Connecteu-vos amb nosaltres

Aprenentatges

Comissió acull amb satisfacció el compromís de Nestlé a l'ocupació i l'aprenentatge

COMPARTIR:

publicat

on

work_trades_volunteer_480Els sectors públic i privat han de treballar molt més a prop en la lluita contra la desocupació juvenil i invertir més en dotar els joves de les habilitats i la formació que necessiten. Aquest va ser el missatge de  Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut La comissària Androulla Vassiliou al llançament de 'Nestlé necessita YOUth', una nova iniciativa inspirada en l'Aliança Europea per a l'Aprenentatge de la Comissió. La multinacional suïssa s’ha compromès a crear 20,000 llocs de treball, aprenentatges i pràctiques a tot Europa en els propers tres anys.

"Accepto la promesa d'avui de Nestlé. En un moment de crisi, invertir en l'educació i les habilitats dels joves és més important que mai. També és vital que invertim en qualitat perquè els nostres joves desenvolupin les habilitats i competències que Això farà que els sectors públic i privat hagin de treballar en col·laboració ", va dir el comissari Vassiliou.

Nestlé també es va comprometre a treballar avui amb socis comercials de 60,000 per augmentar les oportunitats de treball dels joves. La companyia proporcionarà als ambaixadors de negocis de 120, que assessorarà i orientarà les empreses més petites que vulguin iniciar o reforçar els programes d'aprenentatge.

"Aquest és un exemple excel·lent de com s'han de comprometre les empreses privades. Invertir en habilitats no només beneficia els joves, sinó també les empreses, ja que tindran un conjunt de joves empleats productius. Mitjançant la mobilització de la seva xarxa de socis de petites i mitjanes empreses , empreses com Nestlé també poden augmentar l'impacte d'aquestes iniciatives ", va afegir el comissari Vassiliou.

L’Aliança Europea per a Aprenentatges de la Comissió, llançada al juliol pels comissaris Vassiliou i László Andor, encarregats de l’ocupació, va demanar col·laboracions i compromisos per reforçar l’oferta i la qualitat dels aprenentatges a tot Europa. Nestlé va ser dels primers a inscriure’s i es va comprometre a augmentar el nombre d’aprenentatges i pràctiques d’alta qualitat un 50% el 2016.

La Comissió ha rebut 30 altres compromisos d’empreses, agents socials, cambres de comerç, indústria i artesania, proveïdors de formació professional i de formació, organitzacions juvenils i altres, que es publiquen. online. A 15 octubre, els estats membres van adoptar una Declaració del Consell per donar suport a l'Aliança Europea per a Aprenentatges, i s'han acordat directrius per millorar els seus sistemes d'aprenentatge.

Fons

anunci

El proper mes, la Comissió ha de presentar un Marc de Qualitat per als Formatius, per tal que els joves puguin adquirir una experiència laboral de qualitat en condicions de seguretat per augmentar la seva ocupació. La Comissió també preveu incloure aprenentatges i pràctiques a la Universitat Portal de mobilitat laboral EURES; La Comissió haurà de presentar una nova proposta per reforçar els serveis EURES a les persones que busquen feina i als empresaris abans de la finalització de 2013.

El nou programa Erasmus +, que es llançarà al gener, proporcionarà subvencions a més de quatre milions de persones, majoritàriament menors de 10 anys, per estudiar, formar, treballar o ser voluntari a l'estranger. Inclourà 25 milions d’estudiants d’educació superior, estudiants i aprenents de formació professional 2, així com joves més que 650,000 que es facin voluntaris a l’estranger o participin en intercanvis juvenils. Aquesta experiència internacional potencia les habilitats i l'ocupabilitat.

El desembre de 2012, Grècia va signar un acord de cooperació amb Alemanya per ajudar a reformar el seu sistema d'educació, formació i aprenentatge professional. La idea és desenvolupar un sistema de formació "dual", que combini l'aprenentatge teòric a l'escola i l'experiència pràctica a l'empresa.

Més informació

DG Educació i Cultura

Lloc web del comissari Vassiliou

Twitter @VassiliouEU

Aliança Europea per a l'Aprenentatge (Twitter #EAFA)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències