaus (vegeu més avall).
  • Estació base d’avions: l’antena a la qual es connecten els terminals mòbils; pren la forma d’un cable que recorre el sostre de la cabina.

Més informació

MCA a l'Agenda Digital

Més informació sobre la decisió de l'ACM 2008

Etiquetes Hash: #spectrum

Neelie Kroes,

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències