Connecteu-vos amb nosaltres

Fronteres

Comissió informa sobre situació de la frontera a La Línea (Espanya) i Gibraltar (Regne Unit)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

0 ,, 17114971_303,00En 15 de novembre, la Comissió Europea va enviar cartes a les autoritats d'Espanya i el Regne Unit per abordar les qüestions plantejades pels controls fronterers i de duanes entre Espanya i Gibraltar.

Durant els últims anys, la Comissió ha rebut un seguit de queixes sobre els controls efectuats per les autoritats espanyoles a la frontera amb Gibraltar. Per entendre millor les característiques específiques del punt de la Línia de la Concepció d'encreuament, la Comissió va organitzar una visita tècnica al setembre 25 2013.

Sobre la base de les seves observacions durant aquesta visita tècnica i de la informació proporcionada per les autoritats tant, la Comissió no ha trobat evidència per concloure que els controls de les persones i béns que l'aplicat per les autoritats espanyoles en el punt de la Línia de la Concepció d'encreuament han infringit les disposicions pertinents del Dret de la Unió.

anunci

Tanmateix, la gestió d'aquest punt de pas és difícil, tenint en compte els elevats volums de trànsit en un espai relativament confinat i l'augment del tràfic de tabac a Espanya. La Comissió considera que les autoritats d'ambdues parts podrien adoptar noves mesures per abordar millor aquests reptes i abordar tres recomanacions per als dos estats membres.

En la seva carta a Espanya, la Comissió recomana: 1) per optimitzar l'espai físic disponible al costat espanyol del punt d'encreuament a fi de garantir una major fluïdesa del trànsit (i, en particular, per revisar l'organització del trànsit d'entrada a Espanya ia sortida d'Espanya per tal d'augmentar el nombre de carrils de vehicles per a viatgers o per fer un millor ús de les línies existents); 2) per optimitzar el perfil basat en el risc: la realització de controls més específics, sobre la base d'una anàlisi de riscos refinat, per tal de reduir la gran quantitat de controls fronterers aleatoris i 3) per desenvolupar l'intercanvi d'informació amb el Regne Unit sobre el contraban de tabac.

En la seva carta al Regne Unit, la Comissió recomana: 1) per desenvolupar perfils basat en el risc (en particular de Gibraltar ha de garantir els controls no sistemàtics i de risc basats en l'anàlisi dels viatgers i les seves pertinences a la sortida de Gibraltar en el punt de la travessia línia de la Concepció); 2) l'optimització de la legislació i les garanties en vista de contribuir a una lluita eficaç contra el contraban de tabac i 3) desenvolupar l'intercanvi d'informació d'intel·ligència sobre el contraban de tabac amb Espanya.

anunci

Finalment, pel que fa a qualsevol punt d'encreuament de la frontera, la Comissió és de l'opinió que els resultats en la lluita contra el contraban i la delinqüència transfronterera, així com mantenir un bon flux de trànsit poden assolir-se millor a través de tots els dies la cooperació entre les autoritats de treball en cada costat de la frontera. Així doncs, la Comissió anima a totes les autoritats pertinents a incrementar la seva diàleg constructiu amb els seus homòlegs per a aquest propòsit.

La Comissió continuarà seguint de prop la situació en el punt de la Línia de la Concepció d'encreuament i ha sol·licitat rebre informació de les autoritats tant dins dels sis mesos sobre com s'han pres les recomanacions en consideració.

La Comissió es reserva el dret de reconsiderar la seva posició si la situació canvia o evoluciona i, a més, ha de fer una altra visita al punt de creu de La Línea de la Concepción si escau en el futur.

enllaços d'interès

MEMO: fet tècnic missió de determinació

De Cecilia Malmström

Seguiu Comissionat Malmström en Twitter

DG Afers d'Interior

Seguiu la Direcció General d'Afers Interiors de Twitter

Aviació / aerolínies

Els passatgers d'aerolínia europeus s'enfronten a grans retards aquest estiu

publicat

on

Milers de vols havien de retardar-se recentment, ja que els controls fronterers de la UE no tenien una gran capacitat per complir els controls més estrictes d'immigració, fins i tot alguns passatgers van perdre els seus vols. Durant aquesta transitada temporada de viatges d'estiu, els viatgers de les línies aèries s'han convertit en víctimes de l'impacte desproporcionat que la implementació d'un nou Reglament de la UE està tenint sobre el flux de Trànsit als aeroports europeus. La regulació es refereix al reforçament dels controls contra bases de dades rellevants a l'exterior fronteres.

“Els estats membres han de prendre totes les mesures necessàries ara per evitar aquestes interrupcions i desplegar el personal i els recursos adequats en nombre suficient per dur a terme les comprovacions sol·licitades. A4E ha subratllat els temps d'espera desproporcionats i el trànsit del flux de trànsit a les fronteres externes amb la Comissió Europea i demana una solució ràpida en nom dels passatgers i de les línies aèries europees ", va dir Thomas Reynaert, director gerent de A4E.

"Especialment durant la temporada alta de l'any, els viatgers s'enfronten a llargues línies i no poden pujar als seus vols. La cua de fins a quatre hores ha estat el màxim rècord en aquests dies; Aeroports com Madrid, Palma de Mallorca, Lisboa, Lió, París-Orly, Milà o Brussel·les produeixen vergonyoses imatges de viatgers devastats davant d'estands d'immigració, en línies que s'estenen centenars de metres. En alguns aeroports, els retards de vol han augmentat en un 300% en comparació amb l'any passat, els Estats membres han d'assumir la responsabilitat d'això ", ha afegit Reynaert.

anunci

La regulació no s'aplica plenament en tots els estats membres, la qual cosa pot provocar encara més interrupcions durant les pròximes setmanes. El període de sis mesos per implementar la regulació finalitza a 7 d'octubre de 2017. A4E dóna suport plenament els esforços de la UE per reforçar els controls a les fronteres exteriors per tal de preservar la zona de lliure circulació de Schengen, però els estats membres incapacitat per proporcionar recursos eficients està afectant directament a les companyies aèries europees operacions als aeroports europeus.

Durant les últimes setmanes, les línies aèries han informat A4E de l'impacte desproporcionat que l'aplicació del Reglament (UE) 2017 / 458 es modifica el Reglament (UE) 2016 / 399 que fa al reforç dels controls en bases de dades rellevants en les fronteres exteriors de 15 de març 2017 està tenint Sobre el flux de trànsit als aeroports europeus.

Sobre A4E

anunci

Les companyies aèries per a Europa (A4E) és l'associació d'aerolínies més gran d'Europa, amb seu a Brussel·les. Llançada al gener de 2016, l'associació consta de Egeu, airBaltic, Air France KLM, Cargolux, easyJet, Finnair, Icelandair, International Airlines Group (IAG), Jet2.com, Grup Lufthansa, Noruega, Ryanair, TAP Portugal, Servei de Viatges i Volotea , I planeja créixer encara més. Amb més de 550 milions de passatgers a bord de cada any, els membres A4E representen més de 70% dels desplaçaments del continent, que opera més d'avions 2,700 i la generació de més de mil milions d'euros 100 de la facturació anual.

Seguir llegint

Fronteres

El Parlament demana a la Comissió per pressionar per complet la reciprocitat entre Estats Units i la Unió Europea #visa

publicat

on

visa-1024x298La Comissió Europea està legalment obligada a prendre mesures per reintroduir temporalment els requisits de visat per als ciutadans nord-americans, atès que Washington encara no concedeix accés sense visats a nacionals de cinc països de la UE. En una resolució aprovada dijous (març de 2), els diputats insten a la Comissió a adoptar les mesures legals necessàries "en un termini de dos mesos". 

El text elaborat per la Comissió de Llibertats Civils va ser adoptat per mitjà de la mostra.

Els ciutadans de Bulgària, Croàcia, Xipre, Polònia i Romania encara no poden entrar al territori dels EUA sense visat, mentre que els ciutadans dels Estats Units poden viatjar a tots els països de la UE sense visats.

Segons el mecanisme de reciprocitat dels visats, si un tercer país no aixeca els requisits de visat en un termini de 24 mesos des que se li ha notificat la no-reciprocitat, la Comissió de la UE ha d’adoptar un acte delegat, al qual es poden oposar tant el Parlament com el Consell, que suspengui el visat. renúncia als seus nacionals durant 12 mesos.

anunci

Després d'una notificació de no-reciprocitat a 12 abril 2014, la Comissió hauria d'haver actuat davant 12 2016 d'abril, però encara no ha adoptat cap mesura legal. El Canadà també imposa requisits de visat als ciutadans búlgars i romanesos, però ho ha anunciat s’eliminaran a 1 desembre 2017.

A l'abril, 2014, la Comissió Europea va ser notificada que cinc països no complien les seves obligacions envers la UE pel que fa a la reciprocitat dels viatges sense visats: Austràlia, Brunei, Canadà, Japó i els EUA.

Des de llavors, Austràlia, Brunei i Japó han elevat els requisits de visat per a tots els ciutadans de la UE i el Canadà ho farà al desembre d'aquest any.

anunci

Seguir llegint

Fronteres

Els eurodiputats i els negociadors del Consell estan d'acord en renunciar a l'obligació de visat de la UE per #Ukrainians

publicat

on

Pasport111Els ciutadans ucraïnesos podran viatjar a la UE sense visat sota un tracte informal atès pels diputats del Parlament i el Consell el dimarts (28 de febrer). Una vegada que el canvi entri en vigor, i sempre que tinguin passaports biomètrics, podran entrar a la UE durant un màxim de 90 dies en qualsevol període de 180 per motius empresarials, turístics o familiars. 

L'acord ara haurà de ser aprovat per la comissió de llibertats civils i el Parlament en el seu conjunt, abans de ser aprovat formalment pel Consell de Ministres.

El ponent del Parlament, Mariya Gabriel (PPE, BG) va dir que "l'adopció de la exempció de visat per als ciutadans ucraïnesos és un pas important cap a la reforma de la societat ucraïnesa al reunir les persones, creant ponts a través de les fronteres. Nosaltres, al Parlament Europeu, estem convençuts que els ciutadans ucraïnesos ara mereixen el dret de viatjar lliurement a la UE. Ha arribat el moment de que el Consell proporcioni resultats ".

anunci

Abans de concedir aquesta exempció de visat, els Estats membres de la UE van revisar el mecanisme de suspensió de la exempció de visat per permetre la reintroducció de visats amb més facilitat en casos excepcionals. Aquesta revisió va ser aprovada dilluns pel Consell. La legislació serà signada pel president del Parlament, Antonio Tajani, i representants de la Presidència maltesa del Consell el dimecres 1 de març i entrarà en vigor 20 dies després de la seva publicació al Diari Oficial de la UE.

La UE i Kíev van començar negociacions per a la liberalització de visats en 2008. Al final de 2015, la Comissió Europea va arribar a la conclusió que Ucraïna havia fet el progrés necessari i havia complert tots els criteris de referència, tot i els excepcionals reptes interns i externs que s'enfronta en els últims anys, i va presentar una proposta per a concedir als seus ciutadans l'accés sense visat a la UE a partir d'abril 2016.

L'exempció de visat s'aplicarà a tots els estats membres de la UE excepte Irlanda i el Regne Unit. No confereix un dret a treballar a la UE.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències