Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Medi Ambient: Setmana Europea de la Prevenció de Residus comença

COMPARTIR:

publicat

on

ewwr730-Parlem de la importància de les 3R: animar els ciutadans a reduir, reutilitzar i reciclar, però és la primera R que és la més important. Durant els propers set dies, la Setmana Europea per a la Reducció de Residus (EWWR) posarà això en el punt de mira. L’objectiu és augmentar la consciència sobre com podem canviar els hàbits a Europa i fomentar també el debat sobre qüestions d’eficiència de recursos i economia circular. El projecte, coordinat per l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Residus (ACR +) i amb el suport del Programa LIFE + de la UE, ara cobreix 17 països, inclosos 3 estats no membres de la UE.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "Hi ha un enorme potencial en la reutilització i el reciclatge de residus. Estem avançant molt en la pujada de la jerarquia de residus ... reduint els abocadors i augmentant el reciclatge. Les iniciatives fonamentals com la Setmana Europea de la reducció de residus són una important manera d’implicar a tothom en la creació d’una societat sense residus ".

El Setmana Europea de la Reducció de Residus, que se celebra del 16 al 24 de novembre, proposa noves formes de difondre la reducció de residus, la reutilització de productes i el reciclatge de materials. L’objectiu és desenvolupar i provar eines de comunicació dirigides a administracions i associacions, empreses, escoles i ciutadans individuals. Les activitats arribaran al màxim durant les Jornades Temàtiques de Prevenció de Residus, que aquest any se centren en la Reutilització, amb activitats locals com mercats de segona mà, tallers de reparació i festes d'intercanvi.

Vinculat a l’EWWR, es llançarà un dia europeu de neteja que tindrà lloc el 10 de maig de 2014 i aproximadament. "Let's Clean Up Europe" desafiarà els voluntaris a netejar els residus als seus barris i platges. L’objectiu no és només netejar les deixalles, sinó generar un debat sobre els residus i com els gestionem.

Els ciutadans europeus generen més de 500 kg de residus municipals per persona cada any, però això oscil·la entre poc més de 300 kg en alguns estats membres i més de 700 kg en altres. De mitjana es recicla la meitat, però hi ha enormes diferències entre els estats membres. En alguns estats membres, els abocadors han desaparegut i les taxes de reciclatge arriben al 70%, mentre que altres reciclen molt poc i aboquen el 90% dels seus residus municipals. Els consumidors i les llars tenen un paper vital a jugar en la reducció de residus mitjançant els hàbits de compra, la reutilització i la classificació de residus.

Fons

Llançat el 2009, l'EWWR es va centrar originalment en sensibilitzar sobre la prevenció de residus. Durant les quatre edicions anteriors, la Setmana ha tingut un èxit creixent a Europa (i més enllà), implementant més de 25,000 accions de comunicació a 28 països i desenvolupant una xarxa d’actors públics i privats que treballen en el camp de la prevenció de residus.

anunci

Les accions es duran a terme a Andorra, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Luxemburg, Malta, Portugal, Espanya, Suècia, Regne Unit, Bòsnia i Hercegovina i Islàndia.

El Directiva marc de residus dóna prioritat a la prevenció, la reutilització i el reciclatge per sobre de la incineració, amb l’abocador o incineració sense recuperació d’energia en última instància. Un estudi preparat per a la Comissió estima que la plena aplicació de la legislació de residus de la UE permetria estalviar 72 milions d'euros a l'any, augmentar la facturació anual del sector de la gestió i reciclatge de residus de la UE en 42 milions d'euros i crear més de 400,000 llocs de treball el 2020.

La Comissió Europea està duent a terme una revisió dels seus objectius en matèria de residus, el resultat del qual es convertirà en una revisió de la política el 2014.

Més informació

http://www.ewwr.eu

www.letscleanupeurope.eu

http://ec.europa.eu/environment/waste/index.htm

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències