Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

La privadesa i la protecció de dades "poden restablir la confiança dels consumidors en la societat digital"

COMPARTIR:

publicat

on

article_linking_lgLa proposta de la Comissió Europea sobre l’harmonització dels serveis de comunicacions electròniques a tota la UE limitarà indegudament la llibertat d’Internet, segons el Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD). En la seva opinió, el SEPD acull amb satisfacció la inclusió del principi de neutralitat de la xarxa (la transmissió imparcial d’informació a Internet) al text, però també va dir que no té contingut a causa del dret gairebé il·limitat dels proveïdors de gestionar el trànsit d’Internet. .

Peter Hustinx, EDPS, va dir: "Qualsevol supervisió i restricció de l'activitat a Internet dels usuaris s'ha de fer únicament per assolir un objectiu específic, legítim i específic. El seguiment a gran escala i la restricció de les comunicacions dels usuaris a Internet en aquesta proposta és contrària a La legislació de la UE sobre protecció de dades, així com la Carta de drets fonamentals de la UE. Aquesta interferència amb els drets a la protecció de dades personals, la confidencialitat de les comunicacions i la privadesa contribuirà poc a restablir la confiança dels consumidors en el mercat de comunicacions electròniques a Europa "

La proposta promou mesures de gestió del trànsit que permeten controlar les comunicacions d’Internet dels usuaris, inclosos els correus electrònics enviats o rebuts, els llocs web visitats i els fitxers descarregats per filtrar, frenar o restringir l’accés a serveis o continguts il·legals.

El SEPD va advertir de l’ús d’aquestes mesures intrusives d’alta privadesa sota l’ampli paraigua de la prevenció del delicte o per filtrar el contingut il·legal segons la legislació nacional o de la UE, ja que no és compatible amb el principi d’internet obert.

La confiança en el nostre entorn digital en els propers anys depèn de la nostra capacitat per proporcionar infraestructures legals i tècniques que puguin generar i preservar la confiança en la Societat Digital. Aquesta confiança ja ha estat greument minada per diversos escàndols de vigilància recentment.

Per recuperar la confiança dels consumidors en el mercat de les comunicacions electròniques a la UE, els usuaris han de tenir la certesa que es respecten els seus drets a la privadesa, confidencialitat de les seves comunicacions i protecció de la seva informació personal. El SEPD insta la Comissió a exposar motius més precisos pels quals es poden aplicar mesures de gestió del trànsit. Qualsevol interferència amb els seus drets s’ha de comunicar clarament als usuaris, cosa que els permetrà canviar a aquells proveïdors que apliquin tècniques de gestió del trànsit menys invasives a la privadesa als seus serveis.

A més, el SEPD diu que la supervisió de qualsevol aplicació de mesures de gestió del trànsit per part dels proveïdors hauria d’incloure un paper més gran per a les autoritats nacionals de protecció de dades per garantir que es respectin plenament la privadesa i els drets de protecció de dades dels usuaris.

anunci

La informació d'antecedents

L'11 de setembre de 2013, la Comissió Europea va adoptar una Proposta de Reglament per la qual s'estableixen mesures relatives al mercat únic europeu de comunicacions electròniques i per aconseguir un continent connectat. Entre altres mesures, la proposta facilita els requisits perquè els proveïdors de comunicacions puguin oferir serveis a tota la UE, estandarditza les característiques dels productes que permeten l’accés virtual a xarxes fixes i harmonitza els drets dels usuaris finals, com ara els relacionats amb Internet obert. com a informació contractual i precontractual. L’opinió del SEPD se centra principalment en l’efecte que la proposta pot tenir sobre els drets dels usuaris finals des d’una perspectiva de privadesa i protecció de dades.

protecció de dades i privacitat són drets fonamentals a la UE. La protecció de dades és un dret fonamental, protegit per la legislació europea i consagrat en l'article 8 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Més específicament, les normes de protecció de dades a la UE, així com els deures del SEPD, s’estableixen a Reglament (CE) núm. 45/2001. Un dels deures del SEPD és assessorar la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell sobre propostes de nova legislació i una àmplia gamma d’altres qüestions que repercuteixin en la protecció de dades. A més, les institucions i els organismes de la UE que processen dades personals que presenten riscos específics per als drets i les llibertats de les persones ("interessats") estan sotmesos a una verificació prèvia per part del SEPD.

Dades o dades personals: qualsevol informació relacionada amb una persona física (viva) física identificada o identificable. Alguns exemples inclouen noms, dates de naixement, fotografies, imatges de vídeo, adreces de correu electrònic i números de telèfon. També es consideren dades personals altres dades, com ara adreces IP i contingut de comunicacions, relacionades o proporcionades pels usuaris finals dels serveis de comunicacions.

Privacitat: el dret d'un individu a ser deixat sol i en el control de la informació sobre ell o ella mateixa. El dret a la intimitat o vida privada està consagrat en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 12), el Conveni Europeu de Drets Humans (article 8) i la Carta Europea dels Drets Fonamentals (article 7). La Carta també conté un dret explícit a la protecció de dades personals (article 8).

Neutralitat de la xarxa: la neutralitat de la xarxa fa referència al principi que els proveïdors de serveis d’Internet o els governs no han de restringir ni interferir l’accés dels usuaris a Internet. En lloc d’això, haurien de permetre l’accés a tot el contingut i les aplicacions independentment de la font, l’usuari, el contingut, el lloc, la plataforma, l’aplicació, el tipus d’equip adjunt i els modes de comunicació.

Trànsit d'Internet / en línia: el trànsit d'Internet és el flux de dades a través d'Internet, és a dir, l'ús d'Internet en cada moment, com l'accés a una pàgina web.

Gestió del trànsit a Internet: els proveïdors de serveis d’Internet poden bloquejar o filtrar el trànsit, per exemple, per restringir l’accés dels empleats a continguts que no es considerin adequats per a la feina, per restringir l’accés a serveis o continguts ofensius, per disminuir l’accés en cas de congestió, i per prevenir o respondre a atacs de seguretat.

El supervisor europeu de Protecció de Dades (SEPD) és una autoritat de control independent dedicada a la protecció de les dades personals i la intimitat i la promoció de bones pràctiques en les institucions i òrgans de la UE. Ho fa a través de:

  • Supervisar el tractament de dades personals de l'administració de la UE;
  • l'assessorament sobre polítiques i lleis que afecten la vida privada, i;
  • cooperant amb les autoritats similars per assegurar la protecció de dades coherent.

El Dictamen del SEPD.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències