Connecteu-vos amb nosaltres

cultura

Sis ciutats italianes preseleccionats per a la Capital Europea de la Cultura 2019

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Y7X-2275406 - © - Sandro LuiniEl comitè de selecció designat per avaluar les sol·licituds de ciutats italianes per obtenir el títol de Capital Europea de la Cultura 2019 s’ha reunit avui a Roma i ha recomanat que Càller, Lecce, Matera, Perusa, Ravenna i Siena es considerin preseleccionades. Un cop Itàlia confirmi aquesta recomanació, les ciutats preseleccionades completaran les seves sol·licituds el proper estiu. El panell de selecció es reunirà de nou el tercer trimestre del 2014 per recomanar la ciutat italiana que serà la capital europea de la cultura el 2019.

La comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, va dir: "M'agradaria felicitar càlidament les ciutats per les seves nominacions, després de la primera ronda del concurs. Més de 20 ciutats, un nombre rècord, van presentar la sol·licitud al títol. Això és una prova de la popularitat de la capital europea de la cultura. Només quedar preseleccionat per obtenir el títol pot comportar importants beneficis culturals, econòmics i socials per a les ciutats interessades, sempre que la seva oferta formi part d’una estratègia de desenvolupament dirigida per la cultura a llarg termini. Les capitals són una oportunitat perquè els europeus aprenguin més els uns sobre els altres i gaudeixin de la seva història i valors compartits: és a dir, experimentin el sentiment de pertànyer a la mateixa comunitat europea. Animo a totes les ciutats preseleccionades a el millor d’aquest projecte. "

D’acord amb la Decisió del Parlament Europeu i del Consell de Ministres que estableix els criteris per a la Capital Europea de la Cultura1, Itàlia i Bulgària són els dos estats membres que acullen l'esdeveniment el 2019. La preselecció a Bulgària es farà el mes que ve.

anunci

Després de Marsella (França) i Košice (Eslovàquia) aquest any, Umeå (Suècia) i Riga (Letònia) seran capitals europees de la cultura el 2014, Mons (Bèlgica) i Plzen (República Txeca) el 2015, Wrocław (Polònia) i Donastia -San Sebastià (Espanya) el 2016, Aarhus (Dinamarca) i Pafos (Xipre) el 2017 i La Valletta (Malta) el 2018. Leeuwarden (Països Baixos) també s’ha proposat com a Capital Europea de la Cultura el 2018.

Fons

Itàlia va convidar sol·licituds de ciutats interessades a finals de 2012. Més de 20 ciutats van presentar-se: Aosta, Bèrgam, Cagliari, Caserta, Vallo di Diano i Cilento amb Campània i Mezzogiorno, Erice, Grosseto i Maremma, L'Aquila, Lecce, Mantova, Matera, Palerm, Perusa amb els llocs de Francesco d'Assisi i Úmbria, Pisa, Ravenna, Reggio Calàbria, Siena, Siracusa i el sud-est, Tàrent, Urbino i Venècia amb el nord-est.

anunci

Les sol·licituds van ser examinades per un grup format per 13 experts culturals independents, sis nomenats per Itàlia i els set restants per les institucions europees.

Els membres del tribunal designats actualment per les institucions europees són:

  • Nomenat per la Comissió Europea: Sir Jeremy Isaacs (Regne Unit), executiu de televisió i exdirector de la Royal Opera House, Covent Garden; Manfred Gaulhofer (Àustria), director general de Graz 2003.
  • Nomenat pel Consell: Anu Kivilo (Estònia), director general del Centre Internacional Arvo Pärt; Norbert Riedl (Àustria), cap del departament d'assumptes culturals bi i multilaterals del ministeri federal austríac d'Educació, Arts i Cultura.
  • Nomenat pel Parlament Europeu: Jordi Pardo (Espanya), responsable de projectes culturals en el camp de la cultura internacional; Steve Green (Regne Unit), consultor i investigador en política cultural.
  • Nomenada pel Comitè de les Regions: Elisabeth Vitouch (Àustria), que representa la Comissió de Cultura i Educació del Comitè de les Regions i membre del govern de la ciutat de Viena.

Segons el sistema actual de designació de les capitals europees de la cultura, la selecció inclou dues rondes: una ronda de preselecció, després de la qual s’elabora una llista de ciutats candidates i una ronda de selecció final nou mesos després. Les ciutats seleccionades són designades oficialment pel Consell de Ministres de la UE.

Per més informació, feu clic aquí.

Comissió Europea: Cultura

Web d'Androulla Vassiliou

cultura

La Comissió llança convocatòries d'Europa creativa per donar suport a la cultura i als sectors creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat la resta de convocatòries per als sectors de la cultura i la creativitat dins de la cultura Programa Europa Creativa, posant a disposició un import total de 88 milions d'euros. Aquest pressupost cobrirà projectes de cooperació europea en el camp de la cultura, la difusió i l’augment de la diversitat d’obres literàries europees i proporcionarà oportunitats de formació i actuació per a joves músics.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “La cultura i la creació són sectors vibrants que han estat durament afectats per la pandèmia. Ara que s’eliminen les restriccions, és hora de centrar-nos en la recuperació sostenible d’activitats i llocs culturals. El pressupost d’Europa Creativa per als propers set anys ha augmentat substancialment i, per a aquest any, ja es posaran a disposició 88 milions d’euros per donar suport als artistes, autors i intèrprets a reconectar-se amb el públic d’Europa. Convido totes les parts a comprovar les condicions de les trucades i a aprofitar aquesta oportunitat ".

Les convocatòries se centren, entre d’altres, en la cooperació artística europea i la innovació en temes com la participació del públic, la digitalització de la cohesió social i la contribució a la Acord Verd Europeu. La convocatòria dedicada a les plataformes europees contribuirà específicament a augmentar la visibilitat, la programació i la promoció dels artistes emergents. Les organitzacions interessades ja poden presentar sol·licituds, amb terminis que van des de finals d’agost fins a finals de setembre, segons les convocatòries. Hi ha més informació i orientacions per a les diverses trucades a la pàgina.

anunci

Seguir llegint

cultura

Europa creativa: més de 2 milions d’euros per donar suport a la recuperació, la resiliència i la diversitat dels sectors culturals i creatius

publicat

on

La Comissió ha llançat noves accions per donar suport als sectors culturals i creatius a Europa i més enllà, després de l'adopció de la primera programa de treball anual de l’Europa Creativa 2021-2027. El 2021, Europa Creativa destinarà un pressupost sense precedents d’uns 300 milions d’euros per ajudar professionals i artistes culturals a col·laborar a través de disciplines i fronteres, per tal de trobar més oportunitats i arribar a nous públics.

L’adopció estableix les bases de les primeres convocatòries de propostes del nou programa. Aquestes convocatòries estaran obertes a totes les organitzacions actives en els sectors culturals i creatius pertinents. El pressupost total de set anys de 2.4 milions d’euros ha augmentat un 63% en comparació amb l’anterior. L’Europa creativa també té com a objectiu augmentar la competitivitat del sector cultural, alhora que dóna suport als seus esforços per esdevenir més ecològics, més digitals i més inclusius. Es presta especial atenció a reforçar la resiliència i la recuperació dels sectors culturals i creatius a la llum de la pandèmia.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Més de vuit milions de persones a tota la UE treballen en una activitat cultural. La cultura no té fronteres ni nacionalitats. L’art representa una finestra al món i contribueix a construir ponts entre tots. En un moment en què tots els museus, cinemes, llocs del patrimoni cultural, teatres comencen a obrir-se, vull reiterar el suport de la Comissió als sectors culturals i creatius. Amb un pressupost augmentat, Europa Creativa s’esforçarà per reforçar la recuperació dels sectors alhora que promourà la immensa diversitat i creativitat que ens ofereixen. ”

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "L'expressió artística i creativa és el cor de les indústries culturals i creatives i de la nostra identitat europea. El programa revigoritzat Europa Creativa donarà un impuls a les històries europees que ressonin a nivell mundial i nodriran els creadors i productors europeus. , distribuïdors i expositors, tan afectats per la pandèmia. Mitjançant el suport a la col·laboració a través de la cadena de valor i les fronteres lingüístiques, així com els nous models de negoci innovadors, MEDIA reforçarà un ecosistema audiovisual vibrant i culturalment divers. Per primera vegada i època de creixents amenaces al pluralisme mediàtic, Europa Creativa també promourà un sector de mitjans de notícies saludable i sostenible a tota la Unió ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Seguir llegint

cultura

Impuls de la UE a la cultura

publicat

on

Els eurodiputats han aprovat el pressupost més gran per als sectors creatius i culturals de la UE: 2.5 milions d’euros per al 2021-2027. Societat 

Europa creativa és l’únic programa de la UE que dóna suport exclusivament als sectors cultural i audiovisual. Després d'un dur període per als artistes i per a tot el sector a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia COVID-19, el Parlament i el Consell van acordar un pressupost de 2.5 milions d'euros per al 2021-2027 el desembre del 2020. Els eurodiputats va aprovar l'acord durant la sessió plenària del maig del 2021.

Millor resposta als diferents sectors i a les seves necessitats

anunci

Per poder respectar la naturalesa específica dels diferents sectors i respondre millor a les seves necessitats, Europa Creativa es divideix en tres vessants diferents:

cultura se centra en la creació de xarxes, la col·laboració transnacional i multidisciplinària en sectors culturals i creatius i fomentar una identitat i valors europeus més forts amb una atenció especial per al sector de la música, tal com han negociat els eurodiputats.

Mitjans de Comunicació es dedica a estimular la cooperació transfronterera, la mobilitat i la innovació; augmentar la visibilitat de les obres audiovisuals europees en el nou entorn; i fent-lo atractiu per a diferents públics, especialment per als joves.

anunci

Transversal té com a objectiu fomentar la innovació, donar suport a projectes intersectorials, l'intercanvi de les millors pràctiques i abordar reptes comuns. Creative Europe també admet: 

  • Segell de Patrimoni Europeu 
  • Jornades Europees del Patrimoni 
  • Premis europeus de música, literatura, patrimoni i arquitectura  
  • Capitals Europees de la Cultura  
Suport a activitats amb valor afegit de la UE

L’Europa creativa donarà suport a activitats que promoguin arrels comunes de la UE, diversitat cultural i cooperació transfronterera.

Promoure la inclusió i la igualtat de gènere

Els eurodiputats van assegurar un enfocament en la inclusió i la igualtat de gènere, promovent la participació de les persones que viuen amb discapacitat, de les minories i de persones amb entorns desafavorits, a més de donar suport al talent femení.

Europa creativa 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències