Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

La privadesa i la protecció de dades "poden restablir la confiança dels consumidors en la societat digital"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

article_linking_lgLa proposta de la Comissió Europea sobre l’harmonització dels serveis de comunicacions electròniques a tota la UE limitarà indegudament la llibertat d’Internet, segons el Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD). En la seva opinió, el SEPD acull amb satisfacció la inclusió del principi de neutralitat de la xarxa (la transmissió imparcial d’informació a Internet) al text, però també va dir que no té contingut a causa del dret gairebé il·limitat dels proveïdors de gestionar el trànsit d’Internet. .

Peter Hustinx, EDPS, va dir: "Qualsevol supervisió i restricció de l'activitat a Internet dels usuaris s'ha de fer únicament per assolir un objectiu específic, legítim i específic. El seguiment a gran escala i la restricció de les comunicacions dels usuaris a Internet en aquesta proposta és contrària a La legislació de la UE sobre protecció de dades, així com la Carta de drets fonamentals de la UE. Aquesta interferència amb els drets a la protecció de dades personals, la confidencialitat de les comunicacions i la privadesa contribuirà poc a restablir la confiança dels consumidors en el mercat de comunicacions electròniques a Europa "

La proposta promou mesures de gestió del trànsit que permeten controlar les comunicacions d’Internet dels usuaris, inclosos els correus electrònics enviats o rebuts, els llocs web visitats i els fitxers descarregats per filtrar, frenar o restringir l’accés a serveis o continguts il·legals.

anunci

El SEPD va advertir de l’ús d’aquestes mesures intrusives d’alta privadesa sota l’ampli paraigua de la prevenció del delicte o per filtrar el contingut il·legal segons la legislació nacional o de la UE, ja que no és compatible amb el principi d’internet obert.

La confiança en el nostre entorn digital en els propers anys depèn de la nostra capacitat per proporcionar infraestructures legals i tècniques que puguin generar i preservar la confiança en la Societat Digital. Aquesta confiança ja ha estat greument minada per diversos escàndols de vigilància recentment.

Per recuperar la confiança dels consumidors en el mercat de les comunicacions electròniques a la UE, els usuaris han de tenir la certesa que es respecten els seus drets a la privadesa, confidencialitat de les seves comunicacions i protecció de la seva informació personal. El SEPD insta la Comissió a exposar motius més precisos pels quals es poden aplicar mesures de gestió del trànsit. Qualsevol interferència amb els seus drets s’ha de comunicar clarament als usuaris, cosa que els permetrà canviar a aquells proveïdors que apliquin tècniques de gestió del trànsit menys invasives a la privadesa als seus serveis.

anunci

A més, el SEPD diu que la supervisió de qualsevol aplicació de mesures de gestió del trànsit per part dels proveïdors hauria d’incloure un paper més gran per a les autoritats nacionals de protecció de dades per garantir que es respectin plenament la privadesa i els drets de protecció de dades dels usuaris.

La informació d'antecedents

L'11 de setembre de 2013, la Comissió Europea va adoptar una Proposta de Reglament per la qual s'estableixen mesures relatives al mercat únic europeu de comunicacions electròniques i per aconseguir un continent connectat. Entre altres mesures, la proposta facilita els requisits perquè els proveïdors de comunicacions puguin oferir serveis a tota la UE, estandarditza les característiques dels productes que permeten l’accés virtual a xarxes fixes i harmonitza els drets dels usuaris finals, com ara els relacionats amb Internet obert. com a informació contractual i precontractual. L’opinió del SEPD se centra principalment en l’efecte que la proposta pot tenir sobre els drets dels usuaris finals des d’una perspectiva de privadesa i protecció de dades.

protecció de dades i privacitat són drets fonamentals a la UE. La protecció de dades és un dret fonamental, protegit per la legislació europea i consagrat en l'article 8 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Més específicament, les normes de protecció de dades a la UE, així com els deures del SEPD, s’estableixen a Reglament (CE) núm. 45/2001. Un dels deures del SEPD és assessorar la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell sobre propostes de nova legislació i una àmplia gamma d’altres qüestions que repercuteixin en la protecció de dades. A més, les institucions i els organismes de la UE que processen dades personals que presenten riscos específics per als drets i les llibertats de les persones ("interessats") estan sotmesos a una verificació prèvia per part del SEPD.

Dades o dades personals: qualsevol informació relacionada amb una persona física (viva) física identificada o identificable. Alguns exemples inclouen noms, dates de naixement, fotografies, imatges de vídeo, adreces de correu electrònic i números de telèfon. També es consideren dades personals altres dades, com ara adreces IP i contingut de comunicacions, relacionades o proporcionades pels usuaris finals dels serveis de comunicacions.

Privacitat: el dret d'un individu a ser deixat sol i en el control de la informació sobre ell o ella mateixa. El dret a la intimitat o vida privada està consagrat en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 12), el Conveni Europeu de Drets Humans (article 8) i la Carta Europea dels Drets Fonamentals (article 7). La Carta també conté un dret explícit a la protecció de dades personals (article 8).

Neutralitat de la xarxa: la neutralitat de la xarxa fa referència al principi que els proveïdors de serveis d’Internet o els governs no han de restringir ni interferir l’accés dels usuaris a Internet. En lloc d’això, haurien de permetre l’accés a tot el contingut i les aplicacions independentment de la font, l’usuari, el contingut, el lloc, la plataforma, l’aplicació, el tipus d’equip adjunt i els modes de comunicació.

Trànsit d'Internet / en línia: el trànsit d'Internet és el flux de dades a través d'Internet, és a dir, l'ús d'Internet en cada moment, com l'accés a una pàgina web.

Gestió del trànsit a Internet: els proveïdors de serveis d’Internet poden bloquejar o filtrar el trànsit, per exemple, per restringir l’accés dels empleats a continguts que no es considerin adequats per a la feina, per restringir l’accés a serveis o continguts ofensius, per disminuir l’accés en cas de congestió, i per prevenir o respondre a atacs de seguretat.

El supervisor europeu de Protecció de Dades (SEPD) és una autoritat de control independent dedicada a la protecció de les dades personals i la intimitat i la promoció de bones pràctiques en les institucions i òrgans de la UE. Ho fa a través de:

 • Supervisar el tractament de dades personals de l'administració de la UE;
 • l'assessorament sobre polítiques i lleis que afecten la vida privada, i;
 • cooperant amb les autoritats similars per assegurar la protecció de dades coherent.

L' Dictamen del SEPD.

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Euro digital: la Comissió celebra el llançament del projecte de l'euro digital per part del BCE

publicat

on

La Comissió celebra la decisió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) de posar en marxa el projecte de l'euro digital i iniciar la seva fase d'investigació. Aquesta fase examinarà diverses opcions de disseny, requisits dels usuaris i com els intermediaris financers podrien proporcionar serveis basats en un euro digital. L’euro digital, una forma digital de diners dels bancs centrals, oferiria més opcions als consumidors i empreses en situacions en què no es pugui utilitzar efectiu físic. Donaria suport a un sector de pagaments ben integrat per donar resposta a les noves necessitats de pagament a Europa.

Tenint en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició dels actius criptogràfics, l’euro digital seria un complement a l’efectiu, que hauria de romandre àmpliament disponible i usable. Donaria suport a diversos objectius polítics establerts a la Comissió més àmplia finances digitals i estratègies de pagaments al detall que inclouen la digitalització de l'economia europea, augmenten el paper internacional de l'euro i donen suport a l'autonomia estratègica oberta de la UE. Basant-se en la cooperació tècnica amb el BCE iniciada al gener, la Comissió continuarà treballant estretament amb el BCE i les institucions de la UE durant tota la fase d’investigació per analitzar i provar les diverses opcions de disseny amb vista als objectius de la política.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Es llança un nou recurs digital per donar suport a la salut, l’atenció social i la innovació del sector

publicat

on

Aconseguir la innovació és un nou recurs desenvolupat per Life Sciences Hub Wales per informar i orientar aquells que treballen en la indústria, la salut i la innovació en atenció social. Resumeix la investigació clau, proporciona informació crítica i ofereix noves perspectives dels líders de pensament intersectorials.

Aquest nou recurs digital revisa la riquesa de coneixement disponible sobre innovació en salut i atenció social per dotar a aquells que ho necessiten de la informació més rellevant i important. Life Sciences Hub Wales ha treballat estretament amb col·laboradors que abasten salut, indústria, acadèmia i atenció social.

Molts grups d’interès perceben la innovació com a essencial per catalitzar els canvis a tot el sistema i modificar la diferència entre pacients i persones. Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria.

anunci

Tot i això, les barreres poden dificultar la innovació, inclosa la manca de llenguatge comú, recursos i compromís entre sectors. Life Sciences Hub Wales ha creat el recurs Achieving Innovation per ajudar a afrontar aquests reptes, identificant solucions i respostes basades en l'evidència per ajudar a navegar per l'ecosistema de la innovació i protegir els nostres sistemes d'assistència sanitària i social.

El recurs s’ha d’actualitzar regularment amb material nou i es llança amb:

Cari-Anne Quinn, CEO de Life Sciences Hub Wales, va dir: "Aquest nou recurs pot jugar un paper clau en ajudar els grups d'interès de totes les procedències a navegar pels ecosistemes de salut i assistència social a Gal·les i més enllà. Els innovadors tenen la clau per a la transformació a gran escala de la salut, l'atenció i el benestar a Gal·les i aquest recurs els ajudarà a aconseguir-ho ".

anunci

Eluned Morgan, ministre de Sanitat i Serveis Socials, va dir: “La innovació juga un paper fonamental per donar suport als nostres sectors de salut i assistència social a Gal·les per oferir noves idees i tecnologies en col·laboració amb la indústria. Dono la benvinguda a Life Sciences Hub Wales, el nou recurs "Aconseguir innovació" com a eina clau per als innovadors que treballen per superar reptes reals i captar noves oportunitats apassionants. Quan vam establir i finançar Life Science Hub Wales, la innovació era el centre del seu ethos; aquest ethos ha jugat un paper clau en la nostra recuperació i resposta a l’impacte de COVID-19 ”.

El doctor Chris Subbe, consultor de medicina aguda, respiratòria i d'atenció crítica a la Junta de Salut de la Universitat Betsi Cadwaladr i professor clínic sènior a la Universitat de Bangor, va dir: “Estava encantat de contribuir al recurs Achieving Innovation explorant la importància de fer de la innovació un hàbit quotidià.

En aquest moment de pressions excepcionals sobre la nostra capacitat per proporcionar una atenció de qualitat, hem de trobar maneres de desenvolupar talent i idees des d’on vinguin. Aquest nou recurs hauria de capacitar els innovadors multidisciplinaris de la indústria i de l’àmbit sanitari amb la informació, el context i el llenguatge necessaris. "

Darren Hughes, director de la Confederació del NHS de Gal·les, va dir: "Donem la benvinguda al nou recurs Achieving Innovation del Life Sciences Hub Wales, ja que hem vist l'impacte de la innovació i la transformació de serveis en resposta a la pandèmia Covid-19. El recurs dóna suport a una comprensió més profunda de la innovació i complementa el nostre informe de diverses agències elaborat per la Universitat de Swansea, L’informe d’estudi d’innovació i transformació del NHS Wales COVID-19, que parteix d’una àmplia base d’evidències d’experiències del personal de tot el NHS de Gal·les, examinant per què i com van innovar i examinant recomanacions pràctiques per impulsar aquesta agenda.

"En iniciar la recuperació, és imprescindible aprofitar l'oportunitat de millorar la prestació del servei, l'eficiència, els resultats dels pacients, el benestar del personal i fomentar una cultura d'aprenentatge i compartir bones pràctiques a través de les fronteres organitzatives".

El recurs arriba en un moment apassionant per a la innovació a Gal·les, amb el llançament de les acadèmies d’aprenentatge intensiu a principis del 2021. Aquestes primeres acadèmies del món, que ofereixen cursos impartits centrats en la innovació, investigació i assessorament a mida, són les primeres del món. serveis, amb Life Sciences Hub Wales donant suport a socis rellevants.

Si voleu explorar el recurs Achieving Innovation, clica aquí

Sobre Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales té com a objectiu convertir Gal·les en el lloc preferit per a la innovació en salut, atenció i benestar. Ajudem a avançar en la innovació i a crear una col·laboració significativa entre la indústria, la salut, l’atenció social, el govern i les organitzacions de recerca.

Volem ajudar a transformar tant la salut com el benestar econòmic de la nació:

 • Accelerar el desenvolupament i l'adopció de solucions innovadores que donin suport a les necessitats de salut i atenció social de Gal·les, i;
 • col·laborar amb la indústria per avançar en la millora econòmica en el sector de les ciències de la vida i impulsar el creixement empresarial i l'ocupació a Gal·les.

Ho fem treballant estretament amb companys de salut i assistència social per entendre els reptes i les pressions que pot afrontar una organització. Un cop identificats, després treballem amb la indústria per ajudar a obtenir i donar suport al desenvolupament de solucions innovadores per respondre amb agilitat a aquests reptes.

El nostre equip ofereix assessorament, senyalització i suport a mida per accelerar tots els viatges d’innovació, ja sigui donant suport a un metge amb una idea brillant o a una organització multinacional de ciències de la vida.

Life Sciences Hub Wales ajuda a catalitzar el canvi a tot el sistema convocant i orquestrant un ecosistema d’innovació intersectorial. Aquestes connexions ens permeten crear valuoses oportunitats de connexió i de treball en xarxa.

Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Sobre el recurs per assolir la innovació

El recurs es llança amb:

 • Vuit idees per aconseguir la innovació- article que recopila idees i temes clau de tot el recurs.
 • directori resumint el suport i les organitzacions disponibles a Gal·les.
 • A revisió narrativa d’evidències d’innovació i literatura.
 • A revisió de la política de l'enfocament del govern gal·lès sobre la innovació.
 • blocs escrit per líders de tota la salut, indústria i atenció social centrats en la innovació.
 • Podcasts on els líders de pensament debaten sobre els reptes i les oportunitats de la innovació.

Referència de l'enquesta:

"Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria ".

Beaufort Research va rebre l’encàrrec de Life Sciences Hub Wales de realitzar una enquesta anònima sobre les percepcions intersectorials de les parts interessades al voltant de l’organització i del sector més ampli de les ciències de la vida a principis de 2021. Això es va emprendre per ajudar a informar la futura direcció estratègica de Life Sciences Hub Wales.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències